Δημοσίευσηαπό Adminović » 26 Φεβ 2017, 07:19
Δεν νομίζω ότι υπάρχει γενετικα ή γλωσσικά "καθαρός" λαός. Το έχω γράψει και αλλού.
Απλά υπάρχουν συγκεκριμένες "ομάδες" λαών, που φαίνεται ότι ξεκίνησαν από κάποια αρχική κοινή φυλή, και το διακρίνουμε και στις αναλύσεις του dna και των απλο-ομάδων.
Στην Ευρώπη φαίνεται να υπάρχει κάποια "κέλτικη" φυλή, που κυριαρχεί στη δύση και την Ιταλία (και μάλλον ήταν κυρίαρχη παλιά και στη Βαλκανικη), κάποια "γοτθικη" φυλή (κυρίαρχη στο βορρά), κάποια "σλάβικη" φυλή (κυρίαρχη κυρίως σε ανατολή και βόρεια Βαλκάνια) και κάποια "βαλτικη" φυλή (στα περιξ της Βαλτικης).
Δες και τον γενετικό χάρτη πιο πάνω.
Οι Ελς και γενικώς οι της νότιας Βαλκανικής και νότιας Ιταλίας φαίνονται πως είναι μίξη πολλών λαών, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ασιατικής ή αφρικανικής προέλευσης. Δεν μπορείς να πεις ότι κυριαρχεί κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο σε αυτούς τους λαούς. Γι' αυτό και πχ στην Ελλάδα συναντάς από ξανθους γαλανομάτηδες μέχρι μαυριδερούς (εννοώ σε μεγάλους αριθμούς, όχι μεμονωμένα άτομα).
Οι Κροάτες φαίνεται ότι σαν κυρίαρχο στοιχείο έχουν το σλάβικο. Είναι οι γενετικά πιο γνησιοι Σλαβοι της πρώην Γιουγκοσλαβίας (και αυτό φαίνεται και στη γλώσσα τους).
Οι Βουλγαροι είναι κι αυτοί πιο πολύ Σλάβοι, ωστόσο μιλάμε για τουρλού κατάσταση κι εκεί. Οι Ελς πιο τουρλού και οι Τούρκοι πιο τουρλού.
Εγώ τουλάχιστον, όταν μιλάω για Τούρκους, αναφέρομαι κυρίως σε Αζέρους και συγγενικα προς αυτούς φύλα (πχ Ουζμπέκοι, Τουρκμένοι κλπ). Όλοι αυτοί οι λαοί φαίνεται να έχουν κοινή καταγωγή. Ο πολίτης της Τουρκίας βέβαια παίζει να είναι από Σλάβος έως Αφρικανός ή Τούρκος κεντροασιάτης.
Η γλώσσα τώρα είναι άλλη ιστορία. Παίζουν ρόλο και τα κράτη εκεί. Στην Ελλάδα πχ παλιά μιλούσαν σε διάφορες περιοχές αλβανικα, αλλού σλάβικα, αλλού βουλγάρικα, ρουμάνικα κοκ. Τώρα δεν θα βρεις σχεδόν κανένα να τα μιλάει. Όχι γιατί εξαφανίστηκαν όσοι τα μιλούσαν, αλλά γιατί τους επεβλήθη μια άλλη γλώσσα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.