Καταλάβατε τι ήθελε να πει ο Ερντογάν για τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Καταλάβατε τι ήθελε να πει ο Ερτογάν για τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο ή γενικά για το θέμα;

ΝΑΙ, κατάλαβα πλήρως.
4
40%
ΟΧΙ, δεν κατάλαβα
1
10%
Δεν κατάλαβα αλλά δεν με ενδιαφέρει.
3
30%
Δεν κατάλαβα αλλά το θεωρώ μειωτικό να με κάνουν να καταλάβω, προτιμώ να μην έχω καταλάβει.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Καλύτερα να μείνω χωρίς να το καταλάβω, αφού και να το προσπαθήσετε δεν θα το καταλάβω
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν χρειάζεται να καταλάβω, οι Τούρκοι δεν έχουν δικαίωμα να μας πάρουν τον εναέριο χώρο μας.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Είναι απλό, έχουμε 6 ν.μ. ενώ μπορούσαμε να τα έχουμε επεκτείνει σε 12, επομένως και το να έχουμε ορίσει τον εναέριο χώρο σε 10 ν.μ. (και όχι σε 6 ν.μ.), δικαίωμά μας είναι πάλι. Τι θέλεις τώρα;
2
20%

Σύνολο ψήφων: 10

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Καταλάβατε τι ήθελε να πει ο Ερντογάν για τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο;

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 17 Μαρ 2019, 17:25

Εικόνα
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Re: Καταλάβατε τι ήθελε να πει ο Ερντογάν για τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο;

Δημοσίευσηαπό denplirono » 17 Μαρ 2019, 22:11

καλα κανει ο εντογαν. σου λεει, οι μαλακες πηγαν και στησαν πισινο στα σκοπια μια κουτσουλια ουτε κρατος ειναι, ουτε στρατο εχει τιποτα. νικησαν τα σκοπια την ελλαδα , εγω θα κανων τον βλακα? βουρ στο ψαχνο και εχει και δικαιο. ο ελληνικος στρατος που δεν εκανε τιποτα για την προδοσια της μακεδονιας, ουτε μια κουβεντα να πει καποιος, μια λεξη ρε παιδι μου, μια γνωμη...τιποτα.,...ε αμα γινει μια στραβη να παει να πολεμησει... εγω .......αραζω......οσο πολεμησαν για την μακεδονια τοσο θα πολημεσω εγω για αυτους τους μισθοειπρακτορες
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 18 Μαρ 2019, 07:26

O Eρντογαν εχει:

α) Υφεση 3%

β) Πληθωρισμο 20%

γ) Του γυρισαν την πλατη οι Γερμανοι με αυστηρη ταξιδιωτικη οδηγια και μειωθηκαν οι γερμανικες τουριστικες κρατησεις στην Τουρκια 50%

δ) Οι Ευρωπαιοι ανεστειλαν τις ενταξιακες διαπραγματευσεις της Τουρκιας

ε) Οι Αμερικανοι δεν θα του δωσουν τα F-35 αλλα θα του ριξουν κατακεφαλα οικονομικες κυρωσεις

στ) Αντιθετα Αμερικανοι και Ευρωπαιοι υποστηριζουν τον αγωγο East Med και την αντιτουρκικη συμμαχια Ελλαδας-Κυπρου-Ισραηλ-Αιγυπτου

Οποτε μετραει μηνες πριν η Τουρκια παρακαλεσει το ΔΝΤ για ενα μνημονιο και το μονο που τον παιρνει ειναι να αμολαει εθνικιστικα πυροτεχνηματα.

Πυροτεχνηματα που δεν τα λαμβανει υποψιν ουτε η Ελλαδα, ουτε το Ισραηλ, ουτε η Αμερικη και η Exxon Mobil, ουτε η Γερμανια και η Ευρωπη και φυσικα ουτε το ΔΝΤ.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 18 Μαρ 2019, 08:55

Ακόμα μια ευκαιρία για τον Τσίπρα να εφαρμόσει "τακτική καμμένης γης" που θα αφήσει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη τώρα που η ΝΔ θα έχει ευκαιρία αυτοδυναμίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (εφάρμοσε ήδη την καμμένη γη με τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα κληθεί να εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, όπως εφάρμοσε "τακτική καμμένης γης" και με το ισχνό δείγμα αναδρομικών που δόθηκε ως "ελεημοσύνη εφάπαξ" στους συνταξιούχους που ελπίζουν σε περισσότερα, όπως και και με τις ρυθμίσεις δανείων,και με το θέμα της α' κατοικίας, και με το θέμα των 120 δόσεων που τρενάρουν για να πάνε μετά τις εκλογές).

