Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Νοέμ 2015, 13:34

Ε ολο και κατι ξερετε σαν ναζουλες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 20 Νοέμ 2015, 16:21

Λαχουρένιος έγραψε:
Μάντης έγραψε:Λοιπόν φίλε ότι και να πείς αριστερός και εκατομμυριούχος δεν γίνετε χώνεψε το.

Τώρα όσο αφορά τον Μαρξ και τον Ένγκελς τον καιρό τους δεν υπήρχε αριστερή ιδεολογία καταγεγραμμένη μετά από αυτούς ναι υπήρχε αυτοί το έκαναν.

Κανεις λαθος,υπηρχε ''αριστερα'' πριν τον Μαρξ και τον Ενγκελς

Αριστερός με δεξιά τσέπη είναι ΠΑΣΟΚΙΚΗ ιδεολογία.

Ο ''αριστερος'' οπως το εννοεις εσυ γενικα και αοριστα ΕΙΝΑΙ Πασοκ.

Λαχουρένιε μην με κάνεις να γράφω τζάμπα , το 1840 ο Κολοκοτρώνης δεν ήξερε τι είναι αριστερά και γενικά στον πλανήτη γή δεν υπήρχε διαδεδομένη η καταγεγραμμένη άποψη αριστερής ιδεολογίας υπήρχαν φυσικά διανοητές που άρχισαν να φιλοσοφούν να γράφουν δειλά δειλά σε καμιά φυλλάδα για την αδικία που επέβαλε η άρχουσα τάξη εκμεταλλευόμενη την υπεραξία της παραγωγής του εργάτη δίνοντας στους εργάτες ξεροκόμματα. Αλλά δεν υπήρχε σε θεωρητικό επίπεδο , [u]καταγεγραμμένη πολύ-επίπεδη λύση στο πρόβλημα .
Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό ;

Πάμε τώρα στο το άλλο που έγραψες ότι μιλάω αόριστα για την αριστερά. Δεν μιλάω καθόλου αόριστα τόνισα ότι είμαι αριστερός άρα αποδέχομαι τις απόψεις τις πλειοψηφίας δηλαδή δεν ξεκινάω τις συζητήσεις για την αριστερά με τις όποιες διαφωνίες μου.
Ας πούμε ότι γράφω ότι μπορεί να διαφωνώ με τον Μάρξ ή με τον Λένιν η ακόμα και με τους δύο στον τρόπο εφαρμογής της αριστερής ιδεολογίας.
Σε τι θα βοηθούσε αυτό ;
Εδώ οι άλλοι μιλούσαν πρίν τόσα χρόνια για την άδικη συσσώρευση πλούτου όταν έγινε η βιομηχανική επανάσταση με ατμομηχανές και τώρα με πυρηνική ενέργεια και ρομποτική κ.λ.π η συσσώρευση πλούτου στην ολιγαρχία είναι πολύ πολλαπλάσια και εμείς θα διαφωνούμε συζητώντας ;
Μιλούσανε τότε ότι η φιλοσοφία του καπιταλιστικού συστήματος για την αύξηση του κέρδους με οποιονδήποτε τρόπο
θα επιφέρει και οικολογική καταστροφή στον πλανήτη και στην εποχή μας το ζούμε από πρώτο χέρι και εμείς θα διαφωνούμε συζητώντας ;
.
Πόσοι κόσμος πρέπει να πεθάνει από τους πολέμους , από την πείνα για να πλουτίσουν κάποιοί χωρίς να κάνουμε τίποτα για αυτό ;
Για αυτό δεν έχω καιρό για χάσιμο σε διαφωνίες.
Η ουσία είναι ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι ένα εγκληματικό σύστημα και πρέπει να πέσει.

