Eβραιος δημαρχος στα Ιωαννινα

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Eβραιος δημαρχος στα Ιωαννινα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2019, 13:27

Νίκη για τον Μωυσή Ελισάφ στα Ιωάννινα - Πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα

O β' γύρος των δημοτικών εκλογών ανέδειξε νέο δήμαρχο Ιωαννίνων τον Μωυσή Ελισάφ. Μετά από ένα θρίλερ 3 ωρών ο κ. Ελισάφ επικράτησε έναντι του σημερινού δημάρχου Θωμά Μπέγκα με διαφορά περίπου μίας ποσοστιαία μονάδα. Ο κ. Ελισάφ είναι πλέον ο πρώτος Εβραίος δήμαροχος της χώρας.

Στα 161 εκλογικά τμήματα του δήμου Ιωαννιτών το ποσοστό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ έφτασε το 50,33%, ενώ του νυν δήμαρχου 49,67%.

Σε δήλωση του ο κ. Ελισάφ από το εκλογικό του κέντρο ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του. Ειδικότερα ανέφερε:

«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα. Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα. Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με ένα στόχο... Τα Γιάννενα της νέας εποχής».

Ο κ. Ελισάφ, είναι καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.

Επί 17 έτη είναι πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, είναι μέλος του ΔΣ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε επί διετία και γενικός γραμματέας του ΔΣ του ΚΙΣΕ.

http://www.kathimerini.gr/1027287/artic ... thn-ellada

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Eβραιος δημαρχος στα Ιωαννινα

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Ιουν 2019, 13:41

Είναι ντροπή που έχουμε, με καθυστέρηση 75 χρόνων, μόνο έναν Εβραίο δήμαρχο στην Ελλάδα.
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, για να ξεπλυθεί το αίσχος της γενοκτονίας των Εβραίων από τους γερμανόφιλους δεξιούς λαδέμπορους, είναι υποχρεωμένοι όλοι οι τουρκόφωνοι λαζοί που την εποίκισαν να διορίζουν τιμητικά, και όχι να ψηφίζουν, Εβραίο δήμαρχο, γιατί είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν αν νιώθουν και την ελάχιστη ενοχή για την εγκληματική συμπεριφορά των προγόνων τους εναντίον αθώων ανθρώπων.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Ιουν 2019, 13:50

ντροπη επισης ειναι και στην επιτροπη του κκε να μην συμμετεχει ουτε ενας εβραιος
ουτε ενας μουσουλμανος ουτε ενας πακιστανος ή αφρικανος
ντροπη και μονο ντροπη
τεσπα αν δεν εχετε δουλεια και βαριεστε ελατε εδω προσφερω
πολλες ωρες ευχαριστησης με σκληρη εργασια και -φαγητο-τσιγαρο-καφε- δωρεαν
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 04 Ιουν 2019, 13:54

Τι εννοείς πρώτος Εβραίος δήμαρχος; Δηλαδή τόσες εκπομπές του Βελόπουλου και του Λιακόπουλου όπου αποδεικνύουν ποιοι πολιτικοί είναι Εβραίοι πάνε στράφι; Δηλαδή ο Μπουτάρης δεν είναι Εβραίος τελικά;
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Ιουν 2019, 14:05

εννοουν φανερους και οχι τους εξελληνισμενους -με ελληνικα ονοματα
το γιατι δεν οφειλετε για τους λογους που αφηνουν να εννοηθεί
απλως οι φανεροι δεν ειναι κομματοποιημενοι γιατι δεν ενδιαφερονται
γνωμη μου ειναι λογω ιδιοσυγκρασιας θα προσφερουν πιο πολλα
απο τυχαρπαστους ελ
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2019, 15:01

itteithe έγραψε:Τι εννοείς πρώτος Εβραίος δήμαρχος; Δηλαδή τόσες εκπομπές του Βελόπουλου και του Λιακόπουλου όπου αποδεικνύουν ποιοι πολιτικοί είναι Εβραίοι πάνε στράφι; Δηλαδή ο Μπουτάρης δεν είναι Εβραίος τελικά;

