Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Νοέμ 2019, 11:47

Προέλλην έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Έλα ξεκόλλα δεν είναι "ισλάμ" να σέβεσαι την ελευθερία του άλλου. Είναι πολύ απλό.
("ισλάμ" είναι να σου απαγορεύσουν να καπνίσεις σπίτι σου ή όπου δεν ενοχλείς τους άλλους). :yesyes:

Δεν νομίζω. Σε πολλά κτήρια- κατοικίες απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, που είτε νοικιάζεις είτε έχεις αγοράσει. Για λόγους πυρασφαλείας.

Τελικά ο Όργουελ με το ''1984'' δεν περιέγραφε το σταλινισμό αλλά τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό της επόμενης δεκαετίας; :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 11:54

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν νομίζω. Σε πολλά κτήρια- κατοικίες απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, ακόμη και μέσα στο σπίτι σου, που είτε νοικιάζεις είτε έχεις αγοράσει. Για λόγους πυρασφαλείας.

Τελικά ο Όργουελ με το ''1984'' δεν περιέγραφε το σταλινισμό αλλά τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό της επόμενης δεκαετίας; :D

σκέψου και τις ορδές συνταξιούχων γειτόνων με όσφρηση ανώτερη basset hound που θα σε καταδώσουν με χαρακτηριστική ευκολία αν βγείς για κανένα τσιγάρο στο μπαλκόνι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 12:03

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:
Το σκεπτικό του προέλληνα ήταν ότι "δεν έχουν δικαίωμα οι καπνιστές να καπνίζουν εκτός αν αναλαμβάνουν τα έξοδα της νοσηλείας τους",laugh1:

Σωστό εάν και εφόσον αναλάβουν τα έξοδα για τα πανάκριβα φάρμακα που λαμβάνουν δωρεάν όλοι οι πούστηδες που έχουν έιτζ. :D

Δεν μπορείς να τα εξομοιώσεις.
Οχι μόνο γιατί το έιτζ μπορεί να το κολλήσεις και με έναν ξώφαλτσο, αλλά κυρίως γιατί δεν μπορείς να ταυτοποιήσεις εκείνους που -σαν τους καπνιστές- πάνε γυρεύοντας, δλδ πηδιούνται συστηματικά χωρίς προφύλαξη με άτομα υψηλού κινδύνου. Αυτοί δεν είναι όλοι οι πούστηδες, είναι και νοικοκυραίοι κ.α. που μπουρδελοτσαρκίζουν.
Ακόμη, πολλοί εργάτες της βιομηχανίας σεξ, είτε γιατί δεν έχουν υγειονομική συνείδηση, απόρροια του γενικότερου κοινωνικού-μορφωτικού τους επιπέδου, είτε γιατί είναι απεγνωσμένοι για να βρούν χρήματα, δεν έχουν άλλη επιλογή.
Η καταλυτική όμως διαφορά είναι, ότι το κάπνισμα μπορείς να το κόψεις, ενώ το έιτζ όχι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 12:11

Ραν ταν πλαν έγραψε:Με ποια λογική επιτρέπεται σε κάποιον να γίνει ντίρλα από το αλκοόλ, και παράλληλα να του απαγορεύεται να ανάψει τσιγάρο τη στιγμή που δίπλα του βρίσκονται μόνο συναγωνιστές αλκοόλες, που έστω κι αν δεν καπνίζουν το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το ότι ο διπλανός τους στη μπάρα καπνίζει.

Να πούμε κάπου εδώ ότι η απαγόρευση του καπνίσματος συντελεί και στην μείωση κατανάλωσης αλκοόλ :D

(Στην Ελλάδα συγκεκριμένα όπου το εθνικό σπορ είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, νομοτελειακά θα συντελέσει και σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων)

On a national level, the effect is relatively modest. A 10 percent increase in the price of cigarettes leads to a 1 percent decrease in per capita alcohol consumption.

But states with the highest prices and most restrictive anti-smoking policies, such as New York and Illinois, saw the greatest declines.

Smoking and drinking often go together. Smokers are more likely than nonsmokers to drink alcohol, and heavy smokers are more likely to be heavy drinkers. But while raising cigarette taxes and implementing smoking bans are known to deter smoking, it hasn’t been clear how such policies affect alcohol use.

https://www.futurity.org/cigarettes-tax ... ol-779992/

Despite the limitations mentioned in the previous section, the epidemiologic evidence regarding the co-occurring use of alcohol and tobacco is consistent with other clinical, biobehavioral, and neuroscientific evidence. Thus, the evidence points toward patterns of co-occurring use and co-occurring dependence syndromes that deserve greater scrutiny in all of these research domains.

