ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές Φίλη στα Θρησκευτικά

Κοινωνικά θέματα.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές Φίλη στα Θρησκευτικά

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 21 Μαρ 2018, 20:28

pan έγραψε:Φυσικοί ψευδοεπιστήμονες διαδίδουν ότι τον κόσμο δεν τον έφτιαξε ο Θεός σε 6 μέρες.
Στην πυρά.

Οτιδήποτε τέτοιο διαδίδει ένας επιστήμονας είναι καταρχήν άσχετος.
Γι' αυτό και δεν θα βρεις τέτοιες επιστημονικές διατυπώσεις.

Κατά το Μπιγκ Μπανγκ, σύμφωνα με την κρατούσα θεώρηση, άρχισε να σχηματίζεται και να ξεδιπλώνεται ο (χωρο)χρόνος.
"Ξεδίπλωμα του χρόνου" είναι η κατάσταση στην οποία ο χρόνος είχε αρχικά σχεδόν ...άπειρο μέγεθος κι άρχισε σταδιακά να "επιβραδύνει". Σχηματικά, μπορούμε να πούμε ότι 1 δευτ. της πρώτης στιγμής της έκρηξης μπορεί να διήρκησε πολλά δισεκατομμύρια χρόνια, σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε δευτερόλεπτο σήμερα.
Αν προσπαθούσες να ερμηνεύσεις την ηλικία του Σϋμπαντος σε "ημέρες", τότε κάθε ημέρα καταρχήν θα είχε τελείως διαφορετική πραγματική σημασία. Η 2η "ημέρα" θα καταλάμβανε χρόνο εκατομμύρια φορές μικρότερο της πρώτης. Ταυτόχρονα, αν ήταν δυνατό να ζει κάποιος παρατηρητής όλο το γεγονός της δημιουργίας του σύμπαντος, θα τις ένιωθε/αντιλαμβάνονταν όλες ίδιες!

Μία όμορφη εκλαΐκευση μπορείς να βρεις στην υπέροχη τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ "το σύμπαν που αγάπησα"
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 21 Μαρ 2018, 20:36

HELLAS έγραψε:
Nandros έγραψε:Είμαι 66 χρονών και άθεος ούτε θυμάμαι από πότε. Κάπου στο Γυμνάσιο άρχισα να καταλαβαίνω τί κουφά μας δίδασκαν στα χριστιανικά.
Αν νομίζεις ότι από τώρα και μετά θα τρέχω στις εκκλησίες για να παρακαλάω κάτι που δεν υπάρχει, είσαι γελασμένος! :yesyes: :laugh1:
.
Ποτέ μη λες ποτέ.
Πάντως ακόμη και να μην μεταστραφείς στην θρησκεία ποτέ, θα αποτελείς την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Έχω το απαραίτητο αυτοσεβασμό, να μην αλλάξω άποψη, για να το παίξω εκ του ασφαλούς.
Δεν είμαι σαν αυτούς τους υποκριτές, που έχουν κάνει τα μύρια όσα, και στα γεράματα το παίζουν χριστιανά μετανοούντα, επειδή νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν τον - ανύπαρκτο - θεό!

Και μάθετε όλοι εσείς, που το φανατικό μίσος σας ξεχειλίζει, ότι δεν έχετε καμία ελπίδα παραδείσου, αφού:
1/ δεν υπάρχει.
2/ αν υπάρχει θα μου κάνετε παρέα στην κόλαση! :yesyes:
.
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 21 Μαρ 2018, 20:37

stavmanr έγραψε:Αν προσπαθούσες να ερμηνεύσεις την ηλικία του Σϋμπαντος σε "ημέρες"
Δεν προσπαθώ αγαπητέ, εγώ τα έχω λύσει αυτά τα προβλήματα με τις άγιες γραφές, που τα έχουν ψάξει και καλύτερα.
Είμαι κι εγώ του δόγματος: Πίστευε και μη, Ερεύνα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 21 Μαρ 2018, 20:41

stavmanr έγραψε:
pan έγραψε:Φυσικοί ψευδοεπιστήμονες διαδίδουν ότι τον κόσμο δεν τον έφτιαξε ο Θεός σε 6 μέρες.
Στην πυρά.

Οτιδήποτε τέτοιο διαδίδει ένας επιστήμονας είναι καταρχήν άσχετος.
Γι' αυτό και δεν θα βρεις τέτοιες επιστημονικές διατυπώσεις.

