Το ταξίδι στην Ελλάδα
Μέσα Μαΐου έρχεται στην Αθήνα. Γράφει στους ανθρώπους του Τραμπ πως έχει δύο στόχους: να κατανοήσει καλύτερα τις σχέσεις Ελλάδας - Αμερικής (για να κερδίσουν την ψήφο της ομογένειας) και να μάθει περισσότερα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Ενα από τα πρώτα ραντεβού είναι με τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο. Φτάνοντας στο εστιατόριο του ζητούν τη συσκευή του τηλεφώνου. «Πρέπει να βγάλουμε την μπαταρία», του λένε. Οι δύο άνδρες πίνουν ούζο και ζαλίζονται. «Ο Πάνος ήταν ευχάριστος και πολύ αστείος. Είχαμε απίστευτη χημεία», γράφει και μεταφέρει τον διάλογό τους: «Παπαδόπουλε, ο Ομπάμα με δουλεύει. Ο Κάρτερ (σ.σ. τότε ομόλογός του) με ρεζίλεψε, έβαλε την υφυπουργό του να με συναντήσει. Θεωρούν πως είμαι Ρωσόφιλος. Αλλά εγώ θέλω να είμαι ο καλύτερος φίλος του ΝΑΤΟ.
Στόχος μου είναι να μεταφερθούν τα πυρηνικά όπλα από τη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στη Σούδα. Πρέπει να με φέρεις σε επαφή με τον Αμερικανό πρέσβη και τον ακόλουθο Αμυνας εδώ». Ο Παπαδόπουλος την επομένη συναντάει τον Παλμ, ακόλουθο Αμύνης, και του μιλάει για τον Καμμένο. «Λίγες ημέρες αργότερα ο Παλμ με τον πρέσβη θα συναντήσουν τον Πάνο. Και οι δύο πλευρές θα με ευχαριστήσουν για τη διαμεσολάβηση», γράφει.
http://www.kathimerini.gr/1016031/galle ... on-kai-egw