Όσοι βγαίνουν στο αστρικό και βλέπουν πλέον τον Ιευώ τον περιγράφουν σαν βαμπίρ.... πήρε δλδ την Κρόνια νοοτροπία να καταπίνει άλλες οντότητες. Μόνο που ο Ιευώ τις ρουφάει την πράνα. Σκέψου το σαν μαύρη τρύπα....
Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί μιας και η ψυχή είναι αθάνατη δίπλα στον Ιευώ είναι σαν να "τρώγεται" ζωντανή στην αιωνιότητα..... αυτόν τον θεό λοιπόν θαυμάζεις......
πήγες να βρεις δήθεν τον κακό θεό του Βουδδισμού αλλά άλλα αποκαλύπτονται.... πράγματα που δεν γνώριζες έως τώρα.... ποτέ δεν είναι αργά να σωθείς.....
Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ
-
Χρίστος Έλ
- Extreme poster

Re: Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ
Aυτές οι θεωρίες μπάζουμε. Αυτός ο Βύβλιος ποιος είναι;
Νομίζω όλα αυτά βασίζονται στην εμμονή σου ότι όποιος τιμωρεί είναι κακός καταπιεστής. Δεν έχεις σκεφτεί όμως τί γίνεται όταν αφήσεις το κακό ελεύθερο. Εσύ θες ένα κόσμο όπου τα δαιμόνια να τον διαλύουν ανεμπόδιστα;
Και μπορώ με μια απλή σκέψη να κατεδαφίσω αυτή την θεωρία ότι ο Γιαχβέ είναι κακός. Σκέψου μονάχα ότι οι σημερινοί σιχαμένοι πολιτικοί και γενικά οι ΜΑΣΩΝΟΙ που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την ανθρωπότητα, συμφωνούν με αυτές τις απόψεις. Γενικά προωθείται στην μουσική, στην τέχνη, στην παιδεία ότι ο Γιαχβέ και ο Ιησούς είναι κακοί που πρέπει να μισούνται και ο κόσμος πρέπει να γίνει άθεος.
Σκέψου δηλαδή ότι οι καταπιεστές της ανθρωπότητας προωθούνε την τάχα <<κακία>> του Γιαχβέ και το ΜΙΣΟΣ για την Βίβλο!!!
Είναι δυνατόν αυτοί λοιπόν να έχουν δίκιο;;! Όχι φυσικά!
Ξυπνάτε. Και πρόσεξα τώρα το σατανιασμένο εξώφυλλο των Judas Priest, το Sad Wings of Destiny. Δείχνει ένα εκπεσών άγγελο. προφανώς ποιο άλλο από τον βρωμοΣατανά τον πατέρα τους και έχει τραγούδι Tyrant, που προφανώς δυσφημούν τον Θεό!!!
Από την δεκαετία του 70 προωθείται ότι ο <<κακόμοιρος>> ο Εωσφόρος <<έχασε>> τα φτερά του, αυτός και όλο το συνάφι του που <<καταπιέζονται>> από τον Γιαχβέ.
Τόσοι αιώνες ανθρώπινης κυριαρχίας είναι αρκετοί να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος είναι ένας εγωιστής που καταστρέφει τους άλλους. Να λοιπόν τα <<καλά>> του φρούτου της γνώσης. Και να μην ξεχνάμε και ποια παρασύρθηκε πρώτη. Ποια άλλη από την γυναίκα, την καταστροφή του άντρα που με τον αχόρταγο υλισμό της κυβερνά ως πόρνη της βαβυλώνας.
Νομίζω όλα αυτά βασίζονται στην εμμονή σου ότι όποιος τιμωρεί είναι κακός καταπιεστής. Δεν έχεις σκεφτεί όμως τί γίνεται όταν αφήσεις το κακό ελεύθερο. Εσύ θες ένα κόσμο όπου τα δαιμόνια να τον διαλύουν ανεμπόδιστα;
Και μπορώ με μια απλή σκέψη να κατεδαφίσω αυτή την θεωρία ότι ο Γιαχβέ είναι κακός. Σκέψου μονάχα ότι οι σημερινοί σιχαμένοι πολιτικοί και γενικά οι ΜΑΣΩΝΟΙ που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την ανθρωπότητα, συμφωνούν με αυτές τις απόψεις. Γενικά προωθείται στην μουσική, στην τέχνη, στην παιδεία ότι ο Γιαχβέ και ο Ιησούς είναι κακοί που πρέπει να μισούνται και ο κόσμος πρέπει να γίνει άθεος.
