δεν έχει αξία η ζωή για τους αμερικάνους - σκοτώνουν χωρίς λόγο

Κοινωνικά θέματα.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

δεν έχει αξία η ζωή για τους αμερικάνους - σκοτώνουν χωρίς λόγο

Δημοσίευσηαπό Spark » 24 Ιουν 2020, 22:37

Οργή προκαλεί ένα νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη, θυμίζοντας έντονα την πρόσφατη περίπτωση του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο 30χρονος ελληνοαμερικανός από το Queens της Νέας Υόρκης, George Zapantis, έχασε τη ζωή του μετά από πολλαπλά «χτυπήματα» από τέιζερ αστυνομικών. Ο άτυχος ομογενής φέρεται να έπασχε από διπολική διαταραχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου, ένας γείτονάς του τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγγείλει ότι ο Ζαπαντής κυκλοφορούσε με όπλο. Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:45μμ οι αστυνομικοί του 109ου τμήματος της Νέας Υόρκης, μετέβησαν στο σπίτι του ομογενή στην 150η οδό στο Whitestone.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αξιωματικοί βρήκαν τον Ζαπαντή στο υπόγειο να κρατά ένα σπαθί σαμουράι και του είπαν αμέσως να το ρίξει.

Όταν εκείνος αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με τέιζερ. Στη συνέχεια, τον χτύπησαν ξανά με τέιζερ έξω από το σπίτι την ώρα που προσπαθούσαν να του βάλουν τις χειροπέδες, ενώ εκείνος φώναζε «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Μάλιστα το βίντεο που τραβήχτηκε από έναν γείτονα και δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει αστυνομικούς να παλεύουν έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του Ζαπαντή, με έναν αξιωματικό να φωνάζει «Πέσε κάτω! Θα σε χτυπήσω με το τέιζερ αν δεν πέσεις κάτω!», ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός ακούγεται να λέει «χτυπήστε τον ξανά».

«Πέθανε χωρίς λόγο»
Την ίδια ώρα στη γειτονιά επικρατεί οργή και αναβρασμός, καθώς ένας γείτονας έριξε το φταίξιμο στον γείτονα που τηλεφώνησε στην αστυνομία, λέγοντας: Είπα στους αξιωματικούς ότι έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και παίρνει φάρμακα, προσθέτοντας πως ο Ζαπαντής ήταν καλός άνθρωπος που τους έφερνε συχνά ελληνικό φαγητό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ζαπαντής πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε ασθενοφόρο και δηλώθηκε νεκρός στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Queens.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily News, η Διεύθυνση Έρευνας Δύναμης της NYPD ξεκίνησε έρευνα, αλλά σύμφωνα με την προκαταρκτική, η χρήση βίας εμπίπτει στις οδηγίες του τμήματος.

Τραγική φιγούρα αποτελεί η μητέρα του, Αθανασία Ζαπαντή, η οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός, δηλώνοντας: «Δεν νομίζω ότι ο γιος μου ήταν λάθος. Είχε τόσο καλή καρδιά. Ήταν ευγενικός με όλους. Αν δω τον αστυνομικό που το έκανε θα τον φτύσω. Κλαίω γιατί δεν ήμουν εδώ τις τελευταίες στιγμές του και πέθανε με τόσο φρικτό τρόπο. Πέθανε πραγματικά χωρίς λόγο».

