«συγγνώμη, λάθος» πέθανε κόσμος στη Σουηδία

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

«συγγνώμη, λάθος» πέθανε κόσμος στη Σουηδία

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 03 Ιουν 2020, 17:28

Σύμφωνα με τους «Financial Times», ο Σουηδός λοιμωξιολόγος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε σουηδικό ραδιόφωνο, παραδέχτηκε τα τραγικά λάθη στη διαχείριση της κρίσης και εξομολογήθηκε ότι η πολιτική έπρεπε να είναι πιο αυστηρή για να αποφευχθούν περιττοί θάνατοι, ενώ συμφώνησε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαναν στη χώρα του

«Αν ερχόμασταν ξανά αντιμέτωποι με την ίδια ασθένεια και ξέραμε γι’ αυτήν ό,τι ακριβώς ξέρουμε τώρα, νομίζω πως θα καταλήγαμε κάπου ενδιάμεσα, ανάμεσα σε αυτό που έκανε η Σουηδία και σε αυτό που έκανε ο υπόλοιπος κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παραδοχή αυτού του λάθους από έναν επιστήμονα προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Ο Σουηδός «Τσιόδρας» είχε επικρίνει τα lockdown των άλλων χωρών και είχε υποστηρίξει με σθένος εδώ και μήνες ότι η δική του στρατηγική θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου, όσον αφορά το συνολικό αριθμό των θυμάτων από κορωνοϊό.
Διορίζεται επιτροπή για τον έλεγχο της στρατηγικής που ακολουθήθηκε

Η κεντρο-αριστερή σουηδική κυβέρνηση, μετά από πολλές επικρίσεις από την αντιπολίτευση, δέχτηκε τελικά τη Δευτέρα να διοριστεί επιτροπή που θα διερευνήσει την ορθότητα της επιδημιολογικής στρατηγικής της χώρας. Η κοινή γνώμη της χώρας φαίνεται επίσης σταδιακά να έχει αλλάξει κάπως, ενώ έως τώρα «στοιχιζόταν» μαζικά πίσω από τον Τέγκνελ.

Ο ίδιος δήλωσε στη ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι «είναι αρκετά προφανές πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι έχουμε κάνει στη Σουηδία. Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κλείσουμε, ώστε να προλάβουμε καλύτερα την εξάπλωση του ιού» και πρόσθεσε ότι, επειδή σχεδόν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έκαναν ξαφνικό lockdown, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ποια μέτρα «δούλεψαν» καλύτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία αντίθετα με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες κράτησε ανοικτά τα σχολεία για μαθητές έως 16 ετών, καθώς επίσης ανοικτά τα σύνορά της με την Ευρώπη, αλλά οι γειτονικές χώρες τα έκλεισαν για τους Σουηδούς, κάτι που έγινε αντιληπτό ως διπλωματική απομόνωση της Σουηδίας.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 4.468 θάνατοι και έχουν επιβεβαιωθεί 38.589 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

https://www.star.gr/eidiseis/kosmos/502 ... strathgikh
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: «συγγνώμη, λάθος» πέθανε κόσμος στη Σουηδία

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 03 Ιουν 2020, 17:46

mister spooky έγραψε:
«Αν ερχόμασταν ξανά αντιμέτωποι με την ίδια ασθένεια και ξέραμε γι’ αυτήν ό,τι ακριβώς ξέρουμε τώρα, νομίζω πως θα καταλήγαμε κάπου ενδιάμεσα, ανάμεσα σε αυτό που έκανε η Σουηδία και σε αυτό που έκανε ο υπόλοιπος κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δηλαδη στο επιλεκτικο lockdown που προτεινω εγω. :D

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 03 Ιουν 2020, 17:49

Αρίστος έγραψε:
mister spooky έγραψε:

Δηλαδη στο επιλεκτικο lockdown που προτεινω εγω. :D

.

ε, ναι τα σουπερ μαρκετ φανταζομαι δε χρειαζεται, και δεν εγινε, να κλεισουν
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 03 Ιουν 2020, 17:59

Στο επιλεκτικο lockdown ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ευπαθεις και ηλικιωμενοι αλλα δουλευουν νεοι-παραγωγικες ηλικιες και δεν κλεινει η οικονομια.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 03 Ιουν 2020, 18:02

στο δικο σου επιλεκτικο λοκδαουν αυτα
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 03 Ιουν 2020, 18:05

mister spooky έγραψε:στο δικο σου επιλεκτικο λοκδαουν αυτα

Δεν ειναι δικο μου και μη δικο μου. Επιλεκτικο lockdown εφαρμοζουν οσοι στοχευουν στην ανοσια αγελης.

30%-40% καθονται μεσα και οι 70%-60% δουλευουν εξω για να μην πεινασει ο λαος.

Αυτοι που δουλευουν εξω δημιουργουν και την ανοσια ωστε οταν βγουν απο την καραντινα οι ομαδες υψηλου κινδυνου να μην κινδυνευουν απο τη μεταδοση του ιου.

Καθως η ανοσια αγελης δημιουργει φραγμα που εμποδιζει τη μεταδοση.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 03 Ιουν 2020, 18:10

αυτο λεω, τα σουπερ μαρκετ μενουν ανοιχτα
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 03 Ιουν 2020, 18:13

παντως να ξες, εχεις δικιο οτι θα κλεισουν τους ηλικιωμενους μεσα στην επομενη εξαρση και τωρα ολοι αυτοι που υποστηρίζουν την κυβερνηση θα λενε «ειναι αναγκαιο». εγω ειμαι αντιθετος πάντως.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 03 Ιουν 2020, 19:24

Τι υποστηριζεις ακριβως δεν εχεις πει.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Ιουν 2020, 19:28

mister spooky έγραψε:παντως να ξες, εχεις δικιο οτι θα κλεισουν τους ηλικιωμενους μεσα στην επομενη εξαρση και τωρα ολοι αυτοι που υποστηρίζουν την κυβερνηση θα λενε «ειναι αναγκαιο». εγω ειμαι αντιθετος πάντως.

Ο Ερντογάν που δεν είναι με την παγκοσμιοποίηση σαν τον Μητσοτάκη πάντως τους έκλεισε μέσα.

.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Διεθνή”