Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 23:29

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Τα ίδια λένε και οι υπόλοιποι ΔΥ. Κάτι λίγοι τους μισούν αλλά η πλειοψηφία της κοινωνίας τους λατρεύει και τους αναγνωρίζει.
Είναι στ αλήθεια όμως έτσι;

Όχι εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο.
Ότι πολλοί μας μισούν και λίγοι αναγνωρίζουν το έργο μας.

Φίλε να σου πω κάτι;
Εγώ όπως ξέρεις παιδιά δεν έχω. Η μοναδική φορά που μπόρεσα να δω "απ' έξω" το επάγγελμά μας ήταν όταν πήγε για πρώτη φορά σχολείο η πρώτη μου ανιψιά και την είδα στην αγκαλιά της δασκάλας της.
Δάκρυσα.

Θέλω να κρατήσω αυτήν την εικόνα για τους εκπαιδευτικούς και μόνο σε αυτούς που μας βλέπουν έτσι θέλω να απευθύνομαι.

Δηλαδή επειδή μια δασκάλα αγκάλιασε ένα παιδάκι σημαίνει ότι γενικά κάνει σωστά την δουλειά της;
Είναι τώρα σοβαρά πράγματα αυτά;

Meanwhile

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα για την Ελλάδα στον διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ για τις επιδόσεις των μαθητών.

Ο διαγωνισμός Programme for International Student Assessment του ΟΟΣΑ οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν του 2018 η βαθμολογία της Ελλάδας στις τρεις δεξιότητες - στην κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες - που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως τα 16 τους χρόνια, υποχώρησε σε σχέση με το διαγωνισμό του 2015.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, οι μαθητές από τις μεγάλες περιοχές της Κίνας βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ από την Ευρώπη ξεχώρισε η Εσθονία.

Εικόνα

Εικόνα

https://www.lifo.gr/now/greece/pisa-apo ... o-toy-oosa
https://en.wikipedia.org/wiki/Programme ... Assessment
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Φεβ 2023, 23:36

Προέλλην έγραψε:
bizeli έγραψε:
Όχι εγώ λέω ακριβώς το αντίθετο.
Ότι πολλοί μας μισούν και λίγοι αναγνωρίζουν το έργο μας.

Φίλε να σου πω κάτι;
Εγώ όπως ξέρεις παιδιά δεν έχω. Η μοναδική φορά που μπόρεσα να δω "απ' έξω" το επάγγελμά μας ήταν όταν πήγε για πρώτη φορά σχολείο η πρώτη μου ανιψιά και την είδα στην αγκαλιά της δασκάλας της.
Δάκρυσα.

Θέλω να κρατήσω αυτήν την εικόνα για τους εκπαιδευτικούς και μόνο σε αυτούς που μας βλέπουν έτσι θέλω να απευθύνομαι.

Δηλαδή επειδή μια δασκάλα αγκάλιασε ένα παιδάκι σημαίνει ότι γενικά κάνει σωστά την δουλειά της;

.

]

κι ομως εκει βασιζεται η διδασκαλια στον συναισθηματικο τομεα α πρωτη ταξη β ταξη γ ταξη δ ταξη
και το παιδι ειναι ηδη χαλασμενο για τις υπολοιπες ταξεις που μαθαινει και τα αριστοσοσιαλιστικα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 23:36

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ότι η καλύτερη αξιολόγηση είναι η μη μετρήσιμη άποψη-φάντασμα των γονιών ή ότι δείκτης μπορεί να είναι πόσοι μαθητές περάσαν πανελλήνιες; Τι μου ξέφυγε;

Τα ρέστα νομίζω είναι υπεκφυγες, κάτι για κακιά Κεραμέως, κοινωνία και τέτοια.

Φίλε θες να σου είμαι απόλυτα ειλικρινής;
Δε δίνω δεκάρα για την αξιολόγηση.
Πέταξα εκεί μια παπάτζα ως "πρόταση" απλά για να ξεφορτωθώ την ερώτηση.
Σιγά μη κάτσω να σου κατεβάσω και νομοσχέδιο.
Εμένα άλλα πράγματα με καίνε στην εκπαίδευση.