Μην μιλας ρε μαρτυριαρη.... :s_mad
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Ιουν 2019, 15:14

καπου διαβασα μια δηλωση του συγκεκριμενου
οτι θα ηθελε να βαδισει στα χναρια του μπουταρη
που μετετρεψε μια κλειστη πολη σε κεντρο ελευθεριας

αν αληθευει δεν τον βλεπω καλα τον τυπο οι γιαννιωτες δεν ειναι σαν τους φλωρους
ειναι παγουραδες και δεν θα τον αφησουν να βρωμισει την πολη τους
ας ελπισουμε να ειναι ψεμματα και ο τυπος να προσθεσει ενα λιθαρακι στην δοξα της πολης
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιουν 2019, 15:19

Τολμηστε να αγγιξετε εστω και μια τριχα του Ελισαφ οπως κανατε και στον Γιαννη τον περασμενο Μαιο και θα σας γινει η σουφρα τουνελ :yesyes:

Το ΚΙΣ δεν αστειευεται
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 04 Ιουν 2019, 15:22

Εικόνα
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Ιουν 2019, 15:23

Έχουμε να δούμε κάτι ανάλογο από την εποχή που το τιμημένο μας έφερε και αυτό το φρούτο μαζί με άλλα με τον Αβραάμ Ελιέζερ Μπεναρόγια (εβραϊκά: אברהם בן-ארויה‎; βουλγαρικά: Аврам Бенароя‎;).

Βεβαίως στα πολιτικά πράγματα οι Εβραίοι συμμετείχαν στις εκλογές του 1915, του 1920, του 1923 και του 1926... ειδικά στις εκλογές του 1920 έπαιξαν ένα άκρως ανθελληνικό ρόλο. Η Φεντερασιόν με τη σειρά της συνεργάζεται εκλογικά με τους βασιλικούς όπως και οι τούρκοι κατά του Βενιζέλου.

«Συνεπώς, ο σιωνισμός και, η σοσιαλιστική αριστερά, ταυτίστηκαν εκλογικά με τον Αντιβενιζελισμό, ενώ οι -σχετικά λίγοι-μετριοπαθείς, που ήταν και υπέρ της αφομοίωσης, με τον Βενιζελισμό.».

Το 1926 εκλέχτηκαν με το ΚΚΕ ο Ζακ Βεντούρα και ο Δαυίδ Σουλάμ.

Κατά την εκκαθάριση που έκαναν οι Ναζί οκτώ Έλληνες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης που υπήρξαν βουλευτές εξοντώθηκαν από τους Ναζί είναι οι εξής:

1) Αλλαλούφ Δανιήλ (1881-1943) Ασφαλιστής Βασιλικός
2) Βεντούρα Ζάκ (1901- 1943) Δημοσιογράφος κομμουνιστής.
3) Καζές Μισέλ (1905 – 30/12/1942) Τυπογράφος κομμουνιστής.
4) Γκατένιο Λεόν (1863; – 1943) βασιλικός.
5) Μπενσαντζή Μιντές (1881 – 1943) Δημοσιογράφος, εκδότης εφημερίδας σιωνιστής
6) Σιακκή Ισαάκ (1880 – 1943) Έμπορος βασιλικός.
7) Σουλάμ Δαυίδ (1880; – 14/2/1942) Επαγγελματίας κομμουνιστής.
8) Τσενίο Αλβέρτος (1898 -1/5/1943) Έμπορος σιωνιστής.

Σήμερα από τους γνωστούς εβραίικής καταγωγής είναι :

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Μαρία Δαμανάκη

Εδώ θα βρείτε και ποιοι άλλοι.

http://kerberos-hellas.blogspot.com/201 ... _6625.html
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”