ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Φυσική, Χημεία, Αστρονομία, Βιολογία κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιαν 2023, 19:49

σχολιο 13

Αυτά που βλέπουμε γύρω μας και όλη η γυάλα του σύμπαντος δεν είναι τίποτα άλλο από έναν χυλό ενέργειας. Θα παρομοίαζα το σύμπαν και την ζωή μας σαν μια στρογγυλή γυάλα ενός χρυσόψαρου η οποία παραμορφώνοντας τα είδωλα τα οποία είναι έξω από αυτή δημιουργεί ένα άλλο εικονικό σύμπαν για το χρυσόψαρο.
Ο άνθρωπος είναι μια μηχανή η οποία παίρνει κάτι από το σύμπαν και το μετατρέπει σε κάτι άλλο. Τι είναι αυτό που παίρνει? Είναι δύναμη είναι ενέργεια ή κάτι άλλο? Είναι παλμοί, συχνότητες, τις οποίες μετατρέπει αρχικά σε δύναμη και ενέργεια και μετά με την αρχή της βάσης αυτών των ιδιοτήτων τις μετατρέπει σε μορφές ύλης με χρώμα. Δηλαδή κατασκευάζει το σύμπαν που ξέρουμε το οποίον είναι υπαρκτό μόνον όταν περάσει μέσα από αυτό το μηχάνημα του ανθρώπου. Αλλού δεν υπάρχει υπό αυτή την μορφή.Αυτό το σύμπαν είναι ψεύτικο - ούτε καν υλικό.

..το οτι το ανθρωπινο ον αντιλαμβανεται με ορισμενο τροπο το περιβαλλον συμπαν δεν σημαινει οτι αυτη η αντιληψη-νοητικη αντανακλαση δεν εχει σχεση καμμια με αυτο που ειναι ως ΟΝ το περιβαλλον συμπαν ...δεδομενου οτι κι ο ανθρωπος ειναι μερος του συμπαντος εχει ουσιωδεις ομοιοτητες με αυτο ως ουσια αρα και οι αντιληψεις του δεν εινα καθολου ασχετες η πλασματικες με αυτο που ειναι ουσιωδως το συμπαν...ο ανθρωπινος νους δεν δημιουργει ιδεες που στρεβλωνουν τις ιδιοτητες του συμπαντος αλλα που εχουν κρισιμες αναλογικες σχεσεις με αυτες τις ιδιοτητες ..η στρεβλώση αν κι εφοσον υπαρχει ...εχει αν κανει με το ποιον του ελλογου οντος που αντιλαμβανεται την καθαρότηα στην λειτουργια του νοητικου του μηχανισμου...

...παρατηρω διαχωριζεις τη δυναμη απο την ενεργεια ..και τη υλη απο την ενεργεια ..παλαιοτατες διακρισεις που εχουν φερει μεγαλο αποπροσανατολισμο
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιαν 2023, 19:50

seismicos έγραψε:Ασχολούμαι με την έρευνα χρόνια αλλά πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών.
https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Αυτή η εργασία μου πάρα πάνω είναι απλά μία γνώμη για το σύμπαν που ζούμε.

σχόλιο 14

...αλλα δε μου πες ποσο χρονων εισαι...βεβαια αν κρινω απο την φωτο δεν ειναι νεαρος ...χμμμ..φιλοσοφικα κειμενα μονο αυτο που αναρτησες εχεις γραψει.. για παραπεμψε μας ,,,
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 09 Ιαν 2023, 19:54

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 13

Συμπέρασμα.
Είμαστε ένας μηχανισμός ο οποίος μετατρέπει την ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών και μηχανικών κυμάτων σε ηλεκτρικά ερεθίσματα τα οποία στέλνονται στον εγκέφαλο ο οποίος αφού τα επεξεργαστεί κατάλληλα όπως αυτός έχει προγραμματιστεί να το κάνει μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε.
Τελικά ζούμε σε ένα Matrix γιατί το μόνο αληθινό που υπάρχει στις αισθήσεις μας είναι η ενέργεια.

