Με τη Γαλλία τι φάση παίζει και κρατάει πάντα φιλελληνική στάση;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Με τη Γαλλία τι φάση παίζει και κρατάει πάντα φιλελληνική στάση;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Αύγ 2020, 03:36

Το έχετε παρατηρήσει φαντάζομαι.
Και τώρα με τα ελληνοτουρκικά και παλιότερα με το Grexit και τα eurogroup (τότε επί σύριζα αν θυμάστε) αλλά και γενικά σε οποιοδήποτε ζήτημα η Γαλλία παίρνει το μέρος της Ελλάδας.
Και επί Ολάντ και επί Σαρκοζί και επί Σιράκ και επί Μακρόν και επί Μιτεράν (αυτούς θυμάμαι) η Γαλλία ήταν πάντα θετικά προσκείμενη προς την Ελλάδα και σε κάποιες περιπτώσεις έπαιρνε και ανοιχτά θέση.
Έλα πείτε τι παίζει εσείς που τα ξέρετε καλύτερα.
Γιατί pure love αποκλείεται να είναι.

Επίσης, και ο Γιούνκερ πολύ υπέρ μας αν και Λουξεμβουργιανός.
Αλλά και γενικά και το Λουξεμβούργο κρατούσε θετική στάση (αν όχι εχθρική) απέναντι στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Απλά η Γαλλία το έχει τερματίσει. Γιατί τόση "αγάπη";
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Με τη Γαλλία τι φάση παίζει και κρατάει πάντα φιλελληνική στάση;

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Αύγ 2020, 08:52

εχει ερεισματα στην λιβυη οπου χωνεται η τουρκια επισης πισω και απο την γαλλια ειναι η εε
δεν θελει να τα χαλασει με την τουρκια η γερμανια ετσι βαζει την γαλλια να κανει τον μαγκα
Την γερμανια δεν την συμφερει μια πολεμικη συγκρουση με την ελλαδα
γιατι τοτε αναγκαστικα θα παρει το μερος της ελλαδας και θα χασει τον πελατη της
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 15 Αύγ 2020, 09:09

κοινα συμφεροντα, ισχυροι ιστορικοι δεσμοι. για την εσσο μας, μονο οι γαλλοι πολεμησαν στο παρεθλον και λιγο οι μαυροβουνιοι....αυτα τα λεει η ιστορια
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Diogos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Diogos » 15 Αύγ 2020, 12:50

Η Γαλλία θέλει να επανέλθει ως περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο γιαυτό και στηρίζει Ελλάδα, Αίγυπτο και Χαφτάρ στη Λιβυή.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 15 Αύγ 2020, 13:23

Diogos έγραψε:Η Γαλλία θέλει να επανέλθει ως περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο γιαυτό και στηρίζει Ελλάδα, Αίγυπτο και Χαφτάρ στη Λιβυή.

Η Γαλλια ΕΙΝΑΙ παγκοσμια δυναμη δεν θελει να γινει περιφερειακη. Κοιτα....ΗΠΑ, Ρωσσια, Κινα, ΗΒ και Γαλλια.....ετσι εχουν τα πραγματα.....ολοι οι άλλοι, καπου ανηκουν ...αυτα....
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Αύγ 2020, 00:18

nemo έγραψε:εχει ερεισματα στην λιβυη οπου χωνεται η τουρκια

Μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να παρακολουθώ περισσότερο την επικαιρότητα μου φαίνεται.
Γίνονται πράματα και θάματα στην περιοχή μας κι εγώ κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου.
Δηλαδή κάποια βασικά τα ξέρω αλλά να κάτσω να κάνω γεωστρατηγική ανάλυση δεν είμαι σε θέση.

nemo έγραψε: επισης πισω και απο την γαλλια ειναι η εε
δεν θελει να τα χαλασει με την τουρκια η γερμανια ετσι βαζει την γαλλια να κανει τον μαγκα

That seems logic.

nemo έγραψε:Την γερμανια δεν την συμφερει μια πολεμικη συγκρουση με την ελλαδα
γιατι τοτε αναγκαστικα θα παρει το μερος της ελλαδας και θα χασει τον πελατη της

