Πως θα μπορούσε να σταματήσει η καταιγίδα των fake news

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 22 Φεβ 2019, 15:26

Eγραψα στο fb.

Κάποτε ο τύπος και η ελευθερία του ήταν θεμέλιο και κατάκτηση της δημοκρατίας. Σήμερα έχει εκφυλιστεί σε μονταζιέρα κατασκευής fake news για τη χειραγώγηση του λαού που λειτουργεί για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η εξέλιξη προφανώς υπονομεύει τη δημοκρατία και γι' αυτό η σημερινή κυβέρνηση προτείνω να να λάβει τολμηρά μέτρα. Θα μπορούσε να νομοθετήσει τη δημιουργία μιάς Ανεξάρτητης Διακομματικής Αρχής που να εξετάζει τις καταγγελίες για fake news, να γνωμοδοτεί και εφόσον αποδεικνύεται πως μιά είδηση είναι fake να υποχρεώνεται η εφημερίδα η το κανάλι σε αποκατάσταση της αλήθειας και συγγνώμη προς τους αναγνώστες.

Αλλά και για τις δημοσκοπήσεις χρειάζεται μιά ελεγκτική αρχή η οποία να εξετάζει ποιός πληρώνει για τη δημοσκόπηση, τι πληρώνει και εάν η δημοσκόπηση εκπληρεί συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Πως θα μπορούσε να σταματήσει η καταιγίδα των fake news

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 22 Φεβ 2019, 15:41

Εχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν εφημερίδες που διακινούν μόνο fake news όπως πιχι η Ελεύθερη Ώρα και το Μακελειό. Το χειρότερο όμως είναι ο εκφυλισμός πρώην έγκυρων και ιστορικών εφημερίδων που η πρώτη τους σελίδα ειναι πλέον μιά χαβούζα ψευδών ειδήσεων.

.
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 22 Φεβ 2019, 16:06

Θα μπορουσες να σταματησεις να γραφεις
Θα ηταν ενα ισχυρο χχτηπημα στην παραγωγη fake news
1 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Φεβ 2019, 16:10

Μόνο με την συνείδηση των πολιτών. Αν πχ η ΝΔ γνώριζε ότι με την αποδοχή και διασπορά fake news οι πολίτες θα την έγραφαν στα @@ τους να σου πω εγώ αν θα το ξανακανε.... Σε μια σοβαρή χώρα με σοβαρούς πολίτες θα αρκούσε το τζερτζελο με τα fake news για να αφανιστεί ένα κόμμα σαν την ΝΔ.
2 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Φεβ 2019, 16:12

Εδώ δεν αναρτώνται fake news.

Κανένας δεν έχει σπιλώσει το σεπτό όνομα του κυρίου Πολλάκη, Αντίθετα, αναρτώνται καθημερινά, πολυβολικά νήματα copy paste πρωτοσέλιδων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων από γνωστό κράχτη.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
L'ami du peuple
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό L'ami du peuple » 22 Φεβ 2019, 18:16

Να σταματησουν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΣαββιδοΜαρινακηδες και cia να πληρωνουν 0,60
0 .
΄ Συνεχίζω να κάνω το χρέος μου, γιατί πιστεύω πως αυτό το οποίο μας περιμένει, είναι το σύμπαν ολόκληρο, μπροστά στην σκόνη του χτες ΄΄ !!!

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Φεβ 2019, 22:02

Οταν ο μεσος ψηφοφορος της ΝΔΣΟΚ, των ΣΑΝΕΛ ή της ΧΑ λεει εν γνωσει του ψεμματα ή γιατι ειναι φανατικος με το κωμα του ή γιατι ειναι λιγουρι και τον εχουν εξαγορασει με τιποτα 0,60 ή κανενα πενταμηνο στο δημοσιο, γιατι οι δημοσιογραφοι που τσιμπανε δεκαδες χιλιαρικα να μην λενε ψεματα? Μαλακες ειναι?

Μην παμε μακρια, μεχρι πριν καποιες βδομαδες ειχαμε 1-2 ζαιους εδω που στις 10 λεξεις ελεγαν 15 ψεμματα.

Οπως και συ ο ιδιος Αριστο μας εχεις φλομωσει στην παπατζα τοσα χρονια χωρις ποτε να κανεις αυτοκριτικη. Ας κοιταξει ο καθενας την καμπουρα του πριν μιλησει για τους αλλους.

Μου θυμιζει αυτο κατι τυπους που συνανταω στην δουλεια μου που ολο κλαιγονται για τα λαμογια στην πολιτικη και οι ιδιοι προσπαθουν να σε κλεψουν σε καθε συναλλαγη.

Ζουμε ενα πολεμο προπαγανδας που το καθε κωμα λεει ψεμματα και κατηγορει τους αλλους για ψευτες. Λυπαμαι αλλα δε διαλεγω πλευρα, δεν ειμαι κομματοσκυλο.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Φεβ 2019, 22:20

Λαχουρένιος έγραψε:Οπως και συ ο ιδιος Αριστο μας εχεις φλομωσει στην παπατζα τοσα χρονια χωρις ποτε να κανεις αυτοκριτικη.

