έλα μωρέ πως κάνετε έτσι
ήταν εκεί κάτι κομουνισταί και κάνανε πολύ φασαρία και τους εσιώπησαν
ε λλοιπόν;
τόσα καλά έπραξε η εθνοσωτήριος επανάστασιιιιςςςς
τι θέλετε τώρα;
Οι ήρωες του Πολυτεχνείου.
-
vallon
- Supreme poster

Re: Οι ήρωες του Πολυτεχνείου.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
vallon
- Supreme poster

εγω πάντως θα πρότεινα να παραπέμπεται σε στρατοδικείο όποιος ψηφίζει κούλη τζίπρα και το άλλο το μόνγκολο..πως το λένε ούτε που θυμάμαι
0 .
-
pluton
- Supreme poster

nemo έγραψε:πλουτων απαντα και σε αυτο -υπηρχαν διωξεις και πριν την χουντα σε αριστερους;
Η περίοδος 1949-1967 υπήρχαν διώξεις πχ μέχρι 1963 υπήρχαν και εκτοπισμένοι από την εποχή της ανταρσίας 1946-1949.
Σε όλη την περίοδο 1949-1967 υπήρξε αστυνομική καταστολή σε σχέση με αυτή την δημοκρατική περίοδο .... η περίοδος Παπαδοπούλου 1967-1973 ήταν δημοκρατικοτερη.
Πρώτα πρώτα υπήρχε μεγάλος αριθμός φυλακισμένων με τις ταραχές της αποστασίας, υπήρχαν και νεκροί στις διαδηλώσεις για την αποστασία που δεν υπήρχαν στην δικτατορία.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
pluton
- Supreme poster

vallon έγραψε:έλα μωρέ πως κάνετε έτσι
ήταν εκεί κάτι κομουνισταί και κάνανε πολύ φασαρία και τους εσιώπησαν
ε λλοιπόν;
τόσα καλά έπραξε η εθνοσωτήριος επανάστασιιιιςςςς
τι θέλετε τώρα;
Έχω βάλει σχετική ανακοίνωση της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ που δείχνει ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ... Το Πολυτεχνείο το θεωρούσαν οι κομμουνιστές προβοκάτσια της ΚΥΠ...... Μετά το καπελωσαν.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
nemo
- Supreme poster

pluton έγραψε:nemo έγραψε:πλουτων απαντα και σε αυτο -υπηρχαν διωξεις και πριν την χουντα σε αριστερους;
Η περίοδος 1949-1967 υπήρχαν διώξεις πχ μέχρι 1963 υπήρχαν και εκτοπισμένοι από την εποχή της ανταρσίας 1946-1949.
Σε όλη την περίοδο 1949-1967 υπήρξε αστυνομική καταστολή σε σχέση με αυτή την δημοκρατική περίοδο .... η περίοδος Παπαδοπούλου 1967-1973 ήταν δημοκρατικοτερη.
Πρώτα πρώτα υπήρχε μεγάλος αριθμός φυλακισμένων με τις ταραχές της αποστασίας, υπήρχαν και νεκροί στις διαδηλώσεις για την αποστασία που δεν υπήρχαν στην δικτατορία.
για την αποστασια δεν εχω την παραμικρη ιδεα για τα υπολοιπα εχω οσα γνωριζω και αν καπου εχω λαθος
δεν το κανω επιτηδες -αρα εχουμε φυλακισμενους για μια δεκαετια με καποιους να ειναι λιγοτεροι ενοχοι
και με περισσοτερους τους ενοχους ... εχω παλι την εντυπωση οτι οι εκτελεσεις για τα τρομερα εγκληματα
του εμφυλιου ηταν σχετικα λιγες οποτε δεν βλεπω τιποτα το εξοργιστικο τα περι χουντας και καταστολη κλπ
οποιος κοιταζε την δουλεια του δεν ειχε ενοχλησεις απο την χουντα και οποιος παλι ηθελε διαδηλωσεις απεργιες
και κλπ τον τρεχανε στα κρατητήρια ...και καλα του κανανε με την λογικη οτι -δεν γινεται καθε εικοσι χρονια
να εχουμε και ενα εμφυλιο γιατι το θελουν καποια λιγα ατομα -δεν θα ξεχασω πριν απο δυο χρονια που εγραψε
ενας γνωστος αρθρογραφος ενα κειμενο απο την δικη του εμπειρια -το εχω γραψει και εδω
οτι ενα χειμωνιατικο πρωινο ηρθαν οι χουντικο ιστο σπιτι και επιασαν τον πατερα του
και τον ρωτησα τι ειχε κανει -και μου ειπε οτι συχναζε στις κοβες και οργανωνε διαδηλωσεις απεργιες κλπ
ενω ειχε την δικη του μεταφορικη επιχειρηση
προσεξτε τωρα ειχε μια επιχειρηση που άνθιζε και οικονομαγε και ολα τα παιδια του τα σπουδασε
παρολα αυτα ενεργουσε κατα της χουντας και περιμενε τον επομενο εμφυλιο
και σημερα εχουμε τους επιγονους με νια νια νια που οι περισσοτεροι ειναι εθνομηδενιστες και οχι κκε
βρε παπαρες ερχεστε σημερα και κουνατε το δαχτυλο ενω πρωτοστατουσατε στην καταστροφη αθωων
ελληνων που δεν ηθελαν να εμπλακουν στον εμφυλιο; οταν κανατε παιδομαζωμα ! οταν σκοτωνατε βρεφη;!!
τελος παντων δικαιολογω μια φορτιση στους πραγματικους κκεκεδες αλλα στα υπολοιπα εθνομηδενιστικα σκατα
οχι γιατι σημερα μπορει να μην εχουμε διωξεις κατα ορισμενων αλλα εχουμε χειροτερα που δεν θα μπορεσουμε
να τα διαχειριστουμε για πολλα πολλα χρονια και ισως να μην τα διορθωσουμε και ποτε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
vallon
- Supreme poster

