Το υπουργείο έχει φτιάξει το sch.gr, πάνω σε ένα πανάκριβο frame από servers. Αυτό φαίνεται από τις δυνατότητες που μας δίνει σαν εκπαιδευτικούς μέσα από την δωρεάν εγγραφή μας. Το ότι έχει στήσει Plesk και μόνο έχει στοιχίσει ένα κάρο χρήματα. Στην περίπτωση της εξ αποστάσεως έκαναν συνεργασία με την cisco. Πολύ λογικό αφού η cisco είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο nettworking και ο επίσημος Partner σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά της πληροφορικής. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι το ποια συμφωνία έκανε και με τι μέγεθος sizing. Παρατηρώντας την ανταπόκριση που έχει το γουεμπικό κομμάτι του plesk και των εφαρμογών που μας δίνει τζάμπα και πολύ καλά κάνει, όταν μπαίνει πολύς κόσμος και χρησιμοποιεί το sch τότε αυτό κρασάρει και αρχίζει τα bad gateway κλπ. Δηλ είναι σαν να έχει αγοράσει ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει ένα ογκόλιθο και αντί να πάρει φορτηγό να πήρε ένα ...αγροτικό. Έχω την εντύπωση και της ίδιας μορφής είναι και η συμφωνία παροχής υπηρεσιών που έκαναν οι φωστήρες του υπουργείου. Το sizing μάλλον είναι ..μικρό.. Τι να πω , ίσως περίμεναν να δουν τι απαιτήσεις θα υπάρχουν στην πράξη; πόσο workload θα φορτώσουν; προφανώς πάντως η cisco δεν συμφώνησε για τόσο workload και μην ακούω σαχλαμάρες ότι "έπεσε και χάλασε το σύστημα της cisco" .Μιλάμε για μηχανές που προβλέπουν την πιθανή καταστροφή με επίπεδο security C5 δηλ αμερικάνικης βάσης. Αυτά τα χλιαρά περί καταστράφηκε ο server και άλλα τέτοια αστεία , ας μην τα ακούμε καθόλου.
δυστυχώς αυτοί είναι οι όροι της "αγοράς". Ποτέ μια εταιρία δεν αγοράζει με γνώμονα την πλήρη λειτουργία. Είναι η οικονομίστικη λογική που υπάρχει παντού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά έγινα πάρα , μα πάρα πολύ γρήγορα χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με μεγάλο χρόνο αφομοίωσης της αλλαγής από τους εμπλεκόμενους και όχι απότομα. Προφανώς η κ. Υπουργός δεν έχει υπ όψιν της το μοντέλο των αλλαγών στην οργανωσιακή συμπεριφορά του John Kotter. Κάποιος να βρεθεί να της το συστήσει.
Η γνώμη μου σαν τεχνικός για το τι έγινε στις πρώτες μέρες της τηλεδιάσκεψης.
-
vallon
- Supreme poster

Η γνώμη μου σαν τεχνικός για το τι έγινε στις πρώτες μέρες της τηλεδιάσκεψης.
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
nemo
- Supreme poster

Re: Η γνώμη μου σαν τεχνικός για το τι έγινε στις πρώτες μέρες της τηλεδιάσκεψης.
η γνωμη μου σαν παρασκευαστης σκορδαλιάς ειναι να συμφιλιωσουμε τον υλισμο του σκορδου
με την ιδεολογια της γευσης ο σοσιαλισμος της νδ και του συριζα του παλιου πασοκ εχει κορεσθει
και εχει βρομίσει απο σκορδα ακατάλληλα για την παρασκευη μιας απαλης σκορδαλιας
Αναμενοντας τα καινουργια μετρα του σκορδαλια να σας δωσω και τα υλικα της δοσης
παιρνουμε σκορδα απο τον εβρο -γιατι απο τον εβρο; θα μου πειτε -γιατι τα εχω δοκιμασει θα σας πω
...ενα κεφαλι σκορδα τα καθαριζουμε και τα βαζουμε στο μπλεντερ
συγχρονως πιο περα απο μας βραζουμε 4 μεγαλες πατατες και βουταμε μιση φρατζολα μπαγιατικο ψωμι
σε χλιαρο νερο αφου καναμε αλοιφη τα σκορδα τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε 300 γραμ. λαδι
και 300 γραμ.ξυδι το μισο να ειναι μηλοξυδο τα ανακατευουμε καλα προσθετοντας
τις λιωμενες πατατες και το μουλιασμενο ψωμι αφου πρωτα το εχουμε στραγγίσει
αν θελετε βαζεται και αγρια ριγανη για παραταιρω νοστιμιά
προσοχη μην τολμησετε να βαλετε σαντυγι σε σκορδαλια το δοκιμασε το μωρο διαβαζοντας την συνταγη απο μια σελιδα στο διαδίκτυο και παραλιγο να κανω εμετο
με την ιδεολογια της γευσης ο σοσιαλισμος της νδ και του συριζα του παλιου πασοκ εχει κορεσθει
και εχει βρομίσει απο σκορδα ακατάλληλα για την παρασκευη μιας απαλης σκορδαλιας
Αναμενοντας τα καινουργια μετρα του σκορδαλια να σας δωσω και τα υλικα της δοσης
παιρνουμε σκορδα απο τον εβρο -γιατι απο τον εβρο; θα μου πειτε -γιατι τα εχω δοκιμασει θα σας πω
...ενα κεφαλι σκορδα τα καθαριζουμε και τα βαζουμε στο μπλεντερ
συγχρονως πιο περα απο μας βραζουμε 4 μεγαλες πατατες και βουταμε μιση φρατζολα μπαγιατικο ψωμι
σε χλιαρο νερο αφου καναμε αλοιφη τα σκορδα τα βαζουμε σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε 300 γραμ. λαδι
και 300 γραμ.ξυδι το μισο να ειναι μηλοξυδο τα ανακατευουμε καλα προσθετοντας
τις λιωμενες πατατες και το μουλιασμενο ψωμι αφου πρωτα το εχουμε στραγγίσει
αν θελετε βαζεται και αγρια ριγανη για παραταιρω νοστιμιά
προσοχη μην τολμησετε να βαλετε σαντυγι σε σκορδαλια το δοκιμασε το μωρο διαβαζοντας την συνταγη απο μια σελιδα στο διαδίκτυο και παραλιγο να κανω εμετο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
vallon
- Supreme poster

