Χρέη ΝΔ

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Χρέη ΝΔ

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Μαρ 2023, 17:44

taxalataxalasa έγραψε:Εσύ μπιζέλι μου, έφαγες το σανό του γιαννάκη και με εγκαλείς να μην γράφω την αλήθεια;

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Δεν ειναι θεμα διατυπωσης
Καποιος ειτε πληρωνει ειτε δεν πληρωνει
Εφερε αποδειξεις οτι δεν πληρωνει;
Ε αφου δεν εφερε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ τοτε λεει ψεματα.

Απαντώ και στους δυο σας.
Πρώτα απ'όλα δεν έφαγα κανενός σανό. Νομίζω είναι ξεκάθαρο πότε μιλάω ως bizeli και πότε ως συντονίστρια.
Και ως bizeli είναι γνωστές οι απόψεις μου και το αν τρώω σανό ή όχι.
Ως συντονίστρια, όμως, έκρινα ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.
Από τη μια δέχθηκα την ένσταση του Γιάννη καθώς με βάση όσων έχουν βγει μέχρι τώρα στη δημοσιότητα από ΝΔ φαίνεται να προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις οικονομικές της υποχρεώσεις (βάσει ανακοινώσεών της).

Από κει και πέρα νομίζω έκλεισα το μάτι σε όλους ότι το θέμα τίθεται σε "δημόσια διαβούλευση" ώστε να αποδείξει ο καθένας τη θέση του με επιχειρήματα και αποδεικτικά το αν πληρώνει ή δεν πληρώνει επί της ουσίας.

Οπότε ναι. Στο στάδιο που ήμασταν στην αρχή της συντονιστικής μου παρέμβασης ήταν θέμα διατύπωσης, διότι πρώτον αφενός έτσι όπως είναι θολό το τοπίο ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει την κατάσταση όπως αυτός κρίνει καταλήγοντας σε δικές του "διατυπώσεις" και αφετέρου γιατί νομίζω ότι ξεκινήσαμε το θέμα ανάποδα βγαίνοντας προς τα έξω ότι υιοθετούμε την άποψη a priori "ότι δεν πληρώνει".
Για να είμαι δίκαιη, λοιπόν, ας το πιάσουμε το θέμα από την αρχή.

Νομίζω χειρίστηκα το θέμα πολύ καλά ικανοποιώντας και τις δυο πλευρές.
Ναι, Γιάννη, δεκτή η ένστασή σου αλλά από κει και πέρα ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
Απόδειξέ μας ότι δεν ισχύει αυτό.
Να με συμπαθάς αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι ξεκάθαρο από τη δική σου την πλευρά πέρα από "υποθέσεις" για το πώς ικανοποιεί η ΝΔ τις δανειακές της υποχρεώσεις και όχι μόνο αυτές.
Έχουν βγει στη δημοσιότητα ποιοι είναι ακριβώς οι όροι και οι προϋποθέσεις του νέου διακανονισμού της ΝΔ με τις τράπεζες και τους πιστωτές της;
Γιατί μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο εικασίες από σένα. Ότι μπορεί να έχει υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση, κούρεμα, επιμήκυνση, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων... κτλ
Τελικά τι ισχύει;

Αυτό που σου λέει η άλλη πλευρά, ακόμα και αν δεχθούμε τη θέση σου, είναι ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις τίποτα λες και είσαι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αλλά εσύ διέγειρες το θέμα πρώτος. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο ή έχεις inside info ευχαρίστως να τις ακούσουμε.

Αλλά όσο παραμένει θολό το τοπίο ο καθένας μπορεί να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Και ναι για μας τους απλούς πολίτες είναι αρκετά θολό το τοπίο. Ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε σκέτες δηλώσεις ούτε σε κάποιον γιάννη κάποιου φόρουμ ... ούτε και φυσικά να δεχθούμε το χρέος της ΝΔ φορτωμένο στις δικές μας πλάτες αν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα ξεχρεώσει τα χρέη της.