Εικόνα

απο:
https://www.zougla.gr/kosmos/article/nea-ipo8esi-floint-sti-nea-iorki
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Re: δεν έχει αξία η ζωή για τους αμερικάνους - σκοτώνουν χωρίς λόγο

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 24 Ιουν 2020, 22:47

Μαζι σου σπαρκ μου,Συμφωνω σε ολα οσα εγραψες αλλα ρε γραφτε σωστα τους τιτλους γμτ... :laugh1: Με κεφαλαια ξεκιναμε ,τονους και ολα καλα.Δεν ειναι δυσκολο,οκ ειναι η εικονα του φορουμ :P Δειχνει ασχημα ρε σεις.Δεν ειναι τοσο δυσκολο να γραφουμε ομορφα τους τιτλους,σορυ για την επισημανση αλλα ηθελα να το πω.Και βεβαια δεν το κανεις μονο εσυ.Αλλα δεν ειναι δυσκολο να το κανουμε σωστα. :)
0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 25 Ιουν 2020, 00:09

Εσθήρ έγραψε: γραφτε σωστα τους τιτλους γμτ...

μπα δεν με νοιάζει, δεν ακολουθώ κανόνες, δεν κάνω ότι μου λένε.
θα προτιμούσα να είχες κάνει σχόλιο για το θέμα και όχι εκτος θέματος :ohno343:

κάποιοι είναι φιλοαμερικάνοι, πηγαίνουν στην αμερική, πηγαίνουν σε αμερικάνικες σχολές, αγοράζουν αμερικάνικα προϊόντα και ξεχνούν πως οι αμερικάνοι έχουν κουλτούρα τον θάνατο των ανθρώπων.
όταν βλέπω άνθρωπο να χρησιμοποιεί αμερικάνικη συσκευή ή να φοράει ρουχα με αμερικάνικη φίρμα ή ότι άλλο έχει σχέση με την αμερική, ακόμα και εάν είναι όμορφη γυναίκα, με απογοητεύει, δεν θέλω ούτε να μιλήσω μαζί του.
έχω πάει σε πολλές χώρες του κόσμου, έχω συλλέξει εμπειρίες αλλά στην αμερική δεν θα πήγαινα ούτε που να με πλήρωναν. χαίρομαι που η φύση χτυπάει αλύπητα με τυφώνες και καταστροφικά φαινόμενα την αμερική.
χαίρομαι που μέχρι τώρα έχουν πεθάνει 122.000 αμερικάνοι απο κορονοϊό, σκουλίκια να γίνουν.
είχα γυναίκα ελληνοαμερικάνα και την χώρισα, σιχαίνομαι ότι αμερικάνικο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 25 Ιουν 2020, 09:35

Spark έγραψε:
Εσθήρ έγραψε: γραφτε σωστα τους τιτλους γμτ...

μπα δεν με νοιάζει, δεν ακολουθώ κανόνες, δεν κάνω ότι μου λένε.
θα προτιμούσα να είχες κάνει σχόλιο για το θέμα και όχι εκτος θέματος :ohno343:

κάποιοι είναι φιλοαμερικάνοι, πηγαίνουν στην αμερική, πηγαίνουν σε αμερικάνικες σχολές, αγοράζουν αμερικάνικα προϊόντα και ξεχνούν πως οι αμερικάνοι έχουν κουλτούρα τον θάνατο των ανθρώπων.
όταν βλέπω άνθρωπο να χρησιμοποιεί αμερικάνικη συσκευή ή να φοράει ρουχα με αμερικάνικη φίρμα ή ότι άλλο έχει σχέση με την αμερική, ακόμα και εάν είναι όμορφη γυναίκα, με απογοητεύει, δεν θέλω ούτε να μιλήσω μαζί του.
έχω πάει σε πολλές χώρες του κόσμου, έχω συλλέξει εμπειρίες αλλά στην αμερική δεν θα πήγαινα ούτε που να με πλήρωναν. χαίρομαι που η φύση χτυπάει αλύπητα με τυφώνες και καταστροφικά φαινόμενα την αμερική.
χαίρομαι που μέχρι τώρα έχουν πεθάνει 122.000 αμερικάνοι απο κορονοϊό, σκουλίκια να γίνουν.
είχα γυναίκα ελληνοαμερικάνα και την χώρισα, σιχαίνομαι ότι αμερικάνικο.