Δεν έχω καταλάβει αν επιδιώκει να γίνει πολιτικός ή δημοσιογράφος. Είχε ξεκινήσει για πολιτικός και τον είχα δει στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (2012) που του έκανα εξ αποστάσεως ράβε-ξύλωνε το λόγο που θα έβγαζε, αλλά εκτροχιάστηκε και αυτός που εκφώνησε είχε μόνο τη μια πλευρά των οργάνων σαν να έπαιζε ορχήστρα μόνο με τα μπάσα.

Τώρα δεν ξέρω, ίσως αποφάσισε να γίνει δημοσιογράφος και νομίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει να κατακτήσει τον ακροατή. Όμως κάνει λάθος. Ούτε ο πιο φιλικός ακροακτής ή αναγνώστης δεν αντέχει το συνεχές σφυροκόπημα, κάτι που δεν το έχει καταλάβει ο Αρίστος. Γι' αυτό και από το πατάρι δεν του απέμεινε κανένας, απλά κάποιοι συνωθούνται στα νήματα που γραφεί να υμνήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για τις τοξικολογικές εξετάσεις ή ότι άλλο βρουν να υποστηρίζουν οι αντιτιθέμενοι στα λεγόμενα του Αρίστου, για να τους επιτεθούν για την τιμή των όπλων.

Εδώ το παρακάτω βιντεάκι εξηγεί πως πρέπει να γίνεται ο λόγος που εκφωνεί κάποιος:

Να του δώσουμε λίγες μέρες να δοκιμάσει αυτές τις τεχνικές και να μας κάνει μια πρόβα. Τώρα αν δεν ξέρει Αγγλικά, δεν το έχω προβλέψει, κάπου είχα δει μια μέθοδο Υπνοπαιδείας, με την οποία μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα σε 2 βδομάδες...
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 22 Φεβ 2019, 23:06

Αρίστος έγραψε:Eγραψα στο fb.

Κάποτε ο τύπος και η ελευθερία του ήταν θεμέλιο και κατάκτηση της δημοκρατίας. Σήμερα έχει εκφυλιστεί σε μονταζιέρα κατασκευής fake news για τη χειραγώγηση του λαού που λειτουργεί για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η εξέλιξη προφανώς υπονομεύει τη δημοκρατία και γι' αυτό η σημερινή κυβέρνηση προτείνω να να λάβει τολμηρά μέτρα. Θα μπορούσε να νομοθετήσει τη δημιουργία μιάς Ανεξάρτητης Διακομματικής Αρχής που να εξετάζει τις καταγγελίες για fake news, να γνωμοδοτεί και εφόσον αποδεικνύεται πως μιά είδηση είναι fake να υποχρεώνεται η εφημερίδα η το κανάλι σε αποκατάσταση της αλήθειας και συγγνώμη προς τους αναγνώστες.

Αλλά και για τις δημοσκοπήσεις χρειάζεται μιά ελεγκτική αρχή η οποία να εξετάζει ποιός πληρώνει για τη δημοσκόπηση, τι πληρώνει και εάν η δημοσκόπηση εκπληρεί συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

.

οσο αφορα τις δημοσκοπισεις που λες...να στο πω λιγο χωριατικα αλλα θα το καταλαβεις
ειναι σαν να πας στο μπουρδελο να πηδηξεις και να ζητας να υπαρχει μια επιτροπη που θα ελεγξει το κατα ποσο η κοπελα θα σου προσφερει αυτα που πρεπει να σου προσφερει, την στιγμη που εσυ που πληρωνεις κανεις ο,τι θελεις οταν μπεις μονος σου στο δωματιο, οπου μπορεις να πληρωσεις εξτρα για ειδικες ή επιπλεον υπηρεσιες...αν καταλαβες καταλαβες ... :D :D
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 23 Φεβ 2019, 01:04

Λαχουρένιος έγραψε:Ζουμε ενα πολεμο προπαγανδας που το καθε κωμα λεει ψεμματα και κατηγορει τους αλλους για ψευτες. Λυπαμαι αλλα δε διαλεγω πλευρα, δεν ειμαι κομματοσκυλο.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πει ποτέ ψέματα στην ζωή του, πόσο μάλλον πολιτικός. Το θέμα του νήματος όμως δεν αφορά τα ψέματα αλλά τα fake news. Πες μου ένα fake new που έχει διαδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς του αντιπάλους. Βασικά δεν υπάρχει κόμμα τόσο ασοβαρο μέσα στην βουλή που να υποτιμά τόσο πολύ την νοημοσύνη των πολιτών αλλά και των ψηφοφόρων του όσο η ΝΔ με τα fake news της. Το γεγονός ότι τάχα δεν το βλέπεις και αρνεισαι τάχα μου θιγμένος να πάρεις θέση σου δίνει άλλο ένα φιλοΚουλικό πόιντ στην ερωτοτροπία και την άμεση ή έμμεση στήριξη σου στην ΝΔούλα. Ζήτω το ΚΚΕ βρε! :laugh1:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”