Ξεκάθαρα πράγματα και διαφάνεια θέλουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 12 Μαρ 2023, 18:02

Bizeli το βαρος της αποδειξης το εχει αυτος που παρουσιαζει ως γεγονος κατι χωρις αποδειξεις συνεπως το εχει αυτος που υποστηριξε οτι η ΝΔ δεν πληρωνει τα χρεη της.

Δηλαδη τι θα γινει αυριο;
Θα γραψει οτι ειδε δεινοσαυρο στην Αριστοτελους και θα πρεπει να φερω εγω αποδειξη οτι δεν ειδε;
1 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 12 Μαρ 2023, 19:54

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Bizeli το βαρος της αποδειξης το εχει αυτος που παρουσιαζει ως γεγονος κατι χωρις αποδειξεις συνεπως το εχει αυτος που υποστηριξε οτι η ΝΔ δεν πληρωνει τα χρεη της.

Θα γραψει οτι ειδε δεινοσαυρο στην Αριστοτελους και θα πρεπει να φερω εγω αποδειξη οτι δεν ειδε;

Δεινοσουρους, Γκοτζίλες (τουρκοι, β.μακεδονοι, κτλ) και φίδια (δανεια) πουλας εσυ και μας λες πως πρεπει να τα δεχτουμε.

Η αποδειξη ειναι απλη.

Όταν δεν πληρώνεις τις δοσεις των τοκοχρεολυσιων, τοτε το χρεος αυξανεται. ΤοκοΧρεολυσιο*

Οταν πληρωνεις τις δοσεις των τοκοχρεολυσιων, τοτε το χρεος μειωνεται.

Μην με αναγκασεις να βάλω πινακα με υπολογισμο δοσεων χρεοσυλιων για την αποπληρωμη δανειου, γιατι θα γινεις ρομπα.

Ειναι αρκετη η αποδειξη με λογια και ορισμους διχως να σου βαλω μαθηματικα.

*
Με τον όρο χρεολύσιο, (ή χρεωλύσιο), χαρακτηρίζεται κάθε ισόποση δόση που καταβάλλεται προς τμηματική εξόφληση δανείου.

Ο αριθμός των χρεολυσίων είναι ανάλογος του βάθους χρόνου αποπληρωμής του δανείου υπολογιζόμενος συνηθέστερα σε μήνες. Αν σε κάθε χρεολύσιο προστεθεί και ο προβλεπόμενος από την έντοκη δανειακή σύμβαση τόκος τότε προκύπτει το λεγόμενο τοκοχρεολύσιο.
Με την συνομολόγηση δανειακής σύμβασης καταρτίζεται και ειδικός πίνακας χρεολυσίων του συγκεκριμένου δανείου που προσαρτάται στο κύριο σώμα της σύμβασης ή ως παράρτημα αυτής.

Όταν δεν εξυπηρετεις την πληρωμη του τοκοχρεολύσιου, τότε αυξάνεται το συνολικό χρέος.

Δηλαδή αν το ετήσιο τοκοχρεολυσιο ειναι καθορισμενο στα € 52.200.222,88 για την αποπληρωμη ενος χρεους 400 εκ με σταθερο επιτοκιο 5% και για περίοδο 10 ετών και εσύ δίνεις μονο 7 εκ το χρόνο, τότε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ το ποσό που χρειάζεται ως τοκοχρεολύσιο και εξού ΔΕΝ εξυπηρετείς το χρέος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς το χρέος.

Και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό αν υπάρχει εγγύηση που μπορεί να πλειστηριαστεί προς οφελος της αποπληρωμης του χρέους.

Ποια ειναι η εγγύηση που έχει βάλει η ΝΔ στις δανειακές της υποχρεώσεις; Ποια είναι τα περιουσιακά της στοιχεία που καλύπτουν το χρέος της, ώστε να γβουν σε πλειστηριασμό για να αποπληρωθεί το χρέος;
1 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 12 Μαρ 2023, 19:59

bizeli έγραψε:
taxalataxalasa έγραψε:
Τελικά τι ισχύει;

Αυτό που σου λέει η άλλη πλευρά, ακόμα και αν δεχθούμε τη θέση σου, είναι ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις τίποτα λες και είσαι εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αλλά εσύ διέγειρες το θέμα πρώτος. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο ή έχεις inside info ευχαρίστως να τις ακούσουμε.