Σκέψου δηλαδή ότι οι καταπιεστές της ανθρωπότητας προωθούνε την τάχα <<κακία>> του Γιαχβέ και το ΜΙΣΟΣ για την Βίβλο!!!
Είναι δυνατόν αυτοί λοιπόν να έχουν δίκιο;;! Όχι φυσικά!
Ξυπνάτε. Και πρόσεξα τώρα το σατανιασμένο εξώφυλλο των Judas Priest, το Sad Wings of Destiny. Δείχνει ένα εκπεσών άγγελο. προφανώς ποιο άλλο από τον βρωμοΣατανά τον πατέρα τους και έχει τραγούδι Tyrant, που προφανώς δυσφημούν τον Θεό!!!
Από την δεκαετία του 70 προωθείται ότι ο <<κακόμοιρος>> ο Εωσφόρος <<έχασε>> τα φτερά του, αυτός και όλο το συνάφι του που <<καταπιέζονται>> από τον Γιαχβέ.
Τόσοι αιώνες ανθρώπινης κυριαρχίας είναι αρκετοί να αποδείξουν ότι ο άνθρωπος είναι ένας εγωιστής που καταστρέφει τους άλλους. Να λοιπόν τα <<καλά>> του φρούτου της γνώσης. Και να μην ξεχνάμε και ποια παρασύρθηκε πρώτη. Ποια άλλη από την γυναίκα, την καταστροφή του άντρα που με τον αχόρταγο υλισμό της κυβερνά ως πόρνη της βαβυλώνας.
0 .
..
-
tanipteros
- Basic poster

Υπάρχουν λεπτομέρειες του Ιευώ που δεν τις ξέρεις.... ο Ιευώ ήταν ένας από τους Ελοχίμ - Κρόνιος δλδ και ανθέλληνας.
Τουλάχιστον εσύ είχες την ευκαιρία να μάθεις την κρυφή ιστορία του Ιευώ...... Πίστευε στον Ιησού και στον Πατέρα του καμία αντίρηση. Μην νομίζεις μονο ότι πατέρας του είναι ο Γιαχβέ.... απλό.... αναφέρσου στον Θεό ανώνυμα όπως οι ορθόδοξοι "εις το όνομα του Πατρός" ποιο είναι τώρα αυτό το όνομα; Άστο καλύτερα..... στα είπα να μην τα ξαναλέμε.
Τουλάχιστον εσύ είχες την ευκαιρία να μάθεις την κρυφή ιστορία του Ιευώ...... Πίστευε στον Ιησού και στον Πατέρα του καμία αντίρηση. Μην νομίζεις μονο ότι πατέρας του είναι ο Γιαχβέ.... απλό.... αναφέρσου στον Θεό ανώνυμα όπως οι ορθόδοξοι "εις το όνομα του Πατρός" ποιο είναι τώρα αυτό το όνομα; Άστο καλύτερα..... στα είπα να μην τα ξαναλέμε.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

Εμείς μιας και φέρουμε το θείο μέσα μας και είμαστε σε αυτη την ζωή θνητοί με αθάνατη ψυχή δλδ ημίθεοι πρέπει να συγχωρούμε τις έχθρες των προγόνων μας. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στους επεκτατικούς πολέμους τις αρχαιότητας και να κρατάμε μανιάτικα...σε ποια εποχή ζούμε......
Ο Θεός δλδ το Εν ούτως η άλλος είναι εκτός ταμπέλας και ονόματος. Το μόνο περιγραφικό όνομα που δέχεται είναι "Εν" διότι είναι το πρώτο αίτιο η πηγή των πάντων. Το Εν δεν είναι ούτε ο Δίας ούτε ο Γιαχβέ ούτε ο Κρόνος. Αυτοί ήταν άνθρωποι θνητοί σαν και μας που πέρασαν στην μυθολογία.
