Λαχουρένιος έγραψε:Τλαξκαλτέκος έγραψε:Τα γερόντια έχουν πάει και αυτά στρατό. Συνεπώς αν ξέρει να απωθεί ο στρατός , ξέρουν και τα παππούδια.
Δεν εχει καμια συγκριση η εκπαιδευση και η φυσικη κατασταση ενος μεσου πολιτη με εκεινη ενος μονιμου στρατιωτικου ή ενος ΜΑΤατζη. Για αυτους ειναι η δουλεια τους, δεν ειναι κατι που εκαναν πριν 40 χρονια και τελος.
Κάνεις λάθος. Εγώ σαν πολίτης είχα καλύτερη φυσική κατάσταση . Έτρεχα. Στον στρατό μπαχατέλεψα. Ο στρατιώτης δεν έχει αποκτήσει καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση για την αποτροπή εισόδου μεταναστών.
Μα δεν είπα ότι θα ανοίγω πυρ ή θα βυθίζω βάρκες χωρίς να διατάξει το κράτος. Ούτε προέτρεψα σε κάτι τέτοιο. Αλλά όταν έκανα φαντάρος μου έμαθαν πως αν μου επιτεθούν έχω το δικαίωμα να αμυνθώ.
Ως στρατιωτης και στα πλαισια πολεμου, οχι να πας γυρευοντας στα συνορα.
Δεν πάει γυρεύοντας στα σύνορα. Εκεί μένει, εκεί καλλιεργεί , εκεί ψαρεύει , εκεί δραστηριοποιείται , εκεί ζει.
Και επαναλαμβάνω. Αν ένας μετανάστης επιτεθεί σε έναν πολίτη με φονικές διαθέσεις , τότε ο πολίτης έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Και αν πάνω στην άμυνα ο πολίτης φονεύσει τον μετανάστη , τότε η ποινή του θα είναι μηδαμινή. Ειδικά αν ο πολίτης είναι ηλικιωμένος και οι δικηγόροι του επικαλεστούν προβλήματα υγείας.
Αν η Τουρκία θέλει να βρει αφορμή θα βρεί. Εμείς δεν θα πρέπει να φοβόμαστε την αντίδραση της Τουρκίας για να δράσουμε
Μα δεν εχει καμια δουλεια ο πολιτης εκει, υπαρχουν οι δυναμεις του κρατους. Δεν ειναι υπευθυνο να προτεινεις σε εναν παππου να ανοιξει πυρ επειδη και καλα θα την σκαπουλαρει.
Αν γινει αυτο ολοι εσεις θα χειροκροτατε απο τον καναπε αλλα εκεινος θα φαει το αγγουρι. Η υποστηριξη τελειωνει στα ποστ και στα λαικ. Οπως με τον Κατσιφα που του κανετε μνημοσυνα και του μπλεκετε το εγκωμιο αλλα κανεις σας δεν σκεφτηκε οτι αφησε πισω ενα ορφανο ανηλικο παιδι.
Δεν πρότεινα σε κανέναν να ανοίξει πυρ στα καλά καθούμενα . πόσες φορές θα το επαναλάβω ; Έχω περιγράψει ακριβώς τις συνθήκες , οι οποίες είναι η νόμιμη άμυνα.
Κανείς δεν προέτρεψε τον Κατσίφα να κάνει αυτό που έκανε. Απλούστατα σάλταρε το παλληκάρι απ' την καταπίεση , την κακοποίηση , την βία και τον εκφοβισμό και έπεσε υπέρ του ελληνισμού. Τιμή και δόξα του αποδίδουμε και το ορφανό του δεν θα το αφήσει έτσι η κοινότητα.

Μόνο κάποιος που παραποιεί εσκεμμένα τα γραφόμενα μου θα μπορούσε να καταλάβει πως προτρέπω σε παρανομίες.