bizeli έγραψε:micro έγραψε:Αφού λήξει κι επίσημα η πανδημία, και η ανθρωπότητα θα μετρά μερικές εκ. χιλιάδες ή ακόμη εκατομμύρια θύματα, όλη η οργή πού θα στραφεί λες; Στις κυβερνήσεις που δεν πήραν έγκαιρα μέτρα; Ίσως, οι κυβερνήσεις όμως θα κοιτάξουν να στρέψουν την οργή του κόσμου προς τους κινέζους. Κι έτσι λοιπόν, δικαίως ή αδίκως, θα απομονωθούν, ή χειρότερα ακόμα.
Όχι δε θέλω αδικίες.
Δε θέλω κανείς να μου στρέψει την οργή κάπου για να απαλλαγεί από τις δικές του ευθύνες.
Όλοι θα αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.
Σε καμιά χώρα δεν θα κρατηθεί κανείς υπεύθυνος, απο τη στιγμή που όλες με την Α ή Β καθυστέρηση πήραν μέτρα μετά απο γνωματεύσεις επιστημόνων.
Έπειτα, μετά το καλμάρισμα του ιού, που δεν θα έρθει ούτε γρήγορα ούτε τελειωτικά, όλες οι οικονομίες θα είναι λες και βγαίνουν απο παγκόσμιο πόλεμο.
Πέρα του ότι δεν στέκει ούτε νομικά αλλά ούτε και ηθικά να κρατηθεί υπεύθυνος κάποιος για μια πανδημία την οποία δεν προκάλεσε με δόλο, μια οικονομική διαμάχη μεταξύ δύσης και Κίνας θα ρήξει τον πλανήτη τουλάχιστον 1000 χρόνια πίσω.
Ρε παιδιά, σοβαρά τώρα όμως, σε άλλο πλανήτη ζείτε;
Την επόμενη μέρα, που θα πουλήσουν αυτοκίνητα και βιομηχανικές μηχανές οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία κλπ, και απο που θα βρούν σπάνια ορυκτά κλπ φθηνές πρώτες ύλες για να πάρει μπρός η οικονομία;
Αυτή την στιγμή, πέρα του ότι η μπίζνα με την Κίνα συνεχίζεται ακόμη και υπό την παρούσα κατάσταση σε σημαντικό βαθμό,
όλοι περιμένουν την ημέρα που θα ξαναρχίσει να κυλάει το πράγμα.
Η Κίνα, δεν είναι εχθρός, αλλά ο δεύτερος πόλος στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η οποία ουσιαστικά καθορίζει την σύγχρονη ζωή.
Τίποτε απο αυτά που τόσο παιδικά διατυπώνετε δεν θα συμβεί.
Συνέλθετε.