Όταν δεν προστατεύει η αστυνομία

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Όταν δεν προστατεύει η αστυνομία

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Μαρ 2019, 15:37

Έγκλημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Σολομό Κορινθίας με θύμα έναν 52χρονο Ρομά.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά από αστυνομικές πηγές και τον τοπικό Τύπο, ο 52χρονος και συνεργοί του από τα Εξαμίλια Κορινθίας πήγαν να κλέψουν κοτόπουλα από σπίτι στην περιοχή του Σολομού, όταν ο ιδιοκτήτης τούς αντιλήφθηκε και πυροβόλησε εναντίον τους.

Αμέσως μετά το περιστατικό, οι Ρομά μετέβησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα που είχε επιχειρήσει να μπει στον χώρο και να κλέψει έλειπε ένα άτομο.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, οι οποίες διήρκεσαν όλο το βράδυ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το πρωί της Δευτέρας όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου ιδιοκτήτη.

Έπειτα από ανάκριση ομολόγησε ότι σκότωσε τον 52χρονο και πως πέταξε το πτώμα του σε ένα λατομείο.

Ο 35χρονος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε. Επίσης, κρατούμενα είναι και τα άτομα που επιχείρησαν να παραβιάσουν την ιδιοκτησία του 35χρονου και να κλέψουν. Μάλιστα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, το θύμα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, αφού ήταν σεσημασμένο για κλοπές και διαρρήξεις.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα από την πλευρά των Ρομά.

https://www.zougla.gr/greece/article/ag ... in-korin8o
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Όταν δεν προστατεύει η αστυνομία

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Μαρ 2019, 11:25

ακομη δεν μπηκαν να γραψουν τα #@$@$ οτι για λιγα χρηματα ή τιμαφλη
σκοτώθηκε ενας ανθρωπος; δηλαδη η αξια μιας ανθρωπινης ζωης μετριεται
με λιγα ευρω; Σε τι κοζμο ζουμε ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Μαρ 2019, 11:40

Δεν έγραψαν ακόμη γιατί -σύμφωνα με την είδηση- η αξία μιας ανθρώπινης ζωής μετριέται σε κοτόπουλα.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Μαρ 2019, 12:49

itteithe έγραψε:Δεν έγραψαν ακόμη γιατί -σύμφωνα με την είδηση- η αξία μιας ανθρώπινης ζωής μετριέται σε κοτόπουλα.

poses κλίμακες μετρήσεως υπάρχουν; αν έχεις χρόνο γράψε τις
για να δουμε ποση αντικειμενικοτητα εχουμε
γιατι ειναι γελοιο να την μερτησουμε με την αξια 100 ορνιθων
αυτο συνηθως το επιδιωκουν οι τελειως αμορφωτοι ή οι χωρικοι που βιωνουν
την ρουτινα και την δυσκολια του τροπου διαβιωσης στα χωρια
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Μαρ 2019, 12:58

nemo έγραψε:

Δεν τα ξέρω εγώ αυτά, είμαι από χωριό. Μια παρατήρηση έκανα απλώς, όσον αφορά την είδηση επειδή ανέφερες "...οτι για λιγα χρηματα ή τιμαφλη σκοτώθηκε ενας ανθρωπος; δηλαδη η αξια μιας ανθρωπινης ζωης μετριεται με λιγα ευρω;...".
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Μαρ 2019, 13:15

itteithe έγραψε:
nemo έγραψε:

Δεν τα ξέρω εγώ αυτά, είμαι από χωριό. Μια παρατήρηση έκανα απλώς, όσον αφορά την είδηση επειδή ανέφερες "...οτι για λιγα χρηματα ή τιμαφλη σκοτώθηκε ενας ανθρωπος; δηλαδη η αξια μιας ανθρωπινης ζωης μετριεται με λιγα ευρω;...".

