Πόσο γαμάτη ήταν η Ελλάδα επί Χούντας;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Πόσο γαμάτη ήταν η Ελλάδα επί Χούντας;

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Μάιος 2021, 09:32

pluton έγραψε:
NikosVy έγραψε:Δεν το ομολογούν, αλλά το θεωρούν περηφάνεια ότι στις 15 Ιουλίου 1974 και κυρίως στις 20 Ιουλίου 1974 η Χούντα έσωσε την Κύπρο από τον Κομμουνισμό.

Εγώ μιλάω μόνο για την χούντα του Γ Παπαδόπουλου κατά την γνώμη μου ο Ιωαννίδης έπρεπε να τουφεκιστεί.

Τς τς τς τς. Πλούτωνα δε σε αναγνωρίζω.
Να τουφεκιστεί το δικό μας παιδί, το μεγαλύτερο πρότυπο πατριώτη, ο συναγωνιστής μας, ο μεγαλύτερος κομμουνιστοφάγος που ανέδειξε ποτέ η πατριωτική παράταξη, ο άνθρωπος που έσωσε την Κύπρο από τον κομμουνισμό παραδίδοντας τη μισή στους συνφασίστες του Τούρκους και αν προλάβαινε και δεν τον έτρωγε η κουφάλα η μεταπολίτευση θα έσωνε από τον κομμουνισμό και τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη, την Κρήτη και πολύ πιθανόν και τη Θεσσαλονίκη;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Μάιος 2021, 09:37

pluton έγραψε:Να σου πω και Ι Μεταξάς την είχε κηρύξει εργατική γιορτή και αργία. Όπως το ίδιο έκαναν και στην ΕΣΣΔ.

Σε λίγο θα μας πεις και ότι μετά την πρωτομαγιάτικη αργία η χούντα απαλλοτρίωσε και τα μέσα παραγωγής και τα μοίρασε στους χιλιάδες Πακιστανούς σκλάβους εργάτες που είχε φέρει, κατά παραγγελία του Νιάρχου, για να κατεβάσει τα μεροκάματα των Ελλήνων εργατών. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Μάιος 2021, 09:48

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Να σου πω και Ι Μεταξάς την είχε κηρύξει εργατική γιορτή και αργία. Όπως το ίδιο έκαναν και στην ΕΣΣΔ.

Σε λίγο θα μας πεις και ότι μετά την πρωτομαγιάτικη αργία η χούντα απαλλοτρίωσε και τα μέσα παραγωγής και τα μοίρασε στους χιλιάδες Πακιστανούς σκλάβους εργάτες που είχε φέρει, κατά παραγγελία του Νιάρχου, για να κατεβάσει τα μεροκάματα των Ελλήνων εργατών. :fico:

Όχι λάθος τα γράφεις τα πράγματα, στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν τόσες πολλές επιχειρήσεις, και θέσεις εργασίας ώστε το ελληνικό εργατικό δυναμικό δεν έφτανε, έτσι είχαμε επιστροφές Ελλήνων που είχαν ξενιτευτεί και πάλι υπήρχε ζήτηση και τότε....

Η κυβέρνηση Γ Παπαδόπουλου έκανε σύμβαση με την κυβέρνηση του Πακιστάν για 70.000 νομίζω εργάτες ορισμένου χρόνου εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν αεροπορικώς, έμειναν σε ξενοδοχεία, εργάστηκαν για τους μήνες που συμφωνήθηκε πληρώθηκαν και τους ξαναγύρισαν αεροπορικώς στην πατρίδα τους.

Μάλιστα όταν στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση του Πακιστάν ακολούθησε φιλοτουρκική ρητορική, η κυβέρνηση Γ Παπαδόπουλου έστειλε στο Πακιστάν μερικές χιλιάδες εργάτες για να βάλουν μυαλό.

Αυτό λέγεται κράτος ... κάνε σύγκριση με την σημερινή κατάσταση των λαθρομεταναστών που μπουκάρουν και λεηλατούν την Ελλάδα να καταλάβεις την διαφορά.

Όσο αφορά τα μεροκάματα της εποχής ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ που το έθιξες το ζήτημα .... ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Μάιος 2021, 15:45

pluton έγραψε:
NikosVy έγραψε:Δεν το ομολογούν, αλλά το θεωρούν περηφάνεια ότι στις 15 Ιουλίου 1974 και κυρίως στις 20 Ιουλίου 1974 η Χούντα έσωσε την Κύπρο από τον Κομμουνισμό.