Κατά το Μπιγκ Μπανγκ, σύμφωνα με την κρατούσα θεώρηση, άρχισε να σχηματίζεται και να ξεδιπλώνεται ο (χωρο)χρόνος.
"Ξεδίπλωμα του χρόνου" είναι η κατάσταση στην οποία ο χρόνος είχε αρχικά σχεδόν ...άπειρο μέγεθος κι άρχισε σταδιακά να "επιβραδύνει". Σχηματικά, μπορούμε να πούμε ότι 1 δευτ. της πρώτης στιγμής της έκρηξης μπορεί να διήρκησε πολλά δισεκατομμύρια χρόνια, σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε δευτερόλεπτο σήμερα.
Αν προσπαθούσες να ερμηνεύσεις την ηλικία του Σϋμπαντος σε "ημέρες", τότε κάθε ημέρα καταρχήν θα είχε τελείως διαφορετική πραγματική σημασία. Η 2η "ημέρα" θα καταλάμβανε χρόνο εκατομμύρια φορές μικρότερο της πρώτης. Ταυτόχρονα, αν ήταν δυνατό να ζει κάποιος παρατηρητής όλο το γεγονός της δημιουργίας του σύμπαντος, θα τις ένιωθε/αντιλαμβάνονταν όλες ίδιες!

Μία όμορφη εκλαΐκευση μπορείς να βρεις στην υπέροχη τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ "το σύμπαν που αγάπησα"
[youtube]yPqinYzee7c [/youtube]

Απολογητηλίκι κατευθείαν από την ΟΟΔΕ και με οπτικά εφέ του διαβόητου δημιουργιστή αστρονόμου! :D
.
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 21 Μαρ 2018, 20:58

stavmanr έγραψε:"το σύμπαν που αγάπησα"

γιατί αυτοί τώρα αναγνώστηκαν, και νομίζω ότι κακοποιήθηκαν εν πολλοίς από τις αναλύσεις που έγιναν -και με δική τους ευθύνη-
ενώ όταν παίζονταν η εκπομπή δεν την έβλεπε κανένας;

Πως άλλαξε το ενδιαφέρον τόσο ξαφνικά λες;
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 21 Μαρ 2018, 21:01

pan έγραψε:
stavmanr έγραψε:"το σύμπαν που αγάπησα"

γιατί αυτοί τώρα αναγνώστηκαν, και νομίζω ότι κακοποιήθηκαν εν πολλοίς από τις αναλύσεις που έγιναν -και με δική τους ευθύνη-
ενώ όταν παίζονταν η εκπομπή δεν την έβλεπε κανένας;

Πως άλλαξε το ενδιαφέρον τόσο ξαφνικά λες;

Καταρχήν δε νομίζω ότι η "κακοποίηση" των ανθρώπων για τις απόψεις του μπορεί να είναι με δική τους ευθύνη.

Στο ερώτημά σου, δεν γνωρίζω πότε και πώς δημιουργείται έντονο ενδιαφέρον για θέματα. Γνωρίζω ότι εγώ έδειχνα πάντοτε ενδιαφέρον σε αυτά τα θέματα. Δεν είμαι πχ. κάποιος απομονωμένος ναυτικός που ανακάλυψε την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την τέχνη στα συντάξιμά του χρόνια και μέσα από τα φόρα και τις τηλεοράσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
akritas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό akritas » 21 Μαρ 2018, 21:09

Προσωπικά είμαι υπέρ της απόφασης του ΣτΕ και κατά της ανεκδιήγητης και δογματικής απόφασης του Φίλη.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, υπάρχει Σύνταγμα.
Αν έρχεται ο κάθε Φίλης με ένα νόμο για να το αναιρέσει, τότε καταργούμε την Συνταγματική Δημοκρατία, όχι βέβαια πως το Πολιτικό Σύστημα έχει κάνει...σύστημα την ψήφιση πάσης φύσεως αντισυνταγματικών νόμων.
Σε όποιον δεν θέλει Θρησκευτικά διδασκόμενα σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θρησκεία, μπορεί να ζητήσει απαλλαγή ή να ακολουθήσει το δικό του Δόγμα(Ρωμαιοκαθολικό, Μουσουλμανικό).
Εάν ήθελε ο Φίλης να διδαχθεί η αθεΐα(του) ή έστω η λεγόμενη Θρησκεία, να βγάλει καινούργιο βιβλίο με την ανάλογη ύλη.
0 .
Η κεντροδεξιά είναι η μίξη του σύγχρονου φιλελευθερισμού και συντηρητικού πραγματισμού.
Νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά στοιχεία ή ρεύματα, δεν χωράνε.
Αν τα βάλεις με το ζόρι ή για λόγους ψηφοθηρικούς, τότε θα χάσεις τους υπόλοιπους, την ιδεολογία σου, τον προσανατολισμό σου.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Μαρ 2018, 21:14

