Τι είναι αυτός ρε;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Re: Τι είναι αυτός ρε;

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 25 Μαρ 2018, 22:14

Βάλτε στη εξίσωση πως η Αμερική σιγοντάρει τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας (που κατα τα άλλα καίγεται να τα εντάξει στο ΝΑΤΟ), το σίγουρο είναι πως η Δύση δεν επιθυμεί Ορθόδοξο τόξο ούτε σλαβική κατοχή στα Βαλκάνια..
Με μια Τουρκία σερίφη (+ της Τουρκίας τα γιουσουφάκια) ελεγχόμενη από αυτούς όλα είναι καλύτερα για αυτούς
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2018, 22:16

Σουβλίτσα έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Καταστροφή σημαντικού μέρους του στόλου και της αεροπορίας τους χωρίς να έχουμε κι εμείς ανάλογες απώλειες. Καταστροφή ορισμένων υποδομών τους, όπως αεροδρόμια, μεγάλες γέφυρες, κλπ, χωρίς και πάλι να έχουμε κι εμείς ανάλογες καταστροφές. Στο πιο τρελό σενάριο, προέλαση του ΕΣ μερικές δεκάδες χλμ στην τουρκική Θράκη, χωρίς να έχουμε χάσει κάποιο νησί φυσικά ως ισοδύναμο.

Αυτά τώρα στα πολύ κοντά, γιατί χρόνο με τον χρόνο η ψαλίδα ανοίγει επικίνδυνα και σε λίγα χρόνια θα φαντάζει ανέκδοτο η συζήτηση που κάνουμε τώρα.

δηλαδή τώρα, ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι δεν θα εμπλακεί άλλη χώρα υπερ της Τουρκίας, άμεσα ή έμμεσα, αυτό το σενάριο παίζει βάσει των δυνατοτήτων μας και των ανάλογων της Τουρκίας?

Δεν είναι σίγουρο, αλλά ναι, παίζει.

Σουβλίτσα έγραψε:Εγώ, το έχω ξαναπεί, πιστεύω πως αυτή τη στιγμή λόγω διαλυμμένης οικονομίας, μειωμένων εξοπλισμών ]αλλά και λόγω ιδιαιτερότητας της γεωπολιτικής μας κτλ (ενεργειακά) θέσης, καθαρή σε θέμα ακεραιότητας συνόρων θα την βγάλουμε μόνο αν τα συμφέροντα των υπερδυνάμεων ευνοήσουν διαμελισμό Τουρκίας χωρίς αντίστοιχο δικό μας διαμελισμό.

Ακόμη κι αν αρχίσουμε πάλι εξοπλισμούς, αυτοί δεν θα είναι τίποτε μπροστά στους τουρκικούς. Θα έχουν μια πολλαπλώς μεγαλύτερη οικονομία, δεν μπορείς να κάνεις κούρσα εξοπλισμών.

Πιο ευνοϊκή ισορροπία δυναμέων απο σήμερα, δεν θα ξαναϋπάρξει.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2018, 22:18

bizeli έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Προφανώς δεν πρόκειται να πάρουμε την Πόλη και να κρεμάσουμε τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ακόμη και με μία νίκη, αυτό που κερδίζουμε είναι 10-15 χρόνια πίστωση χρόνου, στην καλύτερη.

Κατά τη γνώμη μου μια νίκη επι των Τούρκων τώρα στα κοντά, θα μας προσφέρει την δυνατότητα να μπούμε σε διαπραγματεύσεις μαζί τους για την σχέση μας και το μέλλον της γειτονιάς απο καλύτερη θέση. Θα μπορούμε να εκβιάσουμε μια πιο ισότιμη σχέση απο την δορυφοροποίηση.

Όχι ούτε εγώ έχω τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια να πάρουμε την Αγιά Σοφιά κτλ αλλά ότι η Τουρκία ήταν, είναι και θα παραμείνει μόνιμο πρόβλημα στην περιοχή είναι γεγονός και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ. Γι' αυτό ρώτησα τι θεωρείται νίκη για εμάς.
Κι επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμα κι αν καταφέρουμε να την καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από θέση ισχύος θα σεβαστεί τις συμφωνίες που θα υπογραφούν;

Οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να είναι παρόμοιες αυτών που υπέγραψαν Γαλλία και Γερμανία μετά τον Β'ΠΠ. Τέτοιες δλδ που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούν να μην γίνουν σεβαστές.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μαρ 2018, 22:18

Μάγκες αν μετά από χρόνια ζω και έχω κι εγγόνια και με ρωτάνε για τον πόλεμο δεν έχω καταλάβει χριστό ποιος είναι με ποιον. :giggle02:
Τι θα τους πω;
Κάντε ένα σχεδιάγραμμα ρε.
:laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 25 Μαρ 2018, 22:22

bizeli έγραψε:Μάγκες αν μετά από χρόνια ζω και έχω κι εγγόνια και με ρωτάνε για τον πόλεμο δεν έχω καταλάβει χριστό ποιος είναι με ποιον. :giggle02:
Τι θα τους πω;
Κάντε ένα σχεδιάγραμμα ρε.
:laugh1:

