ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Μαρ 2020, 19:53

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη,

τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνεται μια περιπλοκη και δυνητικά άκρως επικίνδυνη κατάσταση για την χώρα.

Απο την μία, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας αποκαλυπτικής πανδημίας, ο μηχανισμός και οι πολυδιάστατες επιπτώσεις της οποίας δεν έχουν αποκρυσταλωθεί ακόμη.

Απο την άλλη, η χώρα έχει βρεθεί στη δίνη των γεωπολιτικών συγκρούσεων της περιοχής. Η Τουρκία, προσπαθώντας να πιέσει την Δύση για άμεση εμπλοκή υπέρ της στην Συρία, προσπαθεί να εκβιάσει της Ε.Ε. χρησιμοποιώντας ως μέσο τα εκατομμύρια μετανάστες που φιλοξενεί.

Αυτή τη στιγμή η χώρα προσπαθεί με τις περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτει να ανταπεξέλθει σε ένα μέτωπο το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα. Χρειάζεται αποτρεπτική αποφασιστικότητα, χωρίς όμως να συμβεί κανένα ατύχημα, γιατί τα διεθνή μέσα να είναι στραμμένα στην περιοχή και να παρακολουθεί όλος ο πλανήτης, ενώ παράλληλα το κύριο χαρτί της Άγκυρας αυτή τη στιγμή είναι ένας πληροφοριακός πόλεμος όπου προσπαθείται να δυσφημιστεί η Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, να πούμε μπράβο στις ΕΔ και την ΕΛΑΣ για το επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους. Παίζουν σχετικά καλά τον ρόλο των δυνάμεων δυτικού κράτους.

Παράλληλα όμως, την κατάσταση προσπαθούν να δυναμιτίσουν και να εκτρέψουν διάφοροι ύποπτοι, που κινούνται απο τα όρια του διεστραμένου νεοναζιστικού χώρου έως και των ελληνοφώνων πράκτορων της Άγκυρας (συνειδητοί ή ασυνείδητοι ή και χειριζόμενοι).

Το elefthero, για ακόμη μια φορά οφείλει να θέσει τα στανταρντς στο ελληνικό διαδίκτυο, στεκόμενο με πρωτοκοσμική υπευθυνότητα απέναντι στις εξελίξεις.

Κάθε ακραίο σχόλιο που καλεί σε δολοφονίες αόπλων (έστω και με προκλητική συμπεριφορά), ή που προβάλει την δράση ακραίων στοιχείων που δυσφημούν επικίνδυνα την χώρα, θα πρέπει εξαφανίζεται, μαζί και με αυτούς που προβαίνουν σε αυτά τα προβοκατόρικα ποστς συστηματικά και σχεδιασμένα.
3 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 02 Μαρ 2020, 00:31

Προέλλην έγραψε:Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη,

τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνεται μια περιπλοκη και δυνητικά άκρως επικίνδυνη κατάσταση για την χώρα.

Απο την μία, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας αποκαλυπτικής πανδημίας, ο μηχανισμός και οι πολυδιάστατες επιπτώσεις της οποίας δεν έχουν αποκρυσταλωθεί ακόμη.

Απο την άλλη, η χώρα έχει βρεθεί στη δίνη των γεωπολιτικών συγκρούσεων της περιοχής. Η Τουρκία, προσπαθώντας να πιέσει την Δύση για άμεση εμπλοκή υπέρ της στην Συρία, προσπαθεί να εκβιάσει της Ε.Ε. χρησιμοποιώντας ως μέσο τα εκατομμύρια μετανάστες που φιλοξενεί.

Αυτή τη στιγμή η χώρα προσπαθεί με τις περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτει να ανταπεξέλθει σε ένα μέτωπο το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερη πολυπλοκότητα. Χρειάζεται αποτρεπτική αποφασιστικότητα, χωρίς όμως να συμβεί κανένα ατύχημα, γιατί τα διεθνή μέσα να είναι στραμμένα στην περιοχή και να παρακολουθεί όλος ο πλανήτης, ενώ παράλληλα το κύριο χαρτί της Άγκυρας αυτή τη στιγμή είναι ένας πληροφοριακός πόλεμος όπου προσπαθείται να δυσφημιστεί η Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, να πούμε μπράβο στις ΕΔ και την ΕΛΑΣ για το επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους. Παίζουν σχετικά καλά τον ρόλο των δυνάμεων δυτικού κράτους.