Αυτός είναι ο στόχος,
Τώρα αν χρειάζεται ρετουσάρισμα η αριστερή ιδεολογία σε κάποια λεπτά θέματα μπορεί να το πιστεύω άλλα δεν είμαι σε θέση να δώσω λύση εγώ σε αυτό.
Έτσι δεν ξεκινάω να κτίζω πάνω στις διαφωνίες μου αλλά πάνω σε αυτά που συμφωνώ.
Φυσικά και μπορώ να εκφέρω άποψη σε ότι διαφωνία έχω αλλά οι λύσεις στην αριστερά είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα επεξεργασίας απόψεων.

Με ενδιαφέρει όμως ο αριστερός να νοιώθει αριστερός και να το δείχνει με τον τρόπο ζωής του.
Αυτός είναι ο καλλίτερος τρόπος επικράτησης της αριστερής ιδεολογίας.
Αν το έδειχναν οι αριστεροί όλα αυτά τα χρόνια, τώρα θα είχαμε κομουνισμό σε όλο τον πλανήτη.
Σταματάω γιατί έχω δουλειά .
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 20 Νοέμ 2015, 18:12

Μάντης έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν υπαρχει ουτε ''αριστερη ιδεολογια'' ουτε ''δεξια''.Κατι αλλο θα εννοεις.

Ωραία ξεκινάμε με τα βασικά.

Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.

Είμαι δεξιός και μπορώ να περνάω καλά ανεξάρτητα αν πεθαίνουν οι άλλοι δίπλα μου γιατί πιστεύω ότι αυτοί που δεν τα καταφέρνουν στο σύστημα είναι απλά άχρηστοι και είναι φυσική επιλογή οι άχρηστοι να χάνονται και να κυριαρχούν οι διαλεκτοί.

Απλουστευτικές βλακείες.

Εσύ προσωπικά φίλε, δεν είσαι αριστερός. Μικροαστός μέχρι το μεδούλι είσαι. Η λαίλαπα αυτού του τόπου είσαι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 20 Νοέμ 2015, 18:27

Μάντης έγραψε:
Λοιπόν φίλε ότι και να πείς αριστερός και εκατομμυριούχος δεν γίνετε χώνεψε το.

Τώρα όσο αφορά τον Μαρξ και τον Ένγκελς τον καιρό τους δεν υπήρχε αριστερή ιδεολογία καταγεγραμμένη μετά από αυτούς ναι υπήρχε αυτοί το έκαναν.
Είναι σαν να μου λές ότι ένας χριστιανός μπορεί να είναι ειδωλολάτρης γιατί και ο Απόστολος Ανδρέας π.χ πρίν να γνωρίσει τον Χριστό ήτανε ειδωλολάτρης και σήμερα τον έχουμε Άγιο.
Αρά μπορούμε να είμαστε και λίγο ειδωλολάτρες .
Μα τώρα δεν μπορείς ο Χριστός μίλησε και υπάρχουν τα ευαγγέλια.
Άστοχο το επιχείρημα .
Πάει αυτές οι εποχές πέρασαν τώρα όσοι έχουν αναζητήσεις για κοινωνική συλλογικότητα , αλληλεγγύη , αγώνα και κοιτάξουν προς τα αριστερά υπάρχει καταγεγραμμένη ιδεολογία σε τόμους ολόκληρους .
Το δεν ήξερα πώς να είμαι αριστερός δεν υπάρχει.
Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνεις στην πραγματικότητα είναι ότι οι πραγματικοί αριστεροί και χωρίς να διαβάσουν τίποτε ξέρουν πώς είναι και τι σημαίνει να είσαι αριστερός.

Λοιπόν για να το τελειώνουμε .

Αριστερός με λεφτά πρέπει να αλλάξει ράφτη.
Να του βάλει την τσέπη αριστερά να μην την έχει στα δεξιά.
Αριστερός με δεξιά τσέπη είναι ΠΑΣΟΚΙΚΗ ιδεολογία.

Ρε φίλε είσαι ενήλικος; Πραγματικά δηλαδή, απορώ...
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 20 Νοέμ 2015, 18:55

Namrail έγραψε:
Ρε φίλε είσαι ενήλικος; Πραγματικά δηλαδή, απορώ...

