«Κανένας δεν πίστευε το παιδί»: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κακοποίηση 9χρονης από ιερέα
Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον βιασμό ανήλικης από τον 57χρονο ιερέα σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφιάλτης για το 12χρονο πλέον παιδί ξεκίνησε όταν ήταν μόλις εννέα ετών.
Για το περιστατικό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το δράμα που ζούσε το παιδί.
«Η 12χρονη ήρθε στο χώρο μας με εισαγγελική εντολή και εκμυστηρεύτηκε σε κάποια παιδαγωγό τα όσα βίωνε» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου αμέσως έγινε καταγγελία στην εισαγγελία και ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός.
«Κανένας δεν το πίστευε το παιδί. Ερχόταν η μητέρα με δικηγόρο για να αλλάξει την κατάθεσή της το παιδί» αποκαλύπτει ο κ. Γιαννόπουλος, αποκαλύπτοντας πως η μητέρα προσπαθούσε να αποτρέψει την κόρη της από το να πει την αλήθεια.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα παραδέχτηκε τα όσα γνώριζε και έτσι η ταλαιπωρία του παιδιού -που κράτησε για πάνω από ενάμιση χρόνο- έλαβε τέλος.
Η σύλληψη του κατηγορούμενου ήρθε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ με διαδικασίες - εξπρές προχώρησαν η προανάκριση και η απολογία του. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Για το συγκλονιστικό περιστατικό αναμένεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως και η εισαγγελική διαταγή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φερόμενου ως παιδεραστή.
«Όλοι το γνώριζαν», παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνέχισε:
«Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του».
Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο 57χρονος ιερέας χτυπούσε βάναυσα την ανήλικη όταν αντιδρούσε.
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/19 ... -apo-ierea
Eλληνική επαρχία, αγνές ψυχές, καθαρά χέρια
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Eλληνική επαρχία, αγνές ψυχές, καθαρά χέρια
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
ΩRIΩNAS7
Re: Eλληνική επαρχία, αγνές ψυχές, καθαρά χέρια
Η Ελ επαρχία είναι γεμάτη με γελοίους τύπους που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους. Απολίτιστοι, απολίτικοι, απάνθρωποι, απαίδευτοι και λίγοι.
Το φιλότιμο όμως δεν μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα.gif)
Το φιλότιμο όμως δεν μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα
.gif)
1 .
-
Προέλλην

Όλοι αυτοί που έκαναν τα στραβά μάτια στο σοδομισμό και βασανισμό ενός ανήλικου, σίγουρα όμως αγόραζαν το καρπούζι ολόκληρο και όχι σε φέτες.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

ΕΛ επαρχια=παρακμη, βλαχια, βαρβαροτητα, υπανθρωπισμος. Τα χω πει τοσες φορες.
0 .
-
itteithe
- Extreme poster

Sorry, δεν μιλάμε απλώς για επαρχία εδώ, αλλά για τη Μάνη. Μπροστά τους οι Πυργιώτες φαντάζουν Σουηδοί.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ενταξει εκει η γυφτια της επαρχιας ειναι πολλαπλασιασμενη επι 1000.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

Το πιο τραγικό είναι ότι η μητέρα προσπαθούσε να πείσει το παιδί να μην μιλήσει.
Αυτό για μένα αποτελεί μεγαλύτερο αδίκημα απο τον ανώμαλο. Θα έπρεπε πραγματικά να της ασκηθεί δίωξη. Το ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη και την οικογενειακή ασφάλεια που είναι υποχρεωμένη να παρέχει στο παιδί της θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Αυτό για μένα αποτελεί μεγαλύτερο αδίκημα απο τον ανώμαλο. Θα έπρεπε πραγματικά να της ασκηθεί δίωξη. Το ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη και την οικογενειακή ασφάλεια που είναι υποχρεωμένη να παρέχει στο παιδί της θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Προέλλην

Μάνη: «Την είχα σαν παιδί μου» λέει ο ιερέας που κατηγορείται για κακοποίηση 12χρονης
Διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες ο ιερέας που φέρεται να κακοποίησε 12χρονη στο χωριό Οχιά του δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.
