Η ψυχολογια του γυναικοκτονου

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η ψυχολογια του γυναικοκτονου

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Μάιος 2022, 21:11

Προέλλην έγραψε:Έχει δίκιο ο Λαχουρένιος εδώ. Το τραγούδι είναι ψιλοαθώο.

Το ξυλίκι, οι δολοφονίες "τιμής", κτλ δεν ανήκουν στην σφαίρα της ποπ, ραπ, τραπ, αλλά στην παλιά, νοσταλγική, φιλότιμη, αντρίκια, παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα.

Το να βγάλεις σουγιά και να σφάξεις κυριολεκτικά την γυναίκα αν ξενοκοιτάει, είναι η παλιά καλή Ελλάδα που διάφοροι θέλουν να νοσταλγούμε.

Σε αλλα τραπ κομματια σιγουρα υπαρχει φουλ μισογυνισμος αλλα στο συγκεκριμενο δεν βλεπω κατι επιληψιμο.

Παντως και τα λαικα δεν πανε πισω. Εκει παντα οι γυναικες ειναι οι ακαρδες που πληγωσαν το καλο παιδι που τις αγαπουσε κλπ.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μάιος 2022, 00:45

Λαχουρένιος έγραψε:Εχει χειροτερεψει το φαινομενο. Παντα υπηρχαν καποιες που τα βγαζανε εξω για τα λεφτα (διασημες, βιζιτες, πορνοσταρ κλπ). Τα τελευταια χρονια αυτο που εχει αλλαξει προς το χειροτερο ειναι οτι το γυμνο εχει πλασαριστει ως αποψη και ως επανασταση. Τα βγαζει η αλλη εξω και το παρουσιαζει πως το κανει για τον φεμινισμο, για να δωσει γροθια στην πατριαρχια κλπ. Υστερα ειναι και το αλλο που βγαζουν οι ιδιες γυμνες φωτογραφιες ή τραβανε βιντεο με τις σχεσεις τους την ωρα που κανουν σεξ με κινδυνο να διαρρευσουν (και σχεδον παντα διαρρεουν), κατι που θα ηταν αδιανοητο πριν μπουν στην ζωη μας τα social media και τα κινητα με καμερα.

Μια αλλη πολυ σοβαρη πτυχη ειναι πλατφορμες οπως το only fans oπου στην ουσια ωθουν στην πορνεια πολλες καθημερινες γυναικες, το οποιο παλι παρουσιαζεται απο κατι πυροβολημενα ως προοδευτικο για τις γυναικες και η πορνεια εχει μετονομαστει σε ''sex work''.

Δηλαδη απο την μια φαινομενικα η κοινωνια ανεβαζει την θεση της γυναικας και καταπολεμα τα στερεοτυπα και απο την αλλη η γυναικα μετατρεπεται ολο και περισσοτερο σε αντικειμενο υπο τις ευλογιες των ''φεμινιστων''.

Λαχουρένιε αυτό που λες εσύ είναι κάτι άλλο.
Στις περιπτώσεις που προανέφερες, ας πούμε υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Ενώ εγώ είπα ότι βλέπουμε γυμνό και υπερβάλλουσα σεξουαλικότητα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει λόγος.
Για παράδειγμα μπορεί η άλλη να διαφημίζει γάλα και όλο της το ύφος είναι λες και έχει βγει από μπουζούκια στην παραλιακή αφού έχει πιει τον ακατέβατο.

Γάλα διαφημίζεις μαρή όχι προφυλακτικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Μάιος 2022, 01:04

Προέλλην έγραψε:Γιατί περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι άνδρες και αυτό γουστάρουν. Παράλληλα, ενώ υπάρχει αυτή η σίγουρη "αγορά", υπάρχει και σημαντικός αριθμός γυναικών που θέλει να το εκμεταλλευτεί (χωρίς να παραβλέπουμε φυσικά και έναν μικρό αριθμό που εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο με τη βία).