Ο μόνος λόγος που κάθομαι και σου απαντάω είναι μπας και καταλάβεις τι γίνεται... πέρα από ουγκ αξιολόγηση.
Αλλά μπα... άδικος κόπος.

Aυτή την εντύπωση αποκόμισα κι εγώ.

Εμένα με ενδιαφέρει το θέμα της αξιολόγησης, να γίνει με το πλέον δυνατό ορθολογιστικό και αποδοτικό τρόπο, όχι γενικολογίες για τα προβλήματα του συστήματος και των εκπαιδευτικών. Αυτά, δεν λύνονται με κλάψες και αφορισμούς, αλλά με συγκεκριμένες διαδικασίες, μεταξύ άλλων, και η αξιολόγηση.

Δεν γράφω κάτι το διαφορετικό, απλά συνοψίζω τα διάφορα που γράφονται: οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δεν θέλουν γενικά να αξιολογούνται.

Π.χ. πατώνουμε στις διεθνείς αξιολογήσεις; Λύση υπάρχει, ας τις καταργήσουμε:

Πρόγραμμα PISA: Οταν η χώρα πληρώνει 70.000 ευρώ το χρόνο για να πιστοποιεί διεθνώς την...αποτυχία της

Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από το 2015 να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό αυτόν, επειδή «είναι κομμένος στα μέτρα του ΟΟΣΑ, υπηρετεί τις αρχές του και μας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός λόγω της γνωστής “εργαλειοθήκης” του, η οποία επιβάλλει πολιτικές άγριας λιτότητας και περικοπών

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/3325 ... i-diethnos
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 08 Φεβ 2023, 23:47

nemo έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δηλαδή επειδή μια δασκάλα αγκάλιασε ένα παιδάκι σημαίνει ότι γενικά κάνει σωστά την δουλειά της;

κι ομως εκει βασιζεται η διδασκαλια στον συναισθηματικο τομεα α πρωτη ταξη β ταξη γ ταξη δ ταξη
και το παιδι ειναι ηδη χαλασμενο για τις υπολοιπες ταξεις που μαθαινει και τα αριστοσοσιαλιστικα

Το παιδί χαλάει αν δεν το κάνει αγκαλιές ο δάσκαλος;
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Φεβ 2023, 00:21

Προέλλην έγραψε:Meanwhile

Τώρα αρχίζεις και με εκνευρίζεις αλήθεια.
Ή δεν παρακολουθείς τι γράφω ή δεν πιάνεις τα βαθιά νοήματα.
Η έκθεση της pisa αποδεικνύει περίτρανα αυτό που σου λέω εγώ. Ότι η εκπαίδευση έχει τα μαύρα της τα χάλια.
Για να υπάρχει γενική αποτυχία σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
Δεν μπορεί όλοι οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα να είμαστε άχρηστοι.
Κάτι άλλο συμβαίνει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 09 Φεβ 2023, 00:22

Προέλλην έγραψε:Π.χ. πατώνουμε στις διεθνείς αξιολογήσεις;

Ξέρεις γιατί πατώνουμε στις διεθνείς αξιολογήσεις;
Γιατί δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε μάθημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Φεβ 2023, 01:22

Προέλλην έγραψε:
nemo έγραψε:κι ομως εκει βασιζεται η διδασκαλια στον συναισθηματικο τομεα α πρωτη ταξη β ταξη γ ταξη δ ταξη

Το παιδί χαλάει αν δεν το κάνει αγκαλιές ο δάσκαλος;

ρε που κολλας; ακριβως το αντιθετο σου ειπα!!!

