Εγώ πάντως είμαι φαν της αυτάρκειας. Αν μπορούσα θα είχα αργαλειό και θα έφτιαχνα απο προβατίσιο μαλλί και βαμβάκι τα ρούχα μου.
Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να παράξεις σε μικρή κλίμακα. Τα ζώα θέλουν κάποια μίνιμουμ εμβόλια, τα φυτά σε ορισμένες περιπτώσεις φάρμακα, εγώ μπορεί να χρειαστώ αξονικό τομογράφο και εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.
Η αυτάρκεια και η κοινοτική παραγωγή είναι μια άριστη λύση για την βιωσιμότητα του πολιτισμού μας, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της, χρειάζεται κάποιο μεγαλύτερο πλαίσιο που θα παράγει όσα δεν μπορεί το κοινοτικό.
Συμβιβασμός ή ηρωική έξοδος?
-
Διάδοχος
- Danchō

Re: Συμβιβασμός ή ηρωική έξοδος?
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
mitsokollias
mistermax έγραψε:mitsokollias έγραψε:Diadochos έγραψε:mistermax έγραψε:ειναι και τροπος και σκοπος. Δεν πετάω το βρακι, λεω με τους αλλους εργατες να κλωτσήσουμε τα αφεντικά πισω στηνζουγκλα. Μου ακουγεται πιο ηθικό αυτό.
Δεν διαφωνώ. Πετάς στην ζούγκλα τα αφεντικά και μετά θες σχέδιο για να κινήσεις την παραγωγή. Αυτό όμως σε μακροεπίπεδο δεν είναι σαν να διαχειρίζεσαι την Μαρινταλένα ή το εργοστάσιο κάλτσας στην Αργεντινή, είναι διαχείριση μιας ολόκληρης οικονομίας, δεκάδες χιλιάδες παραγωγικές μονάδες, τεράστιος λογιστικός όγκος, αποφάσεις, ακολουθία αποφάσεων, κοκ
Η αναρχία δεν έχω καταλάβει τι προτείνει ως προς αυτό.
Με όποιον αναρχικό έχω μιλήσει δεν μου πρότεινε τίποτα. Πιο συγκεκριμένα το έθεσα ως θιασώτης του συγκεντρωτικού τρόπου παραγωγής και είπα ότι η Ελλάδα ανάλογα με τον πληθυσμό της χρειάζεται 25.000.000 κιλότες και 25.000.000 σώβρακα το χρόνο. Πώς θα παραχθούν αυτά σε καθεστώς αναρχίας? Δεν έχω πάρει απάντηση.
Θα τα παραξουν εργοστασια που ανηκουν στους αναρχικους. Στην ισπανικη επανασταση, η παραγωγικότητα των εργοστασιων αυξηθηκε οταν οι εργατες πηραν τον ελεγχο. Το ιδιο και στην επαρχεια σινμιν στην μαντζουρια την ιδια εποχη περιπου.
Κατανοω τους αναρχικους που δεν σου απαντήσανε- κανανε facepalm.
Κι εγώ κατανοώ τους αναρχικούς που δε μου απάντησαν. Δεν ήθελαν να γίνουν ρεζίλι. Εσένα πάλι δεν σε πειράζει να γίνεις ρεζίλι που δεν μπορείς να μου απαντήσεις πώς θα φτιάξεις 50.000.000 εσώρουχα με αναρχία ,αλλά με αναγκάζεις να κάνω facepalm γράφοντας ότι οι αναρχικοί να εμφανίζουν κιλότες με μαγικά τρικ. Φτιάξε πρώτα μια κιλότα με ....αναρχικό τρόπο ,και μετα το συζητάμε.
0 .
-
mitsokollias
Diadochos έγραψε:Εγώ πάντως είμαι φαν της αυτάρκειας. Αν μπορούσα θα είχα αργαλειό και θα έφτιαχνα απο προβατίσιο μαλλί και βαμβάκι τα ρούχα μου.
Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να παράξεις σε μικρή κλίμακα. Τα ζώα θέλουν κάποια μίνιμουμ εμβόλια, τα φυτά σε ορισμένες περιπτώσεις φάρμακα, εγώ μπορεί να χρειαστώ αξονικό τομογράφο και εγχείριση ανοιχτής καρδιάς.
Η αυτάρκεια και η κοινοτική παραγωγή είναι μια άριστη λύση για την βιωσιμότητα του πολιτισμού μας, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της, χρειάζεται κάποιο μεγαλύτερο πλαίσιο που θα παράγει όσα δεν μπορεί το κοινοτικό.
Ακριβώς! Αλλά εγώ χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα σώβρακα και κιλότες γιατί είναι η πιο απλή μορφή παραγωγής (μόνο μια πρώτη ύλη-το βαμβάκι). Παρ όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να σου προτείνει λύση αναρχικός ,γιατί δεν έχει.
Αυτάρκεια στο μεγαλύτερο μέρος των βασικών αγαθών με κεντρικό σχεδιασμό ,ναι φυσικά μπορεί να υπάρξει και μάλιστα με οικονομίες κλίμακας. Η Κούβα μισό αιώνα σε εμπάργκο αυτό έκανε αλλά με περιορισμούς. Πχ αυτάρκεια σε ρύζι ,αλλά μια ποικιλία.Σε φασόλια το ίδιο ,σε κωλόχαρτο το ίδιο κλπ κλπ κλπ.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