Η αληθινή πίστη είναι στο υπέρλογο Εν το Εν-Αγαθό όπως λέγαν οι Νεοπλατωνικοί. Με μια άλλη κουβέντα απλά Θεός αγάπης και αγαθότητας που δεν επιδέχεται τον θάνατο με κανένα τρόπο και ζει αιωνίως.
Εγώ σε Αυτόν τον Θεό πιστεύω. Έχω και τις μεταφυσικές μου εμπειρίες και είμαι ικανοποιημένος. Σαν θρησκεία μου αρέσει πολύ ο Βουδδισμός είναι πολύ βαθυστόχαστος με μια μικρή αλλαγή. Ποια; Να υπάρχει ένα αιτιοκρατικό σύστημα με πηγή το Εν. Μόνο αυτό. Δλδ την πίστη σε Θεό μιας και τώρα οι Βουδδιστές είναι άθεοι, δεν πιστεύουν σε θεούς αλλά στην ιδανική ανθρώπινη φύση με πρότυπο τον Βούδδα.
Ιδανική προσέγγιση του Θείου εκτιμώ πως είναι ο Νεοπλατωνισμός του Πρόκλου. Αλλά σαν βιβλία είναι δυσνόητα στην ανάγνωση και στην κατανόηση. Δεν είναι προσιτά από τον απλό άνθρωπο.
Αναγνωρίζω την αθάνατη φύση της ψυχής και ότι είμαστε εν μέρη θεοί και μεις σε αυτήν την ζωή αλλά ταυτόχρονα και με θνητό σώμα. Στην ουσία είμαστε Ημίθεοι όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.
Πιστεύω πως μετά θάνατο η ζωή συνεχίζεται αλλά οι προορισμοί είναι πολλοί. Σαν οδηγό έχω τον χάρτη των 31 πεδίων της Σαμσάρα των Βουδδιστών για τις πιθανές εκδοχές της μεταθάνατω ζωής.
Πιστεύω ότι ο Θεός είναι εντός του ανθρώπου και ότι ο εγωισμός του είναι το μεταφυσικό κακό που στον Χριστιανισμό ονομάζουμε Διάβολο ή Σατανά. Δεν πιστεύω σε οντότητα Διάβολο ή Σατανά αν και στο αστρικό υπάρχουν πολλές οντότητες οι οποίες είναι άθεες και συνάμα αντίθεες διότι έχουν προηγούμενα με τις οντότητες που είναι Θεοί. Ωστόσο ακόμη και η χειρότερη αντίθεη οντότητα δεν έχει απωλέσει το 1% της αγαθής της φύσης. Το απόλυτο κακό δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα σήμαινε αυτόματα ότι η έσχατη οντότητα δεν περιέχει καθόλου φύση από το Εν το πρώτο αίτιο. Πράγμα που δεν ισχύει.
Για αυτό οι Πλατωνικοί το απόλυτο κακό το ονόμαζαν "παρυπόσταση".
Ότι και να έκανε ο Ιευώ ή ότι και αν κάνει σαν αστρικό ον εγώ τον συγχωρώ. Πιστεύω πως αναφαίρετο δικαίωμα όλων των οντοτήτων είναι να ζήσουν στην αιώνια ζωή αφού καθαρθούν πρώτα. Αν ο Ιευώ επιθυμήσει κάποια στιγμή την κάθαρση και την αιώνια ζωή είναι ευπρόσδεκτος στον Παράδεισο ή στην Νιρβάνα ή όπως αλλιώς το λένε σε άλλες θρησκείες...
Δεν θέλω να έχω αρνητικούς δεσμούς με κανένα ον δεν είναι του στυλ μου....
Αυτά σε γενικές γραμμές
Ο Θεός δλδ το Εν ούτως η άλλος είναι εκτός ταμπέλας και ονόματος. Το μόνο περιγραφικό όνομα που δέχεται είναι "Εν" διότι είναι το πρώτο αίτιο η πηγή των πάντων. Το Εν δεν είναι ούτε ο Δίας ούτε ο Γιαχβέ ούτε ο Κρόνος. Αυτοί ήταν άνθρωποι θνητοί σαν και μας που πέρασαν στην μυθολογία.