ετσι μπράβο
εθνικός εσμός κατακλύζει το φορουμ
0 .
-
nemo
- Supreme poster

το θεμα κλεινει για μενα -του χρονου παλι με την εξης παρατηρηση ξεκολληστε με το παρελθον
εισασταν οι ηττημενοι και λιγα υποστηκατε αλλα με τον καιρο διορθωσαμε τα κακως κειμενα ολοι μαζι
σημερα στο παρον και στο μελλον πρεπει να ειμαστε ενωμενοι το πολυτεχνειο πρεπει να ειναι μια φοιτητικη γιορτη
και τιποτα αλλο οι παραταξεις που το υποστηριζουν οποιες και να ειναι δεν θελουν το καλο μας
ουτε της χωρας μας χρησιμοποιουν για να υπαρχει διχονοια και να αλληλοτρωγονομαστε μεταξυ μας
για να μην βλεπουμε που μας οδηγουν σημερα εχουμε εχθρους που δεν ειναι η παλια χουντα αλλα μια καινουργια
που θελει να μας αφανισει δεξιους και αριστερους ...ισως οι αριστεροι να μην το αντιλαμβανονται αλλα
δεν παυει να ειναι μια αληθεια ισως παλι να το αντιλαμβανονται και να τριβουν τα χερια απο ικανοποιηση
νομιζοντας οτι η φωτιες δεν θα τους καψουν και αυτους μαζι με μας -παιζει ρολο και η αντιληψη του καθενος
εισασταν οι ηττημενοι και λιγα υποστηκατε αλλα με τον καιρο διορθωσαμε τα κακως κειμενα ολοι μαζι
σημερα στο παρον και στο μελλον πρεπει να ειμαστε ενωμενοι το πολυτεχνειο πρεπει να ειναι μια φοιτητικη γιορτη
και τιποτα αλλο οι παραταξεις που το υποστηριζουν οποιες και να ειναι δεν θελουν το καλο μας
ουτε της χωρας μας χρησιμοποιουν για να υπαρχει διχονοια και να αλληλοτρωγονομαστε μεταξυ μας
για να μην βλεπουμε που μας οδηγουν σημερα εχουμε εχθρους που δεν ειναι η παλια χουντα αλλα μια καινουργια
που θελει να μας αφανισει δεξιους και αριστερους ...ισως οι αριστεροι να μην το αντιλαμβανονται αλλα
δεν παυει να ειναι μια αληθεια ισως παλι να το αντιλαμβανονται και να τριβουν τα χερια απο ικανοποιηση
νομιζοντας οτι η φωτιες δεν θα τους καψουν και αυτους μαζι με μας -παιζει ρολο και η αντιληψη του καθενος
0 .
-
nemo
- Supreme poster

