Ντόμινο

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Ντόμινο

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Μάιος 2019, 19:31

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στο facebook ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι να είναι ωφέλιμες για την Ελλάδα.Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους σε όλη την Ελλάδα που προσπάθησαν σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο στην Νέα Γενιά.Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική εν’ όψει των Εθνικών εκλογών».

https://www.crashonline.gr/politiki/140 ... -archigou/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ντόμινο

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Μάιος 2019, 21:45

Και ποιος θα αναλαβει? Αφου δεν του ειχαν μεινει στελεχη.

Ο Αιβαλιωτης? :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 27 Μάιος 2019, 22:37

Στα τσακίδια.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 27 Μάιος 2019, 23:11

Αντε Λεβεντη για σενανε χτυπαει η καμπανα
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Μάιος 2019, 15:37

Εικόνα

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Μάλιστα, η κυρία Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους παραίτησής της.

Με την αποχώρησή της η πλειοψηφία της κυβέρνησης πέφτει στους 152 βουλευτές.

https://www.crashonline.gr/politiki/140 ... ou-syriza/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 28 Μάιος 2019, 15:40

τωρα εφυγε. η ψηφος για την προσοδια της Μακεδονιας ηταν αρκετη, γεμισε λεφτα την τσεπη της και τωρα εγινε ηρωιδα μπουμπουλια.....αμ δε.....ωρε αμ δε...
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Μάιος 2019, 20:57

Τίτλοι τέλους για το Ποτάμι; Παραιτείται από επικεφαλής ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα συνεχίσει στη θέση του επικεφαλής και πρότεινε να μην κατέβει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές

Δεν θα συνεχίσει στη θέση του επικεφαλής του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης, έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Εικόνα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε στην συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε για διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά.

Μάλιστα, εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις προσεχείς εθνικές εκλογές, τονίζοντας ωστόσο πως την τελική απόφαση για αυτό το θέμα θα τη λάβει αφού συζητήσει με στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, αν δεν κατέβει το Ποτάμι μόνο του στις εκλογές, δεν θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο κάποιου άλλου κόμματος.

Ωστόσο, οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις στο Ποτάμι ενδεχομένως να σημαίνουν τίτλους τέλους για το κόμμα που δημιουργήθηκε με υψηλές προσδοκίες. Διότι αν τελικώς επικρατήσει η άποψη του Θεοδωράκη για μη κάθοδο στις εκλογές τότε σημαίνει τη διάλυση του Ποταμιού.

Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι πήρε την Κυριακή ποσοστό 1,51% και περίπου 84 χιλιάδες σταυρούς, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

https://www.in.gr/2019/05/28/politics/k ... eodorakis/
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 28 Μάιος 2019, 21:04

pluton έγραψε:Εικόνα

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Μάλιστα, η κυρία Μεγαλοοικονόμου έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπου εξηγεί ακριβώς τους λόγους παραίτησής της.

Με την αποχώρησή της η πλειοψηφία της κυβέρνησης πέφτει στους 152 βουλευτές.

https://www.crashonline.gr/politiki/140 ... ou-syriza/

«Εστειλα επιστολή παραίτησης από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Την επιστολή μου δεν θα την δημοσιοποιήσω μέχρι να έρθει να τη διαβάσει ο Πρωθυπουργός. Την απόφασή μου την είχα λάβει από τις 20 το μήνα και ορισμένοι συνάδελφοι μου το γνώριζαν. Δεν την έστειλα νωρίτερα, επειδή μεσολαβούσαν οι εκλογές θα υπήρχε πρόβλημα. Αν θέλει να τη δημοσιοποιήσει ο πρωθυπουργός, έχει καλώς, αλλιώς θα μου δώσει το δικαίωμα να την δημοσιεύσω εγώ. Το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Πρέπει πρώτα να τη διαβάσει ο Πρωθυπουργός», είπε η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Σε ερώτηση του Γιώργου Τράγκα εάν έχει πρόθεση να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, ή να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα φύγω την πολιτική σκηνή. Προς το παρόν θέλω να ξεκουραστώ και θα σκεφτώ αν θα συνεχίσω την πολιτική μου καριέρα. Ακόμα θέλω μια βδομάδα περισυλλογής αν θα προσχωρήσω σε άλλο κόμμα».

Για την πορεία της Ελλάδας μετά τις Ευρωεκλογές η κ. Μεγαλοοικονόμου σημείωσε: «Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με τις εθνικές εκλογές. Ηταν μπερδεμένες αυτές οι εκλογές, ήταν περιφερειακές, ευρωβουλή, δεν ήταν ξεκάθαρο το τοπίο. Τουλάχιστον έπεσε η δύναμη της Χ.Α και αυτό είναι το θετικό».
Οσο για το αν η παραίτησή της κρύβει κάποια πικρία, απάντησε: «Θα μου επιτρέψετε να σας έχω σε αγωνία μέχρι την επιστροφή του Πρωθυπουργού».

https://www.crashonline.gr/politiki/140 ... itisi-tis/
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Μάιος 2019, 20:46

Εικόνα
................

Στελέχη μιλούν για τεράστιο πρόβλημα στρατηγικής και αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να αντιληφθεί την κατάσταση.