Αλλά όσο παραμένει θολό το τοπίο ο καθένας μπορεί να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα. Και ναι για μας τους απλούς πολίτες είναι αρκετά θολό το τοπίο. Ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε σκέτες δηλώσεις ούτε σε κάποιον γιάννη κάποιου φόρουμ ... ούτε και φυσικά να δεχθούμε το χρέος της ΝΔ φορτωμένο στις δικές μας πλάτες αν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ θα ξεχρεώσει τα χρέη της.

Ξεκάθαρα πράγματα και διαφάνεια θέλουμε.

Ισχύει αυτό που ορίζει ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού των τοκοχρεολυσίων.

Όχι αυτό που λέει ο κατεργάρης και ο μπαταξής...
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Μαρ 2023, 20:00

Έτσι μπράβο, τώρα μάλιστα.

Λοιπόν taxalataxalasa φυλακή πρέπει να πάει ο τραπεζικός που έδωσε δάνειο χωρίς εγγυήσεις αλλά τα μεταπολιτευτικα κοπρόσκυλα ψήφισαν νομό ότι δεν δικάζονται αυτοί οι υπάλληλοι.

Κατάλαβες;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Μαρ 2023, 20:40

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Bizeli το βαρος της αποδειξης το εχει αυτος που παρουσιαζει ως γεγονος κατι χωρις αποδειξεις συνεπως το εχει αυτος που υποστηριξε οτι η ΝΔ δεν πληρωνει τα χρεη της.

Όχι Γιάννη κάνεις λάθος. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα που προσωπικά δεν ήμουν ποτέ οπαδός της.
Ίσα ίσα το θεωρώ υπεκφυγή.
Όταν διαψεύδεις κάποιον πρέπει να φέρνεις και τα ανάλογα στοιχεία. Όχι γιατί εδώ είμαστε δικαστήριο. Αλλά γιατί έτσι ισχυροποιείς τη θέση σου.
Ορίστε δεν ισχύει αυτό και αυτό αλλά ισχύει αυτό και αυτό και πάρτο στα μούτρα σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι έχω μάθει. Να κερδίζω τις μάχες μου στα δύσκολα.
Το μόνο εύκολο είναι να πετάς το μπαλάκι στον άλλον και δε σε έχω για τέτοιον. Δεν περίμενα να κρυφτείς πίσω από μια τέτοια "δικαιολογία" ειδικά εσύ. Φιλικά έτσι;
Αλλά εσύ το μόνο που κάνεις είναι να λες ότι δεν ισχύει και ότι δεν ισχύει. Και τελικά τι ισχύει; Επειδή δεν ισχύει ότι "δεν πληρώνει" αυταπόδεικτα ισχύει ότι "πληρώνει";
Το βάρος της απόδειξης το έχουμε όλοι είτε υποστηρίζουμε την Α΄ άποψη είτε τη Β΄.

Και στο φινάλε δεν μιλάμε για την ύπαρξη του θεού ή όχι εδώ πέρα. Δεν είναι και τόσο φιλοσοφικό το ερώτημα.
Ρωτάμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Ωραία. Πληρώνει. Πώς πληρώνει, τι πληρώνει και πού βρίσκει τα λεφτά; Από donations; :laugh1:
Συγκεκριμένα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση μυστικοπάθεια.

Και το να έχει μπει κάτι σε ρύθμιση εμένα δε μου λέει τίποτα.
Ίσα ίσα μου λέει "δανεικά κι αγύριστα" ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια αστρονομικά ποσά. Αλλά ντάξει επαναπαυόμαστε γιατί τρέχει η ρύθμιση. Τα νοικοκυρέψαμε και καλά. Η μεγαλύτερη αυταπάτη των μπαταξήδων να κερδίσουν λίγο χρόνο πριν την οικονομική καταστροφή ενώ ξέρουν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν δεκάρα.
Κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται.
Αλλά η διαφορά με τον απλό πολίτη ξέρεις ποια είναι; Ότι σε αυτόν θα έρθει η οικονομική καταστροφή. Η ΝΔ θα βρει τρόπο να "καλύψει" τα χρέη της.
Αυτή έχει το μαχαίρι αυτή και το καρπούζι.

Και μιλάμε για το κυβερνών κόμμα τώρα. Και μόνο που έχει χρέη σε -μύρια μιλάμε για το μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι του αιώνα.
Τι είναι αυτά ρε;
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 12 Μαρ 2023, 20:41

pluton έγραψε:Έτσι μπράβο, τώρα μάλιστα.

Λοιπόν taxalataxalasa φυλακή πρέπει να πάει ο τραπεζικός που έδωσε δάνειο χωρίς εγγυήσεις αλλά τα μεταπολιτευτικα κοπρόσκυλα ψήφισαν νομό ότι δεν δικάζονται αυτοί οι υπάλληλοι.

Κατάλαβες;

Αυτο το εχω γραψει ηδη!.

Η ΝΔ δεν ειναι στο στοχαστρο των τραπεζων γιατι έγινε ανταλλαγη.

Κανει το κορόιδο η τραπεζα που εδωσε το δανειο στον απατεωνα (ΝΔ) που δεν εδωσε τα απαραίτητα εχέγγυα για να πάρει δάνεια και σε αντάλαγμα η ΝΔ έδωσε ασυλία στους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Η ΝΔ είναι Μαφία!

Αλλά εσύ επιμένεις να στηρίζεις την μαφία που πουλάει δράκους και φίδια.

Γιατί;
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 12 Μαρ 2023, 20:47

bizeli έγραψε:

Όχι Γιάννη κάνεις λάθος. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα που προσωπικά δεν ήμουν ποτέ οπαδός της.
Ίσα ίσα το θεωρώ υπεκφυγή.
Όταν διαψεύδεις κάποιον πρέπει να φέρνεις και τα ανάλογα στοιχεία. Όχι γιατί εδώ είμαστε δικαστήριο. Αλλά γιατί έτσι ισχυροποιείς τη θέση σου.
Ορίστε δεν ισχύει αυτό και αυτό αλλά ισχύει αυτό και αυτό και πάρτο στα μούτρα σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι έχω μάθει. Να κερδίζω τις μάχες μου στα δύσκολα.
Το μόνο εύκολο είναι να πετάς το μπαλάκι στον άλλον και δε σε έχω για τέτοιον. Δεν περίμενα να κρυφτείς πίσω από μια τέτοια "δικαιολογία" ειδικά εσύ. Φιλικά έτσι;
Αλλά εσύ το μόνο που κάνεις είναι να λες ότι δεν ισχύει και ότι δεν ισχύει. Και τελικά τι ισχύει; Επειδή δεν ισχύει ότι "δεν πληρώνει" αυταπόδεικτα ισχύει ότι "πληρώνει";
Το βάρος της απόδειξης το έχουμε όλοι είτε υποστηρίζουμε την Α΄ άποψη είτε τη Β΄.

Και στο φινάλε δεν μιλάμε για την ύπαρξη του θεού ή όχι εδώ πέρα. Δεν είναι και τόσο φιλοσοφικό το ερώτημα.
Ρωτάμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
Ωραία. Πληρώνει. Πώς πληρώνει, τι πληρώνει και πού βρίσκει τα λεφτά; Από donations; :laugh1:
Συγκεκριμένα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση μυστικοπάθεια.