Παράλληλα όμως, την κατάσταση προσπαθούν να δυναμιτίσουν και να εκτρέψουν διάφοροι ύποπτοι, που κινούνται απο τα όρια του διεστραμένου νεοναζιστικού χώρου έως και των ελληνοφώνων πράκτορων της Άγκυρας (συνειδητοί ή ασυνείδητοι ή και χειριζόμενοι).

Το elefthero, για ακόμη μια φορά οφείλει να θέσει τα στανταρντς στο ελληνικό διαδίκτυο, στεκόμενο με πρωτοκοσμική υπευθυνότητα απέναντι στις εξελίξεις.

Κάθε ακραίο σχόλιο που καλεί σε δολοφονίες αόπλων (έστω και με προκλητική συμπεριφορά), ή που προβάλει την δράση ακραίων στοιχείων που δυσφημούν επικίνδυνα την χώρα, θα πρέπει εξαφανίζεται, μαζί και με αυτούς που προβαίνουν σε αυτά τα προβοκατόρικα ποστς συστηματικά και σχεδιασμένα.

Μπραβο καρντασι.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 02 Μαρ 2020, 04:51

Αν μού επιτρέπετε να πω κάτι για την κατάσταση στον Έβρο. Μερικοί από μας δεν μπορούμε να μισήσουμε κανέναν άνθρωπο. Ούτε τον Έλληνα που φοβάται για την ασφάλεια του, ούτε τον ξένο που ψάχνει μια καλύτερη ζωή. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε.

Αν είναι να ‘μισήσουμε’ κάτι, αυτό ας είναι οι διεθνείς πολιτικές που φέρνουν τους πολέμους στο κατώφλια μας. Κανένας άνθρωπος δεν βάζει τα παιδιά του να κοιμηθούν στις μόριες και στον Έβρο επειδή έχει απορρίψει από καπρίτσιο μια καλύτερη επιλογή. Η ζωή, ο πόλεμος, η φτώχεια τους έφεραν εδώ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι ούτε χειρότεροι, ούτε καλύτεροι από μας. Κι όσο κι αν οι άθλιοι Ερντογάν αυτού το κόσμου τους χρησιμοποιούν ως εργαλεία, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Τέλος.

Δεν πρέπει να χυθεί αίμα. Οι στρατιώτες μας είναι 20χρονα παλικαράκια που με το όπλο που κρατούν δεν έχουν σκοτώσει ούτε μπεκάτσα. Καλά καλά δεν ξέρουν να το χειρίζονται, θα τους βάλουμε στην πρώτη γραμμή του πυρός να κάνουν τι; Να σκοτωθούν ή να σκοτώσουν; Κι αν απέναντί τους έχουν το παιδί ή την έγκυο, τι θα τους ζητήσουμε; Να πυροβολήσουν στο ψαχνό; Να σηκώσουν αυτό το βάρος στην υπόλοιπη ζωή τους;

Κι αυτοί που το ζητούν είναι ποιοι;
Αυτοί που βάζουν βύσμα να μην υπηρετήσουν τα παιδιά τους στον Εβρο, αλλά μόνο τα φουκαραδάκια που δεν έχουν μέσον;
Αυτοί που πολεμάν από τον καναπέ με όπλο το πληκτρολόγιο;
Αυτοί που περνάνε τα σύνορα για να αγοράσουν φτηνά σώβρακα, πλήττοντας έτσι την ελληνική οικονομία;
Αυτοί που στοιβάζουν τα μακαρόνια στο καρότσι επειδή έβηξε ο γείτονας στο ισόγειο;

Άκου φίλε. Μην μάς λες εμάς ‘η χώρα ΜΟΥ’ εκτός αν την πήρες προίκα από τον πατέρα σου. Η χώρα ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δεν είναι εργολαβία δική σου, δική μου ή κανενός.
Κι επειδή κάθε οικογένεια έχει την ιστορία της, ας πω κι εγώ κάτι για την δική μου.
Οι Τούρκοι έδιωξαν τους παππούδες μου από την Μικρά Ασία κι εκείνοι ήρθαν εδώ όπου τους αποκαλούσαν τουρκοσπορους, παστρικιές και πουτάνες.
Την γη που μεγάλωσε τον πατέρα μου, στου Μόρφου της Κύπρου, την κατοικούν οι Τούρκοι.
Ο πατέρας μου αν και Κυπριος, πήρε Ελληνική υπηκοότητα για να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό έπος. Η μάνα μου καταδικάστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών σε 10 χρόνια φυλακή για αντιστασιακή δράση.
Τι θέλω να πω. Όλες οι οικογένειες έχουμε την ιστορία μας, έχουμε τον πόνο μας, έχουμε την περηφάνεια μας. Δεν είναι πιο ‘Έλληνας’ αυτός που φωνάζει πιο δυνατά ή σηκώνει πιο ψηλά την ελληνική σημαία.