Μην τα μπλέκουμε. Εγώ δε μιλάω για περιπτώσεις σωματεμπορίας, εκμετάλλευσης, πορνείας κτλ. Μιλάω για ένα ολόκληρο σύστημα που προβάλλει τη γυναίκα μονοπλεύρως.
Η μοναδική πλευρά που προβάλλεται είναι της αψεγάδιαστης, μοιραίας γυναίκας, σεξουαλικό αντικείμενο του πόθου.
Αν μη τι άλλο ζούμε στην εποχή της εικόνας και δυστυχώς μένουμε μόνο σε αυτό.

Δε θέλω να ακουστώ φεμινίστρια αλλά λυπάμαι πολύ που και οι ίδιες οι γυναίκες υποβιβάζουν τους εαυτούς τους πέφτοντας σε αυτή την παγίδα. Θεωρώ τις γυναίκες πολύ δυναμικά και χαρισματικά πλάσματα και είναι κρίμα να βγαίνει μόνο αυτή η εικόνα προς τα έξω.

Ναι μεν μίλησα για ένα "σύστημα" πιο πάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ και τις γυναίκες άμοιρες ευθυνών.

Καταλαβαίνω επίσης και την ανάγκη να αρέσει το ένα φύλο στο άλλο και την ενστικτώδη ανάγκη για αναπαραγωγή αλλά θεωρώ πολύ χαμηλή περίπτωση να στηρίζεσαι μόνο στην εμφάνισή σου.

Ναι και οι άντρες και οι γυναίκες περιποιούμαστε τους εαυτούς μας για να αισθανόμαστε εμείς καλά αλλά κακά τα ψέματα κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι κάλεσμα και προς το αντίθετο φύλο.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Μάιος 2022, 04:30

αφου οι ίδιες οι γυναίκες εκχωρούν με προθυμία αυτό το δικαίωμα;

η μέση ελληνίδα το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα πουλήσει το μνι της πανάκριβα..
όσο πιο λούμπεν και λαϊκιά η καταγωγή τόσο πιο πολύ του κούνημα
αν πας και στα πιτσιρίκια που έχουν ξεφύγει τελείως... άστα θα απογοητευτείς
λες καλά ρε παιδάκι μου , μάνα δεν έχεις να σε αρπάξει απο το μαλλί..;
έλα όμως που οι μανάδες τους τα σπρώχνουν

ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ...και κάπως επιβιώνουμε
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Μάιος 2022, 07:30

bizeli έγραψε:Λαχουρένιε αυτό που λες εσύ είναι κάτι άλλο.
Στις περιπτώσεις που προανέφερες, ας πούμε υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Ενώ εγώ είπα ότι βλέπουμε γυμνό και υπερβάλλουσα σεξουαλικότητα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει λόγος.
Για παράδειγμα μπορεί η άλλη να διαφημίζει γάλα και όλο της το ύφος είναι λες και έχει βγει από μπουζούκια στην παραλιακή αφού έχει πιει τον ακατέβατο.

Γάλα διαφημίζεις μαρή όχι προφυλακτικά.

Μα και στις διαφημισεις υπαρχει φουλ σκοπιμοτητα. Θεωρουν οτι ετσι θα πουλησουν περισσοτερο. Αντιθετα, στις περιπτωσεις που λεω εγω (βγαζω εξω το only fans) το κανουν απλα απο μιμητισμο ή επειδη το θεωρουν κουλ χωρις αμεσο ωφελος. Η ταδε διασημη που τα βγαζει εξω σε ενα εξωφυλλο πληρωνεται αδρα για αυτο ενω η ταδε τυχαια που το κανει αυτο στα social απλα παιρνει μερικα λαικ στο προφιλ της.

bizeli έγραψε:Ναι και οι άντρες και οι γυναίκες περιποιούμαστε τους εαυτούς μας για να αισθανόμαστε εμείς καλά αλλά κακά τα ψέματα κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι κάλεσμα και προς το αντίθετο φύλο.

