Αλλο παράδειγμα κοροιδίας απο την υπερφίαλη κυβέρνηση των ..αρίστων...!!!!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 14177

Αλλο παράδειγμα κοροιδίας απο την υπερφίαλη κυβέρνηση των ..αρίστων...!!!!

Δημοσίευσηαπό vallon » 12 Ιουν 2021, 06:23

Εδω και αρκετό καιρό έχει ξεσπάσει πόλεμος προς τους κυνηγούς και ερασιτέχνες ψαράδες
Τι νόημα έχει όλο αυτό;
κράτα τους απασχολημένους με μαλακίες να μην μιλάνε για όσα περνάμε εμείς,,, ανεμογεννήτριες κλπ

καταλάβατε πως λειτουργούν;

Εικόνα

Γιώργος Σαρειδάκης
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
10 Ιουνίου στις 10:22 π.μ. ·
Προσπάθεια στοχοποίησης των ερασιτεχνών αλιέων
Μια νέα σειρά απαγορεύσεων προωθούνται από την πλευρά του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για την ερασιτεχνική αλιεία.
Η απαγόρευση χρήσης ζωντανών δολωμάτων, η μείωση στον αριθμό των αγκιστριών στο παραγάδι, η απαγόρευση χρήσης ηλεκτρικών μηχανισμών και ο επιπλέον ένας μήνας απαγόρευσης στους ψαροτουφεκάδες αποτελούν μερικές από αυτές.
Η πληθώρα απαγορεύσεων που προωθούνται ουσιαστικά μαρτυρά την στοχοποίηση των ερασιτεχνών αλιέων δίνοντας την εικόνα στην κοινωνία ότι είναι η άμεσα υπεύθυνοι για την μείωση των ιχθυοαποθεμάτων.
Χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα επιστημονικά στοιχεία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ενδεχομένως παρασυρόμενη από την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων που αρκείτε σε εκτιμήσεις, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από τα ανάλογα επιστημονικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την τεκμηρίωση των θέσεων, αναρτούν σε διαβούλευση προεδρικό διάταγμα.
Η έντονη αντίδραση των ερασιτεχνών αλιέων στις ανυπόστατες προωθούμενες απαγορεύσεις και τα ισχυρά επιχειρήματα που καταθέτουν "αναγκάζει" την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε αναδίπλωση και επανεξέταση τις όλης κατάστασης.
Μέσα από την διαδικασία αυτή και με βάση τις τοποθετήσεις των φορέων που εκπροσωπούν τους ερασιτέχνες αλιείες, αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα που συντελούν στην μείωση του ιχθυοαποθέματος. Όταν οι κοινωνία για χρόνια γνωρίζει και σχολιάζει αρνητικά τις επιπτώσεις από την εντατική και ληστρική εκμετάλλευση των ιχθυοαποθεμάτων από κάποιες ανορθόδοξες μεθόδους αλίευσης που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες αλιείες, είναι τουλάχιστον αποπροσανατολισμός το να επιχειρείται η ευθυνη να "χρεωθεί" στους ερασιτέχνες .
Παράλληλα μέσα από το προεδρικό διάταγμα που προωθείται, διαφαίνονται και προσπάθειες οριστικού αποκλεισμού των ερασιτεχνών αλιέων από την αλίευση κάποιων ειδών . Για παράδειγμα ο τόνος. Όσο το θέμα παραμένει ανοιχτό τόσο θα αναδεικνύονται και τα πραγματικά αίτια, κάτι που ενδεχομένως να "ξεβολεύει" εκείνους που είχαν την πρόθεση να πιέσουν για να το κλείσουν πολύ σύντομα και με συνοπτικές διαδικασίες.
Η υπογραφή ενός προεδρικού διατάγματος που θα περιέχει επιπλέον απαγορεύσεις και περιορισμούς για την ερασιτεχνική αλιεία χωρίς αυτές να στοιχειοθετούνται με επαρκή στοιχεία, μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τεκμηρίωση. Αντιθέτως η υπογραφή ακόμα και προεδρικού διατάγματος που θα οριοθετεί τους τρόπους και τα μέσα που θα συντελέσουν στο να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αειφόρο εκμετάλλευση των ιχθυαποθεμάτων, όχι μόνο είναι αποδεκτή από τους ερασιτέχνες αλιείς, αλλά επιπρόσθετα είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν και οικονομικά (μέσο της έκδοσης αδειών αλιείας) για την περεταίρω ενίσχυση των ελέγχων.
Σοφοκλής Κοσκινάς - Δημοσιογράφος

https://www.facebook.com/groups/4889353 ... 733077816/
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”