Οι προσπάθειες των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονται στο να δοθεί η εικόνα ενότητας ενόψει των εθνικών εκλογών αλλά και να βρεθεί ένα νέο αφήγημα προκειμένου να καταφέρει το κυβερνών κόμμα να «ψαλιδίσει» τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, τα μηνύματα δεν είναι θετικά καθώς το ένα μετά το άλλο κυβερνητικά στελέχη ασκούν κριτική για την επικοινωνιακή τακτική πριν τις εκλογές καθώς και την διαχείριση της βαριάς ήττας.

Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Νίκος Κοτζιάς, Γεωργία Γεννιά είναι μερικά μόνο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκαν στις αιτίες της ήττας, με ορισμένους από αυτούς να «φωτογραφίζουν» και συγκεκριμένους υπουργούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του Δημήτρη Τζανακόπουλου έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και του αποδίδουν ευθύνες για την ήττα. Τον κατηγορούν ότι έχει ακολουθήσει μία πολιτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, εξάντλησης και φτωχοποίησης των μεσαίων που στράφηκαν μαζικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.

Από την πλευρά τους, οι πιστοί στον Αλέξη Τσίπρα «προεδρικοί» (Κοτσακάς, Παππάς, Δούρου, Σκορίνης, Γεροβασίλη και Εφη Καλαμαρά) τοποθετούνται κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και Χριστόφορου Βερναρδάκη για την υπεραισιοδοξία ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα και τις λανθασμένες δημοσκοπήσεις που έδιναν ως την τελευταία στιγμή ελαφρύ προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ ή ήττα με το πολύ 1,5 μονάδα διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία!

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά μετά τις εκλογές που τα στελέχη κλήθηκαν να καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο, στην Κουμουνδούρου, αφού αυτό έγινε και τη Δευτέρα, μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκλογών και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για πρόωρες εθνικές εκλογές.

Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει για τα αμέσως επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός δεν είναι άλλο από την ανασύνταξη των δυνάμεων της Κουμουνδούρου, καθώς τα περισσότερα στελέχη δείχνουν ακόμα να μην έχουν συνέλθει από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από στελέχη βουλευτές και υπουργούς να βγουν σε οργανώσεις και γειτονιές, αφήνοντας τα γραφεία τους προκειμένου να εξηγήσουν και να πείσουν τους πολίτες, αλλιώς στο τέλος της επόμενης εκλογικής ημέρας, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, υπερδιπλασιάζεται στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν.

Οπως συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2014, όπου η διαφορά των 4 περίπου μονάδων έφθασε στις 8 στις εθνικές εκλογές που ακολούθησαν.

«Θετικό σχέδιο» για την επόμενη ημέρα αναμένεται να περιγράφει η προεκλογική ρητορική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η μονοδιάστατη «δαιμονοποίηση» πολιτικών αντιπάλων, φάνηκε ότι όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά αντίθετα, οι πολίτες την αποδοκίμασαν.

Αυτο υπαινίχθηκε σε πρόσφατη παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «επέδειξε μια μονομέρεια και αυτό αδίκησε την πολιτική μας».

https://www.lykavitos.gr/se-vary-klima- ... a-i-polit/

Εικόνα

Ο Γιώργος Μητσικώστας με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.iefimerida.gr/ekloges/o-mit ... imoskopisi
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Μάιος 2019, 11:17

Σενάρια περί μη συμμετοχής των ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές

Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου έχουν λάβει η ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά το ποσοστό που έλαβαν στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες και εντός των επόμενων ωρών αναμένουμε επίσημη ενημέρωση.

Το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, 0,80% (45.000 ψήφοι), ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτικό. Παρά την αντίθεση του κόμματος στη Συμφωνία των Πρεσπών, όλα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν εκτίμησαν την στάση του Πάνου Καμμένου να έχει συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον έχει στηρίξει ως το «παρά πέντε».

Οι ΑΝΕΛ που στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2015 είχαν συγκεντρώσει 3,46% και είχαν προσελκύσει 198 000 ψηφοφόρους, βρέθηκαν προ μεγάλης εκπλήξεως την περασμένη Κυριακή. Ηταν πεπεισμένοι ότι οι Ελληνες θα δώσουν στο κόμμα μια ακόμη ευκαιρία και μάλιστα είχαν εντείνει την κριτική τους απέναντι στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ωστόσο, οι ελπίδες έμειναν μετέωρες και το ιστορικά χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές κάνει απαγορευτική κάθε συνέχιση της προσπάθειας: με συλλογική απόφαση στα ηγετικά κλιμάκια οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός εκλογών στις 7 Μαίου.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα απογίνουν οι τρεις βουλευτές που έμειναν πιστοί στον Πάνο Καμμένο ως την τελευταία στιγμή: η Μαρία Κόλια-Τσαρουχά, ο Κώστας Κατσίκης και ο Αριστείδης Φωκάς, (προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων). Ζήτημα τίθεται και για τον Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις αναμετρήσεις στη Bουλή.

https://www.crashonline.gr/politiki/140 ... s-ekloges/

https://www.protagon.gr/epikairotita/de ... 4341846843
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”