Μα έκανα σχόλιο σου είπα συμφωνω με ολα όσα έγραψες. ;)
Καλημεραααααααα!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Ιουν 2020, 10:30

το σχολιο μου ειναι οτι δεν διαφερει απο τα υπολοιπα ..η βια στις ηπα αντιμετωπιζεται πλεον με αυτο τον τροπο
και δεν καταλαβαινω γιατι δεν καταλαβαινετε που οδηγουμαστε -στο μελλον αυτες οι σκηνες θα ειναι περισσοτερες
και στα δικα μας αυριο οταν οι μετανστες θα εξαπλωθουν σε καθε γειτονια
ας υποθεσουμε ενα απλο σεναριο -κατοικουμε σε μια υποβαθμισμενη γειτονια- οι γειτονες μας
ειναι νιγηριανοι -σομαλοι μπαγκλατιανοι ουγκανεζοι γυφτοι κλπ απο αυτους
οι μισοι εχουν σταθερη εργασια και οι υπολοιποι ζουν παραβατικα
ναρκωτικα σωματοεμποριο κλπ και ενας αστυνομικος με αμοιβη ενος εργατη και με εκπαιδευση μηδεν
καλειται να λυσει μια ενδοοικογενειακη φασαρια -ενα τσακωμο τα μεσανυχτα στο ταδε αριθμο
..ε! καθε αστυνομικος αυτην την ωρα και σε αυτην την γειτονια ειναι στοχος απο οποιαδηποτε γωνια
και αναλογως θα αντιδρασει αν δει κατι ή αν καποιος δεν υπακουσει αμεσως στις εντολες
ή αν δει καποια φιγουρα μεσα στο σκοταδι να σηκωνει το χερι θα πυροβολει ασχετως αν ο πολιτης το σηκωσε
για να ξυσει την μυτη του
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 25 Ιουν 2020, 12:39

Όταν η αστυνομία εισέβαλλε στο σπίτι τον διέταξαν να πετάξει το σπαθί αλλά εκείνος αρνήθηκε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν με όπλο τέιζερ σύμφωνα πάντα με την εκδοχή της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα τον έβγαλαν στην αυλή.

Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με το όπλο τέιζερ.

Ο 29χρονος πέθανε από ανακοπή την ώρα που τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κουίνς.

Οι γείτονες του νεαρού αυτού ανθρώπου τον περιέγραψαν ως έναν πολύ καλό άνθρωπο ο οποίος φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο down.

Οι ίδιοι άνθρωποι είπαν ακόμα ότι ο Zapantis δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί και δεν καταλαβαίνουν γιατί κλήθηκε η αστυνομία.

Την ώρα της σύλληψής του μάλιστα όπως είδατε και στα βίντεο ο άνθρωπος αυτός είναι άοπλος.

Υπήρχαν στιγμές που ο άνθρωπος αυτός έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και εκείνοι τον ειρωνεύονταν. «Μην παίζεις αυτός το χαρτί κανείς δεν σε πιέζει», του έλεγαν.

Η μητέρα του 29χρονου η κα Αθανασία Ζαπάντη είπε ότι η οικογένεια περιμένει την αυτοψία από ανεξάρτητο ιατροδικαστή για τα άιτια θανάτου του γιού της. Είπε ακόμα ότι η αστυνομία έπρεπε να καλέσει έναν κοινωνικό λειτουργό για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ένας γείτονας τράβηξε σε βίντεο όλο το σκηνικό με τους αστυνομικούς να βασανίζουν τον 29χρονο με τα τέιζερ και να του ουρλιάζουν χωρίς λόγο.

Οι περισσότεροι γείτονες έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την οικογένεια Ζαπάντη και για τον 29χρονο ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη έχασε την ζωή του από τον υπερβολικό ζήλο κακών αστυνομικών.

«Φώναζα στους αστυνομικούς ότι παίρνει φάρμακα, ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Βάλτε τους χειροπέδες και τελειώνετε», λέει ένας γείτονας.