Η αληθινή πίστη είναι στο υπέρλογο Εν το Εν-Αγαθό όπως λέγαν οι Νεοπλατωνικοί. Με μια άλλη κουβέντα απλά Θεός αγάπης και αγαθότητας που δεν επιδέχεται τον θάνατο με κανένα τρόπο και ζει αιωνίως.
Εγώ σε Αυτόν τον Θεό πιστεύω. Έχω και τις μεταφυσικές μου εμπειρίες και είμαι ικανοποιημένος. Σαν θρησκεία μου αρέσει πολύ ο Βουδδισμός είναι πολύ βαθυστόχαστος με μια μικρή αλλαγή. Ποια; Να υπάρχει ένα αιτιοκρατικό σύστημα με πηγή το Εν. Μόνο αυτό. Δλδ την πίστη σε Θεό μιας και τώρα οι Βουδδιστές είναι άθεοι, δεν πιστεύουν σε θεούς αλλά στην ιδανική ανθρώπινη φύση με πρότυπο τον Βούδδα.
Ιδανική προσέγγιση του Θείου εκτιμώ πως είναι ο Νεοπλατωνισμός του Πρόκλου. Αλλά σαν βιβλία είναι δυσνόητα στην ανάγνωση και στην κατανόηση. Δεν είναι προσιτά από τον απλό άνθρωπο.
Αναγνωρίζω την αθάνατη φύση της ψυχής και ότι είμαστε εν μέρη θεοί και μεις σε αυτήν την ζωή αλλά ταυτόχρονα και με θνητό σώμα. Στην ουσία είμαστε Ημίθεοι όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.
Πιστεύω πως μετά θάνατο η ζωή συνεχίζεται αλλά οι προορισμοί είναι πολλοί. Σαν οδηγό έχω τον χάρτη των 31 πεδίων της Σαμσάρα των Βουδδιστών για τις πιθανές εκδοχές της μεταθάνατω ζωής.
Πιστεύω ότι ο Θεός είναι εντός του ανθρώπου και ότι ο εγωισμός του είναι το μεταφυσικό κακό που στον Χριστιανισμό ονομάζουμε Διάβολο ή Σατανά. Δεν πιστεύω σε οντότητα Διάβολο ή Σατανά αν και στο αστρικό υπάρχουν πολλές οντότητες οι οποίες είναι άθεες και συνάμα αντίθεες διότι έχουν προηγούμενα με τις οντότητες που είναι Θεοί. Ωστόσο ακόμη και η χειρότερη αντίθεη οντότητα δεν έχει απωλέσει το 1% της αγαθής της φύσης. Το απόλυτο κακό δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα σήμαινε αυτόματα ότι η έσχατη οντότητα δεν περιέχει καθόλου φύση από το Εν το πρώτο αίτιο. Πράγμα που δεν ισχύει.
Για αυτό οι Πλατωνικοί το απόλυτο κακό το ονόμαζαν "παρυπόσταση".
Ότι και να έκανε ο Ιευώ ή ότι και αν κάνει σαν αστρικό ον εγώ τον συγχωρώ. Πιστεύω πως αναφαίρετο δικαίωμα όλων των οντοτήτων είναι να ζήσουν στην αιώνια ζωή αφού καθαρθούν πρώτα. Αν ο Ιευώ επιθυμήσει κάποια στιγμή την κάθαρση και την αιώνια ζωή είναι ευπρόσδεκτος στον Παράδεισο ή στην Νιρβάνα ή όπως αλλιώς το λένε σε άλλες θρησκείες...
Δεν θέλω να έχω αρνητικούς δεσμούς με κανένα ον δεν είναι του στυλ μου....
Αυτά σε γενικές γραμμές
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Άρης Κλάρας
- Extreme poster

tanipteros έγραψε:Ο Αδάμ και η Εύα είναι ένας μύθος το ότι τρώγανε φρούτα δεν το λέει πουθενά στις γραφές. Αλλά και έτσι να ήταν είναι μυθική απεικόνιση. Πρέπει να μπορείς να ξεχωρίζεις τον μύθο από την πραγματικότητα.