Εγώ μιλάω μόνο για την χούντα του Γ Παπαδόπουλου κατά την γνώμη μου ο Ιωαννίδης έπρεπε να τουφεκιστεί..

Τα ίδια λένε και οι φίλοι σου της Αργεντινής ότι μιλάνε μόνο για τη χούντα του παιδόφιλου Χόρχε Βιντέλα και όχι για τη χούντα του Γκαλτιέρι (ίδια φάρα ήταν όλοι) που οργάνωσε το φιάσκο των Φώλκλαντς.

Το γονίδιο της προδοσίας, της μειοδοσίας και του εθνικού εξευτελισμού, για ένα περίεργο λόγο, μεγαλώνει σε αυτές τις ιδεολογίες. Ιδιαίτερα μάλιστα στην Αργεντινή που δεν είχαν εμπνευστεί σαν τους δικούς μας να διδάσκουν στη Σχολή Ευελπίδων (όχι να πολεμάνε τον εχθρό αλλά) το μάθημα της Σοβιετολογίας,πού δίδασκαν οι δικοί μας, δηλαδή ότι στη Σοβιετική Ένωση οι πολίτες τρέφονταν με οδοντόπαστες.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Μάιος 2021, 08:01

NikosVy έγραψε:
pluton έγραψε:
Εγώ μιλάω μόνο για την χούντα του Γ Παπαδόπουλου κατά την γνώμη μου ο Ιωαννίδης έπρεπε να τουφεκιστεί..

Τα ίδια λένε και οι φίλοι σου της Αργεντινής ότι μιλάνε μόνο για τη χούντα του παιδόφιλου Χόρχε Βιντέλα και όχι για τη χούντα του Γκαλτιέρι (ίδια φάρα ήταν όλοι) που οργάνωσε το φιάσκο των Φώλκλαντς.

Το γονίδιο της προδοσίας, της μειοδοσίας και του εθνικού εξευτελισμού, για ένα περίεργο λόγο, μεγαλώνει σε αυτές τις ιδεολογίες. Ιδιαίτερα μάλιστα στην Αργεντινή που δεν είχαν εμπνευστεί σαν τους δικούς μας να διδάσκουν στη Σχολή Ευελπίδων (όχι να πολεμάνε τον εχθρό αλλά) το μάθημα της Σοβιετολογίας,πού δίδασκαν οι δικοί μας, δηλαδή ότι στη Σοβιετική Ένωση οι πολίτες τρέφονταν με οδοντόπαστες.

Τι σχέση έχει ο Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα, ο Ρομπέρτο Πρεβεδίνι και ο Λεοπόλδο Γκαλτιέρι με τον Γ Παπαδόπουλο; Αυτά μόνο εσύ μπορείς να τα συσχετίσεις. Ο Γ Παπαδόπουλος είχε μια ήπια δικτατορία που ήθελε να κάνει μετάβαση σε υγιή κοινοβουλευτισμό όπως η Επανάσταση του 1909.

Οδοντόπαστες άλειψαν στο ψωμί τους οι σοβιετικοί, όταν μπήκαν στην Γερμανία το 1944-1945, όπως εντυπωσιάστηκαν για πολλά πράγματα που τους ήταν εντελώς άγνωστα. Δεν εντυπωσιάστηκαν με τα γερμανικά στρατόπεδα διότι είχαν σε αφθονία γκούλαγκ στην πατρίδα τους.

ΝΔ 252/1968 καθιερώθηκε το γαμήλιο βοήθημα 30.000 δραχμών για τις εργαζόμενες Ελληνίδες.... μέχρι το 1971 είχαν πριμοδοτηθεί 15.038 εργαζόμενες.

Το ποσό των 30.000 δραχμών ήταν τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής (σίγουρα αγόραζες διαμέρισμα) και στόχο είχε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Δεν το ξέρω αλλά έχω την βεβαιότητα ότι ο νόμος αυτός έχει καταργηθεί, αν κάποιος έχει την δυνατότητα να το ψάξει ας μας ενημερώσει, η μεταπολίτευση είχε άλλες προτεραιότητες πχ επιδόματα βουλευτών.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 23 Μάιος 2021, 10:05

Στυλιανός Παττακός, Οδοιπορικόν Ενός Στρατιώτου 90 ετών , Αθήναι 2001 , σελ. 241 :

