blackpaint έγραψε:Να τσεκαρεις αν τα ποντικια σου πασχουν απο αφυδατωση (με τον ιδιο τροπο που θα το εκανες στον εαυτο σου, τσιμπας λιγο δερμα με δυο δαχτυλα και βλεπεις εαν ξανατσιτωνει αμεσως μολις τ αφησεις, αν δεν, το ποντικι ειναι αφυδατωμενο) και εαν ισχυει, τα πας κτηνιατρο. Δεν θενε πολυ νερο παντως, ζωα της ερημου ειναι, μολις μια κουταλια του γλυκου τη μερα αρκει. Αν τους δινεις ωμα λαχανικα, παιρνουν το νερο τους απο κει.
Από αφυδάτωση δεν νομίζω να πάσχουν γιατί γενικά βλέπω ότι πίνουν νερό. Όχι κάθε μερά αλλά αραιά και πού πίνουν. Συν ότι τρώνε πολλά ωμά λαχανικά.
Τώρα έχω άλλο θέμα. Η μια ποντικίνα μάλλον έχει πάθει κάποιο είδος μυκητίασης και άρχισαν να της πέφτουν οι τρίχες. Την πήγα στο γιατρό σήμερα και της κάναμε καλλιέργεια και τα αποτελέσματα θα βγουν σε μια βδομάδα.
Αλλά πολύ την λυπήθηκα όταν πήγαμε στο γιατρό. Φρίκαρε μιλάμε κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Νόμιζα θα μείνει στον τόπο από τον φόβο της. Της πετάχθηκαν τα μάτια έξω. Με τράβηξε κι ένα γερό δάγκωμα στην προσπάθειά μου να την ακινητοποιήσω για να της κόψει ο γιατρός κάποιες τρίχες.Ελπίζω να ξεπεράσει το σοκ γιατί έκανα τόσο κόπο να εξημερωθεί μαζί μου.
Όσο για το σωλήνα που ψάχνω για να τους φτιάξω τούνελ, το παράτησα λίγο το θέμα γιατί δεν έβρισκα πουθενά και απελπίστηκα. Όμως, τώρα που ήρθα Θεσσαλονίκη βρήκα μια χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα που είχαμε και σκέφτηκα να κόψω τη φυσούνα που έχει και να τους φτιάξω τούνελ. Κάτι τέτοιο έψαχνα σαν αυτό που έχει η ηλεκτρική σκούπα.
Τα 20 εκ διάμετρο που πρότεινες για σωλήνα μου φαίνεται λίγο μεγάλο αν σκεφτείς ότι εγώ τους είχα φτιάξει με ρολό από χαρτί υγείας που έχουν διάμετρο περίπου 5 εκ.