tanipteros έγραψε:Το να πιστεύεις τους μύθους αυτολεξεί δείχνει χαμηλή ικανότητα κατανόησης των γραφών.

0 .
-
tanipteros
- Basic poster

κιόμως ο μύθος του Αδάμ και της Εύας με τα δένδρα της γνώσης στον Παράδεισο είναι πολύ καλός μύθος.... αν και είναι αντεγραμένος από τον μύθο του Αδάπα και την μαγική τροφή που του πρόσφερε ο Ανού.
Αλλά τότε έτσι δεν γινόταν οι λαοί που ήταν γείτονες επιρεαζόταν ο ένας από τον άλλο....
Αλλά τότε έτσι δεν γινόταν οι λαοί που ήταν γείτονες επιρεαζόταν ο ένας από τον άλλο....
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

Για μένα ο μύθος του Αδάμ και της Εύας δείχνει ακριβώς την Εβραική νοοτροπία. Του ότι απαγορεύεται να γίνεις Θεός.
Οι Εβραίοι δεν είχαν σαν πατέρα τον Θεό ο οποίος έφτιαξε κατα σειρά τα όντα από τον ίδιο του το εαυτό.
Οι Εβραίοι τον είχαν σαν εξωτερικό δημιουργό. Σαν έναν κατασκευαστή. Και απαγορευόταν να γίνει κάποιος θνητός θεός.
Αυτό δείχνει ο μύθος.
Το ερώτημα είναι γιατί ο αγαθός Θεός τοποθετεί τον Αδάμ και την Εύα σε ένα τόπο "Γνώσης" με δένδρα Γνώσης και μάλιστα το ένα είναι απαγορευμένο;
Γιατί δεν τους προφυλάσει και αφήνει το δένδρο με τον πειρασμό να υπάρχει;
Εδώ έχω απορροία.
Οι Εβραίοι δεν είχαν σαν πατέρα τον Θεό ο οποίος έφτιαξε κατα σειρά τα όντα από τον ίδιο του το εαυτό.
Οι Εβραίοι τον είχαν σαν εξωτερικό δημιουργό. Σαν έναν κατασκευαστή. Και απαγορευόταν να γίνει κάποιος θνητός θεός.
Αυτό δείχνει ο μύθος.
Το ερώτημα είναι γιατί ο αγαθός Θεός τοποθετεί τον Αδάμ και την Εύα σε ένα τόπο "Γνώσης" με δένδρα Γνώσης και μάλιστα το ένα είναι απαγορευμένο;
Εδώ έχω απορροία.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Χρίστος Έλ
- Extreme poster

tanipteros έγραψε:Το ερώτημα είναι γιατί ο αγαθός Θεός τοποθετεί τον Αδάμ και την Εύα σε ένα τόπο "Γνώσης" με δένδρα Γνώσης και μάλιστα το ένα είναι απαγορευμένο;
Εδώ έχω απορροία.
Γιατί προφανώς δεν φοβάται μην του κλέψ3ι τίποτα καλό ο Αδάμ. Και δεύτερον γιατί έχει δώσει ελευθερία στον άνθρωπο να αποφασίσει και τον δοκιμάζει για να δει την πίστη του. Αφού ο Αδάμ αποφάσισε να γίνει <<θεός>> ο Γιαχβέ του έκαν3 το χατίρι, τον άφησε να δοκιμάσ3ι τα αποτέλεσματα της θέλησης και πράξης του.
Εδώ η αλήθεια για το ποιος είναι πίσω από την αντιπαραδοσιοκρατία, τον αντιφασισμό, την παγκοσμιοποίηση. Αλλά έπρεπ3 ήδη να είχατε πονηρευτεί, αφού οι μασώνοι πολιτικοί που προωθούν σύνταξη 300 ευρώ για τον Έλληνα, τα δέχονται όλα αυτά.