Κυριως για το αντιθετο φυλο γινεται. Συγκρινε πως ειναι οι παντρεμενοι/ες και πως οι ανυπαντροι/ες :D Δεν το λεω απολυτα αλλα οι πιο πολλοι ετσι το βλεπουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Μάιος 2022, 10:23

Σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο για τις γυναίκες είναι αυτό του ξέκωλου και για τους άντρες του μουνόδουλου.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Μάιος 2022, 12:39

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο για τις γυναίκες είναι αυτό του ξέκωλου και για τους άντρες του μουνόδουλου.

Καλυτερα ξεκωλο παρα μουνοδουλος. Τα ξεκωλα εχουν τις καλυτερες τυχες. Αντιθετα, δεν εχω δει ποτε μουνοδουλο που να μην καταστραφηκε. Χειροτερο απο εθισμο στον τζογο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μάιος 2022, 21:59

Λαχουρένιος έγραψε:
Μα και στις διαφημισεις υπαρχει φουλ σκοπιμοτητα. Θεωρουν οτι ετσι θα πουλησουν περισσοτερο. Αντιθετα, στις περιπτωσεις που λεω εγω (βγαζω εξω το only fans) το κανουν απλα απο μιμητισμο ή επειδη το θεωρουν κουλ χωρις αμεσο ωφελος. Η ταδε διασημη που τα βγαζει εξω σε ενα εξωφυλλο πληρωνεται αδρα για αυτο ενω η ταδε τυχαια που το κανει αυτο στα social απλα παιρνει μερικα λαικ στο προφιλ της.

Όχι ρε συ Λαχουρένιε. Δεν λέμε ακριβώς το ίδιο. Μιλάω για μια συγκεκριμένη στάση/πόζα που παίρνουν όλος οι γυναίκες όταν φωτογραφίζονται για κάποιον σκοπό.
Ακόμα και όταν το "σενάριο" δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Πχ όλες φωτογραφίζονται με ηδονικό βλέμμα, μισόκλειστο στόμα, im sexy and i know it...
Γιατί όλες έτσι
Εικόνα

και όχι έτσι;
Εικόνα

Μια απλή γκαντ ντάμετ φωτό.

Ρε συ μου χουν λείψει οι παλιές κλασικές φωτό. Που λέγαμε όλοι cheeeeeeese, κοιτούσαμε τον φακό και βγαίναμε μια απλή φωτογραφία με τα στραβά και τα ανάποδά της.

Τώρα σε όλες τις φωτογραφίες κοιτάμε το άπειρο σε γκρίζο φόντο, χωρίς "να ξέρουμε ότι κάποιος μας φωτογραφίζει" και έχουμε ύφος λες και αναρωτιόμαστε πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος.

Κοίτα τον φακό και απλά χαμογέλα. Γιατί πάντα πρέπει να βγαίνεις σέξι;

Λαχουρένιος έγραψε: Κυριως για το αντιθετο φυλο γινεται. Συγκρινε πως ειναι οι παντρεμενοι/ες και πως οι ανυπαντροι/ες :D Δεν το λεω απολυτα αλλα οι πιο πολλοι ετσι το βλεπουν.

Και αυτό εντάξει αλλά παίζει ρόλο και η ηλικία. Τώρα εμένα με νοιάζει πώς θα ρίξω έναν 25χρονο; Ούτε αυτόν τον νοιάζω ούτε εμένα με νοιάζει. Γιατί να προσπαθώ άδικα;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μάιος 2022, 21:59

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο για τις γυναίκες είναι αυτό του ξέκωλου και για τους άντρες του μουνόδουλου.

Bingo!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Μάιος 2022, 22:00

vallon έγραψε:αν πας και στα πιτσιρίκια που έχουν ξεφύγει τελείως... άστα θα απογοητευτείς
λες καλά ρε παιδάκι μου , μάνα δεν έχεις να σε αρπάξει απο το μαλλί..;

Να κάτι τέτοια βλέπω και λέω ευτυχώς δεν έκανα παιδί.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”