Λαχουρένιος έγραψε:[90.000 ε?Σωπα,τοσο ειναι ενα μονο προαστιο της Αθηνας.
Δεν μιλάμε για ψωλές εδώ, αλλά για πόλεις. 90.000 πληθυσμός σημαίνει ότι η πόλη είναι ικανώς μεγάλη ώστε να προσφέρει τα περισσότερα απ ότι προσφέρει μια μετρόπολη, χωρίς κανένα απο τα αρνητικά της (καυσαέρια, εγκληματικότητα, αποστάσεις που σου τρώνε την ζωή, κοκ)
Λαχουρένιος έγραψε:Ωραιος ο Βολος,εχω περασει καλα,αλλα για διακοπες μονο,μεσα σε μερικους μηνες θα τον βαριομουν.
Τι θα βαριόσουν δλδ; Την ίδιες διαδρομές που κάνεις για να πας στην δουλειά, τα ίδια μαγαζιά, τους ίδιους περαστικούς στον δρόμο;
Στην Αθήνα δλδ κάθε μέρα απ άλλο δρόνο στην δουλειά, κάθε φορά που βγαίνεις, τα τελευταία 10 ας πούμε χρόνια πας σε διαφορετικό μαγαζί;
Στην Αθηνα μου αρεσει περισσοτερο απ'ολα η ανωνυμια και η μοναχικοτητα.Βρισκω τους ανθρωπους της επαρχιας αξεστους,ανακατωσουρηδες και οπισθοδρομικους.
Eκτός κι αν αναφέρεσαι σε χωριά και κωμοπόλεις, προσωπική μου εντύπωση είναι ότι δεν ισχύει. Κατά κανόνα οι των περιφερειακών πόλεων είναι πολύ πιο σνομπ από τους Αθηναίους.
Επισης,εχει ποικιλια που δεν βρισκεις αλλου,θαλασσα στα νοτια,πρασινο και γκλαμουρια στα βορεια,βρωμια και γκριζο στο κεντρο (εχει και αυτο τη χαρη του),βουνο δεν εχει αλλα χεστηκα.
Ναι, αλλά αυτά είναι αποστάσεις/χρόνοι σαν να πηγαίνεις απο Βόλο στη Θεσνίκη. Αν είναι να βάλουμε τι έχεις σε τέτοιους χρόνους κοντά απο περιφερειακή πόλη, γάμησέ τα. Εδώ μιλάμε που μπορείς να βρεθείς μέσα σε 10-20 λεπτά, όσο χρειάζεσαι δλδ για να πας στο μάρκετ στην Αθήνα.
Οι μετακινησεις πλεον με το μετρο δεν ειναι πια τραγικες,μεχρι το τελος της δεκαετιας θα επεκταθει στον Πειραια,ασε που η ταλαιπωρια αφορα σχεδον αποκλειστικα το κεντρο.Αν μενεις σε ενα προαστιο,το να πας απο την μια μερια του στην αλλη ειναι πολυ απλο.
Εντάξει, αν είναι να μένεις σε προάστιο είναι σαν να μένεις στην επαρχία. Βασικά, αν μένεις Αλεξανδρούπολη, στο ίδιο χρόνο φτάνεις στο κέντροτης Αθήνας με το να μένεις σε προάστιο.
Μην σου φαίνεται υπερβολή αυτό, πολλοί Αλεξανδροπολίτες κατεβαίνουν για ΣΚ ή αυθημερόν Αθήνα, για θέατρα, συναυλίες κλπ. Το αεροδρόμιό τους είναι 10 απο οπουδήποτε στην πόλη, η πτήση 50 λεπτά και το κόστος μικρό.