Re: Η γνώμη μου σαν τεχνικός για το τι έγινε στις πρώτες μέρες της τηλεδιάσκεψης.
περίμενα σαφώς κάτι πιο ουσιαστικό σαν τεχνική άποψη , αλλά απ ότι φαίνεται μερικοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γράφουν σαχλαμάρες
και μετά σου λέει ο τύπος είναι σοβαρό άτομο...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
nemo
- Supreme poster

vallon έγραψε:περίμενα σαφώς κάτι πιο ουσιαστικό σαν τεχνική άποψη , αλλά απ ότι φαίνεται μερικοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να γράφουν σαχλαμάρες
ελα βρε βαλλον λες και δεν τα ξερεις ή δεν τα ξερουμε -δωσανε το εργο σε δικους τους ανθρωπους
το υπερτιμολόγησαν οσο επρεπε να βγαλουν περισσοτερα και το αφησανε στην τυχη του
οπως συμβαινουν με τα δημοσια εργα
και οπως γινεται εδω και 20 χρονια αφου δεν υπαρχει ελεγχος και τιμωρια για αυτο και εγινα εθνικιστης
και δεν ειναι προβλημα ενος και μονου κομματος αλλα ολων πλεον τι νδ τι συριζα και τι πασοκ
τα ιδια θα γινονται και με το κκε αφου αυτην η κακοδιαχειριση εχει ποτίσει και το dna των ελληνων
ειναι αυτη η αριστεριλα που θελει τα παντα σκορπια
υσ..ειναι ζητημα το dna των κομματων και ποια ειναι η βασικη αρχη πχ αν βγει ενα εθνικιστικο κομμα
η βασικη αρχη ειναι να διορθωσει τα κακως κειμενα ορισμενα απο αυτα το λεω για να μην πεις οτι εχω αυταπατες
επισης να τονωσει το εθνικο αισθημα και αυτο θα το κανει δημιουργωντας εθνικη υποδομη
και τωρα σκεψου ποια ειναι η βασικη αρχη της νδ και του συριζα και του πασοκ
να μην ελεγχουν να μην τιμωρουν και να διαχειριζονται τα χρηματα της εε
υσ..βρε παπαρα πηγα να γραψω δυο φρασεις και με εβαλες να τρεχω
συνεχιζω ..ποσες φορες εχω ακουσει να κατηγορειτε την χουντα και εγω να αντιδρω λες και ειμαι χουντικος
ενω δεν ειμαι! λοιπον ποσα ποσά σπατηλησε ή σπαταλησαν οι δημαρχοι των αθηνων ;
ποσα ποσά φαγωθηκαν επι μεταπολιτευσης ; και σεις οι αριστεροι μενετε στην χουντα που εκανε και εργα
στο τζαμπα ... θα σε παω και αλλου εχεις δει ή γνωριζεις ανθρωπους να ζουν για πολλα χρονια ευτυχισμενοι;
οχι σπανιζει φοβερα αυτο το φαινομενο ...το ιδιο και στην πολιτικη καθε κομμα-πολιτικη ερχεται να δωσει λιγα
και μετα θα τα παιρνει συνεχως μεχρι να εξαφανιστει οσο επιμενετε στην αριστεριλα τοσο θα βρομιζουμε
εχεις ακουσει την φραση των αρχαιων οι νομοι ειναι τα τοίχοι της πολης;
τι σημαινει αυτο ; οτι αν δεν τηρούνται οι νομοι η πολη πεφτει πχ ο ντορογιος δεν πρεπει να τιμωρηθει
που σκορπισε τοσα λεφτα για τον περιπατο; το ιδιο και αυτος που ανελαβε το εργο που λες
θα τιμωρηθει κανεις τους; οχι!!! αλλα θα πιασουν τον κλεφτοκοτα και θα τον κλεισουν στα σιδερα
για αυτο που σπατε τα ουμπαλα οταν το παιζετε δημοκρατες ενω στην ουσια δεν ειστε
αλλα ζειτε παρασιτικα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
-
denplirono
- Extreme poster

εχουμε σοβαρη κυβερνηση μας προστατευει απο τον κορωναιο. τι θετε;
ΥΓ:ειρωνευομαι φυσικα. ειναι τοσο στο ποδι προχειρα ολα οσα κανουν....αλλα με αυτα που ψηφιζουμε δεν αξιζουμε κατι καλυτερο
ΥΓ:ειρωνευομαι φυσικα. ειναι τοσο στο ποδι προχειρα ολα οσα κανουν....αλλα με αυτα που ψηφιζουμε δεν αξιζουμε κατι καλυτερο
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη