Πάρτε ζώα

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Πάρτε ζώα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιαν 2017, 22:00

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Η θρησκεια πεθαινει,στην Ελλαδα οι νεοι ειναι πολυ λιγοτερο θρησκοι απο τους πατεραδες και τους παππουδες τους.
Οσοι ζουν σε αστικα περιβαλλοντα εκκοσμικευονται.

Πλέον να γίνει απλά πολιτισμικό στοιχείο. Ας πούμε στις δημοσκοπήσεις, το 90% των ΕΛ δηλώνει Χ.Ο., αλλά ζήτημα αν εκκλησιάζεται ένα 10%. Πήγαινε μια βόλτα Κυριακή στην εκκλησία να δεις πόσο και τι κόσμος πηγαίνει.

Ενδιαφέρον είναι ότι έχω φίλους και γνωστούς που όταν περνάνε οδηγώντας μπροστά απο εκκλησία, αφήνουν τιμόνι για να κάνουν σταυρό, στον καθρέφτη κρέμεται εικονίτσα κλπ, αλλά εκκλησία πηγαίνουν μόνο το Πάσχα για κανένα 10λεπτο.

Αυτούς τώρα τους λες πιστούς;

Ετσι ειναι,κανουν καποια πραγματα απο συνηθεια,ή εχουν κρατησει μερικες δεισιδαιμονιες σχετικες με το χριστιανισμο χωρις τις υπολοιπες αντιληψεις πχ ματι. Το βλεπουν σαν μαγεια σου λεει θα φορεσω σταυρο και θα μαι καλα,αλλα για νηστειες κλπ που θελουν θυσιες ουτε λογος.

Δες αυτη τη δημοσκοπηση του βηματος

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=694021

Το 75% πιστευει στο Θεο,αλλα μονο το 30% στη δευτερα παρουσια. Γαματο? :LoL:
Στη μοιρα πιστευει το 50%,φανερη η αραπικη καταγωγη :(
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιαν 2017, 22:02

Metranion έγραψε:Στα αστικά κέντρα ή θα βρεις κοσμικούς ή χειρότερα απ όλες τις περιοχές, θα το θυμάμαι για πάντα το τρελό χριστιανοταλιμπάνι που συνάντησα Αθήνα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια άτομα στην ζωή μου.

Στην Αθήνα γενικά είναι μαζεμένοι οι χειρότεροι.

Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη πως μπορεί κάποιος να θέλει να μένει εκεί.

Γιατι,υπαρχει αλλη πολη στην Ελλαδα?

Περα απο την Αθηνα και την Θεσ/νικη ολα τα αλλα ειναι χωρια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 04 Ιαν 2017, 22:25

Λαχουρένιος έγραψε:
Metranion έγραψε:Στα αστικά κέντρα ή θα βρεις κοσμικούς ή χειρότερα απ όλες τις περιοχές, θα το θυμάμαι για πάντα το τρελό χριστιανοταλιμπάνι που συνάντησα Αθήνα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια άτομα στην ζωή μου.

Καβάλα, Βόλος, Λάρισσα, Γιάννενα, Τρίκαλα, πολύ καλύτερα να ζεις απο Θεσνικη και Αθήνα

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα μη τουριστικό νησί, Αη Στράτη ας πούμε είναι το όνειρό μου. Μαζεύω λεφτά να βγω στα 50 στην σύνταξη να παω να αράξω
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Ιαν 2017, 00:04

Λογικό είναι ο απομονωτισμός της πόλης (Αθήνας), οι χριστιανικές συνήθειες και ο οικογενειακός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλά γενικότερα τέτοια άτομα δεν θα βρεις στην Επαρχία, είναι πιο νορμάλ τα πράγματα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιαν 2017, 11:16

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Καβάλα, Βόλος, Λάρισσα, Γιάννενα, Τρίκαλα, πολύ καλύτερα να ζεις απο Θεσνικη και Αθήνα

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα μη τουριστικό νησί, Αη Στράτη ας πούμε είναι το όνειρό μου. Μαζεύω λεφτά να βγω στα 50 στην σύνταξη να παω να αράξω

Αυτα που λες ειναι χωρια.ΟΚ οπως εχει μαθει ο καθενας,πιστευω αν εχεις μεγαλωσει σε πολη δυσκολα πας επαρχια.Το αναποδο γινεται πιο ευκολα.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιαν 2017, 14:39

Χαίρομαι που δημιουργείται περιβάλλον συζήτησης (προσωπικά είμαι υπέρ αυτών που έχουν άποψη, οι λαπάδες με θλίβουν).

Αγαπητοί μου μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε ή σας βολεύει, τα γεγονότα είναι άλλα όμως πχ

Τα μοναστήρια τις τελευταίες δεκαετίες είναι γεμάτα νέους καλόγερους (οι περισσότεροι με πανεπιστημιακή μόρφωση)... πριν σε κάθε μοναστήρι υπήρχαν δύο τρία γεροντάκια αμόρφωτα.... Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΟ (πριν μερικές δεκαετίες πίστευαν ότι ο μοναχισμός δεν έχει συνεχιστές).