Δεν καταλαβαίνω βρε αδερφέ έτσι όπως τα γράφεις.
Πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Γερμανία - Ελλάδα ή Ελλάδα- Τουρκία;
Ποιος θα πάρει αναγκαστικά το μέρος της Ελλάδας; Η Γαλλία;
Και ποιος είναι ο πελάτης ποιανού;

Α κάτσε νομίζω κατάλαβα. Πολεμική σύγκρουση Ελλάδα - Τουρκία και λες ότι η Γερμανία αναγκαστικά θα πάρει το μέρος της Ελλάδας (???) και θα χάσει τον πελάτη της που είναι η Τουρκία;

:laugh1:
σόρι
προσπαθώ να βγάλω άκρη
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Αύγ 2020, 00:32

Εγώ παιδιά, έτσι όπως το καταλαβαίνω, είναι ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και η Γαλλία θέλει να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή και πάει να τη βγει στη στροφή.
Στήνονται μεν λυκοσυμμαχίες αλλά κάθε χώρα κοιτάει πώς θα επωφεληθεί περισσότερο.
Έχω την αίσθηση ότι η Γαλλία μάς χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.
Τώρα τι έχει ακριβώς στο μυαλό της δεν ξέρω αλλά σίγουρα δε θέλει να αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε Γερμανίες και λοιπές δυνάμεις.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Αύγ 2020, 00:33

Diogos έγραψε:Η Γαλλία θέλει να επανέλθει ως περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο γιαυτό και στηρίζει Ελλάδα, Αίγυπτο και Χαφτάρ στη Λιβυή.

Ναι κάτι τέτοιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Αύγ 2020, 00:44

Μια άλλη ερμηνεία που έχω ακούσει, νομίζω αφορά τον Μακρόν, είναι ότι έχει ελληνικές ρίζες για αυτό και η στήριξη στην Ελλάδα.
Απλά το παραθέτω.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Αύγ 2020, 09:36

bizeli έγραψε:Μια άλλη ερμηνεία που έχω ακούσει, νομίζω αφορά τον Μακρόν, είναι ότι έχει ελληνικές ρίζες για αυτό και η στήριξη στην Ελλάδα.
Απλά το παραθέτω.

παπαριες ειναι αυτα ..... κοιτα να δεις τα πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια

η γερμανια εχει βαθιες σχεσεις με τουρκια που δεν θελει να τις διακοψει ακομη και αν η τουρκια μεταβληθει
σε ενα καθαρο και ορθοδοξο και βαθυ ισλαμ

η γαλλια εχει συμφεροντα σε αφρικη και μεση ανατολη σαν παλια αποικιοκρατια
και εχει παντου μικρους θυλακες εξουσιας οπου σε αυτους προσπαθει η τουρκια να τους ανατρεψει
επισης η γαλλια ειναι ο χωροφυλακας της εε σαν στρατιωτικη δυναμη της εε
ετσι η γερμανια βαζοντας μπροστα την γαλλια προσπαθει 1να κερδισει χρονο και 2 φοβεριζοντας τον ερντο
μη τυχον κανει το λαθος και κτυπησει πρωτος την ελλαδα που σημαινει οτι οι ισορροπίες οπως τις ξερουμε
θα διαταραχθουν και βασικα οι γερμανοι ειναι εχθροι μας αν ειναι να διαλεξουν αναμεσα σε μας και την τουρκια
θα διαλεξουν τους τουρκους αλλα αν το κανουν φανερα θα διαλυθει η ενωση αφου τα περισσοτερα κρατη της δυσης
θα διαλεξουν εμας
ειναι και το αλλο βρισκομαστε στο μεταιχμιο πολλων πραγματων και ενα απο αυτα ειναι να αναμενουμε
εναν εμφυλιο στην τουρκια μετα το τελος του ερντο ή να την δουμε να ηγειται του ισλαμ
οπως και να το κανουμε μια δυνατη τουρκια συμφερει την γερμανια σαν μοχλο πιεσης και στην ρωσια και στις ηπα
και αυτην την στιγμη ειναι η γερμανια που στηριζει την οικονομια της τουρκιας
ρεζουμε γερμανια και τουρκια ειναι οι βασικοι μας αντιπαλοι και η γαλλια οσο μπορει θα βαζει το δακτυλάκι της
για να δυσκολευει την γερμανια και στην περαιτερω ενδυναμωση της τουρκιας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Διεθνή”