Να φορολογηθεί ο πλουτος

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Να φορολογηθεί ο πλουτος

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιουν 2023, 12:42

Πες μας την δική σου άποψη πάνω στην αρχική διαδικασία της κεφαλαιακής σώρευσης αναλύοντας μας λεπτομερώς τις βασικές αρχές της απλής αναπαραγωγής του, τις ιδιαιτερότητες του κατά τη μετατροπή των νόμων ιδιοκτησίας της εμπορευματικής παραγωγής σε νόμους της κεφαλαιοκρατικής ιδιοποίησης και κάτω από ποιες περιστάσεις,
και ανεξάρτητα από την αναλογική διανομή της κλεμμένης υπεραξίας σε εισόδημα και κεφάλαιο.
καθορίζεται η έκταση της αρχικής συσσώρευσης ανάλογα με το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης..... Παραθέτοντας σχετική βιβλιογραφία φυσικά,

Εγώ προς το παρόν σου βάζω την άποψη της Εύης Καρακώστα για την Κούβα

Dmkws-2W4AEWdoi.jpg

Πήγαινε στο πόθεν έσχες της να δεις πόσα ακίνητα έχει.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 05 Ιουν 2023, 13:30

pluton έγραψε:Πες μας την δική σου άποψη πάνω στην αρχική διαδικασία της κεφαλαιακής σώρευσης...

Εγώ γιατί να πω την άποψη μου περί κεφαλαιακής σώρευσης;
Δεν είμαι μαρξιστοφάγος σαν τον ''Γεια σου Τσίμερε'' ούτε είμαι σε θέση να ''κονιορτοποιήσω'' τον Μαρξ.
Είκοσι χρόνια μελετάω το μαρξικό έργο και βρίσκομαι στο σημείο που μπορώ να υπερηφανευτώ ότι επιτέλους έχω κατανοήσει το 1/10 του έργου του.
Ευελπιστώ ότι στα επόμενα σαράντα θα είμαι σε θέση να έχω κατανοήσει το 60%
του συνόλου του με την προϋπόθεση βέβαια ότι δε θα τεμπελιάζω σαν τον Μαρξ.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 05 Ιουν 2023, 13:31

pluton έγραψε:Εγώ προς το παρόν σου βάζω την άποψη της Εύης Καρακώστα για την Κούβα

Dmkws-2W4AEWdoi.jpg

Πήγαινε στο πόθεν έσχες της να δεις πόσα ακίνητα έχει.

Στα παπάρια μου μήπως για την άποψη της και την άποψη σου για την Κούβα
και για το πόσα ακίνητα έχει αυτή κι εσύ μαζί;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιουν 2023, 14:50

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:Πες μας την δική σου άποψη πάνω στην αρχική διαδικασία της κεφαλαιακής σώρευσης...

Δεν είμαι μαρξιστοφάγος σαν τον ''Γεια σου Τσίμερε'' ούτε είμαι σε θέση να ''κονιορτοποιήσω'' τον Μαρξ.
Είκοσι χρόνια μελετάω το μαρξικό έργο και βρίσκομαι στο σημείο που μπορώ να υπερηφανευτώ ότι επιτέλους έχω κατανοήσει το 1/10 του έργου του.

Δηλαδή:

χαραμίσεις 20 χρόνια και κατάλαβες το 10%
Για να μάθεις το 60% χρειάζεσαι 120 χρόνια.
Απλή μέθοδος των τριών.

Εκεί ποντάρει και ο Μαρξ .... Σου λέει: Αν κάποιος ξεκινήσει 20 χρόνων να διαβάζει μαρξισμό, χρειάζεται 100 χρόνια να καταλάβει το 50% δηλαδή να πάει 120 χρονων. Ποιος θα καταφέρει να ζήσει 120 χρόνια για να μάθει τα μισά από αυτά που γράφω;

Άρα δεν κινδυνεύω να καταλάβει κανείς ότι λέω παπαριές.

Έλα όμως που υπάρχει πια ο εφηρμοσμένος μαρξισμός, δηλαδή ο μαρξισμός που εφαρμόστηκε σε κράτη, ένα από αυτά είναι και η Κούβα.... Τραβά δες τα χάλια της Κούβας, αλλά φρόντισε όταν τα δεις να έχεις 45 ακίνητα.... Σίγουρα πράγματα.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 05 Ιουν 2023, 15:55

Ραν ταν πλαν έγραψε:ακόμα μια ερώτηση για τη φύση της υπεραξίας
του εμπορεύματος που παράγει ο Μήτρογλου

Η υπεραξία του βασίζεται στα εισιτήρια των φιλάθλων και στα ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει τέτοιο άθλημα εκτός καπιταλισμού. Για αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του Ολυμπιονίκη με στεφάνι ελιάς. Σήμερα ο αθλητισμός έχει ως κινητήριο δύναμη τη διακίνηση κεφαλαίου ωστόσο δεν είναι η μοναδική κινητήριος του αθλητισμού αυτό, όπως δεν ήταν και στην αρχαιότητα (που κάθε άλλο παρά "σοσιαλιστική" ήταν ...)
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 05 Ιουν 2023, 15:58

pluton έγραψε:Βρέθηκε ο Καστοριαδης.... Οι θεωρίες του Μαρξ σήμερα θεωρούνται πρώτου μεγέθους αρλουμπες.

Ο Καστοριάδης δεν έλεγε τις κοτσανες του Τζημερου καμία σχέση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 05 Ιουν 2023, 16:33

pluton έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Δηλαδή:

Βεβαίως και ''χαράμισα'' 20 χρόνια για να κατανοήσω το 10% της ιδιοφυίας του Μαρξ.
Πράγμα που με κάνει απείρως εξυπνότερο από κάθε εκπρόσωπο τους είδους σου.
Ειδικά κάτι ''Γεια σου Τσίμερε'' τους έχω στη ''φάπα''. :D
Οφθαλμοφανέστατη η ανωτερότητα μου άλλωστε ακόμα και στο χειρότερο φορουμογραπτό μου. :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 05 Ιουν 2023, 16:35

BaKXOS_Lysios έγραψε:
pluton έγραψε:Βρέθηκε ο Καστοριαδης.... Οι θεωρίες του Μαρξ σήμερα θεωρούνται πρώτου μεγέθους αρλουμπες.

Ο Καστοριάδης δεν έλεγε τις κοτσανες του Τζημερου καμία σχέση.

Αυτό πιθανόν θα θεωρηθεί πρόκληση, εκ μέρους του μαρξιστοφάγου Τζήμερου, κονιορτοποίησης
και του Καστοριάδη. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 05 Ιουν 2023, 16:53

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:ακόμα μια ερώτηση για τη φύση της υπεραξίας
του εμπορεύματος που παράγει ο Μήτρογλου

Η υπεραξία του βασίζεται στα εισιτήρια των φιλάθλων και στα ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει τέτοιο άθλημα εκτός καπιταλισμού. Για αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του Ολυμπιονίκη με στεφάνι ελιάς. Σήμερα ο αθλητισμός έχει ως κινητήριο δύναμη τη διακίνηση κεφαλαίου ωστόσο δεν είναι η μοναδική κινητήριος του αθλητισμού αυτό, όπως δεν ήταν και στην αρχαιότητα (που κάθε άλλο παρά "σοσιαλιστική" ήταν ...)

Η παραγωγή υπεραξίας από τον Μήτρογλου είναι συμπέρασμα του κονιορτοποιητή του μαρξισμού Τζήμερου.
Ο οποίος ως πανεπιστήμων και κάτοχος ούτε και ο ίδιος ξέρει πόσων διδακτορικών θεωρεί,
καταρρίπτοντας κάθε γνωστή έννοια της αστικής πολιτικής οικονομίας (πολύ δε περισσότερο της μαρξικής), ότι η γενική έννοια της παραγωγής υλικής ''αξίας'' ταυτίζεται με την προκύπτουσα λόγω ευκαιριακής ζήτησης τιμή άυλων προϊόντων (υπηρεσιών).
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιουν 2023, 17:01

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:
Δηλαδή:

Βεβαίως και ''χαράμισα'' 20 χρόνια για να κατανοήσω το 10% της ιδιοφυίας του Μαρξ.
Πράγμα που με κάνει απείρως εξυπνότερο από κάθε εκπρόσωπο τους είδους σου.
Ειδικά κάτι ''Γεια σου Τσίμερε'' τους έχω στη ''φάπα''. :D
Οφθαλμοφανέστατη η ανωτερότητα μου άλλωστε ακόμα και στο χειρότερο φορουμογραπτό μου. :fico:

Χαραμισε αλλά 40 χρόνια να μάθεις και άλλα 20% του Μαρξ, μετα θα έχεις πρόβλημα με τον προστάτη σου και θα έχεις το μύαλο σου ποτέ θα πας να κατουρήσεις.

Με ένα 30% μαρξισμό ποιος σε πιάνει, ο Κουτσουμπας είναι ζήτημα αν έχει διαβασει 5% όσο δηλαδή πιάνει στις εκλογές. Όχι κορόιδο είναι ο γενικός γραμματέας να διαβάζει παπαριές.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”