Στο ΑΟ πρέπει να περιμένεις 3-4 μήνες για να πάρεις σειρά να πας και με ραντεβού σε μοναστήρια .... παλιά πήγαινες και έμπαινες και σ όποιο μοναστήρι ήθελες χωρίς ραντεβού.

Τις εκκλησίες εγώ τις βλέπω πάντα γεμάτες (όπου πάω)...

Έχω φίλο που η δουλειά του είναι να φτιάχνει εικόνες (σε νοβοπάν κολλάει εικόνα και την βάφει με ώστε να φαίνεται παλιά πουλιέται σε πανηγύρια και στην επαρχία), η δουλειά του πάει από το καλό στο καλύτερο, ειδικά τώρα στα χρόνια της κρίσης δεν προλαβαίνει να φτιάχνει εικόνες.

Αυτά είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστηκά που λένε τι συμβαίνει στην κοινωνία και όχι στα μυαλά μας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιαν 2017, 16:33

Λαχουρένιος έγραψε:

Καβάλα, Βόλος, Λάρισσα, Γιάννενα, Τρίκαλα, πολύ καλύτερα να ζεις απο Θεσνικη και Αθήνα

Δεν θέλω να σου χαλάσω το όνειρό σου. Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ, ούτε στα 50 θα βγεις σε σύνταξη. Όταν θα είσαι 50 θα σου έχουν δημιουργηθεί τόσα κοινωνικά, οικογενειακά, οικονομικά κλπ προβλήματα που θα το αναβάλεις διαρκώς.

Αν το όνειρό σου δεν είσαι σε θέση να το πραγματοποιήσεις όταν είσαι νέος και έχεις δυνάμεις περιμένεις να το πραγματοποιήσεις όταν θα είσαι τρίτη ηλικία;

Προς το παρόν ονειρέψου, δεν κοστίζει εξ άλλου.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 05 Ιαν 2017, 16:38

Εγώ το όνειρό μου το πραγματοποίησα αλλά με μεγάλες στερήσεις και δουλειά από 5 χρονών, αλλά αυτά είναι κουραφέξαλα, το καλύτερο όνειρο είναι να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας επιτυχημένος, υπαλληλάκοι που είμαστε τώρα, έχει μεγάλη διαφορά. Ο υπαλληλάκος πρέπει να είναι αποφευκτέο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Ιαν 2017, 20:06

pluton έγραψε:Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα ένα μη τουριστικό νησί, Αη Στράτη ας πούμε είναι το όνειρό μου. Μαζεύω λεφτά να βγω στα 50 στην σύνταξη να παω να αράξω

Δεν θέλω να σου χαλάσω το όνειρό σου. Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ, ούτε στα 50 θα βγεις σε σύνταξη. Όταν θα είσαι 50 θα σου έχουν δημιουργηθεί τόσα κοινωνικά, οικογενειακά, οικονομικά κλπ προβλήματα που θα το αναβάλεις διαρκώς.[/quote]
Ναι καλά. Διάδοχος εκτός απο Θεότροπος είναι και Θεότρελος. Στην πραγματική ζωή ακόμη πιο πολύ απ ότι στα φόρα :DΟ

Αν το όνειρό σου δεν είσαι σε θέση να το πραγματοποιήσεις όταν είσαι νέος και έχεις δυνάμεις περιμένεις να το πραγματοποιήσεις όταν θα είσαι τρίτη ηλικία;

Κάτσε ρε συ, 50 χρονών 3η ηλικία :sgrat:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 05 Ιαν 2017, 20:17

Λαχουρένιος έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Καβάλα, Βόλος, Λάρισσα, Γιάννενα, Τρίκαλα, πολύ καλύτερα να ζεις απο Θεσνικη και Αθήνα

Αυτα που λες ειναι χωρια.ΟΚ οπως εχει μαθει ο καθενας,πιστευω αν εχεις μεγαλωσει σε πολη δυσκολα πας επαρχια.Το αναποδο γινεται πιο ευκολα.

Η διαφορά είναι ότι έχουμε ζήσει και τα δύο και μπορούμε να συγκρίνουμε. Τώρα, το επαρχία είναι γενικό. Επαρχία είναι η Φλώρινα που είσαι μακριά απο τα πάντα και τον χειμώνα σκάβεις με το φτυαρι να βρεις το αυτοκίνητο, επαρχία είναι και ο Βόλος με 90.000 κατοίκους, με τσιπουράδικα παρατεταγμένα όσο φτάνει το μάτι, με Πήλιο, βουνάρες και απίστευτες παραλίες σε αποστάσεις όσο απέχει το περίπτερο απο σένα :D

Στην Αθήνα τι το σπουδαίο κάνεις, το οποίο δεν μπορείς να κάνεις σε μια μεγάλη πόλη της περιφέρειας, και που δεν μπορείς πια τόσο να το αποχωριστείς; Η απορία είναι ειλικρινής.

Για μένα Αθήνα σημαίνει τρώω ένα μεγάλο μέρος του δώρου που λέγεται ζωή σε μέσα μαζικής μεταφοράς και μποτιλιαρίσματα, δεν μπορώ να πάω για καθημερινό μπάνιο το καλοκαίρι (πχ απευθείας μετά την δουλειά), δεν μπορώ να πάω μέσα σε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο σε βουνό να τρέξω, κλπ
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”