Πεθανε ο Στιβεν Χογκινγκ

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Re: Πεθανε ο Στιβεν Χογκινς

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 16 Μαρ 2018, 23:43

Πάνας έγραψε:Όλα καλά και ωραία αλλά πως ξεχωρίζει η απομάκρυνση από την διαστολή εφόσον δεν υπάρχει κάποια σταθερά μετρήσιμη; Μια θεωρία είναι μόνο. Δεν είναι περίεργο να διαστέλλεται το κενό;

Ας ποστάρω και γω την ημιμάθεια μου..

Η ταχύτητα διαστολής του σύμπαντος είνα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Όπως ξέρουμε όμως από τη φυσική, τίποτα δεν μπορεί κινηθεί γρηγορότερα από το φώς. Οι γαλαξίες δεν θα μπορούσαν να απομακρύνονται με τέτοια ταχύτητα κινούμενοι στο χώρο. Άρα να ένα στοιχείο οτι ο χώρος διαστέλλεται.

Επίσης δεν μου φαίνεται περίεργο να διαστέλλεται ο χώρος ή το κενό όπως λες. Η βαρύτητα οφείλεται στην παραμόρφωση του χώρου από σώματα μεγάλης μάζας. Από τη στιγμή που ο χώρος παραμορφώνεται, δεν μου φαίνεται περίεργο οτι μπορεί να διαστέλλεται.
0 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 17 Μαρ 2018, 00:05

Πάνας έγραψε:Όλα καλά και ωραία αλλά πως ξεχωρίζει η απομάκρυνση από την διαστολή εφόσον δεν υπάρχει κάποια σταθερά μετρήσιμη; Μια θεωρία είναι μόνο. Δεν είναι περίεργο να διαστέλλεται το κενό;

Για πρακτικούς λόγους, μπορείς να θεωρήσεις ότι απομακρύνονται οι γαλαξίες. Αλλά δεν είναι αυτό που συμβαίνει. Η απομάκρυνση και η διαστολή διακρίνονται μεταξύ τους διότι η διαστολή προκαλεί την αύξηση της απομάκρυνσης με την αύξηση της απόστασης. Δηλαδή όσο πιο μακριά είναι κάτι από εμάς, τόσο πιο γρήγορα απομακρύνεται. Χαμπλ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Μαρ 2018, 00:09

Κενο στην φυση δεν υπαρχει απ'οσο ξερω, οποτε οταν μιλαμε για ''αποσταση'' αναμεσα σε δυο σωματα, πρακτικα μιλαμε για μικροσκοπικη υλη που δεν ειναι ορατη με γυμνο ματι και ειναι αυτη που ''διαστελλεται''
0 .

Πάνας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Πάνας » 17 Μαρ 2018, 00:16

mixaliss έγραψε:

Ας ποστάρω και γω την ημιμάθεια μου..

Η ταχύτητα διαστολής του σύμπαντος είνα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός. Όπως ξέρουμε όμως από τη φυσική, τίποτα δεν μπορεί κινηθεί γρηγορότερα από το φώς. Οι γαλαξίες δεν θα μπορούσαν να απομακρύνονται με τέτοια ταχύτητα κινούμενοι στο χώρο. Άρα να ένα στοιχείο οτι ο χώρος διαστέλλεται.

Επίσης δεν μου φαίνεται περίεργο να διαστέλλεται ο χώρος ή το κενό όπως λες. Η βαρύτητα οφείλεται στην παραμόρφωση του χώρου από σώματα μεγάλης μάζας. Από τη στιγμή που ο χώρος παραμορφώνεται, δεν μου φαίνεται περίεργο οτι μπορεί να διαστέλλεται.

Καλά αν εσύ είσαι μια φορά ημιμαθής εγώ είμαι 10 και γεμάτος απορίες. Μια από τις απορίες μου είναι πως μετρήθηκε η ταχύτητα διαστολής ή της απομάκρυνσης;
Για να γίνω πιο σαφής για να υπάρξει τεκμηρίωση θα πρέπει κάποιοι γαλαξίες να απομακρύνονται από εμάς και κάποιοι δεν μας πλησιάζουν για να υπάρξει διαστολή, κάπως έτσι μπορούμε να βρούμε και αν διαστέλλεται ή όχι. Πως όμως μετριούνται αυτές οι ταχύτητες εφόσον αυτό που βλέπουμε απέχει δις χρόνια;
Από την άλλη γιατί έρχεται το φως τους και τα βλέπουμε εφόσον η διαστολή είναι μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός;

Υπάρχουν απαντήσεις;
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 17 Μαρ 2018, 00:26