Εν έτει 1977 , κυβέρνησις Ν.Δ. , έλαβον επιστολήν του αδελφού μου Αλεξάνδρου , δια της οποίας εζητείτο υπό της μητρός μου να την επισκεφθώ διότι ήθελε να αποθάνη. Διήνυε την ηλικίαν των 103 ετών και δεν ήθελε να πεθάνη πριν ιδή το παιδί της !
Υπέβαλον την επιστολήν , με αίτησίν μου να μου επιτραπή η επίσκεψις της μητρός μου.
Η κυβέρνησις της Ν.Δ. απήντησεν ότι ο νόμος δεν προβλέπει τοιαύτην επιείκειαν !
Τέτοια νομοευσέβεια!... από την Ν.Δ. !
Τον Απρίλιον του 1982 , με εκάλεσεν ο διευθυντής των φυλακών και με ηρώτησεν (...) αν ισχύει η αίτησίς μου (...) ;
Εξεπλάγην και ηρώτησα : Ποίος και πώς ενεθυμήθη το αίτημά μου ;
(...) Ο κ. Πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου (...)

Ο Παττακός συνάντησε την 108χρονη μαμά του , η οποία έκλεισε τα μάτια της την επομένη . Ο Παττακός καταλήγει :

Σας εύχομαι να ζήσετε πολλαπλάσια τα χρόνια του βιβλικού Μαθουσάλα , σεις οι φίλοι αναγνώσται και ιδιαιτέρως τα παιδέγγονα του Ανδρέα Παπανδρέου , εις την , εν προκειμένω , ευγένειαν του οποίου οφείλω την επίσκεψιν προς την μητέρα μου. Τον ηυχαρίστησα δι' επιστολής μου.
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Μάιος 2021, 10:47

Το πάθος του Στ Παττακού για την καθαριότητα ήταν γνωστό:

«Δι΄αεροπλάνου Dacota ή ελικοπτέρου ή αυτοκινήτου, περιώδευον τας ακτάς της Χώρας και τους λοιπούς χώρους και όπου παρετηρούντο ακαθαρσίαι ή παραλείψεις, διατάσσετο αμέσως η αντικατάστασις του οικείου άρχοντος, ουδεμίας αιτιολογίας επιτρεπομένης…

Εσχολιάσθησαν υπό πολλών περιστατικά, εξ ων αναφέρω επιλεκτικώς δύο:

Το εν όταν διετάχθη είς απορρίψας το αποτσίγαρον του (γόπαν) εις την διασταύρωσιν πλατείας Ομονοίας και Αγ. Κωνσταντίνου, να κατέλθη του αυτοκινήτου του, να την παραλάβη και να μου την προσκομίση την 07:00 ώραν εις το γραφείον μου. Την έφερεν. Ήτο ιατρός…

Το άλλο ήτο, όταν μία νύκτα, διερχόμενος υπηρεσιακώς την οδόν Μεσογείων, παρετήρησα απόρριψιν γόπας από προπορευόμενον όχημα Διπλωματικού Σώματος. Διετάχθη η οδηγός να κατέλθη και να την συλλέξη…Το έπραξεν. Ήτο της αμερικανικής Πρεσβείας…».

(ΗΜΕΡΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ - 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 / 8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1973 Σ Παττακού σελ. 46)
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 23 Μάιος 2021, 16:48

pluton έγραψε:Τι σχέση έχει ο Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα, ο ....... και ο Λεοπόλδο Γκαλτιέρι με τον Γ Παπαδόπουλο;

Ο παιδόφιλος Χόρχε Βιντέλα είχε την ίδια σχέση με τον Λεοπόλντο Γκαλτιέρι και τη δικτατορία του, όπως ο Παπαδόπουλος με τον Ιωαννίδη.

Και στην Ελλάδα και στην Αργεντινή, οι χουντικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προετοιμάσουν τον θρίαμβο των εχθρών τους. Κάτι που είναι εύκολο, παρακάμπτοντας τους κανόνες της δημοκρατίας και επιβάλλοντας την ετσιθελική πληροφόρηση ή απόκρυψη πληροφοριών για την απόκρουση των αντιπάλων (παράβαλε στρατηγική της Αγγλίας και του Τσώρτσιλ σε αντίθεση με την πολιτική του Χίτλερ).