The patterns of co-occurring alcohol and tobacco use in the population motivate a continued search for mechanisms underlying both types of drug use, including mechanisms of reciprocal process, in which alcohol use promotes continued smoking and smoking promotes continued drinking. Similarly, the patterns of co-occurring alcohol and tobacco dependence prompt investigations into underlying shared genetic and neurobiological vulnerabilities to both forms of dependence as well as social and experiential processes that result from or lead to sustained consumption of these drugs.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6709741/

M ένα ζμπάρο, δυό-τρία τρυγόνια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 10 Νοέμ 2019, 12:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:
NikosVy έγραψε:Προφανώς ο kalamata lover δεν έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ να διανοηθεί να καπνίσει σε καφετέρια ή εστιατόριο.

Τις δικές του απόψεις περί δικαιωμάτων των καπνιστών ενδεχομένως να τις συμμερίζεται η πλειοψηφία στη Νιγηρία.

Δεν έχω ταξιδέψει γιατί η χώρα της ελευθερίας δε μου χορήγησε βίζα. Υποθέτω λόγω του κομμουνιστικού προφίλ μου. :fico:
Και δεν καπνίζω σε εστιατόρια και καφετέριες ούτε αλλού που πιθανόν ο καπνός μου να ενοχλήσει.
Απαιτώ όμως να καπνίζω στο χώρο που συναθροίζονται και άλλοι με το δικό μου κουσούρι και οι οποίοι ουδόλως ενοχλούνται αν εγώ καπνίζω ή κάνω τούμπες ή πιάνω τον κώλο της γκόμενας.
Θέλω να πω με αυτό ότι το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου ή στο δημόσιο χώρο που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης του ως χώρο καπνιστών και τον οποίο εθελούσια επιλέγω κι εγώ να περάσω κάποιες ώρες, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μου πει τι θα κάνω ή πώς θα συμπεριφερθώ.
Η γενική και αφηρημένη ως όρος και κοινωνική συμπεριφορά ''πολιτική ορθότητα'' έχει εφαρμογή μόνο όταν συναινούν όλοι οι παράγοντες, από τον ιδιοκτήτη του χώρου μέχρι τον τελευταίο ευκαιριακό πελάτη, που καθορίζουν ένα χώρο ως δημόσιο.

Και προφανώς αδυνατείς να εξηγήσεις γιατί οι πολιτισμένες χώρες δεν συμμερίζονται τον προβληματισμό σου, προσαρμόζοντας ανάλογα τις νομοθεσίες τους κατά τα πιστεύω σου.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 10 Νοέμ 2019, 12:22

Προέλλην έγραψε:Η καταλυτική όμως διαφορά είναι, ότι το κάπνισμα μπορείς να το κόψεις, ενώ το έιτζ όχι.

Πως δεν μπορείς; Μπορείς να κόψεις το σεξ προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πληρώσεις για το (πιθανό) aids σου....
Μην τρελαθούμε με τις ανοησίες.... ;)
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 10 Νοέμ 2019, 12:26

Προέλλην έγραψε:Που ζείτε ρε παιδιά; :-/ Δεν μιλάμε για ξενοδοχεία, αλλά κατοικίες. Δεν ξέρω ακριβώς σε τί ποσοστό, αλλά αρκετά υψηλό..

Εγω στην Ελλάδα και δεν έχω υπόψιν πουθενά να απαγορεύεται το κάπνισμα σε σπίτια που νοικιάζεις ή πρόκειται να αγοράσεις. Εσυ που ζεις; (Οκ στην Γερμανία έχω ακούσει ότι αν κάνεις τσιγάρο στο μπαλκόνι σου είναι πιθανόν ο γείτονας σε διπλανό μπαλκόνι να ενοχληθεί απο την μυρωδιά και έχει δικαίωμα να σε καταγγείλει. Δεν ξερω αν ισχύει αλλά το εχω ακούσει).
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 10 Νοέμ 2019, 12:27