Αν δεν σου είναι κόπος και αν μπορείς και αν έχεις την δυνατότητα γράψε τεκμηριωμένες απόψεις των διαφωνιών σου.
Έτσι θα τιμάς και τον διάλογο και παράλληλα δεν θα φαίνεσαι ότι την λές απλά για να την λές .
Είναι κρίμα είμαστε ενήλικες (έτσι σου απαντώ και στο ερώτημα σου) δεν πετάμε απλά ατάκες για πλάκα σε όλα τα νήματα.
Αν δυσκολεύεσαι άνοιξε ένα νήμα π.χ για το ψεύτικο στήθος να πάμε να τρολάρουμε όλοι μαζί.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 20 Νοέμ 2015, 19:08

Μάντης έγραψε:
Αν δεν σου είναι κόπος και αν μπορείς και αν έχεις την δυνατότητα γράψε τεκμηριωμένες απόψεις των διαφωνιών σου.

Μα τι τεκμηριωμένες απόψεις θες να γράψω, μπροστά στα παιδικά παραληρήματα που ποστάρεις;

Ποιος σου είπε εσένα ότι ο αριστερός ξεχωρίζει από τα αστεία κριτήρια που θέτεις; Δεν είναι αυτά ο πολιτικός ορισμός.

Ο Αριστερός, με την ευρεία και παλαιά έννοια, είναι εκείνος που δουλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Που τα προωθεί και τα υπερασπίζεται όχι με ιδεαλισμό ("να αλλάξουμε τον κόσμο", "να είμαστε καλοί άνθρωποι" και παρόμοιες βλακείες) αλλά αντίθετα με πρακτικό τρόπο, διότι καταλαβαίνει ότι η ταξική διάρθρωση της σημερινής κοινωνίας, θέτει αντικειμενικά εμπόδια στην παραπάνω ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων. Τις καταπιέζει αυτές τις δυνάμεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεν εκμεταλλεύεται σωστά τους πόρους της. Είναι αντι-οικονομική για τον εαυτό της.

Ένα αυτό. Δεύτερο η έννοια της "αριστεράς" δεν είναι στατική. Σήμερα έχει αποκτήσει διαφορετικό περιεχόμενο, ενσωματώθηκε πλήρως στο αστικό οπλοστάσιο. Δεν έχει καμία αξία να δηλώνει κάποιος αριστερός και να ψηφίζει σύριζα στηρίζοντας μνημόνια. Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει σχέση με την εργατική τάξη και τα συμφέροντά της, άσχετα αν αποκαλείται αριστερός.

Ο Μπουμπούκος και ο Τσίπρας, υπηρετούν τα ίδια αφεντικά, και όχι εσένα. Ο μόνος συνεπής διαχωρισμός, ιδεολογικά, είναι ανάμεσα στο αστικό στρατόπεδο και όσους το εκπροσωπούν, και στην εργατική τάξη και την πρωτοπορία της.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 20 Νοέμ 2015, 19:13

Namrail έγραψε:
Μάντης έγραψε:

Μα τι τεκμηριωμένες απόψεις θες να γράψω, μπροστά στα παιδικά παραληρήματα που ποστάρεις;

Ποιος σου είπε εσένα ότι ο αριστερός ξεχωρίζει από τα αστεία κριτήρια που θέτεις; Δεν είναι αυτά ο πολιτικός ορισμός.

Ο Αριστερός, με την ευρεία και παλαιά έννοια, είναι εκείνος που δουλεύει για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Που τα προωθεί και τα υπερασπίζεται όχι με ιδεαλισμό ("να αλλάξουμε τον κόσμο", "να είμαστε καλοί άνθρωποι" και παρόμοιες βλακείες) αλλά αντίθετα με πρακτικό τρόπο, διότι καταλαβαίνει ότι η ταξική διάρθρωση της σημερινής κοινωνίας, θέτει αντικειμενικά εμπόδια στην παραπάνω ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων. Τις καταπιέζει αυτές τις δυνάμεις, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει, διότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεν εκμεταλλεύεται σωστά τους πόρους της. Είναι αντι-οικονομική για τον εαυτό της.

