pluton έγραψε:Είναι ένα κείμενο υποθέσεων τώρα όλο αυτό.
Θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν 10.000 ιερείς και καλόγεροι για να μη υπολογίσουμε ψαλτάδες , νεωκόρους κλπ σ όλη την Ελλάδα.
Αυτοί 2-3 φορές - ίσως και περισσότερες - την εβδομάδα κοινωνούν. Υπάρχουν κρούσματα μεταξύ των ιερέων, αλλά είναι μηδαμινά.
Λογικά θα πρέπει να κάνουμε την υπόθεση (μιας και με υποθέσεις μιλάς στο κείμενό σου) ότι τουλάχιστον στους ιερείς θα έπρεπε το σύνολο να έχει αρρωστήσει από τον ιό.
Διότι εγώ ξέρω στην ενορία μου καμιά εικοσαριά άτομα που κοινωνούν κάθε βδομάδα (εκτός των ιερέων) και φυσικά εκτός των περιστασιακών που έχουν αραιώσει λόγω ιου, στην ενορία μου λοιπόν (που λίγο πολύ τους ξέρω τους εκκλησιαζόμενους), θα έπρεπε σύμφωνα με τους υπολογισμούς σου τουλάχιστον 10 άτομα να νοσούν... έτσι δεν είναι;
Δεν γνωρίζω κανένας να έχει πάθει τίποτα.
Φυσικά ΟΛΟΙ παίρνουν μέτρα προστασίας ΚΑΙ οι ιερείς (μάσκα, αντισηπτικό κλπ) αλλά η Θεία Κοινωνία όπως στα είπα.
Κι έτσι να είναι υπάρχουν πολλές πιο ρεαλιστικές εξηγήσεις από αυτήν που αποδέχεσαι εσύ.
Δλδ πραγματικά μου ζητάς να δεχθώ μια μεταφυσική ερμηνεία παρά μια άλλη πιο λογικοφανή εξήγηση, έστω και αν αυτή η λογικοφανή εξήγηση στατιστικά είναι λιγότερο πιθανή παρόλα αυτά έχει μια λογική που μπορεί να την χωρέσει ανθρώπινος νους.
Για παράδειγμα αυτά τα 20αριά άτομα που κοινωνούν κάθε εβδομάδα μπορεί να μη νόσησαν, γιατί πολύ απλά να έτυχε να μην υπάρχει κάποιο θετικό κρούσμα ανάμεσά τους και να τη γλίτωσαν. Στατιστικά λιγότερο πιθανό; Ίσως. Αλλά πολύ πιο λογικό σε σχέση με τη δική σου μεταφυσική θεωρία.
Υπάρχουν περιοχές με πολύ περισσότερο επιβαρυμένο ιικό φορτίο και άλλες με μηδαμινό. Στις περιοχές με μικρότερο ιικό φορτίο, λοιπόν, που θα μπορούσε να είναι η δική σου περιοχή, ο κίνδυνος να συναντηθείς με κρούσμα είναι μικρότερος.
Άρα δεν είναι απίθανο στη δική σου ενορία απλά να μην υπάρχουν κρούσματα άρα γι' αυτό και ίσως δεν νόσησαν κάποιοι.
Αλλά ας δεχθούμε ότι υπάρχουν κρούσματα στην περιοχή σου. Επικαλείσαι κάποια άτομα που λες ότι γνωρίζεις ότι κοινωνούν κάθε εβδομάδα και δεν νόσησαν. Επειδή όπως είπες κι εσύ είναι καθαρά θέμα τύχης να κολλήσεις τον ιό ας δούμε πώς μπορεί να εξηγηθεί και αυτό.
Αυτά τα 20 άτομα για να κολλήσουν τον ιό θα πρέπει ο
προηγούμενός τους να έχει τον ιό. Παίζει πολύ το ενδεχόμενο ο προηγούμενός τους να μην είχε τον ιό αλλά να τον είχε ο επόμενος και ο επόμενος να κόλλησε τον επόμενο και πάει λέγοντας. Αυτοί που κόλλησαν μπορεί να μην είναι μέσα στα άτομα που εσύ γνωρίζεις. Δλδ φαντάζομαι ότι δεν κρατάτε κάποιο record με ποια σειρά κοινωνεί ο καθένας, ποιος ήταν πίσω από ποιον, ώστε να ξέρουμε με ακρίβεια ποιοι νοσούν ποιοι δεν νοσούν και πόσους από αυτούς που νοσούν εσύ γνωρίζεις κτλ. Είναι περισσότερο περίπλοκο το ζήτημα απ' ότι φαίνεται.
Πέρα από αυτό όταν λέμε "νοσούν" δε σημαίνει απαραίτητα ότι διασωληνώθηκαν και πέθαναν. Υπάρχουν και άνθρωποι που περνούν τον ιό "ήσυχα" χωρίς ούτε καν οι ίδιοι να το καταλαβαίνουν ή να είναι τόσο ήπια τα συμπτώματα που να μην αναφέρονται καν και οι ίδιοι οι νοσούντες να μην μπήκαν καν στη διαδικασία να εξεταστούν με τεστ, ώστε να επιβεβαιωθούμε αν νόσησαν ή όχι.
Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι πολλοί θρησκευόμενοι είναι αρνητές της πραγματικότητας (γιατί κόβιντ = χάραγμα, 666 κτλ) και ακόμα και αν νοσούν δεν το παραδέχονται ή λένε απλά πως είναι μια απλή γρίπη. Οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι και πώς σου μεταφέρονται στα αυτιά σου από αυτούς που ξέρεις ότι δεν νόσησαν.
Φαντάζομαι ότι δεν είσαι και μέσα στο σπίτι του καθενός να τους παίρνεις τη θερμοκρασία και να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός τους.
Βλέπεις ότι υπάρχουν πολλές πιο λογικοφανείς εξηγήσεις.
Η μόνη ρεαλιστική θεωρία που ακούγεται και που είναι κάπως πιο ανεκτή είναι ότι το αλκοόλ σκοτώνει τον ιό. Άντε πες αυτό στέκει κάπως. Δλδ προτιμώ να μου πεις κάτι τέτοιο που έχει κάποια βάση παρά όλα τα υπόλοιπα.
Άλλα ξέρεις τι; Άδικα συζητάμε. Γιατί ούτε εσύ πρόκειται να με πείσεις ούτε κι εγώ. Και μάλιστα εγώ κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ ότι προσβάλλω και τα θρησκευτικά σου πιστεύω.