μεταβίβαση μηχανής χωρίς να είσαι σίγουρος ότι ο πωλητής είναι ο ιδιοκτήτης

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

μεταβίβαση μηχανής χωρίς να είσαι σίγουρος ότι ο πωλητής είναι ο ιδιοκτήτης

Δημοσίευσηαπό vallon » 18 Μάιος 2019, 20:56

κοίτα τι μπορείς να πάθεις....

εδώ και μια βδομάδα είμαι στο θα πάρω ένα συγκεκριμένο μηχανάκι ένα τρανσαλπ
το είδα πρώτη φορά αφημένο σε ένα συνεργείο εδώ κοντά,
ο τύπος που πλασαριζόταν ότι το είχε μου έχει μιλήσει μόνο από το τηλέφωνο γιατί λείπει σε ταξείδι... όπως λέει στην Κρήτη
μου προτείνει λοιπόν να το φέρει σε δικό μου συνεργείο ο αδελφός του και έτσι έγινε,
το φέρνει ένας τυπάκος, το τσεκάρουμε και στην άδει βλέπουμε γραμμένο με τον δικό μου συνεργειατζή το όνομα εκείνου που έχει το συνεργείο που πήγα και την είδα την πρώτη φορά.
όπως συμφωνήσαμε θα πάρω τη μηχανή
έλα όμως που εκείνος στον οποίο η μηχανή ανήκει όπως γράφει η άδεια, δεν έχει εμφανιστεί..αλλα΄ο τύπος στο τηλέφωνο που μιλάμε και υποτίθεται ότι πουλάει τη μηχανή μου είπε να κάνουμε την μεταβίβαση με διεκπεραιωτή..
δλη να πάω τη δευτέρα το πρωί στο συνεργείο και να κανονίσω να γίνει η μεταβίβαση μέσω του διεκπεραιωτή

Εγω νομίζω ότι παίζεται ένα παιχνίδι και δεν ξέρω τι με συμφέρει να κάνω
να τους πω κάντε τη μεταβίβαση και σας μεταφέρω το χρήμα μέσω τράπεζας αφού μου δείξετε την νέα άδεια στο όνομά μου
Αν υποθέσουμε ότι αγοράζω τη μηχανή και εμφανιστεί ο κάτοχός της , αυτός που γράφει η άδεια και μου πει φέρε την μηχανή μου πίσω εγώ τι μπορώ να κάνω; πως μπορώ να προστατευτώ

προφανώς και ο τύπος που έχει το συνεργείο και το όνομα του βρίσκεται πάνω στην άδεια, κάτι έχει κάνει
δεν ξέρω μπας και είναι μέσα σε καμιά φυλακή και δε μπορεί να εμφανιστεί
γιατί δεν εξηγείται ολόκληρο μαγαζί που πήγα και την είδα και είναι δικό του να πουλάει τη μηχανή του...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: μεταβίβαση μηχανής χωρίς να είσαι σίγουρος ότι ο πωλητής είναι ο ιδιοκτήτης

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μάιος 2019, 21:34

Αστο φιλε μην μπλεξεις. Εστω και 10% πιθανοτητα να υπαρχει δεν αξιζει.

Καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω και να χεις το κεφαλι σου ησυχο.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Μάιος 2019, 22:30

Στις τριτοκοσμικές χώρες πρέπει να προσέχεις αυτές τις απλές συναλλαγές. Παίζει ακόμη να σε αρπάξουν και τα λεφτά απο τα χέρια και να αρχίσουν να τρέχουν στα στενά.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μάιος 2019, 06:26

vallon έγραψε:έλα όμως που εκείνος στον οποίο η μηχανή ανήκει όπως γράφει η άδεια, δεν έχει εμφανιστεί..αλλα΄ο τύπος στο τηλέφωνο που μιλάμε και υποτίθεται ότι πουλάει τη μηχανή μου είπε να κάνουμε την μεταβίβαση με διεκπεραιωτή..
δλη να πάω τη δευτέρα το πρωί στο συνεργείο και να κανονίσω να γίνει η μεταβίβαση μέσω του διεκπεραιωτή

Τί διεκπεραιωτές και αηδίες;

Αν δεν είναι παρών ο ιδιοκτήτης δεν γίνεται μεταβίβαση. Εκτός αν είναι κάποιος που έχει εξουσιοδότηση (στα ΚΕΠ γίνεται, με γνήσιο της υπογραφής) ή πληρεξούσιο από τον ιδιοκτήτη να πωλήσει και να μεταβιβάσει την κυριότητα της μηχανής.

