Γονέας 1 και γονέας 2

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Γονέας 1 και γονέας 2

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Ιαν 2024, 13:18

:D :D :D

Στον "κλασικό" γάμο ισχύει το "τεκμήριο πατρότητας": πατέρας του παιδιού θεωρείται αυτομάτως ο σύζυγος, ακόμα κι αν δεν είναι. Συνάπτει, λοιπόν, η Άννα μια σύντομη σχέση με τον Γιάννη, με σκοπό να μείνει έγκυος, αποκρύπτοντάς του ότι είναι παντρεμένη με τη Βάσω. Ο Γιάννης δεν μπορεί να κάνει δήλωση αναγνώρισης τέκνου διότι απαιτείται συναίνεση της μητέρας. Η Άννα δεν συναινεί. Ο νόμος θεωρεί ότι πατέρας είναι η... Βάσω. Τι θα αποφασίσει το δικαστήριο αν ο Γιάννης εναγάγει την Άννα;

Τα ηθικά και νομικά αδιέξοδα που προκύπτουν όταν στην "παραγωγή" ενός παιδιού εμπλέκονται 5 άτομα είναι άπειρα. Ο γάμος ανεξαρτήτως φύλου κονιορτοποιεί τα δικαιώματα του παιδιού που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις. Διαβάστε στο άρθρο μου: Πολύπλοκα προβλήματα, απλοϊκές "λύσεις", στο capital. Link στο πρώτο σχόλιο.

Από μένα για εσάς δια στόματος Θάνου Τζιμερου.

https://www.capital.gr/arthra/3764349/p ... _0OxE-vxys
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Ιαν 2024, 13:27

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Καινούργια λέξη βρήκαν οι δημοσιοκαφροι: ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, αφού δεν μπορείτε να λέτε ομοφυλόφιλοι πείτε τους κιναιδους, πισωγλεντηδες, λουγκρες στα χρόνια μου τους λέγαμε απλά πο@υστηδες.... Τώρα αυτά τα ξενόφερτα γκέι, ΛΑΟΤΚΙ εγώ δεν τα μπορώ, προτιμάω ελληνικές λέξεις.

Δεν είναι ελληνική λέξη το ''ομόφυλος''? Το ΛΟΑΤΚΙ είναι ελληνικό ακρωνύμιο.

Το ξέρω Λαχουρενιος ,,ομοφύλος,, σημαίνει ότι είμαστε από την ίδια φυλή, η απλοποιημένη γλώσσα της δημοσιογραφικής τρομπαριας την χρησιμοποιεί... ο Μπαμπινιώτης σίγουρα τραβάει τα μαλλιά του αλλά το αριστερό σκυλολοι σιγά που θα δώσουν σημασία, εδώ όλη η αριστερή ρητορική είναι μια δολοφονία της ελληνικής γλώσσας.

Το ΛΑΟΤΚΙ είναι να πούμε ο φερετζές που προσπαθεί να κρύψει το π@υστηρλικι.

FB_IMG_1705991717592.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Ιαν 2024, 14:26

pluton έγραψε:Το ξέρω Λαχουρενιος ,,ομοφύλος,, σημαίνει ότι είμαστε από την ίδια φυλή, η απλοποιημένη γλώσσα της δημοσιογραφικής τρομπαριας την χρησιμοποιεί... ο Μπαμπινιώτης σίγουρα τραβάει τα μαλλιά του αλλά το αριστερό σκυλολοι σιγά που θα δώσουν σημασία, εδώ όλη η αριστερή ρητορική είναι μια δολοφονία της ελληνικής γλώσσας.

Σημαίνει και ίδιο φύλο όχι μόνο ίδια φυλή.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 23 Ιαν 2024, 15:40

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Το ξέρω Λαχουρενιος ,,ομοφύλος,, σημαίνει ότι είμαστε από την ίδια φυλή, η απλοποιημένη γλώσσα της δημοσιογραφικής τρομπαριας την χρησιμοποιεί... ο Μπαμπινιώτης σίγουρα τραβάει τα μαλλιά του αλλά το αριστερό σκυλολοι σιγά που θα δώσουν σημασία, εδώ όλη η αριστερή ρητορική είναι μια δολοφονία της ελληνικής γλώσσας.

Σημαίνει και ίδιο φύλο όχι μόνο ίδια φυλή.

Και το αντίθετο του ΑΛΛΟΦΥΛΟΣ τι σημαίνει; ότι είναι σε άλλο φύλο η σε άλλη φυλή (Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων αλλοφύλων)
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Ιαν 2024, 16:26

pluton έγραψε:[Και το αντίθετο του ΑΛΛΟΦΥΛΟΣ τι σημαίνει; ότι είναι σε άλλο φύλο η σε άλλη φυλή (Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των άλλων αλλοφύλων)

Την διαφορά την καταλαβαίνεις ανάλογα με τα συμφραζόμενα αν και στην περίπτωση των σεξουαλικών λέμε ''ετεροφυλόφιλος'' και όχι ''αλλόφυλοφιλος''.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 24 Ιαν 2024, 07:33

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...

Ενας σύγχρονος Άγιος..σήμερα 94 ετών..

"Κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο.
Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις."

Ομως τα ΜΜΕ μας προβάλουν τον Βαλιανάτο και τον Καπουτζιδη να μας πουν την άποψη τους..

FB_IMG_1706074258338.jpg

https://www.facebook.com/1277200633/pos ... tBY6cu19l/
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιαν 2024, 16:34

Ο κόκορας μάνα δεν γίνεται.