vallon έγραψε:ετσι μπράβο
σιγα το πραγμα οιστρος ειναι και περασε καπου με πιανει οταν βλεπω εξυπνους ανθρωπους με χρημα
να παπαγαλίζουν τα γνωστα -εσυ δεν εισαι απο επαρχια; για δες τις καταστροφες σε εικονες που εγιναν
απο την λαμια και πανω δες ποσα χωρια εμειναν αδεια και υστερα αναλογίσου τους επιγονους αυτων που τις
διεπραξαν να σηκωνουν το δακτυλο σημερα
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Ακόμα και αν δεν υπήρχαν φυλακίσεις η ξυλοδαρμοί μέχρι το 1961 συνήθως στις αριστερές γειτονιές υπήρχε ψυχολογικός πόλεμος, δηλαδή:
Έπαιρνε κάποιος ένα σημείωμα από την αστυνομία που έγραφε ,,Περάστε από το ΙΓ αστυνομικό τμήμα μέχρι τρεις ημέρες από ληψεως της ειδοποίησεως ταύτης .... Δια υποθεσιν σας,,
Έτσι ,,δια υποθεσιν σας,,.... Το μυαλό όσων είχαν τις οποίες εμπλοκές πολιτικές, πήγαινε σε ότι μπορείς να φανταστείς και μαζί όλη η οικογένεια πάθαινε ταρακουλο..... Τις περισσότερες φορές η υπόθεση που σε καλούσαν ήταν να φέρεις πχ ένα πιστοποιητικό γεννήσεως .... Αλλά στόχος δεν ήταν το πιστοποιητικό αλλά η έμεση απειλή.
Αυτά δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ επί Παπαδόπουλου. Ούτε η οποία ενόχληση πουθενά, οποίος σας πει κάτι άλλο λέει ψέματα.
Έπαιρνε κάποιος ένα σημείωμα από την αστυνομία που έγραφε ,,Περάστε από το ΙΓ αστυνομικό τμήμα μέχρι τρεις ημέρες από ληψεως της ειδοποίησεως ταύτης .... Δια υποθεσιν σας,,
Έτσι ,,δια υποθεσιν σας,,.... Το μυαλό όσων είχαν τις οποίες εμπλοκές πολιτικές, πήγαινε σε ότι μπορείς να φανταστείς και μαζί όλη η οικογένεια πάθαινε ταρακουλο..... Τις περισσότερες φορές η υπόθεση που σε καλούσαν ήταν να φέρεις πχ ένα πιστοποιητικό γεννήσεως .... Αλλά στόχος δεν ήταν το πιστοποιητικό αλλά η έμεση απειλή.
Αυτά δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ επί Παπαδόπουλου. Ούτε η οποία ενόχληση πουθενά, οποίος σας πει κάτι άλλο λέει ψέματα.
0 .
-
taxalataxalasa
- Basic poster

nemo έγραψε:πλουτων απαντα και σε αυτο -υπηρχαν διωξεις και πριν την χουντα σε αριστερους;
χούν΄τα < junta < iunctus < Από το πρωτοϊταλικό *jungō, από το πρωτοϊνδοευρωπαϊκό *yunégti ~ *yungénti, από τη ρίζα *yewg- (να ενωθούν, να ζυγώσουν, να δέσουν μεταξύ τους) > δίνει στα αρχαία και νέα ελληνικά τις λέξεις ―>
• Ζεῦγμα
• ζεύγνυμι
• ζεῦξις
• ζυγόν
• ζύγωμα
Σημείωση: ο ποιητής Ανδρέας Φαλακρός ή Καραφλός (Calvus) έγραφε τον υπέροχο στίχο «Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει»
Υποσημείωση: Τα προλετάρια γιδοτόμαρα του ελληνικού στρατού έκαμαν Ζεῦγμα αναμεταξύτων (junta, χούντα.... κοινώς αλλαξοκωλιές) για να βάλουν τον Έλληνα σε ζυγό, σανάταν βόδι... Τα βόδια.
Χούντα το λένε στα σπανιόλικα και όχι στα ελληνικά. Αλλά, είπαμε... στις λεπτομεργίες κρύβεται ο 6αποδώ....
Όσο ήταν έλληνες οι προλετάριοι ζευγματικοί στρατιωτικοί, αλλό τόσο ήταν χριστιανός ο Διοκλησιάνο από τα Σάλωνα της Ιλλυρίας.
Figure out!
Ακόμα κάνουν κουμάντο και η κομισαρία καλά κρατεί με κοστούμι και γραβάτα, αντί για την χακί στολή.
Με το συμπάθειο (ή συνπάθιο) κιόλας. Στραβοί είστε και δεν λογάτε ό,τι το Ζευγμα δεν τελειωσε το 73, ούτε το 74, ουτε και μεχρι το 2022;
0 .