Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
ΩRIΩNAS7

Re: Πόλεμος η συνεκμετάλλευση;

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Δεκ 2019, 19:23

Αρίστος έγραψε:Φυσικα δεν διαβασες το αρθρο γιατι αν το διαβαζες θα καταλαβαινες οτι διαψευδει και το νεο σου ισχυρισμο.

Η εμπειρία, λοιπόν, μας λέει ότι οι σεισμοί δεν επηρεάζουν την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων αλλά και η εκμετάλλευση δεν προκαλεί σεισμούς. Αν υπάρχει κάποια επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση, είναι υποχρεωμένοι οι επιστήμονες που πιστεύουν στην συσχέτιση να την αναφέρουν. Και επανέρχομαι. Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης δεν πρόκειται να προκαλέσει περιβαλλοντικά προβλήματα. Ότι και να γίνει, το φυσικό αέριο θα διαφύγει στην ατμόσφαιρα διότι είναι αέριο.

Και ένα ερωτηματικό. Οι μεγάλες εταιρείες όπως η Exxon-Mobil, Total, ΕΝΙ και πολλές άλλες που εκμεταλλεύονται κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε σεισμογενείς περιοχές δεν γνωρίζουν τις επιπτώσεις των σεισμών στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων; Μέχρι σήμερα δεν είχαν κανένα ατύχημα.

Στην περίπτωση της Κρήτης, δεν γνωρίζουν ότι η περιοχή είναι σεισμογενής; Το γνωρίζουν. Και παρ’ όλα αυτά έδωσαν προσφορές. Και θα επενδύσουν πάνω από $ 50 δισ. για να φέρουν τα κοιτάσματα στην παραγωγή. Ρωτώ, είναι ηλίθιοι για να διακινδυνεύουν τέτοια ποσά; Ή γνωρίζουν κάτι που δεν ξέρουν οι Έλληνες σεισμολόγοι.

.

Αν δεν το διαβασα πως αναφέρθηκα σε αυτά ακριβώς που περιγράφει; Έλεος με τις απατεωνιές σου.
Το άρθρο μιλάει για φυσικό αέριο. Επίσης μιλάει για την επίδραση των γεωτρήσεων σε ρίγματα, κι όχι το αντίθετο που αναφέρω εγώ.
Οταν βρεις άρθρο που να λέει για το πετρέλαιο ξανά έλα, eπάλληλε πολυεθνικών, που νομίζεις ότι θα μας κοροϊδέψεις κιόλας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 06 Δεκ 2019, 19:38

Τα περισσοτερα κοιτασματα στην Ελλαδα αναφερονται σε φυσικο αεριο...

(και οσα αναφερονται σε πετρελαιο περνανε απο τις πιο σκληρες περιβαλλοντικες μελετες για να δωθει εγκριση).

Για να τελειωνουμε με αυτο το οφ τοπικ που δημιουργησες...

τουλαχιστον στα κοιτασματα με φυσικο αεριο συμφωνεις οτι δεν υπαρχουν κινδυνοι και αρα δεν υπαρχει προβλημα με την εκμεταλλευση;

,
1 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Δεκ 2019, 19:46

Αρίστος έγραψε:Τα περισσοτερα κοιτασματα στην Ελλαδα αναφερονται σε φυσικο αεριο...

(και οσα αναφερονται σε πετρελαιο περνανε απο τις πιο σκληρες περιβαλλοντικες μελετες για να δωθει εγκριση).

Για να τελειωνουμε με αυτο το οφ τοπικ που δημιουργησες...

τουλαχιστον στα κοιτασματα με φυσικο αεριο συμφωνεις οτι δεν υπαρχουν κινδυνοι και αρα δεν υπαρχει προβλημα με την εκμεταλλευση;

,

Αν είχα θέμα με το φυσικό αέριο θα το έλεγα.
Εγω αναφέρθηκα στο πετρέλαιο, το οποίο επιμελώς αποφεύγεις να σχολιάσεις. Και δεν μπήκα καν στο θέμα ρύπανσης από πετρελαιοφόρα πλοία, τα οποία πάρα πολλα
Εντάξει καταλαβαίνω. Μην χάσεις και την δουλειά σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Δεκ 2019, 20:03

Αρίστος έγραψε:Α δηλαδη δεν ενδιαφεροσουν για την υγεια των παιδιων μας αλλα μηπως παθουν καμια ζημια οι πλατφορμες απο σεισμο.