HELLAS έγραψε:Έχω δει Εικόνα

Αυτα δεν ειναι νεοι, ειναι ανηλικα του δημοτικου που δεν εχουν κριση και θα πηγαιναν το ιδιο ευκολα σε συγκεντρωση του ΚΚΕ ή σε μπλακ μεταλ συναυλια

Απλώς έχουν μετατοπιστεί οι ηλικίες.
Στα 50 - 60 δε θεωρείσαι πλέον γέρος, από 65+ τη στιγμή που ζεις μέχρι τα 85 - 90.
Θα δεις πως μόλις αρχίσουν να φαίνονται τα πραγματικά στοιχεία της φθοράς και σε αυτήν την γενιά, που καθυστέρησε κάπως να σιτέψει, θα καταλάβουν το εφήμερο του επίγειου κόσμου, τη ματαιότητα, και θα ασχοληθούν με τη θρησκεία, όσο και οι σημερινοί και παλιότερων γενεών παππούδες.

Μπα, απλα θα κανουν τα υαλουρονικα τους, θα παρουν τα βιαγκρα τους, θα κανουν την γυμναστικουλα τους, και θα ζησουν τις μερες που τους μενουν με αξιοπρεπεια

Εχει αλλαξει τοσο το προφιλ του γερου οσο και του μεσηλικα

Παντως δεν σας τιμαει τους χριστιανοταλιμπαν που βασιζεστε στα ανηλικα και οσους ειναι με το ενα ποδι στον ταφο για να εχετε πελατεια :laugh1: :laugh1:
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 21 Μαρ 2018, 21:25

stavmanr έγραψε:Καταρχήν δε νομίζω ότι η "κακοποίηση" των ανθρώπων για τις απόψεις του μπορεί να είναι με δική τους ευθύνη.

Στο ερώτημά σου, δεν γνωρίζω πότε και πώς δημιουργείται έντονο ενδιαφέρον για θέματα. Γνωρίζω ότι εγώ έδειχνα πάντοτε ενδιαφέρον σε αυτά τα θέματα. Δεν είμαι πχ. κάποιος απομονωμένος ναυτικός που ανακάλυψε την επιστήμη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την τέχνη στα συντάξιμά του χρόνια και μέσα από τα φόρα και τις τηλεοράσεις.

τέλος πάντων, στην κατάλληλη ενότητα θα το συζητήσουμε, γιατί εδώ ξεφεύγει του θέματος.

-
Όποιος θέλει να μάθουν τα παιδιά του θρησκευτικά, μπορεί να πάει το παιδί του στο κατηχητικό.
Η αποστολή του σχολείου είναι να μορφώνει τα παιδιά, όχι να προπαγανδίζει υπέρ του ενός ή του άλλου θρησκευτικού δόγματος.
1 .

Άβαταρ μέλους
Katanas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Katanas » 21 Μαρ 2018, 21:41

akritas έγραψε:Σε όποιον δεν θέλει Θρησκευτικά διδασκόμενα σύμφωνα με την Ορθόδοξη Θρησκεία, μπορεί να ζητήσει απαλλαγή ή να ακολουθήσει το δικό του Δόγμα(Ρωμαιοκαθολικό, Μουσουλμανικό).
Εάν ήθελε ο Φίλης να διδαχθεί η αθεΐα(του) ή έστω η λεγόμενη Θρησκεία, να βγάλει καινούργιο βιβλίο με την ανάλογη ύλη.

Δλδ να μην διδασκονται οι αλλες θρησκειες;
Σκοταδισμος δεν ειναι να μαθεις τις αλλες θρησκειες το τι πρεσβευουν και την λειτουργια τους.
Τα βιβλια ειναι κακογραμμενα και δημιουργουνται παρανοησεις και χρειαζεται και αλλη μελετη και αμοιβαιες υποχωρησεις τοσο απο την επιστημονικη κοινοτητα οσο και απο την πλευρα της εκκλησιας.
Το να καταργησουμε ενα μαθημα χωρις να δουμε τις προεκτασεις της πραξης αυτης αν μη τι αλλο δειχνει αλλα πραγματα...
0 .
~
CoRfU
~

Επιστροφή σε “Κοινωνία”