Μετανάστευση στον Καναδά

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μετανάστευση στον Καναδά

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 26 Σεπ 2016, 13:58

Metranion έγραψε:Λοιπόν για να μην καθυστερήσεις καθόλου, μπες στο σιτε γράψου, πλήρωσε, στείλε ένα εμαιλ στον οργανισμό ότι πλήρωσες ταυτόχρονα κάνεις αίτηση στην γραμματεία, ο οργανισμός σου δίνει το οκ ότι πλήρωσες λαμβάνεις ένα Wes Educational αριθμό τον δηλώνεις στην γραμματεία μαζί με την διεύθυνση αποστολής και να σου σφραγίσουν τον φάκελο.

Τον στέλνουν αυτοί σε 3 βδομάδες λογικά θα έχεις το χαρτί στα χέρια σου.

Γεια σας και πάλι. Η Γραμματεία του Ιστορικού Αρχαιολογικού μου είπε ότι δεν γίνεται να τα στείλουν εκείνοι γιατι δεν μεταφράζουν στο πανεπιστήμιο, παρα μονο για τα Erasmus. Μου ζήτησαν να τα παω μεταφρασμένα από επίσημη υπηρεσία και να τα κλείσουν εκει να σφραγίσουν το φάκελο και να τα στείλουν εκει που θα τους πω. Και μίλησα με την προισταμένη. Είναι μια διαδικασία καπως κουραστική, εφόσον δεν ειμαι πλέον στην ίδια πόλη και πρεπει ή ν ανεβω Θεσσαλονίκη ή να εξουσιοδοτήσω άλλο άτομο...Ελπίζω να έχω την αναγνώριση στο τέλος και να μπορέσω να βρω καποια δουλεια... :s_dunno
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 27 Σεπ 2016, 00:10

Καλά μεγάλη βλακεία αυτό. Το δικό μου πανεπιστήμιο τα έστειλε όλα έτοιμα, το μόνο που χρειάστηκε είναι να πάω στην πρεσβεία να κάνω την αίτηση και να πληρώσω 10€ και αυτό ήταν, μετά συνεννοήθηκα τηλεφωνικώς με την γραμματεία και μου έστειλαν τον φάκελο. Τότε θα πρέπει να παραδώσεις το πτυχίο και την αναλυτική σε αυτούς και αυτοί θα το στείλουν σφραγισμένο. Αλλά πρώτα πρέπει να πάρεις τον Κωδικό από τον οργανισμό Wes Educational, για να γίνει αυτό πρέπει να γραφτείς στο σιτε και να πληρώσεις το ποσό της αναγνώρισης. Μετά λαμβάνεις τον κωδικό και στην συνέχεια τον δίνεις στην γραμματεία δηλ η διεύθυνση θα είναι

WES Reference No.____________________

World Education Services
Attention: Documentation Center
2 Carlton Street, Suite 1400
Toronto, Ontario M5B 1J3
Canada
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

kokkinoslykos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό kokkinoslykos » 07 Οκτ 2016, 08:30

καλημερα κ απο εμενα σε ολους.....ειμαι ανεργος τεχνιτης-οικοδομος κ ψαχνομαι την ανοιξη να μεταναστευσω στον καναδα...
εχω φιλο μονιμο κατοικο καναδα,κ συμφωνα με τα λεγομενα του,
η ευρεση εργασιας στον τομεα της οικοδομης
ειναι κατι το ευκολο...εχω εξασφαλισμενη εργασια σε δικο του ανθρωπο,αλλα θα πρεπει πρωτα να εχει μια
εικονα απο τις ικανοτητες μου....θα πρεπει πρωτα να παω σαν επισκεπτης κ μετα μεσω εργοδοτη να γινει
αιτηση για αδεια εργασιας??ποσο ευκολο ειναι αυτο??για να κανω απο εδω τι χρειαζεται??διαβασα αρκετα απο αυτα που γραφεται,αλλα τα καταλαβαινω,σε αλλα ψιλομπερδευομαι!!οποιαδηποτε σκεψη -πληροφορια δεκτη!!!ευχαριστω εκ των προτερων
0 .

kokkinoslykos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό kokkinoslykos » 07 Οκτ 2016, 09:07

και κατι ακομη το exploratory visit τι ειναι κ τι χρειαζεται ακριβως??
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Οκτ 2016, 15:52