NikosVy έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Δεν έχω ταξιδέψει γιατί η χώρα της ελευθερίας δε μου χορήγησε βίζα. Υποθέτω λόγω του κομμουνιστικού προφίλ μου. :fico:
Και δεν καπνίζω σε εστιατόρια και καφετέριες ούτε αλλού που πιθανόν ο καπνός μου να ενοχλήσει.
Απαιτώ όμως να καπνίζω στο χώρο που συναθροίζονται και άλλοι με το δικό μου κουσούρι και οι οποίοι ουδόλως ενοχλούνται αν εγώ καπνίζω ή κάνω τούμπες ή πιάνω τον κώλο της γκόμενας.
Θέλω να πω με αυτό ότι το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου ή στο δημόσιο χώρο που έχει επιλέξει ο ιδιοκτήτης του ως χώρο καπνιστών και τον οποίο εθελούσια επιλέγω κι εγώ να περάσω κάποιες ώρες, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μου πει τι θα κάνω ή πώς θα συμπεριφερθώ.
Η γενική και αφηρημένη ως όρος και κοινωνική συμπεριφορά ''πολιτική ορθότητα'' έχει εφαρμογή μόνο όταν συναινούν όλοι οι παράγοντες, από τον ιδιοκτήτη του χώρου μέχρι τον τελευταίο ευκαιριακό πελάτη, που καθορίζουν ένα χώρο ως δημόσιο.

Και προφανώς αδυνατείς να εξηγήσεις γιατί οι πολιτισμένες χώρες δεν συμμερίζονται τον προβληματισμό σου, προσαρμόζοντας ανάλογα τις νομοθεσίες τους κατά τα πιστεύω σου.

Οι ''πολιτισμένες'' χώρες μαλακίζονται με κάθε απαγόρευση που επιβάλλουν.
Όρα ''ποτοαπαγόρευση'' στο αμέρικα που θαυμάζεις τη δεκαετία του 1920 που έτρεχαν να μαντρώσουν τον Καπόνε για φοροδιαφυγή.
Για να μην το πλατιάσουμε απαγόρευσαν το ''χόρτο'' και τι κατάφεραν;
Να δημιουργήσουν μια τεράστια παράνομη βιομηχανία, παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης του με τεράστιο τζίρο που δεν μπορούν να ελέγξουν.
Το ίδιο θα καταφέρουν και στην περίπτωση απαγόρευσης, αρχικά του καπνίσματος, και της διάθεσης του καπνού αργότερα.
Δες τα πράγματα μέσα από πολυπρισματικό φακό και όχι μέσα από γυαλιά αρτηριοσκληρωτικού μύωπα.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 10 Νοέμ 2019, 12:43

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Που ζείτε ρε παιδιά; :-/ Δεν μιλάμε για ξενοδοχεία, αλλά κατοικίες. Δεν ξέρω ακριβώς σε τί ποσοστό, αλλά αρκετά υψηλό..

Εγω στην Ελλάδα και δεν έχω υπόψιν πουθενά να απαγορεύεται το κάπνισμα σε σπίτια που νοικιάζεις ή πρόκειται να αγοράσεις. Εσυ που ζεις; (Οκ στην Γερμανία έχω ακούσει ότι αν κάνεις τσιγάρο στο μπαλκόνι σου είναι πιθανόν ο γείτονας σε διπλανό μπαλκόνι να ενοχληθεί απο την μυρωδιά και έχει δικαίωμα να σε καταγγείλει. Δεν ξερω αν ισχύει αλλά το εχω ακούσει).

Δεν έχει να κάνει με τα γούστα του γείτονα, αλλά με επίσημη κύρηξη του κτηρίου ως smoking free (απο την συνέλευση των ιδιοκτητών σε συνεργία με την εταιρία διαχείρισης). Το κτήριο σημαίνεται με ταμπέλες στην είσοδό του αλλά και σε κάθε όροφο: "απαγορεύται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του κτηρίου" . Smoking free κτήρια κατοικιών υπάρχουν σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, σε άλλες λιγότερα και σε άλλες περισσότερα. Γενικά αποτελεί τρεντ στα ανακαινισμένα ή νεόδμητα κτήρια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 10 Νοέμ 2019, 13:03

Οι κραυγές απελπισίας των καπνιστών, μας δίνουν την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, οι διαμαρτυρίες τους θα καταγράφονται στα φόρουμς, ενώ τα πρόστιμα που θα πέφτουν στα κεφάλια τους θα βοηθήσουν στο να έχουμε πλεόνασμα στον προϋπολογιαμό μας.

Παλιά κάποιοι είχαν προτείνει να πετάξουν πέτρες κατά την παρέλαση της εθνικής εορτής. Τελικά δεν τόλμησαν να το κάνουν γιατί είχαν εκφραστεί πολύ στο παλιό φόρου.

Τώρα μπορεί να σκεφτούν να διαμαρτυρηθούν, με το να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Γραφικοί, όπως πάντα...
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”