Προέλλην έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Εγω στην Ελλάδα και δεν έχω υπόψιν πουθενά να απαγορεύεται το κάπνισμα σε σπίτια που νοικιάζεις ή πρόκειται να αγοράσεις. Εσυ που ζεις; (Οκ στην Γερμανία έχω ακούσει ότι αν κάνεις τσιγάρο στο μπαλκόνι σου είναι πιθανόν ο γείτονας σε διπλανό μπαλκόνι να ενοχληθεί απο την μυρωδιά και έχει δικαίωμα να σε καταγγείλει. Δεν ξερω αν ισχύει αλλά το εχω ακούσει).
Δεν έχει να κάνει με τα γούστα του γείτονα, αλλά με επίσημη κύρηξη του κτηρίου ως smoking free (απο την συνέλευση των ιδιοκτητών σε συνεργία με την εταιρία διαχείρισης). Το κτήριο σημαίνεται με ταμπέλες στην είσοδό του αλλά και σε κάθε όροφο: "απαγορεύται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του κτηρίου" . Smoking free κτήρια κατοικιών υπάρχουν σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, σε άλλες λιγότερα και σε άλλες περισσότερα. Γενικά αποτελεί τρεντ στα ανακαινισμένα ή νεόδμητα κτήρια.
OK πρόκειται απλώς για μια αρχιτεκτονική τρεντιά που αποσκοπεί στο να αυξήσει το κύρος και την τιμή του ακινήτου και απευθύνεται σε λεφταδες που όπως είπες συνήθως έτσι κι αλλιώς δεν καπνίζουν, αλλά και στο κάτω κάτω κάνουν (αυτοί κι οι φίλοι τους) μέσα στο σπίτι τους ότι θέλουν και σιγά μην το μάθει κανείς και τους κάνει "ντα"... Βλακείες φραγκάτων....