κοίταξε ο φίλος σου ή σε κοροϊδεύει ή δεν έχει διαβάσει καλά τους νόμους, πρόσφατα είχα φίλο πολωνό που πήγε σε δικό του άτομο, του είχε υποσχεθεί τα ίδια το αφεντικό του, φτιάχνανε πισίνες, στο τέλος όπως διαπίστωσε το αφεντικό δεν γινόταν να του φτιάξει τα χαρτιά. Τα λεφτά ήταν 3 με 4 χιλιάρικα το μήνα που έβγαζε, αλλά τρελό το κόστος ζωής στο Τορόντο. Παλιότερα είχε ξαναπάει Καναδά και ήταν σχεδόν νόμιμος μόνιμος κάτοικος, αλλά τελικά ήθελε να κάνει μια επιχείρηση με τον αδερφό του στην Πολωνία και γύρισε για ένα μικρό χρονικό διάστημα Πολωνία, τελικά έπεσαν έξω τα σχέδια του για επιχείρηση, προσπάθησε να ξαναπάει Καναδά μετά από λίγο καιρό σε αυτό το αφεντικό όπως σου είπα, μετά έκανε αίτηση μέσα από τον Καναδά για την τουριστική βίζα IEC, και πήρε ένα αγγούρι. Ιδίως τώρα που η μεταναστευτική προτεραιότητα έχει επικεντρωθεί στους πρόσφυγες, είναι αδύνατον να πάρεις ένα επίσημο χαρτί.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις και αν είσαι άνεργος, είναι να πας εκεί για 6 μήνες, μέσα σε αυτό το διάστημα μπορείς να αιτηθείς για διάφορες βίζες και ταυτόχρονα να βγάζεις κάποια λεφτά, αξίζει να προσπαθήσεις, πίσω από το πληκτρολόγιο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν τα δεις ο ίδιος, αλλά δεν νομίζω να πάρεις βίζα. Για τα χαρτιά και τα υπόλοιπα για το ταξίδι στον καναδά καλύτερα να ρωτήσεις τους δικούς σου, πως και τι, γιατί από περίπτωση σε περίπτωση διαφέρει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Οκτ 2016, 18:50

Πάντως δεν θέλω να σε παρεξηγήσω, αλλά αν δεν ξέρεις αρκετά καλά αγγλικά δεν επιβιώνεις στον Καναδά, δεν μπορούν σε όλα να σε βοηθούν οι δικοί σου άνθρωποι. Η οικοδομή δεν ακούγεται και ότι καλύτερο για μετανάστευση, διότι είναι χειρωνακτική δουλειά, από χειρωνακτικές δουλειές οι Καναδοί δεν θέλουν, έχουν δικούς ανθρώπους, θέλουν άτομα με πτυχία και προσόντα. Και το χειμώνα που κάνει τσουχτερό κρύο, δεν δουλεύουν και τόσο.
0 .

kokkinoslykos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό kokkinoslykos » 10 Οκτ 2016, 09:45

Metranion έγραψε:Πάντως δεν θέλω να σε παρεξηγήσω, αλλά αν δεν ξέρεις αρκετά καλά αγγλικά δεν επιβιώνεις στον Καναδά, δεν μπορούν σε όλα να σε βοηθούν οι δικοί σου άνθρωποι. Η οικοδομή δεν ακούγεται και ότι καλύτερο για μετανάστευση, διότι είναι χειρωνακτική δουλειά, από χειρωνακτικές δουλειές οι Καναδοί δεν θέλουν, έχουν δικούς ανθρώπους, θέλουν άτομα με πτυχία και προσόντα. Και το χειμώνα που κάνει τσουχτερό κρύο, δεν δουλεύουν και τόσο.

ευχαριστω για τις συμβουλες βασικα....τα αγγλικα μου ειναι πολυ καλα κ το επιπεδο απο τεχνικης αποψεως στις κατασκευες πολυ υψιλο[πλακακια,τζακια,πλακοστρωσεις,επενδυσεις πετρας-διαμορφωσεις εξωτερικων χωρων]....ο φιλος μου δεν γνωριζει τα περι μεταναστευσης κ γι αυτο μπηκα στην πολυ κατατοπιστικη συζητηση σας.....
το κακο ειναι οτι δεν μπορει να μου κανει ατος αιτηση για εργασιακη βιζα λογω που δεν κολλαει το επαγγελμα του...
μαλλον θα κανω το ταξιδι,λιγο μαυρη εργασια κ θα δω πως θα παει....
πιστευω οτι αξιζει το ρισκο...εδω νεκρωσανε τα παντα....ειμαι κ 36 και εχασα την βιζα 1+1!!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 10 Οκτ 2016, 15:29

Τότε γιατί δεν κάνεις τα χαρτιά σου για μόνιμος κάτοικος; Θα πας του χρόνου. Και θα είσαι μόνιμος και θα παίρνεις υψηλό μισθό. Αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να πας ταξίδι ώσπου να εγκριθούν τα χαρτιά.
0 .