Ο ιερέας είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, ωστόσο μέσα από το κελί του, διαψεύδει κατηγορηματικά πως έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις στην 12χρονη.
«Δεν έχω αγγίξει ποτέ το κορίτσι. Το είχα σαν παιδί μου. Η αλήθεια θα αποδειχθεί στο δικαστήριο» λέει ο ιερέας.
Η μητέρα από την πλευρά της λέει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο 57χρονος θα άγγιζε το παιδί της, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τον παππού να είναι το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι στην κατάθεσή του φέρεται να κατονομάζει για ασέλγεια ακόμη έναν άντρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο αυτό είναι συγγενής της 12χρονης.
«Ο ιερέας με κακοποιούσε στο σπίτι μου, η μαμά ήταν εκεί»
Η κατάθεση της μικρής που έφερε στη δημοσιότητα το Star προκαλεί ανατριχίλα. Η 12χρονη αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια τόσο του ιερέα όσο κι ενός πολύ κοντινού της προσώπου.
Σύμφωνα με το Star το 12χρονο παιδί είπε στην κατάθεσή της:
«Με πλησίασε ο ιερέας κι ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους. Η μαμά ήταν εκεί. Είδα αίμα στο βρακάκι μου και το πέταξα. Τα ίδια έκανε κι ο δεύτερος άντρας πριν από τον ιερέα».
«Δεν ήμουν μπροστά σε περιστατικό ασέλγειας»
Η μητέρα του κοριτσιού όταν κλήθηκε για κατάθεση αρνήθηκε ότι γνώριζε τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του παιδιού της.
«Δεν γνώριζα τίποτα από τα όσα καταγγέλλει το κορίτσι μου, τώρα μου τα είπε και την πίστεψα. Δεν ήμουν ποτέ μπροστά σε κάποιο περιστατικό ασέλγειας», ισχυρίστηκε.
Κοινό μυστικό η περίεργη συμπεριφορά του ιερέα
Στα χωριά της Ανατολικής Μάνης ήταν κοινό μυστικό η περίεργη συμπεριφορά του ιερέα κυρίως όμως λόγω του... ποτού, καθώς πολλές φορές τον έβλεπαν μεθυσμένο.
Η ανατριχιαστική υπόθεση προκάλεσε την οργή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος εξέδωσε μία οργισμένη ανακοίνωση.
«Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», έγραφε στην ανακοίνωσή του ο Ιερώνυμος.
«Δεν ασέλγησα στο κορίτσι»
Ο ιερέας αρνείται ότι ασέλγησε στο παιδί, με την απολογία του στην ανακρίτρια να διαρκεί 1,5 ώρα.
Οι Αρχές έχουν στα χεριά τους ακόμη μια κατάθεση ενός γείτονα του ιερέα, αλλά και των παιδοψυχολόγων του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Το δεύτερο άτομο που κατηγορείται για την ασέλγεια στο 12χρονο κορίτσι, θα κληθεί να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/19 ... i-12xronis
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Basic poster

Re: Ἑλληνικὴ ἐπαρχία, ἁγνές ψυχές, καθαρὰ χέρια.
vallon:
Το πιο τραγικό είναι ότι η μητέρα προσπαθούσε να πείσει το παιδί να μην μιλήσει.
===
Δὲν εἶναι πρωτοφανές.
Ὑπάρχουν τὰ λεφτὰ στὴ μέση.
===
Κάποτε εἶχε συμβεῖ κάτι παρόμοιο σὲ φιλικὸ περιβᾶλλον μας. Πατέρας βίαζε τὴν κόρη του, ἀπὸ 9 ἕως 12 χρονῶ.
