https://www.defence-point.gr/news/dendi ... nasteytiko
Η Ελλάδα δε θα επιτρέψει στην Τουρκία να θεωρήσει ότι το μεταναστευτικό είναι διμερές ζήτημα, ούτε να εκβιάζει τη χώρα χρησιμοποιώντας τις μεταναστευτικές ροές, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Δεν είναι πάντα εύκολο να συνεννοηθείς με την τουρκική πλευρά, ακόμα και σε πράγματα στα οποία το δίκαιο και το ορθό και το νόμιμο και το ηθικό είναι προφανές», σημείωσε ο κ. Δένδιας. «Η Ελλάδα κάνει μια προσπάθεια καταρχήν να εξηγήσει και στην Τουρκία ότι υπάρχουν δεδομένες υποχρεώσεις και η κυβέρνηση κάνει μια εσωτερική προσπάθεια να οργανώσει ένα σύστημα χειρισμού των μεταναστευτικών ροών που να θωρακίζει τη χώρα και τα σύνορά της».
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών οι αριθμοί αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν και τις υπάρχουσες δυνατότητες του συστήματος και άρα πρέπει το σύστημα αυτό να εξελιχθεί πάρα πολύ γρήγορα. «Υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης είναι -και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το κάνει- να θωρακίσει τη χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη χώρα στο έρμαιο των τουρκικών βουλήσεων, εάν η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:
«Σε εμάς η Τουρκία μπορεί να βρει έναν σοβαρό και ειλικρινή συνομιλητή, ο οποίος καταλαβαίνει και τα τουρκικά προβλήματα. Η Τουρκία φιλοξενεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ελλάδα είναι αυτή που παρά τη συμπεριφορά της Τουρκίας σε διάφορα θέματα δε τα συνέδεσε και στήριξε το αίτημα της Τουρκίας για να τύχει οικονομικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία αυτά πρέπει να τα αντιληφθεί και να τα εκτιμήσει».
«Θα επιτελέσουμε το συνταγματικό μας καθήκον να θωρακίσουμε τα σύνορα της χώρας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, για να συμπληρώσει πως η προμήθεια των 10 επιπλέον ταχυπλόων σκαφών είναι ένα καλό βήμα για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
θα θωρακίσουμε τα σύνορα λε ο υπουργος
το γρηγοροτερο ομωσ υπουργε η τουρκια διεξαγει υβριδικο πολεμο κατά της πατριδας μας με μοχλο το μεταναστευτικο
δενδιας στο μεταναστευτικο οχι εκβιασμους απο τουρκια
-
tsakas
- Basic poster

-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: δενδιας στο μεταναστευτικο οχι εκβιασμους απο τουρκια
Εντάξει να τα σφραγίσουν τα σύνορα αλλά ν' αφήσουν και καμιά τρύπα να παίρνουμε αέρα.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nemo
- Supreme poster

εκεινο που μου την δινει γερα αυτες τις μερες ειναι η αφασια των ελ
κατι πρεπει να βρω για να ξεχαστω
κατι πρεπει να βρω για να ξεχαστω
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Γκόμενα ίσως
το σκεφτομαι αλλα θα πρεπει να βρω καλυτερη απο αυτην που εχω και ειναι κομματι δυσκολο να βρεθει
ασε που πρεπει να εχει και πνευμα οχι...θα προτιμησω για λιγο να τα βαλω με τον εαυτο μου
τουλαχιστον θα εχω μια εντιμη αντιμετωπιση
0 .
-
NikosVy
- Extreme poster

Να προσλάβουμε ειδικό Σώμα Λαθρομεταναστών (με συνθήκες πρόσληψης Γενίτσαρων) επιφορτισμένο με τη σφράγιση των θαλασσίων συνόρων... (Επικεφαλής του θα διορίζεται κάποιος κρατικός λειτουργός με το ψευδώνυμο "Πόντιος Πιλάτος")
Μου έλεγε κάποτε σχετικά ένας ταξιτζής στον Άγιο Δομίνικο που συζητούσαμε για την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα του από την Αϊτή και πως την αντιμετώπιζε παλιά το καθεστώς του Δικτάτορα Τρουχίλλο.........
Μου έλεγε κάποτε σχετικά ένας ταξιτζής στον Άγιο Δομίνικο που συζητούσαμε για την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα του από την Αϊτή και πως την αντιμετώπιζε παλιά το καθεστώς του Δικτάτορα Τρουχίλλο.........
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
nemo
- Supreme poster

πωλειται ο σκυλος μου ο δενδιαν σε πωλη καλι τιμι για περισσοτερες πληροφοριες απευθυνθειτε στον κουλι
0 .
-
vallon
- Supreme poster

ρεεεε.................. ένας λοχίας θα μας σώσει
αλλά με τόσους προδότες τι να περιμένει κανείς
αλλά με τόσους προδότες τι να περιμένει κανείς
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Diogos
- Rookie poster

Τα θαλάσσια σύνορα πως θα τα θωρακίσουν; Θα βουλιάζουν τις βάρκες;
0 .
-
tsakas
- Basic poster