Satan deceived Eve and told her that she and Adam would become “as gods” if they disobeyed God. Eve found out that she was wrong, very wrong. The serpent had lied to her. Likewise, New Age occultists are teaching the masses that they can become “as gods” through meditation and spiritual enlightenment. This is their stated remedy at the Aquarian Age Community for mankind, to provide a foundation for a New World Order. One major problem with all their teachings is that they completely reject the reality of the sinful nature of humanity. Whereas the Bible addresses the reality of sin, and provides a solution in the redemptive work of Jesus Christ; New Age doesn't address the reality of sin, and is therefore a lie of the Devil.
I am convinced that The Great Pyramid and the All-Seeing-Eye represent the unfinished tower and city of Babel in Genesis 11:6-8. God stopped men from building at Babel, by confounding their languages and scattering them across the face of the earth; as a safeguard for humanity, that all men might seek the Lord (Acts 17:26-27). Mankind had corrupted themselves to the point of destruction before the flood of Genesis 6. God saw that mankind once again were uniting in rebellion against Him, going after Satan.
Today, Satan is working to finish what he started at Babel, i.e., to lead humanity in rebellion against the God of the Bible. It is amazing that The Great Pyramid was never finished when it was built (estimated around 2,600 BC). The top-stone (capstone) was left off. This evidences that the New World Order has been in the planning for thousands of years. It is logical that it all goes back to Babel, because Satan is desperately trying to remove all the BARRIERS (language, cultural, race, religious) that prevent men from uniting as one. Sure sounds like Babel to me.
0 .
..
-
ΜΥΘΗΡΑ
- Extreme poster

Χρίστος Έλ έγραψε:Ο Θεός του Βουδισμού δεν είναι άλλος από τον ΘΑΝΑΤΟ.
Οι Βουδιστές επιδιώκουν την βραχμανική κατάσταση της νιρβάνα που σημαίνει σβήσιμο της φλόγας, της πνοής, της επιθυμίας. Είναι λοιπόν εχθροί της ζωής.
Ο βουδιστικός θεός είναι σαν τα αγάλματα, ακίνητος, ασυνείδητος, κλεισμένος στον εαυτό του, απόλυτα κοιμισμένος και άρα νεκρός. Δεν αισθάνεται, δεν επιθυμεί, δεν γνωρίζει τίποτα, δεν έχει αισθήματα είναι σε αφασία και κοιμάται.
Όπως και εξήγησα στο Μηδέν ή Άπειρο, αυτό δεν διαφέρει από την κατάσταση του θανάτου, ακόμα και αν οι βουδιστές δηλώνουν επίμονα ότι δέχονται κάτι φανταστικό πάνω από την ζωή και τον θάνατο.
Ο Θεός του Χριστιανισμού είναι η Ζωή και έσχατος εχθρός ο Θάνατος.
Οι Βουδιστές βάζουν τον Θεό μέσα σε ένα κουτί ακόμα και αν αυταπατώνται ότι τον θεωρούν άπειρο. Ο Θεός του Χριστιανισμού μπορεί να επιθυμεί και να δρα χωρίς αυτό να μειώνει την θεική κατάστασή του ή να θεωρείται πτώση, όπως λένε οι δήθεν γνωστικοί για την δημιουργία.
Αυτή ακριβώς είναι η απειρότητα, να γίνεται και να κάνει ότι θέλει. Δεν έχει όρια.
Το ότι ο Θεός είναι καλός, δεν σημαίνει ότι εκβιάζεται από τη φύση Του να είναι καλός, αλλά διαλέγει ελεύθερα το καλό. Απαγορεύεται το βλάσφημο quote αυτής της πρότασης που θα ειρωνευτεί την αγαθότητα του Θεού. Τα κακά τα προξενεί ο Διάβολος.
Έτσι λοιπόν η εξέλιξη για την οποία μιλάνε οι της νέας εποχής είναι να αρνηθείς την ζωή και να γίνει νεκρός θεός. Να πάψεις να επιθυμείς, να αγαπάς κτλ κτλ και να πέσεις στον απόλυτο μηδενισμό.