Βασιλική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Βασιλική » 04 Νοέμ 2016, 20:18

Metranion έγραψε:Καλά μεγάλη βλακεία αυτό. Το δικό μου πανεπιστήμιο τα έστειλε όλα έτοιμα, το μόνο που χρειάστηκε είναι να πάω στην πρεσβεία να κάνω την αίτηση και να πληρώσω 10€ και αυτό ήταν, μετά συνεννοήθηκα τηλεφωνικώς με την γραμματεία και μου έστειλαν τον φάκελο. Τότε θα πρέπει να παραδώσεις το πτυχίο και την αναλυτική σε αυτούς και αυτοί θα το στείλουν σφραγισμένο. Αλλά πρώτα πρέπει να πάρεις τον Κωδικό από τον οργανισμό Wes Educational, για να γίνει αυτό πρέπει να γραφτείς στο σιτε και να πληρώσεις το ποσό της αναγνώρισης. Μετά λαμβάνεις τον κωδικό και στην συνέχεια τον δίνεις στην γραμματεία δηλ η διεύθυνση θα είναι

WES Reference No.____________________

World Education Services
Attention: Documentation Center
2 Carlton Street, Suite 1400
Toronto, Ontario M5B 1J3
Canada

Γεια σας και πάλι, ήθελα να μπω απλα να ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται ότι από τη Γραμματεία του Ιστορικού Αρχαιολογικού ήταν απολυτοι! Δεν υπάρχει περίπτωση να στείλουν το πτυχίο και την αναλυτική βαθμολογία απο κει (παρόλο που τα εστειλα με εξουσιοδότηση δικου μου ατομου). Μόνο υπηρεσιακά έγγραφα λεει ταχυδρομουν! Οπότε μου τα ξαναέστειλε Αθηνα, με σφραγίδα ομως του Πανεπιστημίου και τα εστειλα απο δω εγω...εχω κανει εγγραφή εχω πληρώσει ήδη στην καναδεζικη υπηρεσία (πολύ δυσκολο με τα capital control, βάλαμε μια ξαδέρφη μας να παει να το πληρώσει απο εκει) και τώρα περιμένω όπου να ναι να απαντήσουν. Μέχρι τις 20/12/2016 θα έχουμε φύγει για Τορόντο και θα σας γράψω τα σχετικα, για το πως τα βρήκα εκει εγω που δεν είμαι υπήκοος. Εννοείται ότι θα παω αμέσως σε σχολείο για ενήλικες για να μαθω τελεια τα αγγλικα...και αν αναγνωριστεί το πτυχίο, δεν μ ενδιαφερει να ειναι σχετική η δουλεια, ας ειναι και γραμματέας, η σε κάποια υπηρεσία. Απ' ότι ακούω δεν χρειάζεται να εχεις εξειδικευμένο πτυχίο για τέτοιες δουλειες. Εκεί χρειαζονται απλα τις πανεπιστημιακές γνώσεις. Εξάλλου, θα ήθελα να ακολουθήσω και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα...αυτο είναι που μ αρεσει και μ ενθαρρύνει σ αυτη τη χώρα...οτι δίνει ευκαιρίες αν προσπαθησεις σκληρά...και δεν με πειραζει καθόλου να προσπαθήσω σκληρά, αρκει να υπάρξει αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας! Σίγουρα μπήκα στο πνεύμα, ενω πριν ήμουν εντελώς άσχετη!
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 04 Νοέμ 2016, 21:34

Ωραία αυτά είναι τα ευχάριστα που ακούω. Λοιπόν και τώρα μια συμβουλή επειδή ο Καναδάς δεν είναι καθόλου μα καθόλου ρατσιστική χώρα, δεν ξέρω το πτυχίο σου αν έχει πέραση εκεί, αλλά αν χρειαστεί πρέπει να το αλλάξεις ίσως είναι δύσκολο αυτό που λέω. Η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο στο εξωτερικό πίστεψέ με δεν είναι Ελλαδέξ εκεί. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να μας κρατάς ενήμερους για τα γεγονότα στο Τορόντο! :ciao5:

ΥΓ Πολύ ξεφτίλα αυτά τα Καπιταλ Κοντρολς να μην μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τις απλές δουλειές τους.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”