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' του φωτός. Και έχει να κάνει το τι βλέπουμε εμείς σαν απομάκρυνση κι όχι ένας μπάστακας κάπου εκεί πιο πέρα όπου παρατηρεί που είμαστε εμείς και που ο γαλαξίας που απομακρύνεται και βλέπει και την ταχύτητα απομάκρυνσης.
Βλέπει άλλο αυτός.
Ένι γουέι εμείς βλέπουμε το φως τους και το μετράμε (χρώμα - συχνότητα). Από τη μέτρηση γίνεται υπολογισμός της κίνησης.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 17 Μαρ 2018, 00:30

Πάνας έγραψε:
Καλά αν εσύ είσαι μια φορά ημιμαθής εγώ είμαι 10 και γεμάτος απορίες. Μια από τις απορίες μου είναι πως μετρήθηκε η ταχύτητα διαστολής ή της απομάκρυνσης;
Για να γίνω πιο σαφής για να υπάρξει τεκμηρίωση θα πρέπει κάποιοι γαλαξίες να απομακρύνονται από εμάς και κάποιοι δεν μας πλησιάζουν για να υπάρξει διαστολή, κάπως έτσι μπορούμε να βρούμε και αν διαστέλλεται ή όχι. Πως όμως μετριούνται αυτές οι ταχύτητες εφόσον αυτό που βλέπουμε απέχει δις χρόνια;
Από την άλλη γιατί έρχεται το φως τους και τα βλέπουμε εφόσον η διαστολή είναι μεγαλύτερη της ταχύτητας του φωτός;

Υπάρχουν απαντήσεις;

Δεν ξέρω πως έχουν υπολογίσει την ταχύτητα διαστολής. Αυτό όμως που έχουν βρει είναι οτι η ταχύτητα διαστολής δεν είναι σταθερή, αλλά επιταχυνόμενη. Οι ορατοί γαλαξίες όσο περνάν τα χρόνια είναι συνεχώς λιγότεροι, αφού το φως του δεν προλαβαίνει να φτάσει στη γη επειδή έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ από εμάς. Σε κάποια δισεκατομμύρια χρόνια δεν θα είναι ορατός κανένας γαλαξίας. Τα τηλεσκόπια θα βλέπουν μόνο τα άστρα του δικού μας γαλαξία.
0 .

Ελληγεννής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελληγεννής » 17 Μαρ 2018, 00:35

Πάνας έγραψε:Καλά αν εσύ είσαι μια φορά ημιμαθής εγώ είμαι 10 και γεμάτος απορίες. Μια από τις απορίες μου είναι πως μετρήθηκε η ταχύτητα διαστολής ή της απομάκρυνσης;

Υπάρχουν απαντήσεις;

Η ταχύτητα διαστολής μετρήθηκε από το redshift. Είναι στα ελληνικά η μετατόπιση προς το ερυθρό. Όταν το φως ταξιδεύει προς τα εμάς ενώ το αντικείμενο που το εκπέμπει απομακρύνεται, το φως χάνει ενέργεια και μεταβάλλεται η συχνότητά του. Αυτό που μετράμε είναι το ποσοστό της μεταβολής. Αυτό δίνει την ταχύτητα διαστολής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 17 Μαρ 2018, 00:36

blackpaint έγραψε:Χώκινγκ κι οχι Χογκινς ρεεεεεεεεεε

Κανονικά είναι Χονγκ Κινγκς
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Πάνας
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Πάνας » 17 Μαρ 2018, 00:40

Γύπας έγραψε:Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα απ' του φωτός. Και έχει να κάνει το τι βλέπουμε εμείς σαν απομάκρυνση κι όχι ένας μπάστακας κάπου εκεί πιο πέρα όπου παρατηρεί που είμαστε εμείς και που ο γαλαξίας που απομακρύνεται και βλέπει και την ταχύτητα απομάκρυνσης.
Βλέπει άλλο αυτός.
Ένι γουέι εμείς βλέπουμε το φως τους και το μετράμε (χρώμα - συχνότητα). Από τη μέτρηση γίνεται υπολογισμός της κίνησης.

Καλά.. δεν έχουμε και αυτό το ανθρωπάκι με το γιογιό γιατί αυτά μεταβάλλονται και από τις δραστηριότητες του σώματος που παρατηρήται ακόμα και από μια νέφωση μη ορατή σε εμάς . Τες πα εμένα δεν με καλύπτουν πολλά που έχω διαβάσει.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 17 Μαρ 2018, 00:42

Δεν διαβάζουν μόνο. Έτσι σκέτα. Δεν κάνεις τίποτα άλλο ταυτόχρονα; ίσως βοηθήσει να αντιληφθείς.
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”