Ξυλογλυπτικη

Χειροποίητες κατασκευές.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ξυλογλυπτικη

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Μαρ 2018, 12:01

Σας παραθέτω μια ακόμα εργασία μου είναι ένα τραπεζάκι που έχω βάλει επάνω μάρμαρο, δεν έχει πολύπλοκα σκαλίσματα το έχω πάει στο εξοχικό (το μάρμαρο είναι το ίδιο με το τζάκι), ένα παρόμοιο τραπεζάκι (με πολύπλοκα σκαλίσματα έχω φτιάξει για το σπίτι).

Το ξύλινο αντικείμενο που βλέπετε αριστερά επάνω στο τραπεζάκι, είναι ένα σημειωματάριο που βιβλιοδέτησα και το χώνεψα μέσα στο ξύλο...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Μαρ 2018, 21:54

Mιάς και ανάφερα για ένα παρόμοιο τραπεζάκι (με πολύπλοκα σκαλίσματα). Μάρμαρο λευκό, ξύλο οξιά.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

ανυπόμονα αναβλητική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ανυπόμονα αναβλητική » 26 Μαρ 2018, 22:49

pluton έγραψε:Mιάς και ανάφερα για ένα παρόμοιο τραπεζάκι (με πολύπλοκα σκαλίσματα). Μάρμαρο λευκό, ξύλο οξιά.

εσύ το έφτιαξες;
πανέμορφο
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 27 Μαρ 2018, 12:49

ανυπόμονα αναβλητική έγραψε:
pluton έγραψε:Mιάς και ανάφερα για ένα παρόμοιο τραπεζάκι (με πολύπλοκα σκαλίσματα). Μάρμαρο λευκό, ξύλο οξιά.

εσύ το έφτιαξες;
πανέμορφο

Όταν το έφτιαξα πήγα σε λουστραδόρο να μου το λουστράρει.... επί πληρωμή βέβαια (αυτός ήταν επιπλοποιός και είχε και καλή έκθεση επίπλων στο ισόγειο), όταν το ετοίμασε με πήρε τηλέφωνο στην δουλειά να πάω να το πάρω, τότε είχα ένα παπάπακι χόντα, το καβάλησα και πήγα να το παραλάβω, το είχε στην έκθεση, οι πελάτες του είχαν κάνει κύκλο γύρο γύρο και το χάζευαν, όταν μπήκα τους είπε δείχνοντάς με "Αυτός είναι", τον πλήρωσα για το λουστράρισμα το πήρα το έβαλα καπέλο όταν καβάλησα το μηχανάκι και έφυγα, μια μικρή ζήλια με ακολούθησε στο φεύγα μου :) .... μετά πήρα μέτρα, πήγα σε μαρμαρογλύφτη στο νεκροταφεία και αγόρασα μάρμαρο στις διαστάσεις που του είπα, στο μάρμαρο έδωσα εντολή να φτιάξουν μπορτούρα στο τελείωμά του.

Θα σας βάλω και καμιά ακόμα εργασία μου, δυστυχώς όπως είπα είμαι τεμπέλης θα μπορούσα να φτιάξω πράγματα, αλλά έτσι και σφίξουν τα πράγματα με αυτά τα μνημονιακά υποκείμενα που μπλέξαμε με βλέπω να φτιάχνω εικόνες και να τις πουλάω σε πανηγύρια. :D
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Μαρ 2018, 20:22

Πριν κάποιες δεκαετίες η γυναίκα μου είχε παραγγείλει κάποια έπιπλα σε ένα ξυλόγλυπτη στην Κρήτη (περίμενε πολύ καιρό να πάρει σειρά, προπληρωμή ...φορτωτική και ήρθαν ) Να λοιπόν μια κασέλα από αυτό το εργαστήριο.

Πιθανά να σας φαίνεται μια πολύ καλή εργασία.

Το ξυλόγλυπτο λοιπόν αυτό δεν έχει βάθος και τα χτυπήματα είναι απλά για να υπάρξη παραγωγή ... το ξύλο (!).....

Έφτιαξα και εγώ μια κασέλα αργότερα.... (ξύλο οξιά)

:D :D

Η σκουρόχρωμη είναι από το εργαστήρι στην Κρήτη, η ανοιχτόχρωμη η δική μου.
1 .

ανυπόμονα αναβλητική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ανυπόμονα αναβλητική » 29 Μαρ 2018, 20:36

μπράβο σου

τα μπαούλα είναι από τα πιο όμορφα έπιπλα
και πολύ θα ήθελα ν αποκτήσω ένα κάποτε
από τί ξυλό είναι η πρώτη κασέλα;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 29 Μαρ 2018, 20:42

ανυπόμονα αναβλητική έγραψε:μπράβο σου

τα μπαούλα είναι από τα πιο όμορφα έπιπλα
και πολύ θα ήθελα ν αποκτήσω ένα κάποτε
από τί ξυλό είναι η πρώτη κασέλα;

Ευχαριστώ. Από τι ξύλο είναι; Έλα ντε!

Ήθελα να φτιάξω και μια κασέλα (του κουρσάρου) , έφτιαξα το πρώτο πλαγινό, ξεκίνησα το δεύτερο (δεν το τελείωσα ....) κάποια στιγμή να τα φωτογραφίσω να σας τα δείξω .... το πιθανότερο είναι να χρησιμεύσουν για κάτι άλλο (κασέλα δε βλέπω να γίνονται).
0 .

ανυπόμονα αναβλητική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ανυπόμονα αναβλητική » 29 Μαρ 2018, 20:46

μου άρεσε το χρώμα της, γι αυτό ρώτησα

δείχνε, δείχνε, κάνεις πολύ όμορφη δουλειά!

ας μη πω για την υπομονή που χρειάζεται
και πόσο σας θαυμάζω εσάς που την έχετε
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 30 Μαρ 2018, 20:48

ανυπόμονα αναβλητική έγραψε:μου άρεσε το χρώμα της, γι αυτό ρώτησα

δείχνε, δείχνε, κάνεις πολύ όμορφη δουλειά!

ας μη πω για την υπομονή που χρειάζεται
και πόσο σας θαυμάζω εσάς που την έχετε

Η αλήθεια είναι ότι έχω χαρίσει πάρα πολλά πράγματα (περισσότερα από αυτά που κράτησα), όποιος έμπαινε στο εργαστήριό μου πάντα κάτι του έδινα, επίσης πολλοί φίλοι, γνωστοί και βέβαια πολλά τάματα σε μονές ή εκκλησίες... έχω λόξες είπαμε.

Και μιας και έγραψα να σας δείξω κάτι που είναι ξεχωριστό. Τι το ξεχωριστό έχει ... είναι σκαλισμένο σε πιξάρι το μέγεθός του είναι όσο είναι η παλάμη μου.
0 .

ανυπόμονα αναβλητική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ανυπόμονα αναβλητική » 30 Μαρ 2018, 22:16

τί είναι το πιξάρι;

μα εκεί είναι η μεγαλύτερη χαρά!
να τα χαρίζεις!
κι εγώ προτιμώ να τα χαρίζω, το έχω ξαναπεί,
απαλλάσσεσαι από το άγχος της "τελειότητας"
που χρειάζεται να υπάρχει στις παραγγελίες
0 .