Όσο για τον κακό γείτονα που προκάλεσε τον θάνατο του Ζαπάντη, σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα που τον συλλάμβαναν χειροκροτούσε. «Αν τον δω θα τον φτύσω», είπε η κα Αθανασία.

Η γυναίκα συντετριμμένη μίλησε και στον ΑΝΤ1 και η περιγραφή της για τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της είναι συγκλονιστική. Λέει ακόμα ότι θρηνεί που δεν ήταν εκεί την ώρα που ξεψυχούσε και ότι πέθανε άδικα.

Έχασα το παιδί μου για το τίποτα

Για το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 29χρονου γιού της που έπαθε καρδιακή προσβολή το βράδυ της Κυριακής, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του και τον έπληξε με taser, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, μίλησε στον "Εθνικό Κήρυκα" η μητέρα του, που στερήθηκε για πάντα τον γιο της από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η συγκλονιστική δήλωση της μητέρας του
"Τον έχασα για το τίποτα. Χωρίς να έχει τσακωθεί με κανέναν, χωρίς να πειράξει κανέναν. Είναι τραγικό. Επιτρέπεται να γίνονται τέτοια πράγματα;" είπε η μητέρα του Αθανασία Ζαπάντη στον Εθνικό Κήρυκα.

Η ίδια, περιγράφει πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα. "Ο γιος μου ήταν στην αυλή του σπιτιού μας. Του αρέσει η ξιφομαχία. Έχει ένα σπαθί και με αυτό ήταν έξω και έπαιζε. Ένας περαστικός που περνούσε με το σκύλο του στο δρόμο, τον είδε και πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία. Το παιδί μου όμως δεν ενοχλούσε κανέναν", είπε η κ. Ζαπάντη.

Η ίδια, μάλιστα, διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν πως ένας γείτονας που παρενοχλούσε τον 29χρονο κάλεσε την Αστυνομία. "Οχι, δεν πήρε αυτός τηλέφωνο, αν και όντως τον ενοχλούσε συχνά. Ο περαστικός πήρε καθώς φοβήθηκε πως ο Γιώργος κρατούσε τουφέκι και όχι σπαθί" συμπλήρωσε.

με πληροφορίες και από GreekCityTimes, newsit, ant1news, Εθνικός Κήρυκας
σχετικό βιντεο \/
https://www.youtube.com/watch?v=ELEN318KED0
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Ιουν 2020, 13:22

να καθιερωθεί τακτική ψυχιατρική εξέταση σε όλους τους αστυνομικούς παγκόσμια

και...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ απο τους ΠΟΛΙΤΕΣ προς τις αστυνομίες
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 25 Ιουν 2020, 13:51

vallon έγραψε:να καθιερωθεί τακτική ψυχιατρική εξέταση σε όλους τους αστυνομικούς παγκόσμια

και...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ απο τους ΠΟΛΙΤΕΣ προς τις αστυνομίες

Διαφωνω απο τους πολιτες.Απο ψυχιατρους ναι.Οταν αξιολογουν οι πολιτες οι υπαλληλοι ειναι ερμαια των πολιτων Να σε αξιολογουν και σενα οι πολιτες; Οι γονεις ας πουμε; Για βαλε 15 σε μαθητη και θα δεις. :D
Παντα ειδικοι πρεπει να αξιολογουν οχι ο κοσμος'
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Ιουν 2020, 15:15

Γιατί νομίζετε αναπληρωτές καθηγητές αρνούνται σύμβαση και δεν πάνε σε σχολεία; Πριν 2 χρόνια μάλιστα έκαναν παναμερικανική απεργία.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Ιουν 2020, 15:29

Μόνο ο σκληρός καριόλης Επαλίτης και ειδικοδυναμίτης Vallon θα μπορούσε να επιζήσει . ;)

1 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”