Κάτι τελευταίο.Τα σύνορα του Έβρου δεν είναι μόνο ελληνικά. Είναι ευρωπαϊκά. Πρέπει να συγκληθεί Σύνοδος κορυφής και να συγκληθεί τώρα.

Αν είχα λύσεις κι απαντήσεις, θα είχα γίνει πολιτικός όταν μού το πρότειναν. Δεν έγινα γιατί δεν έχω και δεν είναι δική μου υποχρέωση να έχω. Κάποιους ψηφίσαμε για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Το μόνο που πιστεύω είναι πως ο πόλεμος δεν είναι η απάντηση σε κανένα ερώτημα. Ούτε το αίμα, ούτε το μίσος. Γιατί μερικοί από μας δεν μπορούμε να μισήσουμε κανένα πλάσμα πάνω στη Γη.
Κι ούτε θέλουμε.

Elena Akrita
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 02 Μαρ 2020, 07:21

Στηρίζουμε, ελπιζουμε να σταθεί φάρος το elefthero μέσα στην ιντερνετική αγριοθαλασσιά του μίσους.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 02 Μαρ 2020, 10:50

Θα σταθεί αλλά ποτέ δε θα αγνοήσει την αντικειμενική πραγματικότητα.
Η οποία βαίνει ταχέως προς επαλήθευση πάσης συνωμοσιολογικής θεωρίας. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2020, 11:59

Ραν ταν πλαν έγραψε:Θα σταθεί αλλά ποτέ δε θα αγνοήσει την αντικειμενική πραγματικότητα.
Η οποία βαίνει ταχέως προς επαλήθευση πάσης συνωμοσιολογικής θεωρίας. :fico:

δεν υπαρχει για αυτους αντικειμενικη πραγματικοτητα υπαρχει η ιδεοληπτικη συναισθηματικη
φόρτιση που αποδιοργανωνει τις νοητικες λογικες επαγωγικης επεξεργασίας

γενικως και τελικως ηλιθιους :D
υσ..δεκτα μονο ...τα λογικα σχολια :laugh1:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2020, 12:02

vallon έγραψε:

Elena Akrita

βρε καραπαπαρα την αγαμη κορη μας εβαλες να διαβασουμε ; :madwoman: :madwoman:
και στραβώθηκα τόσην ώρα??????
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 02 Μαρ 2020, 13:55

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:

Elena Akrita

βρε καραπαπαρα την αγαμη κορη μας εβαλες να διαβασουμε ; :madwoman: :madwoman:

έλα ρε;
την βλέπεις στον ύπνο σου νέμο;
έχεις ονειρώξεις με την ..ακρίτα;

μωρέ μπράαααβοο
:laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Μαρ 2020, 15:11

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:βρε καραπαπαρα την αγαμη κορη μας εβαλες να διαβασουμε ; :madwoman: :madwoman:

έλα ρε;

μωρέ μπράαααβοο

αμα μου δωσεις την συνταξη της αγαμης κορης θα γραφω και εγω οτι παπαρια θελεις
(γλυκανάλατες)
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 02 Μαρ 2020, 17:51

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:
έλα ρε;

μωρέ μπράαααβοο

αμα μου δωσεις την συνταξη της αγαμης κορης θα γραφω και εγω οτι παπαρια θελεις
(γλυκανάλατες)

Η λογική του μίσους και του διαχωρισμού δεν βγάζει πουθενά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αφού οι μετανάστες θέλουν να πάνε στη Γερμανία γιατί δεν τους διευκολύνουμε;
δηλ τι κάνουμε ;
τον νταβατζή της Γερμανίας;
τρόμαξε η φράου μερκελ και σου λέει άμα τους αφήσουν όλους αυτούς να φτάσουν εδώ θα μας φάνε;
κι εμάς τι μας νοιάζει;
γιατί εμείς στεκόμαστε εμπόδιο;
τώρα το θυμηθήκαμε ότι είμαστε το σύνορο της Ευρώπης;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”