μα αυτο θα ελεγε ενας ανθρωπος σημερα που ζει με ασφαλεια εχοντας τον μισθο
του δημοσιου στην τσεπη του καθε μηνα
δυστυχως δεν ειναι ολοι δημοσιοι υπαλληλοι
αν πχ εχεις εξι προβατα νεκρα φαγωμενα απο τους λυκους και το κρατος
σου εδινε την αξια τους τοτε ο λυκος καλως θα πολλαπλασιαζεται
αν το κρατος θα προσπαθουσε να αποφυγει την αποζημίωση
τοτε κακως πολλαπλασιαζεται ο λυκος

σε ενα σοβαρο κρατος με υποδομες θα προσφερε τα του καισαρα τω καισαρι
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Μαρ 2019, 13:54

Πρεπει να αλλαξει ο νομος σε αυτες τις περιπτωσεις περισσοτερο υπερ του ιδιοκτητη-αμυνομενου. Οταν ο αλλος μπαινει στο σπιτι δεν ξερεις μεχρι που μπορει να φτασει ωστε να βαλεις καποιο μετρο στην αντιδραση σου. Σκεφτεσαι το χειροτερο και αντιδρας αναλογα.

Επισης αν σου κλεψουν ενα σημαντικο χρηματικο ποσο τοτε βαλλουν εμμεσα και κατα της ζωης σου γιατι δυσκολευουν την επιβιωση σου.

Ομως δεν δικαιολογειται με τιποτα που πηγε και εκρυψε το πτωμα. Αυτο σταματαει να ειναι αυτοαμυνα και ειναι δολος και θα του στοιχισει στο δικαστηριο. Αλλιως μπορει να την γλυτωνε με αναστολη και χρηματικο προστιμο.
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 26 Μαρ 2019, 14:09

Λαχουρένιος έγραψε:Πρεπει να αλλαξει ο νομος σε αυτες τις περιπτωσεις περισσοτερο υπερ του ιδιοκτητη-αμυνομενου. Οταν ο αλλος μπαινει στο σπιτι δεν ξερεις μεχρι που μπορει να φτασει ωστε να βαλεις καποιο μετρο στην αντιδραση σου. Σκεφτεσαι το χειροτερο και αντιδρας αναλογα.

Επισης αν σου κλεψουν ενα σημαντικο χρηματικο ποσο τοτε βαλλουν εμμεσα και κατα της ζωης σου γιατι δυσκολευουν την επιβιωση σου.

Ομως δεν δικαιολογειται με τιποτα που πηγε και εκρυψε το πτωμα. Αυτο σταματαει να ειναι αυτοαμυνα και ειναι δολος και θα του στοιχισει στο δικαστηριο. Αλλιως μπορει να την γλυτωνε με αναστολη και χρηματικο προστιμο.

Αυτό. Άνθρωπος ήταν , όχι σακί με πατάτες..
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 26 Μαρ 2019, 14:15

Μπορει να ηταν ένα ατύχημα, ειδικα εάν αυτος πυροβολησε μεσα στο σκοταδι.
Μια φορα ο μπαμπας μου παραλιγο δεν σκοτωσε έναν διαρρικτη με τετοιο τροπο. Χτυπησε νυχτα ο συναγερμος στο μαγαζι του και αυτος πηγε με τουφεκι να δει τι γινεται. Ειδε την πορτα σπαζμενη, μπηκε και αρχησε να ψαχνει τους κλεφτες μεσα στο σκοταδι (αυτοι εκοψαν την παροχη ρευμα στο μαγαζι πριν μπουν μεσα). Δεν βρηκε κανεναν και γυριζοντας για σιγουρια πυροβολησε μια φορα πανω μπροστα του, εκει που ειχε μια αποθηκη σε ημιωροφο.
Μετα ακουει καποιον να κλεει. Του φωναζει "ελα βγες μη σε σκοτωσω!" και ο μαλακας κατεβαινει ακριβως από την αποθηκη οπου πυροβολησε ο μπαμπας. Και του λεει κλαιγοντας ότι η σφαιρα περασε σε κατι εκατοστα πανω από κεφαλι του.
Ενταξει, τυχερος ηταν και ο μπαμπας και ο κλεφτης αλλα αν το πηγε λιγο πιο κατω θα ειχε κακα ξεμπερδέματα... γι'αυτο μετα πηγε στους μπατσους και τους εδωσε το τουφεκι σαν να το βρηκε καπου τυχαια, αφου ηταν και αδηλωτο...
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Επιστροφή σε “Κοινωνία”