Και στις δύο περιπτώσεις τα χουντικά καθεστώτα έδωσαν όλο το χρόνο στον εχθρό να φτάσει στο πεδίο των επιχειρήσεων (στην Ελλάδα ο Ιωαννίδης, με τη διαβεβαίωση του κυρίου Αβράκωτου κλητήρα της CIA ότι θα μας χάριζαν οι Τούρκοι τα 3/4 της Κύπρου και ότι ο Ιωαννίδης, έχοντας πετύχει την Ένωση της κουτσουρεμένης Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα, θα δοξαζόταν ως ήρωας πάνω σε άρμα με τελετή στο Στάδιο) έκανε τον κουφό κατά τις επιθέσεις και την απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο. Οι Αργεντίνοι παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο γιατί στο μυαλό των χουντικών δεν παίρναγε η ιδέα ότι η Θάτσερ στέλνει όλο το στόλο της στα Φωλκλαντς. Έτσι πιστεύουν πάντα οι χουντικοί ("Αν ήταν κάτι θα το είχαμε μαντέψει εμείς που έχουμε εκπαιδευτεί στη Σοβιετολογία").
Εμπρός, Εμπρός, εδώ το Γραφείο του κυρίου Ταξίαρχου.
.......
Ποιος λέτε ότι είσαστε; Ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ; Και λέτε ότι δέχεστε αεροπορική επίθεση παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Ταξίαρχου ότι θα γίνει Ένωση της Κύπρου;
.............
Λύπάμαι κύριε, αλλά ο κύριος Ταξίαρχος απουσιάζει. Θέλετε να αφήσετε κάποιο μήνυμα;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Μάιος 2021, 18:10

Για το θέμα της Κύπρου πραγματικά στεναχωριέμαι που βρέθηκε τόσο ανόητος αξιωματικός όπως ο Ιωαννίδης.... πρέπει να ξέρεις ότι το καθεστώς Γ Παπαδοπούλου είχε κάνει τους απαραίτητους εξοπλισμούς, θα αναφερθώ διεξοδικά σε κάποια στιγμή, είχε εκπονήσει σχέδιο για την Κύπρο και σχέδιο επιστράτευσης... Λοιπόν ούτε σχέδιο για την Κύπρο εφαρμόστηκε, ούτε το σχέδιο επιστράτευσης.

Φέρνει ευθύνη ο Ιωαννίδης αλλά μόνο ο Ιωαννίδης ευθύνεται, όχι φυσικά υπήρχε ο Γκιζίκης, ο Αραπάκης, ο Μπονάνος και μια σειρά ανώτατοι αξιωματικοί που αντάλλαξαν το αδίκαστο τους και την μετάβαση στην μεταπολίτευση θυσιάζοντας την Κύπρο...

Ποιός από αυτούς δικάστηκε; ΚΑΝΕΙΣ. μόνο ο Ιωαννίδης. Ο Παπαδόπουλος ήταν όταν έγινε το κίνημα στην Κύπρο φυλακή.

Άστε το.... Τώρα δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Γ Παπαδόπουλο με τον οποιοδήποτε δικτάτορα ότι έκανε ήταν αναίμακτο και χωρίς ακρότητες, έδωσε σε 6 χρόνια δύο γενικές αμνηστίες, ούτε βασανιστήρια ... Τέλος πάντων να σου βάλω μερικά στοιχεία να δεις πόσο ήπια δικτατορία ήταν αυτή της 21ης Απριλίου.

Την 21η Απριλίου 1967 συνελήφθησαν 6.509 άτομα. Στην συνέχεια ο αριθμός των κρατούμενων έβαινε μειούμενος.

Την 1/1/1968 εκτοπισμένοι 2.625
Την 1/1/1969 εκτοπισμένοι 1.889
Την 20/8/1970 εκτοπισμένοι 649
Την 31/12/1970 εκτοπισμένοι 353
Την 20/12/1971 εκτοπισμένοι 7
Την 5/9/1973 εκτοπισμένοι 0

Το καθεστώς του Γ Παπαδόπουλου έδωσε δύο (2) Γενικές Αμνηστίες.

Την 23/12/1967 προς όσους πήραν μέρος το κίνημα του Βασιλιά Κωνσταντίνου, τα στελέχη του ΑΣΠΙΔΑ, της υποθέσεως ΕΛΙΚΩΝ και όλα τα πολιτικά αδικήματα που έγιναν μέχρι τότε.