...σιγουρα το συμπαν οπως αντιλαμβανεται καθε ζωντανο πλασμα εχει σχεση με το μηχανισμο λειτουργια ςτου εγκεφαλου του αυτο στην φιλοσοφια συνιστα τον λεγομενο υποκειμενικό ιδεαλισμο που η ακραια εκφραση του είναι ο σολιψισμός, οταν μιλαμε για τις διαφορες αντιληψης αναμεσα σε ατομα του ανθρωπινου ειδους ...αυτο ομως δνε μας νομιμοποιει να θεωρησουμε οτι δεν υπαρχουν αντικειμενικες πραγματικοτητες με ιδιοτητες που αντανακλουνται στους νευροφυσιολογικους μηχανισμους των πλασματων με ενα αναλογικο μαλιστα τρόπο ...δηλαδη οι ιδιοτητες ο αντικειμενικες πχ της θαλασσας αντανακλωνται αλλιως στον κολυμβητη ανθρωπο κι αλλιως στο ψαρι ,, αλλα αναμεσα στις αντανακλασεις αυτες υπαρχουν ισχυρες αναλογικες σχεσειςπου μαρτυρουν μια αντικειμενικη υπαρξη ενος οντος οντικής κατάστασης ανεξαρτητως με τα οντα που την αντιλαμβανονται πχ στο παραδειγμα μας η αντικειμενικη υπαρξη είναι θαλασσα ..

...αλλα για την εμμονη σου στην μη υλικοτητα της ενεργειας νομιζω φταιει η καθηλωση της αντιληψης σου σε μια ιδεα για την υλη που ειναι πολυ στενη ..πχ η υλη για σενα ετσι οπως εχει εδραιωθει στο μυαλο σου ειναι η συμπυκνωμενη μακροπλεγματικη ύλη .. απο εκει κα περα οτι δεν ειναι τοσο σκληρα συμπυκνωμενη υλη αρχιζει και ""πνευματοποιειται"" και γινεται<< αυλο >>ενω απλα προκειται για μια λεπτοτατη μορφη υλης για την ακριβεια υλοενεργειας ...

Τι έχω πει.
1)Έχω πει ότι δεν υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή.
2) Έχω πει ότι πίσω από όλα υπάρχει ενέργεια που σκέπτεται και δημιουργεί.
Δηλαδή το τραπέζι η θάλασσα ο βράχος ο αέρας δεν είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε αλλά είναι διαφορετικής πυκνότητας ενέργεια.

Το ερώτημα είναι πως αφού υπάρχει η ενέργεια που δημιουργεί, πως δεν υπάρχει το σύμπαν χωρίς εμάς?
Απαντάω
Το δικό μας σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς εμάς.
Βλέπουμε αντικείμενα και χρώματα, ακούμε, μυρίζουμε, αισθανόμαστε, γευόμαστε.
όμως..
Εκεί έξω στο σύμπαν δεν υπάρχει χρώμα, δεν υπάρχουν αντικείμενα όπως τα βλέπουμε εμείς, δεν υπάρχουν μυρωδιές ούτε ήχοι αν δεν περάσει πρώτα η ενέργεια του σύμπαντος μέσα από τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου και μετατραπεί η ενέργεια στο σύμπαν που βλέπουμε.
Ο ανθρώπινος μηχανισμός δημιουργεί όλα αυτά που βλέπουμε μυρίζουμε ακούμε
Ζούμε σε ένα ΜΑΤΡΙΞ το οποίο εκεί έξω δεν υπάρχει
Τι υπάρχει εκεί έξω?
Υπάρχει μόνο ενέργεια η οποία μας προγραμμάτισε να φανταζόμαστε ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον που όμως δεν υπάρχει αλλού παρά μόνο μέσα στο κεφάλι μας.
Και σε ρωτάω τώρα.
Χωρίς αυτό το κεφάλι του παρατηρητή υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω εκτός από την ενέργεια που μας δημιούργησε να ζούμε σε αυτήν την προσομοίωση?
Αν υπήρχε το σύμπαν εκεί έξω που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως άνθρωποι, τότε ο κουφός θα άκουγε και ο στραβός θα έβλεπε.
Ενέργεια συχνοτήτων και χημικών αντιδράσεων υπάρχει εκεί έξω και ο εγκέφαλος τα μεταμορφώνει στο σύμπαν που αντιλαμβανόμαστε.
0 .
Ποτέ μην στέκεσαι μπροστά από τον εφευρέτη και πίσω από τον γάιδαρο.