:laugh1:

Επισης η Ελλαδα δεν εχει πετρελαια αλλα κυριως φυσικο αεριο στα μεγαλα κοιτασματα.

Ουτε αυτο ξερεις.

.

Τι να ξέρει βρε Αρίστο παιδί μου, εδώ μπερδεύει τις δραχμές με τα Ευρώ.

Παρουσιάζει σαν αξιόλογο χρέος 114.000.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ δηλαδή ΔΙΑ 340,75 =334.556.100 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ χρέος το 1/7 του ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις και μισθοί στα επίπεδα του 2009. Είναι να ξεκαρδίζεται κανείς με το σανό που μασάνε.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Δεκ 2019, 20:11

γενικως οι αριστεροι μονοδουλοι δεν ξερουν που πατανε και τι μπουρδες κατεβαζουν δεν λεγεται
δεν τα λεω μονο για τον ωριωνα ....ειναι να γελαει κανεις και να κλαιει συγχρονως
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Δεκ 2019, 20:26

Μαζεύτηκαν τα ακροδεξιά σαΐνια τώρα, που ο καθένας τους φέρνει αρλούμπες στοιχεία, και χαϊδευονται.
Επικές στιγμές.
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Δεκ 2019, 20:29

pluton έγραψε:
Αρίστος έγραψε:Α δηλαδη δεν ενδιαφεροσουν για την υγεια των παιδιων μας αλλα μηπως παθουν καμια ζημια οι πλατφορμες απο σεισμο.

:laugh1:

Επισης η Ελλαδα δεν εχει πετρελαια αλλα κυριως φυσικο αεριο στα μεγαλα κοιτασματα.

Ουτε αυτο ξερεις.

.

Τι να ξέρει βρε Αρίστο παιδί μου, εδώ μπερδεύει τις δραχμές με τα Ευρώ.

Παρουσιάζει σαν αξιόλογο χρέος 114.000.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ δηλαδή ΔΙΑ 340,75 =334.556.100 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ χρέος το 1/7 του ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις και μισθοί στα επίπεδα του 2009. Είναι να ξεκαρδίζεται κανείς με το σανό που μασάνε.

Έχεις καταλάβει τι έγραψες; Συγκρίνεις και συγχαιεις τα ευρώ με δραχμες και την οικονομική κατασταση μιας εποχής 5 δεκαετιών πριν με το σήμερα, αλλά εγώ μπερδεύομαι;
Καλά, δεν εκπλήσσομαι. Εδώ δεν καταλαβες ότι μόλις παραδέχθηκες ότι ο απατεώνας ο Παπαδόπουλος, τελικά, άφησε χρέος. Σαΐνι μου
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Δεκ 2019, 20:37

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Μαζεύτηκαν τα ακροδεξιά σαΐνια τώρα, που ο καθένας τους φέρνει αρλούμπες στοιχεία, και χαϊδευονται.
Επικές στιγμές.

μα εσυ βγαζεις το αιγαιο κατεστραμενο και τα ψαρια με ποδαρια ειναι να μη τα λεμε αυτα;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 06 Δεκ 2019, 20:40

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Μαζεύτηκαν τα ακροδεξιά σαΐνια τώρα, που ο καθένας τους φέρνει αρλούμπες στοιχεία, και χαϊδευονται.
Επικές στιγμές.

ειναι και το αλλο πως θα βγαζουμε χρημα να ταιζουμε τους λαθρο; απο την μια τους θετε
και απο την αλλη δεν παραγετε τιποτα
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Δεκ 2019, 20:46

nemo έγραψε:
Επικές στιγμές.

μα εσυ βγαζεις το αιγαιο κατεστραμενο και τα ψαρια με ποδαρια ειναι να μη τα λεμε αυτα;

Α ναι; Για δείξε κάτι που έγραψα και παραπέμπει στην ανοησία που εγραψες
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”