Ποτέ κανείς μας δεν ξέρει ποιός είναι με ποιόν.
Μετά τον πόλεμο κάτι μαθαίνουμε :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 25 Μαρ 2018, 22:28

Εγώ πάλι αυτό το θέμα προσπαθώ να το δω σε ευρύτερο πλαίσιο, όσον αφορά δηλαδή τις μεγάλες δυνάμεις και τις βλέψεις τους πιο μαροπρόθεσμα αλλά και σε ευρύτερο γεωγραφικό ορίζοντα: την σχέση δηλαδή ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ με την ΚΙΝΑ, πώς θέλουν να τοποθετηθούν όσον αφορά τα σύνορα και τις συμμαχίες τους
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μαρ 2018, 22:29

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να είναι παρόμοιες αυτών που υπέγραψαν Γαλλία και Γερμανία μετά τον Β'ΠΠ. Τέτοιες δλδ που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούν να μην γίνουν σεβαστές.

Καλά ας φτάσουμε πρώτα ως εκεί. Πολύ μακριά το πήγαμε.
Εγώ φοβάμαι μην μας καθίσουν αυτοί πρώτα στο τραπέζι και χάσουμε το μισό Αιγαίο.
Πάντως γενικά η Τουρκία δεν έχει και μεγάλη παράδοση στην τήρηση των συμφωνηθέντων ούτε γενικά είναι αξιόπιστη χώρα.
0 .

Someone
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Someone » 26 Μαρ 2018, 02:46

Και τι κανουμε ρε παιδια;

εχει προετοιμαστει κανεις για πολεμο κλπ;
0 .

Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 14:49

Οι δηλώσεις Ερντογάν στην Σαμψούντα, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα «τεχνητά σύνορα» που «της επεβλήθησαν» μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι μετά την κατάληψη της Αφρίν ξεκινά η δημιουργία της «Μεγάλης Τουρκίας», η οποία θα επιτευχθεί ακόμη και αν χρειαστεί «να δώσουμε τις ζωές μας ή να πάρουμε ζωές άλλων», τοποθετούνται στην κορυφή των πιο επιθετικών δηλώσεων που έχει κάνει αρχηγός κράτους διεθνώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτελούν από μόνες τους έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Η δήλωση μιας χώρας ότι θα επεκτείνει τα σύνορά της για να επιτύχει τις παλαιές «ιστορικές διαστάσεις» της είναι πρωτοφανής στη νεότερη ιστορία και αμφισβητεί καθ’ολοκληρίαν τον καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, που αποτελεί και την επίσημη βάση έδρασης του διεθνούς δικαίου.

https://www.news.gr/politikh/article/10 ... ladas.html

Αυτός όσο πάει ψιλοθυμίζει Χίτλερ. Μήπως μας το λέει πλαγίως;
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρχειδήμων
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αρχειδήμων » 26 Μαρ 2018, 15:29

Δεν γίνεται να τα βάλεις με μία ορδή 17 εκατομμυρίων (τόσοι περίπου είναι οι Τούρκοι που μπορούν να κρατήσουν όπλο) εκτός και εάν έχεις μια ντουζίνα βαλλιστικούς με πυρηνική γόμωση, ή έστω και με βρώμικα πυρηνικά, στραμμένους κατα των δέκα μεγαλύτερων τους πόλεων και να δώσεις σε όλους να καταλάβουν πως είσαι αποφασισμένος να τους χρησιμοποιήσεις, ακόμη και για ψύλλου πήδημα. Η εικόνα του χαμογελαστού τουριστοδίαιτου βαλκανοπιθήκου που κρατάει έναν δίσκο με σφηνάκια ούζου (φιρ μάινε γκούντε φρόιντε) όπου για το μόνο για το οποίο δείχνει να είναι αποφασισμένος, είναι το να πεθάνει απο υποσιτισμό κρατώντας δαγκωμένο το κερμα του Ευρώ, είναι κάτι παραπάνω απο κωλοτρίψιμο στη μαγκούρα του Ερντογάν. Για βάλτε λίγο τον εαυτό σας στη θέση ενός Τούρκου και σκεφτείτε σαν τι μοναδική ίσως και ανεπανάλητπη ιστορική ευκαιρία θα αντιμετωπίζουν την παρούσα κατάσταση. Ο Ερντογάν είναι απλά ο εκφραστής αυτής της εγκαύλης τους διάθεσης. Εδώ μας πήραν πρέφα ακόμα και οι Αλβάνοι και οι Σκοπιανοί, πως δίνουμε κώλο για ένα πιάτο φασολάδα, μην κολλάτε στους Τούρκους. Και ο Τσίπρας είναι επίσης ο εκφραστής αυτής της θεληματικής μας διάθεσης, που θυμίζει θηλυκή γάτα σε κοπουλινικό παροξυσμό.
7 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”