Παγκόσμια μουσική

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Παγκόσμια μουσική

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 03 Απρ 2015, 04:40

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο γενικά για τα πιο διαδεδομένα παγκόμσια τραγούδια στην κάθε χώρα που γίνονται παγκόσμια, τολμώ να πω πως μόνο οι αγγλοσάξονες τα τελευταία χρόνια κάνουν θραύση, γιατί προφανώς έχουν επενδύσει. Δεύτεροι έρχονται οι ισπανόφωνοι και πιστεύω τρίτοι και κατα-ιδρωμένοι οι γάλλοι. Στην γερμανία πάντως τείνει αυτό το παραδοσιακό μοντέλο που είχαν να σπάσει, οι μετανάστες 2ης γενιάς δίνουν πνοή στην Γερμανική βιομηχανία, το παραδοσιακό ποπ και το ραπ θα πάψουν να υφίστανται με αυτή την μορφή που υπάρχουν σήμερα. Για την ελληνική δεν το συζητάμε καθόλου, δεν υπάρχουμε, εκτός από το συρτάκι, ζορμπά που το γνωρίζουν όλοι, αλλά αυτό είναι είδος χορού.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Re: Παγκόσμια μουσική

Δημοσίευσηαπό paralo » 03 Απρ 2015, 11:23

Πιο πολύ κοινωνικά μου φαίνεται οτι χωριζεται το θεμα της μουσικής: ισπανο-λατινικοι ήχοι σε Β.Ευρώποι για τους πιο ...φτωχομεσόγειους μεταναστες (ή τους φανς, μην ειμαστε και απολυτοι) και ποπ για τους κουλ (meanstream και δε συμμαζευεται).
Οι αγγλοσαξονες όντως ειναι νο 1 σε ολες τις υποκατηγορίες του rock (alte, elec, folk etc) με το pshycho rock να gaining ground. Δεν ειναι και τρομερά ασχημα τα αγγλοσαξονικά σχηματα..ασχετα με την επενδυση ,εχουν καινουργιους ήχους .
Για την electro δεν εχω και πολύ ιδεα...δεν ξερω. Το αυτι μου δεν μπορεί να πιασει τίποτα σχετικα με το πού πάει κολλάει αυτη η μουσική πια. δεν εχω αντικειμενική γνώμη καθόλου.

πσ: η αποψή μου δεν εχει προελθει απο το διαδικτυο, αλλά απο τι εχω ακούσει σε μαγαζια (κι με επαφη με αντιστοιχο κόσμο)
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Παγκόσμια μουσική

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Απρ 2015, 01:27

0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator