Αγαπητο μου ημερολογιο
στην αντιγραφη του πινακα με την βαρκα καταφερα να αποδωσω την θαλλασα και την αμμουδια εξαιρετικα
και εκεινο μου εμεινε ειναι λιγο ο ουρανος -να δωσω μια αξια παραπανω και να τελειοποιησω την βαρκα
και τα ανθρωπακια ..-δεν θα το κανω αμεσως ..γιατι φοβαμαι μη τον χαλασω και αυτον
σε εναν αλλον πινακα και αυτος αντιγραφη που ξεκινησα αμεσως με τον αλλον
φυση με δεντρα ενα ρυάκι αναμεσα σσε βουνα -βρηκα τις αξιες των χρωματων ευκολα --αλλα κολλησα
στην αποδωση του χιονιου και προσπαθωντας να το βρω καταλαβα οτι ειχα χασει το κεντρο του πινακα
παλι με σχεδιαστικο λαθος ...τον χαλασα χθες και σημερα που θα ειναι ετοιμος θα το ξαναφτιαξω
(μειωμένη εργασία λογω κοροναιου και μαλακινση της κυβερνησης )
μου ειναι ευκολο τα δεντρα αλλα πολυ δυσκολο να αποδωσω την αξια του χιονιου γιατι ειναι ενα μυστηριο χρωμα
που χρησιμοποιει ο σκοτ στην παλετα του ενω ειναι ασπρο και δειχνει το χιονι εχει και κοκκινο και μοβ και γαλαζιο
αντε τωρα να βρω την αξια του καθε χρωματος τεσπα ειναι δυσκολη η αντιγραφη
και μαλιστα απο καποιον σαν και μενα αυτοδιδακτο -γιατι πρεπει να βρισκω μονος το καθε πραγμα
ειναι δεκα κοκκινα και πρεπει να βρω ποιο ειναι το ενα για να το σμιξω με ενα απο τα δεκα γαλαζια
και να προσθεσω -ποσο λιγο κιτρινο -ποσο λιγο ωχρα ποσο λιγο πορτοκαλι -ποσο λιγο απο ενα αλλο
επειτα ειναι και το αλλο τα χρωματα φαινονται διαφορετικα στην οθονη οι αξιες των χρωματων
μπορει να ειναι ανεβασμενες ή να χανουν την τονικοτητα τους
αυτα τα γραφω να τα διαβασει και η εσθηρ και ο νεμο να ξεκοψει απο τις μλκ-γιατι διαλεγω κατι που μου αρεσει
το κοιταζω και λεω ενταξει ευκολο και γρηγορο φαινεται -αλλα δεν ειναι ουτε ευκολο ουτε γρήγορο
και καταληγω να τους ξαναζωγραφιζω πολλες φορες ή να τους σχιζω απο τα νευρα μου
αν θελω να συνεχισω και να εχω την αποδοση που θελω πρεπει να να μαθω να ξεκιναω με σωστο τροπο
καλη σχεδιαση -να μην χανω το κεντρο -να μην το μετατοπιζω δηλαδη -ελπιζω να καταλαβε η εσθηρ τι εννοω
και -οπως λεει και η εσθηρ -πρεπει να ξεκοψω απο τις αντιγραφες αν θελω να μαθω την παλετα μου
και δηλαδη χωρις καλο σχεδιο -δεν γινεται να ζωγραφισει καποιος -ηταν κατι που λογω του παρορμητικου μου
χαρακτηρα - δεν εδινα την πρεπουσα σημασια στο σχεδιο σκεπτομενος οτι θα διόρθωνα τις ατελειες
στην πορεια με το χρωμα ....ελα μου ντε που καταντουσα να διορθωνω συνεχως και να χαλαω και καλα κομματια
του πινακα και η μεγαλυτερη δυσκολια - για μενα ειναι τωρα να ξεκοψω απο αυτην την συνήθεια
και οποια και οποιος θελει να ασχοληθει με τα χρωματα πολυ ευχαριστως να δωσω οτι εμαθα μεχρι τωρα
οσες συμβουλες και θελει - γιατι εγω δεν ειμαι σαν την αφιλοτιμη εσθηρ