mistermax έγραψε:Θα τα παραξουν εργοστασια που ανηκουν στους αναρχικους. Στην ισπανικη επανασταση, η παραγωγικότητα των εργοστασιων αυξηθηκε οταν οι εργατες πηραν τον ελεγχο. Το ιδιο και στην επαρχεια σινμιν στην μαντζουρια την ιδια εποχη περιπου.
Αυτοί λειτούργησαν σαν ένα κοινόβιο που κατέβαινε τα ΣΚ στον πολιτισμό στο μάρκετ να ψωνίσει.
Δεν παρουσίασαν κάποιο σύστημα παραγωγής μεγάλης κλίμακας, ας πούμε αναρχική οικονομία. Το ότι δεν υπάρχει αυτός ο όρος, δεν είναι τυχαίο.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
antisoc
- Rookie poster

mistermax έγραψε:Θα τα παραξουν εργοστασια που ανηκουν στους αναρχικους. Στην ισπανικη επανασταση, η παραγωγικότητα των εργοστασιων αυξηθηκε οταν οι εργατες πηραν τον ελεγχο. Το ιδιο και στην επαρχεια σινμιν στην μαντζουρια την ιδια εποχη περιπου.
Κατανοω τους αναρχικους που δεν σου απαντήσανε- κανανε facepalm.
καλά.ας καταφέρουν πρώτα να οργανωθούν 50 άτομα και να κάνουν μια κατάληψη χωρίς να γαμήσουν το σύμπαν και μετά ας ανοίξουν και εργοστάσιο κάλτσας
0 .
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

mitsokollias έγραψε:Ακριβώς! Αλλά εγώ χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα σώβρακα και κιλότες γιατί είναι η πιο απλή μορφή παραγωγής (μόνο μια πρώτη ύλη-το βαμβάκι).
Το σωβρακολάστιχο έχει και καουτσούκ.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
libre
Ηρωική έξοδος με αυτονομημένες αναρχικές κοινότητες.

0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:mitsokollias έγραψε:Ακριβώς! Αλλά εγώ χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα σώβρακα και κιλότες γιατί είναι η πιο απλή μορφή παραγωγής (μόνο μια πρώτη ύλη-το βαμβάκι).
Ο Σκίουρας νομίζει ότι θα μπούν οι αναρχικοί στο εργοστάσιο, θα τραβάνε μοχλούς, θα ράβουν με βελόνες και στο τέλος θα βγαίνουν βρακιά.
Δεν καταλαβαίνει ότι η συλλογικότητα θα πρέπει να μπει στην ανάλογη πλατφόρμα operating purchasing και να ψάξει να βρει ποιος κινέζος φτιάχνει τα πιο φθηνά σωβρακολάστιχα για να δώσει παραγγελία, μετά να του τα φέρει η μεταφορική, με όχημα που έφτιαξε αυτοκινητοβιομηχανία, κοκ.
Αυτό που θα κάνει το αναρχικό εργοστάσιο θα είναι να λειτουργεί μέσα στον καπιταλισμό, η μόνη διαφορά είναι ότι θα το δουλεύουν παρεϊστικά.
0 .
-
mistermax
Diadochos έγραψε:ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:mitsokollias έγραψε:Ακριβώς! Αλλά εγώ χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα σώβρακα και κιλότες γιατί είναι η πιο απλή μορφή παραγωγής (μόνο μια πρώτη ύλη-το βαμβάκι).
Ο Σκίουρας νομίζει ότι θα μπούν οι αναρχικοί στο εργοστάσιο, θα τραβάνε μοχλούς, θα ράβουν με βελόνες και στο τέλος θα βγαίνουν βρακιά.
Δεν καταλαβαίνει ότι η συλλογικότητα θα πρέπει να μπει στην ανάλογη πλατφόρμα operating purchasing και να ψάξει να βρει ποιος κινέζος φτιάχνει τα πιο φθηνά σωβρακολάστιχα για να δώσει παραγγελία, μετά να του τα φέρει η μεταφορική, με όχημα που έφτιαξε αυτοκινητοβιομηχανία, κοκ.
Αυτό που θα κάνει το αναρχικό εργοστάσιο θα είναι να λειτουργεί μέσα στον καπιταλισμό, η μόνη διαφορά είναι ότι θα το δουλεύουν παρεϊστικά.
Σιγα μην ειναι ο καθε βιομηχανος αϊνσταϊν και μονο με αυτους δουλευει η οικονομια, και ξερουν τα φθηνα σωβρακολάστιχα.
Το θεμα ειναι να υπάρχει εργτική ιδιοκτησία της παραγωγης. Αν εχουμε την ιδιοκτησία, το μανατζμεντ θα το δώσουμε ειτε σε επαγγελματίες μανατζερς (που και αυτοι εργατες ειναι) ειτε θα το αναλάβουν οι εργάτες.
Η παραγωγη ανεβαίνει οποτε την ιδιοκτησια την αναλαβανουν οι εργατες, έτσι διδάσκει η ιστορική εμπείρια.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Σε μια ανταγωνιστική οικονομία, χωρίς κανόνες δεν επιβιώνεις.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.