Alejandro έγραψε:Ξυπόλυτος Πρίγκιψ έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το γιατί;
Αν αναφέρεσαι σε ένα ποστ με μια ημίγυμνη που την κλώτσαγε ένας γέρος, αυτό αφαιρέθηκε διότι προφανώς είναι άσεμνο.
Για το άλλο που λες δεν γνωρίζω κάτι, δεν το διέγραψα εγώ.
Το άλλο εγώ το διέγραψα, δεν είχαμε πεί να μη βάζουμε φωτογραφίες με πτώματα κλπ?
Πέραν του οτι ήταν εκτός θέματος, και είχε γίνει αναφορά γι' αυτό.
Το έγραψα μάλιστα οτι διέγραψα ένα ποστ (το πήγα στο trash), και συμμάζεψα τις προσωπικές επιθέσεις από ένα άλλο (και τα δυο είχαν αναφερθεί), όπως κάνω πάντα όταν παρεμβαίνω, για να μπορεί να πεί κανείς αν έχει κάποια διαφωνία.
libre έγραψε:Ο παππούς έμεινε στην εποχή του. Αν ήταν καμμια που του έριχνε καμμια κλωτσια στα σχαμνα ή κανα σπρευ στα ματια θα τον τρεχαν στα επείγοντα. Ας μην μιλάμε για βλακες που νομιζουν θα συμμορφώσουν την κοινωνία με χειροδικίες. Αλλά ειδε γυναικα (με την παλιά εικόνα που έχει για αυτές) και σου λεει ευκολο θυμα. Αν οι ΦΕΜΕΝ σκεφτουν να παρουν τιποτα φουσκωτούς να δουμε ποιος μαγκας θα πάει να τους κουνηθεί.Kauldron έγραψε:Εδώ διαφωνούμε. Ο παππούς θα έκανε το ίδιο σε οποιονδήποτε φερόταν με αναξιοπρεπή τρόπο. Αντίστοιχο παράδειγμα υπάρχει στην Κρήτη, όπου αντίστοιχος παππούς κλωτσάει τον κώλο μεθυσμένου Άγγλου που έκανε αηδίες (δεν κατουρούσε στον δρόμο, είχε βγάλει τον κώλο του απέξω ή κάτι παρόμοιο). Το αν είναι άνδρας ή γυναίκα αυτός που το κάνει, δεν έχει καμία σημασία.Σοβαρολογείς που θα επέμβω μεταξύ αγνώστων και να πάθω καμμία ζημιά εγω; Λες και θα σταματησουν ποτέ οι απόγονοι των πιθήκων να τρώγονται... Το πολύ πολύ να παρω τη σκηνή στο σμαρτφον απο αποσταση ασφαλείας, αν προκειται για κάτι σοβαρό, και να το καταθέσω στην αστυνομία.Η πάταξη ενός εγκλήματος (σοβαρού ή μη) είναι πράγματι έργο της αστυνομίας και του δικαστηρίου και εκεί πρέπει ν'αφήνεται.
Η ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ, όμως, ή η παρέμβαση ενός πολίτη για να σταματήσει κάτι καταφανώς προσβλητικό ή/και παράνομο, είναι, ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ, κατά την κρίση μου, αποδεκτή.
Αν εσύ, πχ, έβλεπες στο δρόμο κάποιον να δέρνει και να προσβάλει μια γυναίκα, τί θα έλεγες? "Έγκλημα μεν, δεν είναι δουλειά μου δε, συνεχίζω?" Δεν θα παρενέβαινες? Με βάση τη δική σου λογική, πρέπει ν' αφεθεί τελείως στην αστυνομία.
Τώρα αν ήμουνα στη σκηνή με τη φεμεν κι επρεπε οπωσδηποτε να επέμβω, θα απομακρυνα το γερο. «Τι σε νοιαζει ρε οργιο κι ανακατευεσαι εκει που δεν σε σπέρνουν; Μπορει να είναι τρελλή ή να έχει λόγο. Ποιος σε κάλεσε για εφαρμοστή της ηθικής; Ριξε ένα γιουχαισμα το πολύ πολύ, αμα ζορίζεσαι..» Αυτά θα ήθελα να του πω.
Ο παππούς έμεινε στην εποχή του. Αν ήταν καμμια που του έριχνε καμμια κλωτσια στα σχαμνα ή κανα σπρευ στα ματια θα τον τρεχαν στα επείγοντα.
Δεν είχε τρόπο να γνωρίζει τί ακριβώς θα έκανε η γυναίκα. Μπορεί να έκανε αυτά που λες. Άρα δεν το έπαιζε μάγκας, αφού σωματικά θα μπορούσε να τον κανονίσει.
Αλλά ειδε γυναικα (με την παλιά εικόνα που έχει για αυτές) και σου λεει ευκολο θυμα.
Μα δεν νομίζω οτι η συγκεκριμένη γυναίκα ανταποκρίνεται στην παλιά εικόνα που έχει αυτός για γυναίκες, ούτε από εμφάνιση, ούτε από συμπεριφορά.
Σοβαρολογείς που θα επέμβω μεταξύ αγνώστων και να πάθω καμμία ζημιά εγω;
Αυτός είναι ένας αποδεκτός λόγος για να μην παρέμβεις, και είναι απόλυτα κατανοητό, αλλά δεν σε ρωτάω αυτό. Αν είχες τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να παρέμβεις, από ηθικής άποψης, θα θεωρούσες τον εαυτό σου καλυμμένο ΗΘΙΚΑ, που παρενέβης? Θυμάμαι τη σκηνή από το Irreversible, που φαίνεται κάποιος να μπαίνει στο τούνελ που γίνεται το έγκλημα, κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα, διστακτικός, και μετά απλά φεύγει.
Τώρα αν ήμουνα στη σκηνή με τη φεμεν κι επρεπε οπωσδηποτε να επέμβω, θα απομακρυνα το γερο. «Τι σε νοιαζει ρε οργιο κι ανακατευεσαι εκει που δεν σε σπέρνουν; Μπορει να είναι τρελλή ή να έχει λόγο. Ποιος σε κάλεσε για εφαρμοστή της ηθικής; Ριξε ένα γιουχαισμα το πολύ πολύ, αμα ζορίζεσαι..» Αυτά θα ήθελα να του πω
Ωραία. Εσύ γιουχάρισμα θα έριχνες? Θα εκδήλωνες την αποδοκιμασία σου έστω?
Αν οι ΦΕΜΕΝ σκεφτουν να παρουν τιποτα φουσκωτούς να δουμε ποιος μαγκας θα πάει να τους κουνηθεί.
Αυτό που λέει ο Δράκοντας. Αλλά και φουσκωτούς να πάρουν, προφανώς οι φουσκωτοί θα πρέπει ν' αντιμετωπίσουν την αστυνομία, ή την ασφάλεια υψηλών προσώπων (γιατί συχνά πηγαίνουν σε διάφορους ηγέτες).
Λαμόγιο, το ξύλο στις γυναίκες είναι απαράδεκτο, αλλά αυτό που είχε το γκίφ δεν ήταν ξύλο ουσιαστικά. Και βλέπουμε οτι λειτουργεί, αφού η συγκεκριμένη (καλοπληρωμένη, υπόψη) "ακτιβίστρια" δείχνει να "συμμαζεύεται". Κι ένα γιουχάρισμα από μια μερίδα ανθρώπων νομίζω οτι θα έκανε τη δουλειά.