Η επόμενη "τακτική καμμένης γης" θα είναι ο Τσίπρας να περιορίσει το εύρος του εναέριου χώρου από 10 σε 6 ν.μ. πριν τις εκλογές με βάση την πλειοψηφία των ανοιχτομάτηδων, φιλόσοφων, φιλοαναρχικών, φιλομολοτοφικών, ανοϊκών ευκαιριακών βουλευτών του που θα σχηματίζουν μια συγκυριακή πλειοψηφία εδρών στη Βουλή το πολύ μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη νέα μετεκλογική κυβέρνησή του, θα πρέπει να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία για να επεκτείνει ξανά το εύρος του εναέριου χώρου σε 10 ν.μ. και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ θα πανηγυρίζουν στα φόρουμς ("είδες που δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Κυριάκος;")

Υ.Γ. Άσχετα με το παραπάνω, ακόμα δεν απαντήσατε πολλοί " Καταλάβατε τι ήθελε να πει ο Ερντογάν για τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο;"
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Echelon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Echelon » 18 Μαρ 2019, 09:37

Αυτό που θέλει να πει ο Ερντογάν είναι πως "αυτοί οι μαλάκες στήθηκαν στο πρόβατο, τα Σκόπια, γιατί να μην στηθούν και σε εμάς που είμαστε τα μαντρόσκυλα των Η.Π.Α στην περιοχή;"
0 .
«Προφανείς και μεγάλες ευθύνες» της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για την «φάκα του μνημονίου» απέδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στο Open.

Ερωτηθείς από την Έλλη Στάη για τις ευθύνες των δύο κυβερνήσεων εις ότι αφορά την είσοδο στα μνημονία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η μεν κυβέρνηση Καραμανλή «μας έβαλε στη φάκα, όμως οι χειρισμοί που έγιναν στη συνέχεια δεν ήταν οι κατάλληλοι για να μας βγάλουν από τη φάκα».

«Είναι διαφορετικές οι ευθύνες αλλά εξίσου μεγάλες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Airman68 » 18 Μαρ 2019, 13:47

Περσινά ξυνά σταφύλια.
Χρόνια τώρα το λένε αυτό και οι περισσότερες αεροπορικές παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου γίνονται επίτηδες μεταξύ 6 και 10 νμ...
0 .
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 18 Μαρ 2019, 14:24

Και δεν σας φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι "καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προσφύγει ποτέ επίσημα στον ICAO ούτε για παραβιάσεις στρατιωτικών αεροσκαφών αλλά ακόμα και ούτε για αμφισβητήσεις δικαιοδοσίας ρύθμισης εναέριας κυκλοφορίας πολιτικών αεροσκαφών;"

Μιλάμε για "επίσημη προσφυγή στον ICAO". Όχι δηλώσεις, εκ του ασφαλούς, από το ΥΠΕΞ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2019, 14:28

NikosVy έγραψε:Ακόμα μια ευκαιρία για τον Τσίπρα να εφαρμόσει "τακτική καμμένης γης" που θα αφήσει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εχω βαρεθει επι τοσες δεκαετιες να ακουω για καμμενες γαιες. Η καθε κυβερνηση αναλαμβανει τις ευθυνες που τις αναλογουν.

Οπως κραζουμε τον Τσιπρα για τις μαλακιες που εκανε απο το 2015, το ιδιο θα κανουμε για τον Κουλη. Καμια περιοδος χαριτος.
1 .

Άβαταρ μέλους
Airman68
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Airman68 » 18 Μαρ 2019, 14:52

NikosVy έγραψε:Και δεν σας φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι "καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προσφύγει ποτέ επίσημα στον ICAO ούτε για παραβιάσεις στρατιωτικών αεροσκαφών αλλά ακόμα και ούτε για αμφισβητήσεις δικαιοδοσίας ρύθμισης εναέριας κυκλοφορίας πολιτικών αεροσκαφών;"

Μιλάμε για "επίσημη προσφυγή στον ICAO". Όχι δηλώσεις, εκ του ασφαλούς, από το ΥΠΕΞ.

Τι εννοεις Νίκο ότι δεν προσφεύγει επίσημα;
Δες μια προηγούμενη απάντηση του Υπ. Εξωτερικών:
https://www.mfa.gr/koinovouleutikos-ele ... kilia.html

Δεν ξέρω αν δουλεύει το λινκ (δεν το έχω ξανακάνει) αλλά αναφέρει τα ακόλουθα (τα bold δικά μου):
Απάντηση στην υπ’ αριθ. 3156 από 2.2.2018 Ερώτηση των Βουλευτών κκ. Γεωργίου Κουμουτσάκου και Βασιλείου Κικίλια.
Εκτύπωση
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος - Ελληνοτουρκικές σχέσεις- Αεροναυτικά Θέματα
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
Απάντηση στην υπ’ αριθ. 3156 από 2.2.2018 Ερώτηση των Βουλευτών κκ. Γεωργίου Κουμουτσάκου και Βασιλείου Κικίλια.

Σε συνέχεια της υπ΄ αριθ. 3156 / 02.02.2018 Ερώτησής σας, σας ενημερώνω ότι καθημερινή μέριμνα – δική μου, καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, ο εντοπισμός και η στηλίτευση κάθε είδους παράνομης έναντι της χώρας μας ενέργειας τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Όσον αφορά στην τουρκική παραβατικότητα (παραβιάσεις /παραβάσεις Εθνικού Εναερίου Χώρου-ΕΕΧ, Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας-ΚΕΚ, παραβιάσεις Εθνικών Χωρικών Υδάτων-ΕΧΥ, αμφισβήτηση ελληνικής αρμοδιότητας ), αυτή εντοπίζεται άμεσα και με την βοήθεια των συναρμοδίων Υπουργείων και φορέων (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Λιμενικό Σώμα).