ρωτησα ενα παιδακι που ειχε ιστορια την ρωμαικη και του ειπα να μου πει δυο τρεις αυτοκρατορες
και δεν ηξερε κανενα και του λεω τι διαολο μαθημα κανετε; και μου λεει για τα ρουχα που φορουσαν στην ρωμη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 09 Φεβ 2023, 05:44

bizeli έγραψε:

Η έκθεση της pisa αποδεικνύει περίτρανα αυτό που σου λέω εγώ. Ότι η εκπαίδευση έχει τα μαύρα της τα χάλια.
Κάτι άλλο συμβαίνει.

διαφωνώ
ολοι χωρίς καμία εξαίρεση οι δάσκαλοι είναι άχρηστοι και δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με κηφήνες του δημοσίου που απλώς είναι όλοι τους βύσματα
προτείνω να τους στείλουμε για εξόντωση στη Μακρόνησο

Μα τώρα σοβαρά, μπορεί ο κάθε επιστήμονας του πληκτρολόγιου που έχει προπάντως άποψη για τα πάντα να εκφέρει γνώμη για την κατάσταση της εκπαίδευσης έτσι όπως είναι σήμερα;
Ελάτε τώρα που ο καθένας σηκώνει κεφάλι και πίσω απο το πληκτρολόγιο πουλάει εξυπναδούλα και ιτελεκτουελ συζητησούλα
και αποτελέσματα PISA
Τι σου λέει; αξιολόγηση;
ναιιιι και φυσικά

:pardon:
η αξιολόγηση είναι για να καθαρίσει το κομματικό τοπίο από την εκπαίδευση, να διαλύσει τους συνδικαλιστές και τις κλίκες τους που δεν αφήνουν τα λύκεια να προχωρήσουν στο δρόμο της αγοράς εργασίας

ασε κάτι κορόιδα τώρα να λένε ότι τους κάναμε τους δείξαμε τους βρωμοκαθηγητές
τι σε νοιάζει;

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/4074 ... e-me-hioni
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Φεβ 2023, 22:05

bizeli έγραψε:

Κάτι άλλο συμβαίνει.

Μια χαρά παρακολουθώ. Παρακολουθώ παράπονα κάποιου για την δουλειά του, το περιβάλλον, τις συνθήκες της, τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, την πίεση κτλ. Όπου και να πας τα ίδια θα ακούσεις, εκτός κι αν μιλάμε για τίποτε ελάχιστες θέσεις φαντάσματα. Δεν αποτελεί κάποια πρωτοτυπία, μην πιστεύεις ότι αποτελείς κάποια τραγική εξαίρεση, το παραπαίδι.

Αυτά όλα δεν αποτελούν επίσης κάποιου είδους αντεπιχείρημα για την επί της αρχής ανάγκης συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών (ή οπουδήποτε αλλού). Αυτό που παρακολουθώ σταθερά στην σχετική συζήτηση είναι κάτι μεταξύ "δεν προλαβαίνω, δεν μπορώ να ασχοληθώ" και "θέλω να κάνω το δικό μου και δεν ανέχομαι να με αξιολογεί κανείς". Είναι η κλασσική συπεριφορά οποιουδήποτε, οπουδήποτε κλήθηκε να αρχίσει να αξιολογείται γραφειοκρατικά. Πάντα, στην αρχή της εφαρμογής οποιουδήποτε συτήματος διασφάλισης ποιότητας, υπάρχει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Φεβ 2023, 22:07

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Π.χ. πατώνουμε στις διεθνείς αξιολογήσεις;

Ξέρεις γιατί πατώνουμε στις διεθνείς αξιολογήσεις;
Γιατί δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε μάθημα.

Oι άλλες ομοειδείς χώρες που πατώνουν, κι αυτές δεν έχουν χρόνο για μάθημα; Kαι αυτές που αριστεύουν, είναι γιατί έχουν χρόνο για μάθημα; Είναι η πίεση του χρόνου (που λίγο πολύ υπάρχει παντού και πάντα) ο μοναδικός ή ο μείζον παράγοντας; Μήπως κατά βάση φταίνε άλλα πράγματα;
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”