Κι επειδή μυρίζομαι απάτη, κοίτα μην δώσεις λεφτά μπροστά (αν δηλαδή δεν φέρουν οοοοολα τα απαραίτητα έγγραφα και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της κυριότητας).
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Μάιος 2019, 07:40

Adminović έγραψε:
vallon έγραψε:έλα όμως που εκείνος στον οποίο η μηχανή ανήκει όπως γράφει η άδεια, δεν έχει εμφανιστεί..αλλα΄ο τύπος στο τηλέφωνο που μιλάμε και υποτίθεται ότι πουλάει τη μηχανή μου είπε να κάνουμε την μεταβίβαση με διεκπεραιωτή..

Τί διεκπεραιωτές και αηδίες;

Αν δεν είναι παρών ο ιδιοκτήτης δεν γίνεται μεταβίβαση. Εκτός αν είναι κάποιος που έχει εξουσιοδότηση (στα ΚΕΠ γίνεται, με γνήσιο της υπογραφής) ή πληρεξούσιο από τον ιδιοκτήτη να πωλήσει και να μεταβιβάσει την κυριότητα της μηχανής.

Κι επειδή μυρίζομαι απάτη, κοίτα μην δώσεις λεφτά μπροστά (αν δηλαδή δεν φέρουν οοοοολα τα απαραίτητα έγγραφα και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της κυριότητας).

κι εγώ προς τα εκεί σκέφτομαι ότι πάει το πράγμα, αλλά κοίτα να δεις τι απάτη έχουν σκεφτεί όμως ε;

Αυτό που έχω σκεφτεί τη δευτέρα να κάνω είναι:
παίρνω τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη στο τηλ
του λέω ότι η μηχανή δεν είναι δική του και οτι ανακάλυψα την κομπίνα που κάνουν και ότι θα πάω να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για την απάτη που έχουν στήσει.
Εάν
μου κλείσει το τηλ στα μούτρα πράγματι θα είναι έτσι και μάλλον καλό θα ήταν να πάω να κάνω καταγγελία για να γλυτώσει ο κάθε ανυποψίαστος
εάν το παραδεχτεί και αρχίσει τις δικαιολογίες..εξυπηρέτηση κάνω κλπ κλπ και είναι φυλακή ο πραγματικός ιδιοκτήτης .. τότε του βάζω το μαχαίρι στο λαιμό, αφού πλέον δεν υφίσταται εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πωλητή και τον πελάτη και του ζητάω για να είμαι καλυμμένος

να γνωρίσω τον πραγματικό ιδιοκτήτη
αντίγραφο αδείας που υπάρχει τώρα
φωτοτυπία ταυτότητας του πραγματικού πωλητή για να δω υπογραφή
δήλωση θεωρημένη του πραγματικού πωλητή ότι δέχεται να μου πουλήσει τη μηχανή και εξουσιοδότηση προς εμένα να κάνω τη μεταβίβαση στο όνομά μου
Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας όλων των προηγούμενων χρόνων
κτεο της μηχανής

λεφτά θα πάρει μέσω μεταβίβασης τραπέζης μόνο εάν ολοκληρώσω μόνος μου τη μεταβίβαση στο όνομά μου κι ας πάω με τον διεκπεραιωτή του στο υπουργείο μαζί στον γκισέ να κάνω τις πράξεις.