Ἠθικός, κατὰ τὰ ἆλλα, πατέρας, ποὺ ἐμένα μοῦ ἔλεγε νὰ μὴν ἔχω φαβορίτες, ἀλλὰ νὰ κουρεύομαι σὰν τὸ παιδὶ τοῦ λαοῦ, τὸν Νίκο Ξανθόπουλο (βρῆκε κιόλας... σὲ ποιόν νἄμοιαζα!...)
Μόλις μαθεύτηκε, ἦρθε στὴν μάννα μου νὰ δικαιολογηθεῖ καὶ νὰ ζητήσει συμπαράσταση.
- Θὰ σὲ κάψω, παληάνθρωπε! τοῦ εἶπε. Θὰ σὲ θάψω μὲ τὰ ἴδια μου τὰ χέρια.
Ἤμουν μπροστά.
Ἡ μάννα μου πῆγε μάρτυρας κατηγορίας στὸ Ἀγρίνιο.
Ὁ πατέρας ἐκεῖνος, ποὺ ἦταν καὶ τόσο ἄντρας, φυλακίστηκε γιὰ 7 χρόνια.
Ἡ οἰκογένειά του μετακόμισε καὶ ἐμεῖς εἴχαμε στενὴ καὶ καθημερινὴ ἐπαφὴ μαζύ τους. Ἡ μάννα τοῦ κοριτσιοῦ ἔρεβε κάθε στιγμὴ ποὺ περνοῦσε. Στὰ 7 χρόνια καὶ λίγες μέρες, πέθανε, μὴ ἀντέχοντας στὴ σκέψη ὅτι αὐτὸς θὰ ἔβγαινε ἀπὸ τὴν φυλακὴ καὶ θὰ τοὺς εὕρισκε κάπου. Στὴν κηδεία, ἡ μάννα μου πρώτη, δῖπλα στὴν νεκρή, νὰ κλαίει τὴν φίλη της. Ξάφνου, φάνηκε αὐτός, ἀπὸ τὸ πουθενά!... Θρεμμένος, ὡραῖος, ἄνετος!...Μόλις τὸν πῆρε χαμπάρι ἡ μάννα μου, πετάχτηκε ὄρθια καὶ μὲ τὶς κλωτσιὲς τὸν ἔδιωξε ἀπὸ τὴν ἐκκλησία, βρίζοντάς τον.
- Ἔ, κυρὰ Κατίνα, συμβαίνουν αὐτά!... τῆς εἶπε.
- Ἔξω παληάνθρωπε, μὴ σοῦ βγάλω τὰ μάτια!...
Οἱ παρευρισκόμενοι θίχτηκαν!
- Ἔ, ὄχι καὶ τέτοια συμπεριφορὰ μέσα στὸν ναό!..., εἶπαν.
Ἴσως ἤμουν ὁ μόνος ποὺ τῆς εἶπα:
- Μπράβο, μαμά, ὅρμα του!...
Τῆς ἔχω μοιάσει ἀπόλυτα.
Ὅταν πέθανε, ἀπαγόρευσα στὸν γαμπρό μου (ἆλλο τέρας ἐκεῖνος - ψόφιος τώρα κι' αύτός...) νὰ πατήσει. Ἤθελε νἄρθει, νὰ κουτσομπολέψει, νὰ κακολογήσει, ὅπως συνήθως!... Ὅταν τοῦ εἶπαν ὅτι δὲν ἀστειευόμουν, (κατὰ κάποιον τρόπο, πολλοὶ, ἀκόμη, μὲ ἔχουν γιὰ μαμόθρεφτο κι' ἆλλοι ξέρουν τὸ τσαγανό μου), μπῆκε στ' αὐτοκίνητό του νὰ φύγει καί, στὴν λύσσα του ἐπάνω, τράκαρε καὶ τὄκανε μαντάρα. Ἆλλος ἠθικὸς Ἕλληνας. Τέρας. Κι' ἄς ἔχει πεθάνει πρὶν εἴκοσι χρόνια. Κτῆνος θὰ τὸν λέω. Αὐτὸς μᾶς κατέστρεψε καὶ πέθανε τὴν μάννα μου, σκατὰ στὸν τάφο του.
