Αξιολόγηση και μονιμότητα στο ελλαδιστάν...

Κοινωνικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 04 Σεπ 2020, 07:44

Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή το γράμμα που ανέβασε στο φασομπούκι ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης,
τα λέει πολύ ωραία
Γράφει λοιπόν:

Κατά καιρούς βγαίνουν δημοσιογράφοι (των οποίων το επάγγελμα είναι εξ΄ορισμού το γλύψιμο) και βάλλουν κατά των εκπαιδευτικών. Και ανακινείται το θέμα και ξαναθυμάται ο κόσμος (αγαθιάρηδες και ζηλόφθονοι) αξιολογήσεις κλπ.
Μετά από 20 χρόνια στο δημόσιο, έχοντας διοριστεί πετυχαίνοντας την 4η θέση στους 800 στις γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ, έχω ζήσει πράγματα και καταστάσεις που γενικά είναι γνωστές, αλλά και που όλοι τείνουν να τις ξεχνάνε όταν συζητούν δήθεν για αξιολόγηση και μονιμότητα:

- Διευθυντές που αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση.
- Συνεντεύξεις διευθυντών που με το ένα κόμμα αξιολογούνται με άριστα και με το άλλο με μηδέν, πάντα με κριτήριο να ξεπεραστεί η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ) του αντιπάλου.
- Σχολικούς συμβούλους εκπαίδευσης που όχι μόνο δε με βοηθούσαν στα προβλήματα που αντιμετώπιζα κατά καιρούς, αλλά μου κάνανε και τη ζωή δύσκολη μόνο και μόνο για να το παίξουν καμπόσοι (και που όπως είναι γνωστό, γίνανε σύμβουλοι επειδή ήταν του κόμματος και έπαιρναν τις εκπαιδευτικές άδειες που δεν δίνονταν σε όποιον κ όποιον, για να πληρώνονται μόνο για να διαβάζουν για τα διδακτορικά τους, μένοντας εκτός αίθουσας για πολλά χρόνια μέχρι να φυτευτούν σύμβουλοι και να μας κουνάνε το δάκτυλο).
- Προϊστάμενους εκπαίδευσης που απειλούσαν ότι τώρα που είναι αυτοί στα πράγματα να προσέχουμε γιατί μπορεί να βρεθούμε στον Έβρο λες και είμαστε φανταράκια.
- Ενστάσεις που έκανα γιατί βάζανε φυτευτούς σε θέσεις που ζητούσα, σε σχέση με τους οποίους είχα εγώ προταιραιότητα λόγω μοριοδότησης κλπ. (Τις δυο ενστάσεις τις είχα κερδίσει, μάλιστα στη μία είχε τύχει να έχω μια φίλη στο γραφείο του υπουργού, που όταν πήρε τηλέφωνο και ρώτησε με ποιό κριτήριο έγινε εκείνη η τοποθέτηση, τσακιστήκανε αμέσως να με δικαιώσουν), αλλά την πιο κρίσιμη την έχασα γιατί αφού έχασα όλο το καλοκαίρι να με κοροϊδεύουν στη διεύθυνση εκπαίδευσης, δεν πήγα στα δικαστήρια όταν μου είπαν στο τέλος ότι δεν πρέπει να τα βάζω με κάποιους...)
- Καθηγητές που δεν μπαίνουν στην τάξη ή που δεν έχουν καν ωράριο και δεν τοποθετούνται πουθενά, αλλά που δεν τους ακουμπάει κανείς για τους γνωστούς λόγους.
- Και άλλες απίστευτες ιστορίες που έχω ακούσει για καταχρήσεις σε εκδρομές και προγράμματα, χιλιάδες ευρώ που φαγωθήκανε με την κάλυψη προϊσταμένων (επειδή ήταν του κόμματος φυσικά), που σε οποιαδήποτε διερεύνηση ασκούσαν πιέσεις και ακόμα και απειλές.