Ένα αυτό. Δεύτερο η έννοια της "αριστεράς" δεν είναι στατική. Σήμερα έχει αποκτήσει διαφορετικό περιεχόμενο, ενσωματώθηκε πλήρως στο αστικό οπλοστάσιο. Δεν έχει καμία αξία να δηλώνει κάποιος αριστερός και να ψηφίζει σύριζα στηρίζοντας μνημόνια. Ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας δεν έχει σχέση με την εργατική τάξη και τα συμφέροντά της, άσχετα αν αποκαλείται αριστερός.

Ο Μπουμπούκος και ο Τσίπρας, υπηρετούν τα ίδια αφεντικά, και όχι εσένα. Ο μόνος συνεπής διαχωρισμός, ιδεολογικά, είναι ανάμεσα στο αστικό στρατόπεδο και όσους το εκπροσωπούν, και στην εργατική τάξη και την πρωτοπορία της.

Μπράβο σου που μίλησες αν δεν προφτάσω γύρω στις 11 απόψε που θα γυρίσω θα σου απαντήσω αύριο.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Νοέμ 2015, 19:39

Κοιτα Ναμ
Ενω εχει γνωσεις τα βαζεις ολα και εσυ στο ιδιο τσουβαλι και το ριχνεις στην θαλασσα.

Οχι, ο Τσιπρας και ο Γεωργιαδης δεν υπηρετουν τα ιδια αφεντικα.
Στο συστημα που ζεις εαν ισχυε απολυτως αυτο ,τοτε και τα ΚΚ παντου και εδω αυτους υπηρετουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 20 Νοέμ 2015, 19:42

Μάντης έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Yπαρχουν πολλοι ανθρωποι που ειναι πχ υπερ της ιδιωτικης εκπαιδευσης,αλλα ταυτοχρονα θα εδιναν λεφτα σε φιλανθρωπιες.

Λαχουρένιε να μου επιτρέψεις να συνεχίζω να διαφωνώ με την θεωρία σου.
Όταν ένας έχει μια συγκεκριμένη στάση ζωής δεν υπερασπίζεται πολιτικές που είναι σε αντίθεση με την στάση ζωής που επέλεξε.

Είσαι εντελώς λάθος. Τι θα πει συγκεκριμένη στάση ζωής; Μπορεί η στάση ζωής κάποιου να περιλαμβάνει και ιδιωτική εκπαίδευση και φιλανθρωπίες (για να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο παράδειγμα). Μην με βάλεις να γράψω συγκεκριμένα παραδείγματα, μπορείς να σκεφτείς και μόνος σου άπειρα.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 20 Νοέμ 2015, 19:44

exomotis έγραψε:Κοιτα Ναμ
Ενω εχει γνωσεις τα βαζεις ολα και εσυ στο ιδιο τσουβαλι και το ριχνεις στην θαλασσα.

Έχω γράψει πολλά ποστ όπου εξηγώ τι εννοώ. Προφανώς ο Τσίπρας και ο Μπουμπούκος έχουν διαφορά κουλτούρας, πολιτικής φιλοσοφίας, καταβολών, ύφους κλπ. Όλα αυτά υπάρχουν.

Παράλληλα όμως, σαν αστικά κόμματα, υπηρετούν από άλλους δρόμους με άλλα πρόσημα, την κυρίαρχη μερίδα της αστικής τάξης, που τους εξέλεξε και τους επέλεξε ως διαχειριστές της δικής της εξουσίας. Γιατί μην τρέφετε αυταπάτες, αυτό που διαχειρίζεται ο τσίπρας από κυβερνητικό πόστο, δεν είναι η εξουσία του λαού. Είναι του Λάτση.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”