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 09 Ιαν 2023, 19:55

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
seismicos έγραψε:Ασχολούμαι με την έρευνα χρόνια αλλά πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών.
https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Αυτή η εργασία μου πάρα πάνω είναι απλά μία γνώμη για το σύμπαν που ζούμε.

σχόλιο 14

...αλλα δε μου πες ποσο χρονων εισαι...

Είμαι 64 χρονών.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιαν 2023, 20:00

seismicos έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
σχόλιο 14

...αλλα δε μου πες ποσο χρονων εισαι...

Είμαι 64 χρονών.

σχολιο 15
δεν διαφωνω οτι μια πολυ ιδιαιτερη μορφη ενεργειας ειναι η απολυτη αρχη του παντος .. αλλα διαφωνω οτι αυτη η ενεργεια είναι αυλη ...η υλη της απλα δεν ειναι η γνωστη μας συμπλυκνωμενη υλη ..η υλη της ειναι η πιο λεπτη μορφη υλης που μπορει να υπαρχει
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιαν 2023, 20:09

seismicos έγραψε:Τι έχω πει.
1)Έχω πει ότι δεν υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή.
2) Έχω πει ότι πίσω από όλα υπάρχει ενέργεια που σκέπτεται και δημιουργεί.
Δηλαδή το τραπέζι η θάλασσα ο βράχος ο αέρας δεν είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε αλλά είναι διαφορετικής πυκνότητας ενέργεια.

Το ερώτημα είναι πως αφού υπάρχει η ενέργεια που δημιουργεί, πως δεν υπάρχει το σύμπαν χωρίς εμάς?
Απαντάω
Βλέπουμε αντικείμενα και χρώματα, ακούμε, μυρίζουμε, αισθανόμαστε, γευόμαστε.
όμως..
Εκεί έξω στο σύμπαν δεν υπάρχει χρώμα, δεν υπάρχουν αντικείμενα όπως τα βλέπουμε εμείς, δεν υπάρχουν μυρωδιές ούτε ήχοι αν δεν περάσει πρώτα η ενέργεια του σύμπαντος μέσα από τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου και μετατραπεί η ενέργεια στο σύμπαν που βλέπουμε.
Ο ανθρώπινος μηχανισμός δημιουργεί όλα αυτά που βλέπουμε μυρίζουμε ακούμε
Ζούμε σε ένα ΜΑΤΡΙΞ το οποίο εκεί έξω δεν υπάρχει
Τι υπάρχει εκεί έξω?
Υπάρχει μόνο ενέργεια η οποία μας προγραμμάτισε να φανταζόμαστε ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον που όμως δεν υπάρχει αλλού παρά μόνο μέσα στο κεφάλι μας.
Και σε ρωτάω τώρα.
Χωρίς αυτό το κεφάλι του παρατηρητή υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω εκτός από την ενέργεια που μας δημιούργησε να ζούμε σε αυτήν την προσομοίωση?
Αν υπήρχε το σύμπαν εκεί έξω που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως άνθρωποι, τότε ο κουφός θα άκουγε και ο στραβός θα έβλεπε.

σχόλιο 16

εεε ναι το δικο μας ανθρωπονοο συμπαν δεν υπαρχει χωρις εμας .. αλλα γενικα το συμπαν αυτο που υπαρχει αντικειμενικα και που μια εκδοχη του ειναι οπως το νοει ο ανθρωπινος εγκέφαλος .. αυτο το συμπαν λοιπον υπαρχει αντικειμενικα και θα υπαρχει ακομη κι αν εξαφανιστει ο ανθρωπινος νους ...