σχολιο 1
...Ελ εχεις μια εντελως στρεβλή αντιληψη ενος απο τα πιο σημαντικα φιλοσοφικα και θεο-ανθρωπο-κοσμο-σοφικα κινηματα .. γιατι ο Βουδισμος ηταν και παραμενει κινημα εναντια στην τυφλη και τυπολαγνικη λατρεια προσωπικων θεοτητων ...χωρις ωστοσο να αρνιεται την υπαρξη τους και την επικληση τους εννοειται ...απλα τους τοποθετει μεσα στη κλιμακα της εξελιξης απο το φυτικο βασιλειο εως τον ανθρωπο .....καταρχην υπαρχουν δυο μεγαλοι κλαδοι του βουδισμου και πολλα παρακλαδια .. τους ξερεις Ελ ??ξερεις ποιοι ειναι οι μεγαλοι κλαδοι του Βουδισμου ...
...ξερεις τι σημαινει ΒΟΥΔΑΣ ; η για την ακριβεια <<ΜΠΟΥΝΤΧΙ>>??...εχεις ποτε διαβασει μια ιστορια της Ινδικης Φιλοσοφιας να δεις πως εμφανιστηκε ο Βουδισμος και τι ανττιπροσωπευε την εποχη που εμφανιστηκε???
εχεις ακουσει ποτε για τους Μποντισαττβας .. για την οχταπλη οδο ,, για την σαμαντχι την μοκσα ???
....πες μου απο που θες να αρχισουμε την επιμορφωση σου?? νομιζω οτι πρεπει να αρχισουμε απο τους δυο μεγαλους κλαδους του Βουδισμου ...σαν να λεμε Καθολικισμος , Ορθοδοξια για το Χριστιανισμο, η Σουνιτες , Σιιτες για τον Ισλαμισμο ..ξερεις ποιοι ειναι οι δυο μεγαλοι κλαδοι του Βουδισμου και τι πρεσβευει ο καθενας ???
...λοιπον για αρχη αρχη ο Βουδισμος ηταν και συνεχιζει να ειναι μια μεγαλη φιλοσοφικη κινηση εναντια στην τυπολαγνια και προσωπολατρεια στην οποια ειχε ξεπεσει ο Βραχμανισμος ενα απο πιο ισχυρα θρησκευτικα ρευματα του Ινδουισμου αυτος που επεβαλε και την διακριση των κοινωνικων καστων και βεβαια ηταν επικεντρωμενος στην λατρεια του Βραχμα Υπερτατου Θεου και των ενσαρκωσεων του ( αβαταρας )......
αν δεν θες να μαθεις δε θε ςνα μαθεις δεν εχιες δικαιωμα να να κρινεις ..και γινεσαι απλα γελοιος με το να θες να μιλησεις για το Βουδισμο οταν αγνοεις τα βασικα για αυτον ..ειναι σαν καποιος να θελε να κρινει το Χριστιανισμο κια να μην γνωριζιε οτι διακρινεται σε Καθολικη κια Ορθοδοξη Χρισταινοσυνη ,, απλα φαιδρο!!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
-
tanipteros
- Basic poster

η μεγάλη του απορία του Χρ. Ελ. ήταν τι σκέφτονται κατα την Βιπάσανα. Και σαν κακομαθημένο παιδάκι έβγαλε όλη του την αρνητιλα για να το μάθει. Έτσι έχει μάθει να διεκδικεί πράγματα όταν δεν του τα δίνουν....
Να φανταστείς επειδή τόσο δεν καταλάβαινε τι κάνουν ταύτισε την αταραξία και την ακινησία με τον θάνατο και έλεγε ότι κάνουν κωλοτούμπες στον Μπαφομέτ. Τόση ασχετήλα..... και συ πας να τον επιμορφώσεις ? Τζάμπα ο κόπος.... ούτε θέλει να αλλάξει ούτε θα το εκτιμήσει.
Να φανταστείς επειδή τόσο δεν καταλάβαινε τι κάνουν ταύτισε την αταραξία και την ακινησία με τον θάνατο και έλεγε ότι κάνουν κωλοτούμπες στον Μπαφομέτ. Τόση ασχετήλα..... και συ πας να τον επιμορφώσεις ? Τζάμπα ο κόπος.... ούτε θέλει να αλλάξει ούτε θα το εκτιμήσει.
0 .
ΦΩΣ !!!