(Επαναστατήσαμε, για να απελευθερωθούμε από τους Οθωμανούς, και υποβληθήκαμε σε ένα κράτος εσωτερικής κατοχής που το ενορχηστρώνουν οι ολιγαρχικές συμμορίες». Ο Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του «Κομματοκρατία και Δυναστικό Κράτος», το οποίο εμπεριέχει και την απάντησή του στην Έρευνα για την Κρίση που δημοσιεύται στο tvxs, μιλώντας στην Κρυσταλία Πατούλη, για τις ολιγαρχικές συμμορίες που κυβερνούν την Ελλάδα, ερμηνεύει το φαινόμενο του πελατειακού κράτους και κυρίως, προτείνει λύσεις για την έξοδο από την κρίση.)
Ας θυμηθούμε μία παλαιότερη συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη που αφορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας που παραμένει το ίδιο. Μόνον οι πρωταγωνιστές της πολιτικής τάξης αλλάζουν…!!!!
Λάβρος κατά του πολιτικού συστήματος είναι ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Κοντογιώργης. «Η πολιτική τάξη, αν πιστέψει ότι οι εκλογές τής δίνουν λαϊκή νομιμοποίηση για να μην αλλάξει, θα οδηγηθεί στην κατάρρευση του εαυτού της μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν θα αντέξει», δηλώνει στα «Επίκαιρα».
Σχολιάζει τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι «έριξαν ένα «πολιτικό πτώμα» στην εκλογική αρένα» και επιμένει ότι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι μας έφεραν εδώ – ένοχοι και συνένοχοι, πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές.
Περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματικότητα της καταστροφής μας. «Η Ελλάδα βρίσκεται υπό διπλή κατοχή», λέει. «Την εσωτερική κομματοκρατία, και τώρα μας υπέβαλαν και σε εξωτερική, τη θεσμοθέτησαν». Ποια είναι η λύση που προτείνει; Ένα νέο Μνημόνιο, αλλά για το πολιτικό σύστημα και το κράτος…
– Κύριε Κοντογιώργη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ;
Έριξαν ένα «πολιτικό πτώμα» στην εκλογική αρένα για να δείξουν ότι κάνουν κάθαρση, Έτσι νομίζουν πως θα ξεπεράσουν το γεγονός ότι η Βουλή, αφού νομοθέτησε την ασυλία του πολιτικού αδικήματος, λειτουργεί ως θεσμός λεύκανσης των συμμοριών που δημιουργεί και συγκαλύπτει η δυναστική κομματοκρατία.
– Υπάρχουν πολλοί «Άκηδες» που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι;
Προφανώς ναι. Διαφορετικά, θα έπρεπε η «μισή» Βουλή να συλληφθεί για ενεργό διαφθορά κι η άλλη «μισή» για συνεργεία στη θεσμική και πολιτική της κάλυψη.
– Να καθίσουν στο σκαμνί και όσοι μας έφεραν εδώ;
Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να πονέσει για να καθαρθεί το πολιτικό σύστημα. Θα έλεγα ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όλοι οι πρωθυπουργοί της περιόδου του ευρώ.
– Δηλαδή, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ακόμη και ο Λουκάς Παπαδήμος;
Ο τελευταίος απλώς δεν φαίνεται να συνέλαβε το πραγματικό πρόβλημα της χώρας και στο μέγεθος του διακυβεύματος. Αποδέχτηκε το ρόλο του πρωθυπουργού περιορισμένης ευθύνης, λειτουργώντας απλώς ως όμηρος της κομματοκρατίας. Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει προτεραιότητα, καθώς επέλεξε με εγκληματική πρόθεση τον ενταφιασμό της χώρας. Τη μοίρα των πρωθυπουργών πρέπει να έχουν κι όσοι διαχειρίστηκαν κατ’ ελάχιστον την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση.
– Στους αντίστοιχους υπουργούς αναφέρεστε…
Λέω κατ’ ελάχιστον αυτοί, διότι όλη η πολιτική τάξη είναι συνυπεύθυνη για την καταστροφή.
– Για όλα φταίει το ευρώ;
Αυτή είναι λάθος προσέγγιση. Θεωρώ ότι, από τη στιγμή που αποφασίστηκε η είσοδος της χώρας στο ευρώ, θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον. Αντί να γίνει αυτό, επανέφεραν ολικά την πολιτική σκηνή στο καθεστώς της φαυλοκρατίας του 19ου αιώνα. Δανείζονταν για να στήσουν τη μεγάλη κραιπάλη για τον εαυτό τους και για τους συγκατανευσιφάγους της διαπλοκής. Εργάστηκαν συστηματικά για την παρασιτική μεταμόρφωση της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Γιώργος Κοντογιώργης
-
nemo
- Supreme poster