===
Δὲν εἶναι πρωτοφανές.
Ὑπάρχουν τὰ λεφτὰ στὴ μέση.
===
Κάποτε εἶχε συμβεῖ κάτι παρόμοιο σὲ φιλικὸ περιβᾶλλον μας. Πατέρας βίαζε τὴν κόρη του, ἀπὸ 9 ἕως 12 χρονῶ.
Ἠθικός, κατὰ τὰ ἆλλα, πατέρας, ποὺ ἐμένα μοῦ ἔλεγε νὰ μὴν ἔχω φαβορίτες, ἀλλὰ νὰ κουρεύομαι σὰν τὸ παιδὶ τοῦ λαοῦ, τὸν Νίκο Ξανθόπουλο (βρῆκε κιόλας... σὲ ποιόν νἄμοιαζα!...)
Μόλις μαθεύτηκε, ἦρθε στὴν μάννα μου νὰ δικαιολογηθεῖ καὶ νὰ ζητήσει συμπαράσταση.
- Θὰ σὲ κάψω, παληάνθρωπε! τοῦ εἶπε. Θὰ σὲ θάψω μὲ τὰ ἴδια μου τὰ χέρια.
Ἤμουν μπροστά.
Ἡ μάννα μου πῆγε μάρτυρας κατηγορίας στὸ Ἀγρίνιο.
Ὁ πατέρας ἐκεῖνος, ποὺ ἦταν καὶ τόσο ἄντρας, φυλακίστηκε γιὰ 7 χρόνια.
Ἡ οἰκογένειά του μετακόμισε καὶ ἐμεῖς εἴχαμε στενὴ καὶ καθημερινὴ ἐπαφὴ μαζύ τους. Ἡ μάννα τοῦ κοριτσιοῦ ἔρεβε κάθε στιγμὴ ποὺ περνοῦσε. Στὰ 7 χρόνια καὶ λίγες μέρες, πέθανε, μὴ ἀντέχοντας στὴ σκέψη ὅτι αὐτὸς θὰ ἔβγαινε ἀπὸ τὴν φυλακὴ καὶ θὰ τοὺς εὕρισκε κάπου. Στὴν κηδεία, ἡ μάννα μου πρώτη, δῖπλα στὴν νεκρή, νὰ κλαίει τὴν φίλη της. Ξάφνου, φάνηκε αὐτός, ἀπὸ τὸ πουθενά!... Θρεμμένος, ὡραῖος, ἄνετος!...Μόλις τὸν πῆρε χαμπάρι ἡ μάννα μου, πετάχτηκε ὄρθια καὶ μὲ τὶς κλωτσιὲς τὸν ἔδιωξε ἀπὸ τὴν ἐκκλησία, βρίζοντάς τον.
- Ἔ, κυρὰ Κατίνα, συμβαίνουν αὐτά!... τῆς εἶπε.
- Ἔξω παληάνθρωπε, μὴ σοῦ βγάλω τὰ μάτια!...
Οἱ παρευρισκόμενοι θίχτηκαν!
- Ἔ, ὄχι καὶ τέτοια συμπεριφορὰ μέσα στὸν ναό!..., εἶπαν.
Ἴσως ἤμουν ὁ μόνος ποὺ τῆς εἶπα:
- Μπράβο, μαμά, ὅρμα του!...
Τῆς ἔχω μοιάσει ἀπόλυτα.