FB_IMG_1706161101649.jpg

Μάνα μπορεί να γίνει μόνο μια γυναίκα

FB_IMG_1705991610493.jpg
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιαν 2024, 08:32

Τι είπε ο Τζιμακος για το θέμα που μιλάμε σήμερα.

Δεν χρειάζονται καμία προστασία οι ομοφυλόφιλοι. Είναι κανονικοί άνθρωποι. Αυτό έλεγε ο Τζίμης Πανούσης εξηγώντας την σάτιρα που έκανε.

Επιπλέον, δήλωνε κατά του Συμφώνου Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν το χρειάζονται αφού ζουν ως επαναστάτες.

https://www.newsbreak.gr/ellada/555654/ ... ilofyloys/

FB_IMG_1706171591168.jpg
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Ιαν 2024, 09:39

Συγγνώμη βρε αγαπητέ μου αλλά όλοι αυτοί οι γκέι που τους θεωρείς "ανώμαλους" από ετερόφυλα ζευγάρια προέρχονται.

Συνεπώς κάτι δεν κολλάει στον όλο ισχυρισμό σου.

:pardon:
1 .

AntonisKaloudis
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό AntonisKaloudis » 27 Ιαν 2024, 10:49

Να πω κι εγώ μια γνώμη όπως την έχω σχηματίσει απο την τηλεόραση και κάποια γνώση ιστορίας, επιστήμης και πάει λέγοντας

Για κάποιο λόγο υπάρχει ομοφυλοφιλία στη φύση. Επισης για κάποιο λόγο στις κύριες ανθρώπινες κοινωνίες αυτό θεωρήθηκε διαστροφή. Δε μιλάμε μόνο για τη χριστιανική και ισλαμική κουλτούρα αλλά και για τους Σπαρτιάτες, τους Ζωροαστρίτες, τους Βίκινγκς κλπ. Υπάρχουν βέβαια άλλες κοινωνίες οπου η ομοφυλοφιλία ή έστω οι πρακτικές της έχουν άλλες σημασίες και είναι αποδεκτές σε κάποια πλαίσια όπως μάλλον στην αρχαία Αθήνα, Οθωμανική αυτοκρατορία, φυλές του Ειρηνικού κ.ο.κ.

Η Ανθρωπότητα φαίνεται ότι θεωρούσε πάντα φυσιολογικό το ετεροφυλόφιλο, και η ομοφυλοφιλία μια συνειδητή διαστροφική επιλογή, και φαντάζομαι πως κάποιοι ετεροφυλόφιλοι κατέφευγαν σε ομοφ. πρακτικές λόγω διαστροφής, βίτσιου ή ένοχης απαγορευμένης απόλαυσης, όπως στα γιουσουφάκια. Με τη σειρά τους οι ομοφυλόφιλοι αναγκάζονταν να ζουν στο περιθώριο, να αποκτούν ψυχολογικά θέματα και να καταφεύγουν σε νοσηρά περιβάλλοντα, εφήμερες, ανειλικρινείς, ρηχές και προβληματικές σχέσεις μεταξύ τους και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Αυτή η παρεξήγηση της ομοφυλοφιλίας, η διαστροφική χρήση της ομοφυλοφιλίας απο τους ετεροφυλόφιλους και η περιθωριοποίηση των ομοφυλόφιλων απο την κοινωνία νομίζω είναι που παγίωσε την αρνητική εικόνα για αυτούς, και η σεξουαλική τους κατεύθυνση να θεωρείται ψυχική νόσος, βίτσιο, πάθος κ.ο.κ όπως η παιδεραστία, και πως, νομοτελειακά, όποιος έχει τέτοια προτίμηση, είναι γενικά προβληματικό και νοσηρό σαν προσωπικότητα και σαν άτομο. Ενώ στην πραγματικότητα νοσηρό ήταν το περιθώριο οπου τον εξωθούσε η κοινωνία.

Τελικά όμως προκύπτει πως τα βίτσια, τα πάθη, οι εφήμερες ρηχές σχέσεις, οι ανωμαλίες, η προβληματική και αντικοινωνική συμπεριφορά, δεν είναι απαραίτητα αναπόσπαστο μέρος της σεξουαλικής προτίμησης, αφού ακόμα και κάποιοι ομοφυλόφιλοι προτιμούν τη σταθερή αγάπη σε σύντροφο, μόνιμη και ποιοτική σχέση ζωής, και φροντίδα σε παιδιά. Νομίζω η κανονικοποίηση της ομοφυλοφιλίας απλά την απομακρύνει απο το περιθώριο, και θα βοηθήσει κάποιους ομοφυλόφιλους να γίνουν χρήσιμοι, λειτουργικοί, παραγωγικοί, καλοί άνθρωποι, και όχι πχ σαν τον Βαλλιανάτο που εγώ προσωπικά τον θεωρώ επιθετικό, τοξικό και προβληματικό, όχι βέβαια επειδή ειναι ομοφυλόφιλος, αλλά λόγω του σκληρού περιβάλλοντος οπου μεγάλωσε.

Αυτή είναι απλά η εντύπωση που έχω σχηματίσει απο την πορεία της κοινωνίας και της επιστήμης, ακούγοντας απόψεις απο εκκλησία, κοινωνιολογία, ψυχολογία. Μπορεί να έχω λάθος και να μη προβώ σε κοινωνικά πειράματα, αλλά νομίζω πρέπει να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις
1 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”