'71 έγραψε:Καλά Adminovic,το να μην έχεις σε εκτίμηση τους σημερινούς Έλληνες αλλά τους αρχαίους είναι δυτικίλα και μίμηση των δυτικών του κερατά όμως.Στη Δ.Ευρώπη καλλιεργήθηκε αυτή η εντελώς ανθελληνική ιδέα,το να την ασπάζεσαι μόνο ντροπή θα έπρεπε να σε κάνει να νιώθεις.
Είναι η σκληρή αλήθεια.
Για πες μου κάτι,επειδή μάλλον είσαι αριστερός από όσα γράφεις,θαυμάζεις πολύ το θεσμό της δουλείας που υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα;Θαυμάζεις τον εθνικοσοσιαλισμό της Σπάρτης;Ή μήπως θαυμάζεις το μισογυνισμό,την παιδεραστία και τις κωλογαμίες των σπουδαίων Αρχαίων προγόνων(όσων βαστάμε από κει τέλος πάντων).
Δηλαδή αν πω πχ ότι θαυμάζω τους Γάλλους για κάτι, πάει να πει ότι επικροτώ πχ και την αποικιοκρατία ή την δουλεία;;
Προφανώς κάθε λαός και κάθε πολιτισμός έχει τα καλά του και τα στραβά του. Η συνολική εικόνα που έχω για τους αρχαίους Έλληνες είναι θετική, αυτό λέω στην ουσία.
Η σημερινή Ελλάδα είναι συνέχεια του μεταβυζαντινού κόσμου και δεν έχει σχέση και επιρροές από αυτό που αποκαλούμε αρχαία Ελλάδα,δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια ότι υπάρχει άλλο κράτος που να έχει.
Η σημερινη Ελλάδα είναι συνέχεια του Βυζαντίου.-
Το Βυζάντιο υπήρξε θανάσιμος εχθρός του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και σφαγέας των Ελλήνων. Deal with it.
Για την κατακλείδα περί μοναδικότητας και διαχωρισμού από τα υπόλοιπα σκατά δε θα κάτσω να σχολιάσω.Αν δεν ήξερα ότι το έγραφες εσύ,θα έπαιρνα όρκο ότι το έγραψε κάποια δεξιά κουράδα με ελιτίστικες τάσεις.Επίσης αυτά για την ηθική που λες δε σε τιμούν.Όλα όσα θετικά χαρακτηριστικά σου αποδίδεις,αποκτούν αξία όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι στον κοινωνικό σου βίο στα αναγνωρίζουν και όχι ο ίδιος σου ο εαυτός.
Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφομαι έχουν πολύ θετική γνώμη για μένα και τις απόψεις/ιδέες μου (έστω κι αν κάποιες ίσως δεν είναι και τόσο "αρεστές").
Αν εσύ πιστεύεις ότι όλα βαίνουν καλώς στην χώρα αυτή, ότι για όλα φταίνε οι "κακοί πολιτικοί", οι "κακοί ξένοι" η κακή μας η μοίρα ή οι εξωγήινοι, τότε σου χω νέα: μια ζωή έτσι θα είσαι και πάντα θα απορείς τί φταίει...
.gif)