Και το να έχει μπει κάτι σε ρύθμιση εμένα δε μου λέει τίποτα.
Ίσα ίσα μου λέει "δανεικά κι αγύριστα" ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια αστρονομικά ποσά. Αλλά ντάξει επαναπαυόμαστε γιατί τρέχει η ρύθμιση. Τα νοικοκυρέψαμε και καλά. Η μεγαλύτερη αυταπάτη των μπαταξήδων να κερδίσουν λίγο χρόνο πριν την οικονομική καταστροφή ενώ ξέρουν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν δεκάρα.
Κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται.
Αλλά η διαφορά με τον απλό πολίτη ξέρεις ποια είναι; Ότι σε αυτόν θα έρθει η οικονομική καταστροφή. Η ΝΔ θα βρει τρόπο να "καλύψει" τα χρέη της.
Αυτή έχει το μαχαίρι αυτή και το καρπούζι.

Και μιλάμε για το κυβερνών κόμμα τώρα. Και μόνο που έχει χρέη σε -μύρια μιλάμε για το μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι του αιώνα.
Τι είναι αυτά ρε;

Το χειρότερο είναι αυτο που εχω γραψει ηδη.

2 εκ ψηφοφορων στηριξαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Αν δωσει ο καθε ενας απο αυτους 200 ευρω στο λογαριασμό της τραπεζας για αποπληρωμη του δανείου, τότε το δανειο αποπληρώνεται μονομιάς.!

Άλλα βλέπεις, οι ΝΔαίοι ειναι φτωχοκαπιτάλες που δεν έχουν 200 ευρώ να δώσουν για να μην γίνοντι ρεζίληδες, αλλά δίνουν 200 ευρώ για να πιούν μια φιάλη στον Ρεμό και να γίνονταο ρεζίληδες!

Για τέτοια βλήμματα μιλάμε... Και εξού δεν χρειαζόμαστε άλλο πολεμικό υλικό για να φάμε τσι τουρκαλάδες. Έχουμε ήδη 2 εκ βλήμματα! :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Μαρ 2023, 20:48

taxalataxalasa έγραψε:
pluton έγραψε:Έτσι μπράβο, τώρα μάλιστα.

Κατάλαβες;

Αυτο το εχω γραψει ηδη!.

Η ΝΔ δεν ειναι στο στοχαστρο των τραπεζων γιατι έγινε ανταλλαγη.

Κανει το κορόιδο η τραπεζα που εδωσε το δανειο στον απατεωνα (ΝΔ) που δεν εδωσε τα απαραίτητα εχέγγυα για να πάρει δάνεια και σε αντάλαγμα η ΝΔ έδωσε ασυλία στους τραπεζικούς υπαλλήλους.

Η ΝΔ είναι Μαφία!

Αλλά εσύ επιμένεις να στηρίζεις την μαφία που πουλάει δράκους και φίδια.

Γιατί;

Τον νομό τον έκανε ο Βενιζέλος, δεν έχω διαφορετική άποψη για το μεταπολιτευτικό σκουπιδαριο.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Μαρ 2023, 20:59

taxalataxalasa έγραψε:Το χειρότερο είναι αυτο που εχω γραψει ηδη.

2 εκ ψηφοφορων στηριξαν ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Αν δωσει ο καθε ενας απο αυτους 200 ευρω στο λογαριασμό της τραπεζας για αποπληρωμη του δανείου, τότε το δανειο αποπληρώνεται μονομιάς.!

Άλλα βλέπεις, οι ΝΔαίοι ειναι φτωχοκαπιτάλες που δεν έχουν 200 ευρώ να δώσουν για να μην γίνοντι ρεζίληδες, αλλά δίνουν 200 ευρώ για να πιούν μια φιάλη στον Ρεμό και να γίνονταο ρεζίληδες!

Για τέτοια βλήμματα μιλάμε... Και εξού δεν χρειαζόμαστε άλλο πολεμικό υλικό για να φάμε τσι τουρκαλάδες. Έχουμε ήδη 2 εκ βλήμματα! :laugh1:

Βρε ας βγει η ΝΔ στη ζητιανιά. Ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
Αρκεί να μην πληρώσουμε όλοι εμείς τα φέσια της.
Εμείς τι φταίμε δλδ;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”