Την 20/8/1973 όλα τα αδικήματα από την 21η Απριλίου 1967 μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ειδική χάρη έδωσε προσωπικά ο Γ Παπαδόπουλος στον επίδοξο δολοφόνο του Αλ Παναγούλη και απελευθέρωσε όλους τους κύριους αντιπάλους του Α Παπανδρέου, Μίκη Θεοδωράκη, Ομπρόπουλο, Γ. Α. Μαγκάκη κα

Στις 9/4/1969 επαναπροσλήφθηκαν όλοι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από 6ο βαθμό και κάτω.
Στις 28/8/1969 καταργήθηκαν τα στρατοδικεία για πολιτικά εγκλήματα.
Στις 28/8/1971 καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια.
Στις 31/12/1971 έκλεισαν η Γυάρος και η Λέρος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Πρακτικά Συζητήσεων επί του Συντάγματος 1968
Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ του Μάνου Ν Χατζηδάκη εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Έχει καμιά σχέση αυτά με δικτατορία όπως σας την λένε;
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 24 Μάιος 2021, 00:50

pluton έγραψε:Για το θέμα της Κύπρου πραγματικά στεναχωριέμαι που βρέθηκε τόσο ανόητος αξιωματικός όπως ο Ιωαννίδης....

Ανόητος; Ταξίαρχος της Σχολής Ευελπίδων ήταν. Έχεις ρωτήσει τι γινόταν τότε με την εμφάνισή του, στους Ευέλπιδες; Σαν να έβλεπαν το Θεό μπροστά τους.
pluton έγραψε:πρέπει να ξέρεις ότι το καθεστώς Γ Παπαδοπούλου είχε κάνει τους απαραίτητους εξοπλισμούς,

Ναι βέβαια, απέσυρε τη Μεραρχία από την Κύπρο.

Εξοπλισμός είναι και αυτός. Αφού έφυγαν όλοι αυτοί που είχαν ένα τουφέκι ο καθένας, αυτοί που έμειναν είχαν πλέον 4 τουφέκια ο καθένας.
pluton έγραψε: θα αναφερθώ διεξοδικά σε κάποια στιγμή, είχε εκπονήσει σχέδιο για την Κύπρο και σχέδιο επιστράτευσης...

Το είδαμε. Το έχει παίξει και ο Βέγγος σε μια ταινία.

Μέσα στα σχέδια ήταν και και κανα-δυο απόπειρες δολοφονίας του Μακάριου, ε;
pluton έγραψε:Λοιπόν ούτε σχέδιο για την Κύπρο εφαρμόστηκε, ούτε το σχέδιο επιστράτευσης.

Φυσικά, αφού η συμφωνία με τους Τούρκους ήταν να μην προκληθούν πολλές απώλειες στη δική τους πλευρά κατά την απόβαση, διαφορετικά δεν θα μας χάριζαν τα 3/4 της Κύπρου.
pluton έγραψε:Φέρνει ευθύνη ο Ιωαννίδης αλλά μόνο ο Ιωαννίδης ευθύνεται,

O Ιωαννίδης είχε ορίσει ότι τα μισά τάνκς της χώρας θα βρίσκονται στην Αττική για να προστατεύουν τη χούντα, ή μήπως οι Απριλιανοί; Και με τα τανκς στην Αττική πως θα γινόντουσαν μάχες με τους Τούρκους. Θα τους προσκαλούσαμε να έρθουν στην Αττική να αναμετρηθούμε όπως στους Περσικούς Πολέμους;
pluton έγραψε:Ποιός από αυτούς δικάστηκε; ΚΑΝΕΙΣ. μόνο ο Ιωαννίδης.

Δεν δικάστηκε ο Ιωαννίδης για την προδοσία στην Κύπρο.

Αυτό μας έλλειπε. Να έχουμε και μια δικαστική απόφαση που να αποδεικνύει ότι η Χούντα προσκάλεσε τους Τούρκους να κάνουν απόβαση στην Κύπρο. Αυτό και αν θα το είχαν εκμεταλλευτεί οι Τούρκοι.
pluton έγραψε:Ο Παπαδόπουλος ήταν όταν έγινε το κίνημα στην Κύπρο φυλακή.

Αλήθεια;

Πως την λέγαν τη φυλακή;
pluton έγραψε:Άστε το.... Τώρα δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Γ Παπαδόπουλο με τον οποιοδήποτε δικτάτορα

Σε αντίθεση με τον Γκαλτιέρι και τους Παπαδόπουλο-Ιωαννίδη, ο Πινοσέτ φρόντισε να μη χάσει η χώρα του ούτε ένα πόντο της επικράτειάς του.

Οι δικοί μας ήταν κουβαρντάδες.
1 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”