Έτσι εξηγώ στους αφελείς που συμμετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις, ότι ο μόνος λόγος που πιέζουν τόσα χρόνια οι πολιτικοί για δήθεν αξιοκρατικές αλλαγές στους εκπαιδευτικούς (αξιολόγηση και μονιμότητα) είναι για να τους έχουν στο χέρι. Όλα σε αυτή τη χώρα, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα περιστρέφονται γύρω από τους πολιτικούς. Έτσι και χαθεί η οργανική θέση του καθηγητή στο κάθε σχολείο, θα γίνονται τρελά μαγειρέματα κάθε χρόνο. Έτσι και οριστεί η αξιολόγηση ως κριτήριο ικανότητας, θα πρέπει ακόμα και όσοι μείναμε έξω από τα κόμματα να βρούμε να γλύφουμε. Γιατί ήδη, η νομοθεσία προβλέπει ποινές και τρόπους αντιμετώπισης ακατάλληλων καθηγητών, αλλά ακόμα και τώρα σκοντάφτει στις διαπροσωπικές και κομματικές διασυνδέσεις. Τουλάχιστον όμως τώρα, όσοι δεν ασχολούμαστε με τα κόμματα και προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, δε χρειάζεται να παρακαλάμε για προστασία. Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που είναι άχρηστοι (φυσικά και υπάρχουν, δεν εθελοτυφλώ) δεν το κάνουν επειδή είναι χαζοί, αλλά έχουν εξασφαλίσει πρώτα να έχουν καλυμένη την πλάτη τους. Οπότε ποιοί θα μείνουν να είναι αναλώσιμοι ώστε να φυτευτούν οι ημέτεροι;

Όσον αφορά τους ζηλόφθονους τώρα, που με την πρώτη ευκαιρία εκτοξεύουν καταδίκες, κανένας δεν τους εμπόδισε να γίνουν και αυτοί καθηγητές (για να βλέπαμε και πόσο θα τους άρεσε πρώτα ο γολγοθάς να διοριστούν, μετά να γυρίσουν όλη τη χώρα μέχρι να τοποθετηθούν στην πόλη τους, και φυσικά αυτό που ζούμε τελικά μέσα στις τάξεις κάθε χρόνο που όλο και χειροτερεύει). Οι εργασιακές συνθήκες όμως ήταν ανέκαθεν γνωστές σε όλους. Δεν τους κορόιδεψε κανείς, ούτε τους κρύψανε τίποτα, ούτε τους εμπόδισαν. Αλλά απέτυχαν, είτε να καταφέρουν να γίνουν καθηγητές, είτε να επιλέξουν αυτόν τον δρόμο, και απο ό,τι φαίνεται από τη λύσσα τους, το μόνο που θέλουν είναι να εκδικηθούν για τις επιλογές τους.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Αξιολόγηση και μονιμότητα στο ελλαδιστάν...

Δημοσίευσηαπό Adminović » 04 Σεπ 2020, 12:19

Εγώ θυμάμαι που όταν ήμουν λύκειο προϊστάμενος εκπαίδευσης ήταν ένας φυτεμένος από το ΠΑΣΟΚ και όταν είχαμε διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά μιας πασόκας καθηγητριας, αυτός απλά δεν έκανε τίποτα.

Πες του συναδέλφου σου ότι έτσι ήταν πάντα το Γιουνανιστάν. Ένα σύνολο από μαφιες.
Και επίσης, και στα δικαστήρια να πάει, πάλι θα χάσει αν απέναντι του βρίσκεται κάποιος με "μέσα".
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Σεπ 2020, 12:45

Στην Ελλαδα η αξιολογηση ειναι ανεκδοτο γιατι οι αξιολογητες (aka οι κυβερνησεις aka τα κομματα) ειναι πιο ανικανα και διεφθαρμενα απο τους αξιολογουμενους.

Υπαρχει κανενας μη αφελης που πιστευει οτι το βυσμα της ΝΔ θα αξιολογηθει δικαια απο κυβερνηση ΝΔ ή το βυσμα ΣΥΡΙΖΑ απο τον ΣΥΡΙΖΑ?
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 04 Σεπ 2020, 14:56

περιμένω τα φασιστάκια που μασάνε την καραμέλα των τεμπέληδων ΔΥ τύπου νέμο να τοποθετηθούν επί του φλέγοντος ζητήματος
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Κοινωνία”