Μπορουμε να συζητησουμε για το τι κανει και το τι λεει ο Μητσοτακης ο οποιος κινειται με επικοινωνιακα κριτιρια προεκλογικα
Αλλα επρεπε να φτιαξεις ενα νημα για τον Μητσοτακη και οχι για τον Πνευματικο
Για να το κλεινουμε με τον Μητσοτακη
Πολυ εξυπνα προσπαθησε να βγαλει το θεμα απο το καδρο
Αν προσπαθουσε να εξηγησει σε ατομα σαν κι εσενα τι ακριβως συμβαινει ειναι σιγουρο οτι θα καταλαβαινες το αντιθετο
Και αυτο ιδιως προεκλογικα ειναι αυτοκτονια
Ας επιστρεψουμε τωρα στο θεμα του νηματος δηλαδη τι ειπε ο Πνευματικος
Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού
-
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
- Supreme poster

Re: Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες......
nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας
-
bizeli
- Moderator

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Ποια ειναι η αποψη του Πνευματικου;
Παρεθεσε την
Εχεις φτιαξει ενα νημα που βασιζεται στο τι φανταστηκες οτι εχει πει ο Πνευματικος
Όχι δεν έφτιαξα ένα νήμα πάνω στο τι φαντάστηκα ότι έχει πει ο πνευματικός.
Το τι έχει πει ο πνευματικός είναι διαθέσιμο παντού και γνωστό σε όλους.
Εγώ έφτιαξα ένα νήμα σχολιασμού με αφορμή αυτά που είπε.
0 .
-
bizeli
- Moderator

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Και ρωταω τωρα εγω
Πως προεκυψαν ολα αυτα που εγραψες πχ για ανθρωπους που πεθαινουν στο σπιτι;
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά τα δύο πρώτα ποστ μου είναι σχεδόν υπέρ του πνευματικού.
Για αυτό και χρειάστηκε να φτιάξω τον περιβόητο πρόλογο για να ξεκαθαρίσω τη δική μου θέση.
Το ότι "άνθρωποι πεθαίνουν σπίτι" δεν το ανέφερα αρνητικά αλλά κάτι που συνηθίζεται να συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις.
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Πως προεκυψαν ολα αυτα για διακρισεις στην δημοσια υγεια;
Γενικά μιλώντας για την κατάσταση στο ΕΣΥ και από προσωπική εμπειρία όποτε χρειάστηκα ιατρική βοήθεια έπρεπε να χώσω βαθιά το χέρι στην τσέπη και πολλές φορές δεν τα είχα κιόλας οπότε έμεινα με το πρόβλημα.
Το θέμα υγεία δεν αφορά μόνο τους καρκινοπαθείς.
0 .
-
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
- Supreme poster

Ο Πνευματικος ειπε πως δεν χρειαζεται να κανουμε τα παντα για εναν ασθενη τελικου σταδιου
Εσυ διαφωνεις;
Εσυ διαφωνεις;
0 .
nrg wrote:
nrg wrote:
-
bizeli
- Moderator

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Ο Πνευματικος ειπε πως δεν χρειαζεται να κανουμε τα παντα για εναν ασθενη τελικου σταδιου
Εσυ διαφωνεις;
Θεωρώ ότι η απάντηση δεν είναι απλή ώστε να μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή όχι.
Συν τοις άλλοις εξαρτάται σε τι βάση θέτεις το ερώτημα.
Αλλιώς εκτιμάται αν τίθεται σε πολιτική βάση, αλλιώς σε οικονομική, αλλιώς σε ιατρική, αλλιώς σε φιλοσοφική ή ηθική και αλλιώς αν απηύθυνες το ερώτημα σε κάποιον άμεσα εμπλεκόμενο που πάσχει από την ασθένεια.
Αφού ρωτάς εμένα το μόνο που μου έρχεται να σου απαντήσω αυτή τη στιγμή είναι ότι ως πολίτης δεν μου αρέσει να απαξιώνεται η ανθρώπινη ζωή με βάση το χρήμα.
Αλλά γενικά είμαι ένα άτομο που σκέφτεται συνήθως both ways όποτε και οι τοποθετήσεις μου είναι αντίστοιχες.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ειναι ξεκαθαρο πρωτα ιατρικο και μετα πολιτικο
ζητημα ..το λεω γιατι οταν ο λαος ειναι μπερδεμενος χορευουν οι πολιτικοι
οταν ομως ο λαος εχει μια ξεκαθαρη θεση τοτε αναγκαζονται και οι πολιτικοι
να ακολουθησουν......
ζητημα ..το λεω γιατι οταν ο λαος ειναι μπερδεμενος χορευουν οι πολιτικοι
οταν ομως ο λαος εχει μια ξεκαθαρη θεση τοτε αναγκαζονται και οι πολιτικοι
να ακολουθησουν......
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Μπορουμε να συζητησουμε για το τι κανει και το τι λεει ο Μητσοτακης ο οποιος κινειται με επικοινωνιακα κριτιρια προεκλογικα

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Αν προσπαθουσε να εξηγησει σε ατομα σαν κι εσενα τι ακριβως συμβαινει ειναι σιγουρο οτι θα καταλαβαινες το αντιθετο
Γιάννη μου μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαίου δεν χρειάζεται να μου εξηγήσει κανείς τίποτα.
Το τι πιστεύω ή καταλαβαίνω εγώ δεν έχει καμία σημασία.
Η πλειοψηφία αποφασίζει.
Εγώ είμαι μειοψηφία.

0 .
-
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
- Supreme poster

bizeli έγραψε:ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Ο Πνευματικος ειπε πως δεν χρειαζεται να κανουμε τα παντα για εναν ασθενη τελικου σταδιου
Εσυ διαφωνεις;
Θεωρώ ότι η απάντηση δεν είναι απλή ώστε να μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή όχι.
Συν τοις άλλοις εξαρτάται σε τι βάση θέτεις το ερώτημα.
Αλλιώς εκτιμάται αν τίθεται σε πολιτική βάση, αλλιώς σε οικονομική, αλλιώς σε ιατρική, αλλιώς σε φιλοσοφική ή ηθική και αλλιώς αν απηύθυνες το ερώτημα σε κάποιον άμεσα εμπλεκόμενο που πάσχει από την ασθένεια.
Αφού ρωτάς εμένα το μόνο που μου έρχεται να σου απαντήσω αυτή τη στιγμή είναι ότι ως πολίτης δεν μου αρέσει να απαξιώνεται η ανθρώπινη ζωή με βάση το χρήμα.
Αλλά γενικά είμαι ένα άτομο που σκέφτεται συνήθως both ways όποτε και οι τοποθετήσεις μου είναι αντίστοιχες.
0 .
nrg wrote:
nrg wrote:
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:
Γιατί διεγράφη τότε από τη ΝΔ ο πνευματικός εφόσον εξέφρασε μια σωστή άποψη;
Γιατί έβγαλε στη φόρα την κρυφή ατζέντα της νδ (και των υπολοίπων πλην ΚΚΕ) για την παροχή υπηρεσιών υγείας με βάση την κυρίαρχη πλέον καπιταλιστική λογική κόστους οφέλους.
Οι καρκινοπαθείς και ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι δημοσιονομικό βάρος που εξαιτίας των αυξημένων αναγκών τους σε περίθαλψη, σε σχέση με τη μηδενική πλέον συνεισφορά τους στην παραγωγική διαδικασία, θα ρίξουν έξω τους όλο και μειούμενους προϋπολογισμούς για την υγεία.
Η περίθαλψη τους απαιτεί την πρόσληψη πολύ περισσότερων ογκολόγων, χειρουργών, παθολόγων κλπ από το ΕΣΥ με την παράλληλη ανάγκη αγοράς σύγχρονων ακτινολογικών μηχανημάτων και ακριβών φαρμάκων που θα βοηθήσουν στη θεραπεία τους.
Η λογική των δηλώσεων Πνευματικού έγκειται στο ότι όσο οι μη παραγωγικοί άνθρωποι
(συνταξιούχοι και ειδικά οι ασθενείς) ζουν περισσότερο αυτό αποτελεί δημοσιονομικό
πρόβλημα, που θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις να αποσύρουν ''παραγωγικά'' κεφάλαια
που θα συμβάλλον στην ''ανάπτυξη'' και να τα διαθέσουν στη μη παραγωγική διαδικασία
θεραπείας ανθρώπων που ό,τι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν και πλέον
έχουν περιορισμένο προσδόκιμο επιβίωσης, οπότε όσο πιο σύντομα αποσυρθούν τόσο
το καλύτερο για την εύρυθμη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας.
Οπότε μη παραγωγικούς ανθρώπους, που με μια κοστοβόρα θεραπεία κερδίζουν πέντε χρόνια άχρηστης για την παραγωγική διαδικασία ζωής, τους στέλνουμε σπίτι τους με μια χαμηλού κόστους παρηγορητική θεραπεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα παύουν να αποτελούν δημοσιονομικά βαρίδια και έτσι απελευθερώνονται κεφάλαια που θα πέσουν ας πούμε στις τσέπες των επενδυτών
της ''πράσινης ανάπτυξης''.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Πως ειναι δυνατον να αποδομησει καποιος αυτα που λεει ο πνευματικος επικαλουμενος μαλακιες που δεν ισχυουν;
Μητσοτάκης για Πνευματικό: Αδιαπραγμάτευτη η καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στο ΕΣΥ
«Ενα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ»
Τον αποδόμησε ο Μητσοτάκης
Αν δεν τον ''αποδομούσε'' πιθανόν να ''αποδομιόταν'' εκλογικά ο ίδιος σε 15 ημέρες.
Οπότε ρίχνει το παραμύθι περί καθολικής πρόσβασης στις καλύτερες θεραπείες
που προσφέρει το ΕΣΥ και παράλληλα στην πράξη οι προϋπολογισμοί του υπουργείου υγείας
κάθε πέρσι ήταν πολύ καλύτεροι.
Στην ουσία εκείνο που αποδόμησαν και ο Πνευματικός και ο Μητσοτάκης είναι το δημόσιο
σύστημα υγείας που το ετοιμάζουν να λειτουργήσει με όρους ελεύθερης αγοράς
(δλδ κόστους-οφέλους) χαρίζοντας τις υποδομές του στον ιδιωτικό τομέα,
πράγμα που εν μέρει έχει γίνει σε πολλά νοσοκομεία και απομένει πλέον και η νομοθετική
ρύθμιση που θα τα μετατρέψει σε ιδιωτικούς φορείς υγείας στους οποίους πλήρη πρόσβαση
στις θεραπείες που θα προσφέρουν θα έχουν μόνο όσοι θα μπορούν να διαθέσουν
το ανάλογο αντίτιμο.
Οι υπόλοιποι ασπιρίνη, μια κάρτα κάποιου γραφείου κηδειών στην τσέπη και στο σπίτι για τα περαιτέρω.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.