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε:

(α) τακτικά μηνιαία διαβήματα διαμαρτυρίας διενεργούμενα από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών,

(β) έκτακτα διαβήματα διαμαρτυρίας διενεργούμενα τόσο από την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα όσο και από την υπηρεσιακή ηγεσία ή την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών προς την εδώ Πρεσβεία της Τουρκίας και

(γ) συστηματική ενημέρωση και κατά περίπτωση διενέργεια διαβημάτων διαμαρτυρίας για την τουρκική παραβατικότητα προς τα αρμόδια όργανα των Η.Ε., του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, Διεθνών Οργανισμών (π.χ. ICAO) αλλά και προς Κυβερνήσεις άλλων χωρών (π.χ. μόνιμα μέλη του ΣΑ των ΗΕ).

Αναφορικά με την, κατά καιρούς, «χρησιμοποίηση», από διάφορους Τούρκους αξιωματούχους, της κατάστασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, πρόκειται για λυπηρό φαινόμενο, το οποίο γνωρίζουμε και παρακολουθούμε .Σε μία εποχή που η Τουρκία επιχειρεί να βγάλει την εσωτερική της κρίση και ανασφάλεια προς την πλευρά μας, η χώρα μας ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους νηφαλιότητας, υπευθυνότητας και κυρίως αποτελεσματικότητας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
0 .
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 18 Μαρ 2019, 15:40

Airman68 έγραψε:
NikosVy έγραψε:Και δεν σας φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι "καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προσφύγει ποτέ επίσημα στον ICAO ούτε για παραβιάσεις στρατιωτικών αεροσκαφών αλλά ακόμα και ούτε για αμφισβητήσεις δικαιοδοσίας ρύθμισης εναέριας κυκλοφορίας πολιτικών αεροσκαφών;"

Τι εννοεις Νίκο ότι δεν προσφεύγει επίσημα;
Δες μια προηγούμενη απάντηση του Υπ. Εξωτερικών:
(γ) συστηματική ενημέρωση και κατά περίπτωση διενέργεια διαβημάτων διαμαρτυρίας για την τουρκική παραβατικότητα προς τα αρμόδια όργανα των Η.Ε., του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, Διεθνών Οργανισμών (π.χ. ICAO) αλλά και προς Κυβερνήσεις άλλων χωρών (π.χ. μόνιμα μέλη του ΣΑ των ΗΕ).

"Προσφυγή", βγαίνει από το ρήμα "Προσφεύγω". Άλλο "προσφεύγω" και άλλο "διαμαρτύρομαι".

Μπορεί να "διαμαρτυρηθεί" κανείς γράφοντας με σπρέϋ στους τοίχους ή κάνοντας συνεχείς αναρτήσεις νημάτων σε ένα Φόρουμ. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Όταν ένα κράτος κάνει προσφυγή, π.χ. σε ένα Διεθνή Οργανισμό, τόσο εύκολο στη διαδικασία για προσφυγές όπως είναι στον ICAO (όχι Διεθνές Δικαστήριο Χάγης και τέτοια πράγματα), σημαίνει ότι εκθέτει λεπτομερώς τη συμπεριφορά άλλου κράτους που παρανομεί, θεμελιώνει τον ισχυρισμό και ζητάει από το Διεθνή αυτό Οργανισμό να παρέμβει, με την έκδοση Απόφασης ή με τη λήψη μέτρων επιπλέον της Απόφασης.

Με μία "προσφυγή" ένα κράτος μπορεί ή να δικαιωθεί ή να φάει τα μούτρα του (να το πει π.χ. ο Διεθνής Οργανισμός που λειτουργεί ως Δικαστήριο, "κακώς κράτος Α ορίζεις τον εναέριο χώρο με διαφορετική έκταση από ότι ορίζεις τα χωρικά ύδατα, δες τι γράφει το Δίκαιο της Θάλασσας"). Αντίθετα με μία διαμαρτυρία, έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι έκανε ότι θα έκανε ένας κράχτης στο elefthero net, γράφοντας και γράφοντας, με αποτέλεσμα μηδέν, πολλές φορές σαν το βοσκό με το λύκο. Είναι η τακτική συνήθως ενός κράτους που έχει χεσμένη τη φωλιά του επειδή η συνθηματολογία του περνάει πολλές φορές μόνο μέσα στο εσωτερικό, για εσωτερική κατανάλωση.
Κάποτε ο Τούρκος Πρόεδρος Οζάλ είπε και δεν έγραψε:Μπορεί να μου συμβεί εμένα, όταν κολυμπώ εγώ στο Αιγαίο στο χώρο μεταξύ 6 και 10 ν.μ. το σώμα μου να κολυμπάει στα διεθνή ύδατα, αλλά το κεφάλι μου να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, με τον τρόπο που τον ορίζει η ελληνική κυβέρνηση.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”