νομίζω ότι με αυτά είμαι καλυμμένος;
χρειάζομαι τίποτε άλλο;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μάιος 2019, 07:50

vallon έγραψε:Αυτό που έχω σκεφτεί τη δευτέρα να κάνω είναι:
παίρνω τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη στο τηλ
του λέω ότι η μηχανή δεν είναι δική του και οτι ανακάλυψα την κομπίνα που κάνουν και ότι θα πάω να κάνω καταγγελία στην αστυνομία για την απάτη που έχουν στήσει.

Καλύτερα να μην τα κάνεις αυτά.

Πες στον ιδιοκτήτη ότι μίλησες με το δικηγόρο σου και σου είπε ότι θα πρέπει να προσκομιστούν όλα τα έγγραφα (και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας των τελευταίων ετών) και πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη και να γίνει πρώτα έλεγχος πριν προχωρήσετε.

Η μεταβίβαση γίνεται και στα ΚΕΠ. Εκεί μπορείς να ρωτήσεις και να σου πουν τί έγγραφα ακριβώς χρειάζονται. Αν είστε στα ΚΕΠ και τα έχουν όλα και ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, τους δίνεις επί τόπου και τα λεφτά (και εννοείται αυτοί σου δίνουν τα κλειδιά της μηχανής).
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Μάιος 2019, 07:59

χμμμ
εσύ λες κεπ; και γιατί όχι στο υπουργείο συγκοινωνιών που εκεί γίνονται οι μεταβιβάσεις κατ ευθείαν;
και είναι και πιο σίγουρο
αλλά ναι αυτό με το δικηγόρο είναι πιο καλό , ας αφήσω τις αστυνομίες
το σκέφτηκα για να τον ψαρώσω να δω αν θα την κάνει...άμα είναι κομπίνα θα την κάνει κλείνοντας το τηλέφωνο..
αυτό μου είναι ένα σημείο που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα μέσα μου και γι αυτό έκανα το τοπικ
εγώ λέω να τους στριμώξω για να δω τι θα κάνουν
και να είμαι σίγουρος ότι μετά απο ένα χρόνο δεν θα έρθει ο ιδιοκτήτης να μου πει φέρε την μηχανή μου πίσω
αλλά αυτό για τον έλεγχο εγγράφων είναι καλό θα το χρησιμοποιήσω, θενκς
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μάιος 2019, 08:03

vallon έγραψε:χμμμ
εσύ λες κεπ; και γιατί όχι στο υπουργείο συγκοινωνιών που εκεί γίνονται οι μεταβιβάσεις κατ ευθείαν;
και είναι και πιο σίγουρο

Σαφώς και γίνεται. Απλά πολλοί προτιμούν τα ΚΕΠ, ως πιο εύκολη και γρήγορη λύση.

αλλά ναι αυτό με το δικηγόρο είναι πιο καλό , ας αφήσω τις αστυνομίες
το σκέφτηκα για να τον ψαρώσω να δω αν θα την κάνει...

Μα θα την κάνει ούτως ή άλλως, αν ακούσει για δικηγόρους και έλεγχο εγγράφων. :D
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Μάιος 2019, 08:10

έχει να πέσει γέλιο τη δευτέρα...
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 20 Μάιος 2019, 18:28

update news
σήμερα μόλις με πήρε τηλ ο υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του το είπα στο χύμα, κόλλησε λίγο και μετά μου είπε ότι ήταν στο όνομα του πατέρα του.
Κανένα πρόβλημα απάντησα, πες του να με πάρει τηλ.
Έτσι κι έγινε, μιλήσαμε στο τηλ πήγα και μετά από το συνεργείο του και τον γνώρισα, τον πραγματικό ιδιοκτήτη.
Κανονίσαμε να πάμε αύριο για μεταβίβαση , να ολοκληρωθεί και να του κάνω το τρανσφερ μέσω τραπέζης επιτόπου. Μετά θα πάρω τη μηχανή.
ελπίζω να μην έχω κανένα πρόβλημα ...
θα δούμε
0 .

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”