Ὅταν πέθανε, ἀπαγόρευσα στὸν γαμπρό μου (ἆλλο τέρας ἐκεῖνος - ψόφιος τώρα κι' αύτός...) νὰ πατήσει. Ἤθελε νἄρθει, νὰ κουτσομπολέψει, νὰ κακολογήσει, ὅπως συνήθως!... Ὅταν τοῦ εἶπαν ὅτι δὲν ἀστειευόμουν, (κατὰ κάποιον τρόπο, πολλοὶ, ἀκόμη, μὲ ἔχουν γιὰ μαμόθρεφτο κι' ἆλλοι ξέρουν τὸ τσαγανό μου), μπῆκε στ' αὐτοκίνητό του νὰ φύγει καί, στὴν λύσσα του ἐπάνω, τράκαρε καὶ τὄκανε μαντάρα. Ἆλλος ἠθικὸς Ἕλληνας. Τέρας. Κι' ἄς ἔχει πεθάνει πρὶν εἴκοσι χρόνια. Κτῆνος θὰ τὸν λέω. Αὐτὸς μᾶς κατέστρεψε καὶ πέθανε τὴν μάννα μου, σκατὰ στὸν τάφο του.
3 .
-
vallon
- Supreme poster

Γιάννη τι να πω...
Οι άνθρωποι με ξεπερνούν, δεν υπάρχει πιο σκληρό και απάνθρωπο έγκλημα από το να καταστρέφεις τον ψυχικό κόσμο ενός παιδιού μέσω της σεξουαλικής βίας. Μερικές φορές αναρωτιέμαι τελικά αυτή η φύση, πως σπέρνει έτσι τα παιδιά. Κοίτα να δεις λέω σε ποιους δίνει το προνόμιο να φέρνουν στον κόσμο νέες ψυχές και σε άλλους το στερεί. Δεν είναι παράξενο; Κοίτα ποιες οικογένειες τεκνοποιούν. Όσο πιο κοντά κάποιος βρίσκεται στο επίπεδο της φυσικής κοινωνίας η φύση του χαρίζει το προνόμιο να μπορεί να αναπαραγάγει. Βέβαια όσο πιο ζώων είναι κάποιος το να κακοποιεί σεξουαλικά τα παιδιά του του φαίνεται λογικό. Όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος στο επίπεδο της πολιτικής κοινωνίας, έχει ανέβει δηλ σε πνευματικές σφαίρες, τόσο λιγοστεύει η πιθανότητα να αναπαραχθεί. Το αυτό ισχύει και για ολόκληρους πολιτισμούς, πχ οι Μάγια κλπ πότε εξαφανίστηκαν; όταν ανέπτυξαν πολιτισμό.
Γι αυτό δεν λυπάμαι τον μέσο Ελληνα βλαχοαράπη. Δεν μπορεί να τον εξαφανίσουν. Ζώων ήταν και ζώων θα παραμείνει...
Οι άνθρωποι με ξεπερνούν, δεν υπάρχει πιο σκληρό και απάνθρωπο έγκλημα από το να καταστρέφεις τον ψυχικό κόσμο ενός παιδιού μέσω της σεξουαλικής βίας. Μερικές φορές αναρωτιέμαι τελικά αυτή η φύση, πως σπέρνει έτσι τα παιδιά. Κοίτα να δεις λέω σε ποιους δίνει το προνόμιο να φέρνουν στον κόσμο νέες ψυχές και σε άλλους το στερεί. Δεν είναι παράξενο; Κοίτα ποιες οικογένειες τεκνοποιούν. Όσο πιο κοντά κάποιος βρίσκεται στο επίπεδο της φυσικής κοινωνίας η φύση του χαρίζει το προνόμιο να μπορεί να αναπαραγάγει. Βέβαια όσο πιο ζώων είναι κάποιος το να κακοποιεί σεξουαλικά τα παιδιά του του φαίνεται λογικό. Όσο πιο κοντά βρίσκεται κάποιος στο επίπεδο της πολιτικής κοινωνίας, έχει ανέβει δηλ σε πνευματικές σφαίρες, τόσο λιγοστεύει η πιθανότητα να αναπαραχθεί. Το αυτό ισχύει και για ολόκληρους πολιτισμούς, πχ οι Μάγια κλπ πότε εξαφανίστηκαν; όταν ανέπτυξαν πολιτισμό.
Γι αυτό δεν λυπάμαι τον μέσο Ελληνα βλαχοαράπη. Δεν μπορεί να τον εξαφανίσουν. Ζώων ήταν και ζώων θα παραμείνει...
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.