Άκου θέμα τώρα

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Άκου θέμα τώρα

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Απρ 2015, 00:47

Πριν κανά 2 χρόνια είχα πάει να αγοράσω μύτες για μηχανικό μολύβι μάρκας rotring (πολύ γνωστή εταιρεία στο χώρο των αναλώσιμων) και μου είπε η πωλήτρια ότι η εταιρεία αυτή έκλεισε. Έκλεισε; Τι έκλεισε; :sgrat:

Αυτές για την ακρίβεια:
Εικόνα

Καλά πέρα από το γεγονός ότι με πείραξε γιατί τις έπαιρνα χρόνια, μου φάνηκε πολύ κουλό.

Ή αυτή δεν ήξερε τι έλεγε και μου πέταξε μια μαλακία ή έκλεισε ο προμηθευτής που τα εισάγει... :sgrat: κάτι τέτοιο εικάζω. Γιατί ιστοσελίδα της εταιρείας αυτής στο διαδίκτυο υπάρχει στο εξωτερικό.

Τέσπα, η αλήθεια είναι ότι δεν το πολυέψαξα το θέμα, αν ισχύει δλδ, πάντως 2 χρόνια τώρα έχω μείνει με αυτήν την εντύπωση και εξακολουθεί και μου φαίνεται κουφό. Ειδικά όταν πάω να αγοράσω μύτες για το μολύβι και παίρνω κάτι δευτεράτζες. :nono:

Δλδ, είναι κάποια πράγματα (έστω και ασήμαντα) που έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητά μας και παρ'όλα αυτά δεν πάει ποτέ το μυαλό σου ότι μπορεί και να κλείσει η εταιρεία που τα εισάγει. Βασικά, τα θεωρείς τόσο δεδομένα που νομίζεις ότι φυτρώνουν στα δέντρα και θα "βγαίνουν" πάντα . Δεν υπάρχει δλδ κάποιος κατασκευαστής από πίσω :s_crazy

Δλδ σκέφτομαι, ξέρω εγώ, να πάω να αγοράσω πχ καμιά μέρα οδοντογλυφίδες και να μου πουν έκλεισε το εργοστάσιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Άκου θέμα τώρα

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Απρ 2015, 01:34

H εταιρία αυτή ζει και βασιλεύει, δεν έχει κλείσει.

Για οδοντογλυφίδες μην ανησυχείς, υπάρχουν τα μεσοδόντια βουρτσάκια

Εικόνα
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 01:42

Η εταιρία που τα εισάγει στην Ελλάδα έκλεισε, λογικό, έχουν κλείσει αρκετές.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Απρ 2015, 10:51

Γιατι να χρησιμοποιει καποιος μηχανικο μολυβι? :sgrat:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Απρ 2015, 12:38

Ναι αυτό κατάλαβα τελικά. Ότι η εταιρεία που τα κατασκευάζει ζει και βασιλεύει, η εταιρεία που τα εισάγει στην Ελλάδα μάλλον έκλεισε. Αλλά και πάλι μόνο μία είναι αυτή που τα εισάγει; Δεν υπάρχουν άλλες;
Ίσως να έκλεισε η εταιρεία/προμηθευτής που συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο που πήγαινα.
Βέβαια, και σε άλλα βιβλιοπωλεία που πήγα πάλι δεν βρήκα προϊόντα της rotring. Ίσως και να έτυχε.

Λαχουρένιε, σχετικά με τα μηχανικά μολύβια εγώ προσωπικά τα έχω συνηθίσει. Σπάνια γράφω με κανονικό μολύβι. Τα κανονικά μολύβια γράφουν χοντροκομμένα και θέλουν συνέχεια ξύσιμο και μου τη σπάνε. Καμία σχέση με τα μηχανικά μολύβια. Όταν έχεις συνηθίσει να γράφεις χρόνια με μηχανικό, δεν μπορείς να ξαναγράψεις με κανονικό μολύβι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 05 Απρ 2015, 12:47

Μια και υπάρχει το internet κι η rotring είναι γερμανική (εντός ΕΕ) γιατί δεν παραγγέλνεις από εκει, αν τάχεις τόσο καούρα?
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Απρ 2015, 12:58

Alkiviades έγραψε:Μια και υπάρχει το internet κι η rotring είναι γερμανική (εντός ΕΕ) γιατί δεν παραγγέλνεις από εκει, αν τάχεις τόσο καούρα?

Ναι μάλλον αυτό θα κάνω, αν και μου φαίνεται σπαστική η όλη διαδικασία για ένα τόσο απλό πράγμα.
Εν πάση περιπτώσει, όπως είπα, 2 χρόνια είχα μείνει με την εντύπωση ότι είχε κλείσει τελείως η εταιρεία και δεν το πολυέψαξα μετά.
Μόλις λίγες μέρες πριν έκανα μια μικρή έρευνα στο νετ και διαπίστωσα ότι υπάρχει ιστοσελίδα της rotring . Τέλος πάντων κατάλαβα ότι είναι κάτι που μπορώ να βρω και από το ίντερνετ.

Αν και το νήμα το άνοιξα πιο πολύ για το γαμώτο του θέματος, όχι ότι δεν μπορώ να βρω και από αλλού.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 13:40

Λαχουρένιος έγραψε:Γιατι να χρησιμοποιει καποιος μηχανικο μολυβι? :sgrat:

Γιατί είναι αρκετά καλύτερα από τα κανονικά
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Απρ 2015, 14:01

impostor έγραψε:α κανονικά μολύβια γράφουν χοντροκομμένα και θέλουν συνέχεια ξύσιμο και μου τη σπάνε. Καμία σχέση με τα μηχανικά μολύβια. Όταν έχεις συνηθίσει να γράφεις χρόνια με μηχανικό, δεν μπορείς να ξαναγράψεις με κανονικό μολύβι.

Τα μηχανικά δεν τα προτιμώ γιατί χαράσουν το χαρτί, αφήνουν σημάδια στο απο κάτω, κοκ. Το κλασσικό μολύβι αντίθετα κυλάει πάνω στο χαρτί ανάλαφρα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Απρ 2015, 14:08

εξαρτάται τι μύτη χρησιμοποιείς, υπάρχει και μαλακή μύτη
0 .

Επιστροφή σε “Οικονομία”