Οργισμένος© έγραψε:Φυσικα και τιμωρει. Γραφεις απιστευτες κοτσανες. Το χ ικανο ατομα με εισοδημα 50000 πληρωνει περισσοτερο φορο απο το ψ ατομο εισοδηματος 20.000 εστω και αν θεωρησουμε οτι υφισταται φλατ ταξ. Που ζεις δλδ, σε ποια σοβιετια;
Επειτα χρησιμοποιεις αδεξια κλασσικες εννοιες της μαρξιστικης θρησκειας , πχ «υπερσυσσωρευση πλουτου», ελεος βρε φιλελευθερε...Πιο σοβιετικος πεθαινεις , μη μας καμεις και μαρξιστικα μαθηματα (διοτι περι αυτου προκειται το αστειο που εγραψες για τα μηδενικα εσοδα κρατους).
Τρεις ταξεις εργασίας;;; Σε ποια κοβα σου τα μπηξανε αυτα στο κεφαλι;;
Οσο για τα κασερια σου μαθε οτι ζει,ς στο ελλαδισταν και οχι σε καποια φιλελευθερη αποτελεσματικη οικονομια. Τουτεστιν σε μια σοβιετικη χαβουζα αναξιοκρατιας σοβιετισμου και συντεχνιων δλδ απλα ανηκεις στη συντεχνια των μπακαληδων λογω πατερα (κλασσικη περιπτωση συντεχνιακης κληρονομιας επαγγελματος). Δηλαδη δεν βγαζεις πιο πολλα απο εμενα γιατι εισαι ικανοτερος αλλα απλα διοτι ανηκεις εκ γεννετης σε μια ισχυροτερη συντεχνια συν το οτι το μπακαλικο σου επιζει λογω των οποίων ικανοτητων του πατερουλη ο οποιος το δουλευει οσα χρονια εσυ ωρίμαζες σπουδαζες κτλ κτλ.
Τα επιχειρηματα σου ειναι εολα αδυναμα και διατρητα. Εχεις χασει τη φορμα σου.
Επισης το καταστημα σου επιβιωνει διοτι υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι σαν κι εμενα που το επιλεγουν επειδη εχουν φαει σοβιετικη προπαγανδα περι στηριξης ελληνικων καταστηματων κατι το οποιο δεν θα κρατησει για παντα λογω μνημονιου.
Σκουριασες .
Σε ποια απ' όλες τις παπαριές σου να απαντήσω;
Πρώτα απ' όλα, φαίνεται ότι τζάμπα σπούδασες, γιατί αυτά που λες δεν τα γράφει ούτε μαθητής λυκείου σχετικά με την οικονομία.
Έχεις γαμηθεί στις αντεγκλήσεις με κομμουνισμούς και κόβες, γιατί δεν έχεις να αρθρώσεις μισό επιχείρημα. Οι τρεις τάξεις εργασίας όπως προανέφερα είναι οι επιχειρήσεις, οι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες. Καμμιά σχέση με εργατικές τάξεις και μαρξισμούς, είναι οι τρεις σχέσεις εργασίας, πράγμα που θα έπρεπε να ήξερες αν είχες περάσει έξω από οικονομική σχολή. Κατά την γνώμη σου ποιες είναι οι τάξεις εργασίας; Εξωγήινοι, δούλοι και θεοί; MMORPG σάς μάθαιναν στην σχολή;
Δεύτερον, για να κλείνουμε με όλες τις μαλακίες που είπες για το επάγγελμά μου: ο πατέρας μου είναι τοπογράφος και δεν είχε ποτέ παντοπωλείο. Το παντοπωλείο μου δεν επιζεί, ζει 4 οικογένειες και έχει τιμές και προϊόντα πολύ ανταγωνιστικότερα όλων των αλυσίδων ΣΜ, ακόμα και του Lidl. Επίσης πληρώνει αναλογικά περισσότερους φόρους από κάθε ΣΜ που δημοσιεύει τα λογιστικά του (δηλαδή εξαιρείται το Lidl που είναι ΟΕ). Α, ναι. Σχεδόν όλοι μου οι πελάτες είναι επαγγελματίες και ΙΥ. Πρέπει να έχω και 2-3 δημοσίους υπαλλήλους για πελάτες.
Τρίτον, η στήριξη των ελληνικών καταστημάτων δεν είναι σοβιετική προπαγάνδα. Εκτός κι αν σοβιετική προπαγάνδα είναι να μην θέλεις να αυξάνεται το εμπορικό σου έλλειμμα, επειδή οι πολίτες σου προτιμάνε να στέλνουν τα λεφτά τους έξω.
Τέταρτον κι ας το ξαναπώ, αν και αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις, γιατί αν σπούδασες δεν πρέπει να σου έχει εντυπωθεί τίποτα: το εισόδημα του κάθε πολίτη δεν εξαρτάται από τις ικανότητές του αλλά από την θέση του. Ο αστυνομικός παίρνει όσα ορίζει το κράτος ότι θα παίρνει, ασχέτως των ικανοτήτων του. Το ίδιο και ο πυροσβέστης, ο δάσκαλος κι εσύ, καλέ μου δημόσιε υπάλληλε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Καμμιάς θέσης οι αποδοχές δεν μεταβάλλονται ανάλογα με την ικανότητα αυτού που τις καλύπτει. Οι μόνες θέσεις που έχουν θεωρητικά απεριόριστες προοπτικές αύξησης αποδοχών είναι αυτές των επαγγελματιών. Ο επαγγελματίας, σε αντίθεση με τους υπαλλήλους, ορίζει ο ίδιος την αμοιβή του.
Αν λοιπόν, καλέ μου ΔΥ, που πληρώνεσαι από τα λεφτά μου, επιβάλεις ίδιο φόρο, φέρ' ειπείν σε έναν αρχιτέκτονα και σε έναν δάσκαλο, είναι σαν να τιμωρείς τον δάσκαλο που επέλεξε αυτό το επάγγελμα, διότι οι δικές του αποδοχές έχουν το ταβάνι που ορίζει το κράτος.
Αν μετά απ' αυτά επιμένεις στις ίδιες παπαριές, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, παρά μόνο κρίμα στα λεφτά που πληρώσαμε όλοι εμείς για να σπουδάσεις και να λες τέτοιες ασυναρτησίες.