Ο Γιώργος Κοντογιώργης
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

Re: Ο Γιώργος Κοντογιώργης
Σας εβαλα ενα απόσπασμα που βρήκα εντελως προχειρα λογω περιορισμενου χρονου
και θελω απο σας να βρείτε την συνέντευξη που εδωσε χθες το βραδυ
νομιζω -δεν ειμαι σίγουρος στα παραπολιτικα στο κοντρα
και να συζητησουμε πανω σε αυτην
ελπιζω καποιος απο σας θα φιλοτιμηθεί και θα το κάνει
για να εχουμε μια βαση για την παραιτερω συζητηση
και θελω απο σας να βρείτε την συνέντευξη που εδωσε χθες το βραδυ
νομιζω -δεν ειμαι σίγουρος στα παραπολιτικα στο κοντρα
και να συζητησουμε πανω σε αυτην
ελπιζω καποιος απο σας θα φιλοτιμηθεί και θα το κάνει
για να εχουμε μια βαση για την παραιτερω συζητηση
0 .
-
'71
- Crazy poster

-
nemo
- Supreme poster

'71 έγραψε:Του καραμπελιά δεν είναι αυτός;
φιλε και του κκε να ηταν παλι το ιδιο θα ελεγα μη πω και του διαολου
-δεν ξερω ποιανου ειναι ξερω οτι αυτα που λεει με αυτα που λεω εγω
ειναι τα ιδια Τον εχω δει δυο τρεις φορες στο ιδιο καναλι μαζι με αλλους
αναλυτες και φιλοσοφους -δεν ξερω τι ψηφίζει αλλα δειχνει καθαρα
αντι συριζαιος αλλα με επιχειρηματα που εχουν ουσια και αυτα
θα ηθελα να συζητησουμε με τιμιοτητα μεταξυ μας
Απο οτι βλεπω κανενας δεν φιλοτιμήθηκε ουτε ο πλουτων ουτε ο λαχουρ
τεινω να πιστεψω οτι οι ελικρινεις ανθρωποι ειναι πλεον δυσευρετοι
0 .
-
'71
- Crazy poster

nemo έγραψε:'71 έγραψε:Του καραμπελιά δεν είναι αυτός;
φιλε και του κκε να ηταν παλι το ιδιο θα ελεγα μη πω και του διαολου
-δεν ξερω ποιανου ειναι ξερω οτι αυτα που λεει με αυτα που λεω εγω
ειναι τα ιδια Τον εχω δει δυο τρεις φορες στο ιδιο καναλι μαζι με αλλους
αναλυτες και φιλοσοφους -δεν ξερω τι ψηφίζει αλλα δειχνει καθαρα
αντι συριζαιος αλλα με επιχειρηματα που εχουν ουσια και αυτα
θα ηθελα να συζητησουμε με τιμιοτητα μεταξυ μας
Απο οτι βλεπω κανενας δεν φιλοτιμήθηκε ουτε ο πλουτων ουτε ο λαχουρ
τεινω να πιστεψω οτι οι ελικρινεις ανθρωποι ειναι πλεον δυσευρετοι
Έχει και δουλειές ο κόσμος ρε νέμο,μη σε προκαταλαμβάνει αρνητικά το γεγονός.Όποιος θέλει να γράψει κάτι,θα το γράψει.
0 .