αυτο με το "ματριξ" το ασχετο με το συμπαν δεν ειναι ολοτελα σωστα .. το ανθρωπονοο συμπαν ειναι μια απο τις εκδοχες του συμπαντος κι επιπλεον εχει αναλογικες σχεσεις με αυτο που είναι το συμπαν αντικειμενικα ...

...ο ανθρωπος οπως και καθε ελλογο ον ειναι ο ιδιος ενα συστημα του συμπαντος οποτε η αντιληψη του για το συμπαν εχει ισχυρες δοσεις αληθειας ..

πρεπει να οργανωσεις την φυσικοφιλοσοφικη σου σκεψη .. κατι θες να πεις σοβαρο ..αλλα θελει δουλεια ακομη ..ετσι πιστευω ...

παρακολουθα τα ΔΕΜΟ αυτου του νήματος ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 09 Ιαν 2023, 20:28

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
seismicos έγραψε:Είμαι 64 χρονών.

σχολιο 15
δεν διαφωνω οτι μια πολυ ιδιαιτερη μορφη ενεργειας ειναι η απολυτη αρχη του παντος .. αλλα διαφωνω οτι αυτη η ενεργεια είναι αυλη ...η υλη της απλα δεν ειναι η γνωστη μας συμπλυκνωμενη υλη ..η υλη της ειναι η πιο λεπτη μορφη υλης που μπορει να υπαρχει

Δεν διαφωνώ ούτε εγώ και ούτε ξέρω.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιαν 2023, 20:52

seismicos έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχολιο 15

Δεν διαφωνώ ούτε εγώ και ούτε ξέρω.

σχολιο 17

υπαρχει ενα χυλος υποατομικων σωματιδιων μη συμπυκνωμενων σε ατομα ...μια σουπα ηλεκρονιων, πρωτονιων νεκτρονιων ...τωρα αν υπαρχιει πιο λεπτη υλικη σουπα πχ με κουαρκς κατα την γνωμη μου αυτα τα υπο-υποατομικα σωματιδια ειναι ανυπακτα καθως εχουν πολυ μικρη διαρκεια ζωης .. αυτη η τοσο λεπτη υλη-ενεργεια λοιπον η αρχικη θεμελιακη αρχεγονη υλοενεργεια ειναι η υλοενεργεια της υποατομικης υλης ...απο αυτη συνισταται ο πυρηνας της υπαρξης μας αλλα και του συμπαντος ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 09 Ιαν 2023, 21:11

σχόλιο 18

δες εδω τη συγχρονη σωματιδιακη θεωρια ...
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF ... iew_el.svg
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

seismicos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό seismicos » 09 Ιαν 2023, 21:19

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
seismicos έγραψε:Δεν διαφωνώ ούτε εγώ και ούτε ξέρω.

σχολιο 17

υπαρχει ενα χυλος υποατομικων σωματιδιων μη συμπυκνωμενων σε ατομα ...μια σουπα ηλεκρονιων, πρωτονιων νεκτρονιων ...τωρα αν υπαρχιει πιο λεπτη υλικη σουπα πχ με κουαρκς κατα την γνωμη μου αυτα τα υπο-υποατομικα σωματιδια ειναι ανυπακτα καθως εχουν πολυ μικρη διαρκεια ζωης .. αυτη η τοσο λεπτη υλη-ενεργεια λοιπον η αρχικη θεμελιακη αρχεγονη υλοενεργεια ειναι η υλοενεργεια της υποατομικης υλης ...απο αυτη συνισταται ο πυρηνας της υπαρξης μας αλλα και του συμπαντος ...

Ναι μπορεί να είναι και έτσι. Κάθε έρευνα είναι αξιέπαινη και έχει πολύ κόπο και μπράβο σου για αυτό!
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι κάτι ανώτερο κατασκεύασε αυτό το σύμπαν της επιστήμης.
0 .

Επιστροφή σε “Θετικές Επιστήμες”